Opet, to ne znaci da su svi, niti da su takvi znacajna vecina. Znam ja da je propagandno najlakse ako si protiv nekog americkog politickog stava proskribirati nekoga da ima Putinovu ikonu na tavanu.
Ali, to jednostavno ne odgovara realnosti.
Opet, to ne znaci da su svi, niti da su takvi znacajna vecina. Znam ja da je propagandno najlakse ako si protiv nekog americkog politickog stava proskribirati nekoga da ima Putinovu ikonu na tavanu.
Šmit će izaći i reći u diplomatskom stilu "čije ovce, njegova i planina"DonieBrasco wrote: ↑04/11/2022 13:21 Jedva cekam da se Šmit obrati o imovini sta je odlucio, usporedo i Ustavni sud treba da se oglasi na koji se ogroman pritisak vrsi!
Pa kad se Dodiku dodjeli da moze da radi sta hoce sa entitetskom, automatski ce Covic traziti treci i naravno dobiti, a onda da vidimo ove patriote sto laju na Alkalaja.
Možda od njega nekad bude dobar časnik Hrvatske vojske.laik1981 wrote: ↑04/11/2022 13:26Neki bi izgleda radije da je obisao kakav ruski nosac aviona..Po pozivu Sjedinjenih Američkih Država i kontraadmirala Dennisa Veleza, komandanta grupe deset nosača aviona, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović 3. novembra u Splitu je prisustvovao obilasku supernosača Nimitz američke ratne mornarice "USS George H.W. Bush".
![]()
U ovom trenutnom vaktu? Nisam bas siguran..
Jeste pro-zapadna, ali samo kada treba odluciti gdje ici trbuhom za kruhom..noviforumas wrote: ↑04/11/2022 13:46 Bosanska i Bosnjacka javnost je u ogromnoj vecini uvijek bila pro-zapadna i to do tacke servilnosti. Sad kad ljudi vide sta dobijamo zauzvrat, javljaju se anti-zapadni sentimenti kao reakcija, a i to samo u tragovima. To je normalno, i dio procesa sazrijevanja jednog politickog naroda. Ako ce ovi nasrtaji Hrvatske i MZ na BiH biti katalizator tog sazrijevanja, neka budu.
Kad ja i moj susjed Ivo (iz Bosne) budemo jednaki u Bosni, i kada i ja kao i on budem prelazio EU granice samo sa osobnom, i kad moje dijete kao i njegovo bude imalo mogućnost da sa istim dokumentima se zaposli na Zapadu, bit ću i ja prozapadno orjentisan.
Čekaju da se naguze, pa će im EU možda uvesti bezvizni režim ... ako.noviforumas wrote: ↑04/11/2022 13:55 Pogledajte sta se sad desava na Kosovu. Kosovo je vjerovatno najodaniji Americki saveznik uopste, ali su sad pod ogromnim pritiskom da daju mini RS Srbima, jer Amerika misli da ce tako Vucicev rezim staviti pod svoju sapu.
Albanski odgovor je ovo ispod, a ne klimanje glavom, preklinjanje da ih Biden malo pomiluje, i da im Vucic dozvoli da postoje.
Da, a bezvinzi rezim je barem nesto konkretno, za razliku od satro kandidatskog statusa kojim nama mazu oci. Ustvari, vise i ne mazu, sad samo namecu sta zele. Ali opet ce Albanci govoriti "ne" dok se boje ne rastope, i isplatice im se na kraju.
Ako Rusija vojno popuši, skupa sa njom će popušiti i svi ti mali narodi saveznici u antiruskoj koaliciji, čije političko postojanje nije poželjno, među njima i mi Bošnjaci.
Zauzvrat si dobio državu. Ja znam da neki smatraju da su Bošnjaci bez pomoći Zapada mogli napravit mnogo bolju Bosnu i Hercegovinu nego što jeste, ali to je upravo ono što napisah u svom prvom današnjem postu - jedno veliko sljepilo... To je ona priča 'kme, zaustavili nas pred Banjalukom', gdje se elegantno prešućuje ko je recimo Mladićeve snage vratio sa Bjelašnice i Igmana 93-e, ko je natjero Tuđmana na povratak u savezništvo, ko ti je uopšte stvorio uslove da se dođe nadomak Banjaluci... Itd itd itd, stvarno nemam elana za ovo kao nekad...noviforumas wrote: ↑04/11/2022 13:46 Bosanska i Bosnjacka javnost je u ogromnoj vecini uvijek bila pro-zapadna i to do tacke servilnosti. Sad kad ljudi vide sta dobijamo zauzvrat, javljaju se anti-zapadni sentimenti kao reakcija, a i to samo u tragovima. To je normalno, i dio procesa sazrijevanja jednog politickog naroda. Ako ce ovi nasrtaji Hrvatske i MZ na BiH biti katalizator tog sazrijevanja, neka budu.
To je sažetak onoga što sam ja pisao.Prpa.ba wrote: ↑04/11/2022 14:38 Mi smo narod kojem Rusija nije prijatelj, samim tim nam ne odgovara njihova dominacija na terenu, ali nam ne odgovara ni njihov nestanak sa scene ili znacajna slabost jer to znaci Srbiju i Hrvatsku okrenutu Zapadu, a to znaci da automatski postajemo kusur za njihovo odobrovoljavanje i kolonija.
Tome i svjedocimo ovih dana kada je preovladalo vidjenje da je Rusija popusila rat u Ukrajini, pa se tzv. MZ raspojasala u BiH.
Nazalost, i danas, kao i prije, svoju sansu mozemo traziti tek u pukotinama svjetskog poretka jer u samom svjetskom poretku ce nas 1/3 krstiti, 1/3 pobiti i 1/3 protjerati, sto je cilj koji se ne mijenja vec stoljecima.
Prihvatam misljenje, ali nije historija stala 1995. Sta je bilo od tad do danas, sta rade Dodik i Covic zadnjih 15 godina? Bez da amnestiramo domace lidere, moramo o tome koliko je MZ doprinjela danasnjoj situaciji u drzavi.cyprus wrote: ↑04/11/2022 14:48Zauzvrat si dobio državu. Ja znam da neki smatraju da su Bošnjaci bez pomoći Zapada mogli napravit mnogo bolju Bosnu i Hercegovinu nego što jeste, ali to je upravo ono što napisah u svom prvom današnjem postu - jedno veliko sljepilo... To je ona priča 'kme, zaustavili nas pred Banjalukom', gdje se elegantno prešućuje ko je recimo Mladićeve snage vratio sa Bjelašnice i Igmana 93-e, ko je natjero Tuđmana na povratak u savezništvo, ko ti je uopšte stvorio uslove da se dođe nadomak Banjaluci... Itd itd itd, stvarno nemam elana za ovo kao nekad...noviforumas wrote: ↑04/11/2022 13:46 Bosanska i Bosnjacka javnost je u ogromnoj vecini uvijek bila pro-zapadna i to do tacke servilnosti. Sad kad ljudi vide sta dobijamo zauzvrat, javljaju se anti-zapadni sentimenti kao reakcija, a i to samo u tragovima. To je normalno, i dio procesa sazrijevanja jednog politickog naroda. Ako ce ovi nasrtaji Hrvatske i MZ na BiH biti katalizator tog sazrijevanja, neka budu.
Drzava je vec bila, i bit ce, onoliko koliko njeni gradjani budu voljni boriti se i raditi za nju.cyprus wrote: ↑04/11/2022 14:48 Zauzvrat si dobio državu. Ja znam da neki smatraju da su Bošnjaci bez pomoći Zapada mogli napravit mnogo bolju Bosnu i Hercegovinu nego što jeste, ali to je upravo ono što napisah u svom prvom današnjem postu - jedno veliko sljepilo... To je ona priča 'kme, zaustavili nas pred Banjalukom', gdje se elegantno prešućuje ko je recimo Mladićeve snage vratio sa Bjelašnice i Igmana 93-e, ko je natjero Tuđmana na povratak u savezništvo, ko ti je uopšte stvorio uslove da se dođe nadomak Banjaluci... Itd itd itd, stvarno nemam elana za ovo kao nekad...