Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#58376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zašto Alkalajev govor nije proruski i zašto BiH nije saveznik Rusije
Alkalaj je dobio instrukcije da digne sto vise prasine u UN tj. pred cijeim svijetom i to je veoma uspijesno uradio.
Alkalaj je dobio instrukcije da digne sto vise prasine u UN tj. pred cijeim svijetom i to je veoma uspijesno uradio.
- JohnnyS
#58377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo na CNNu ne prestaju govoriti o govoru
-
nles
- Styling
- JohnnyS
-
nles
#58381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
nles
-
plavi_E
#58383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Styling
Da li su ga otkantali ili je u dogovoru sa njim vjerovatno nikad necemo saznati. Alkalaj bas i ne lici na naivnu budalu. Ali sve je moguce.
Da li su ga otkantali ili je u dogovoru sa njim vjerovatno nikad necemo saznati. Alkalaj bas i ne lici na naivnu budalu. Ali sve je moguce.
- Styling
#58384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Deinitivno mislim da UN nije mjesto za ovakve kritike. Moglo je to i na drugi nacin. jer, koga je moliti nije ga kuditi. Kada VP donosi odluke koje nam se svidjaju onda je ok, a kada donese neku koja nam se ne svidja, onda drvlje i kamenje.
Uostalom, mislim da postoji dobar razlog sto je Smit postupio kako je postupio. Imali su priliku da se dogovore, nosu htjeli. Zeljko cak nije ni htio da ucestvuje u pregovorima. A sada se nesto kofrci jer mu ne ne svidjaju odluke. Bez veze.
-
nles
#58385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle, imali su priliku da se dogovore pa nisu?Styling wrote: ↑04/11/2022 12:47Deinitivno mislim da UN nije mjesto za ovakve kritike. Moglo je to i na drugi nacin. jer, koga je moliti nije ga kuditi. Kada VP donosi odluke koje nam se svidjaju onda je ok, a kada donese neku koja nam se ne svidja, onda drvlje i kamenje.
Uostalom, mislim da postoji dobar razlog sto je Smit postupio kako je postupio. Imali su priliku da se dogovore, nosu htjeli. Zeljko cak nije ni htio da ucestvuje u pregovorima. A sada se nesto kofrci jer mu ne ne svidjaju odluke. Bez veze.
I nisu se dogovorili jer se Komsicu digla kita da se malo kofrci?
Ili pak zato sto je HDZ odbijao bilo kakv prijedlog osim vlastitog?
-
plavi_E
#58386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa svak ima pravo da se izjavi sta misli o shmitovim zakonima. Na primjer Konakovic je kritikovao smanjenje ovlasti Doma Naroda.
- Point.
#58387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako će se bolan dogovoriti kada HDZ nije odustajao od svojih stavova ni milimetar. Ono nisu bili dogovori nego nagovori da se pristane na HDZ ucjenu.Styling wrote: ↑04/11/2022 12:47Deinitivno mislim da UN nije mjesto za ovakve kritike. Moglo je to i na drugi nacin. jer, koga je moliti nije ga kuditi. Kada VP donosi odluke koje nam se svidjaju onda je ok, a kada donese neku koja nam se ne svidja, onda drvlje i kamenje.
- Styling
#58388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije istina, ali nema veze. Covic je bio pristao i na indirektni izbor za predsjednistvo, ali Mile nije htio o tome razgovarati. Da su ga malo pritisli imali bismo sada rijesen problem.Point. wrote: ↑04/11/2022 12:57Kako će se bolan dogovoriti kada HDZ nije odustajao od svojih stavova ni milimetar. Ono nisu bili dogovori nego nagovori da se pristane na HDZ ucjenu.Styling wrote: ↑04/11/2022 12:47
Deinitivno mislim da UN nije mjesto za ovakve kritike. Moglo je to i na drugi nacin. jer, koga je moliti nije ga kuditi. Kada VP donosi odluke koje nam se svidjaju onda je ok, a kada donese neku koja nam se ne svidja, onda drvlje i kamenje.
-
nles
#58389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stvarno? Otkud znas?
Moram priznati da nisam ni cuo ni procitao tako nesto.
Osim toga, to je klasicno "eto, ja bih, ali nece Mile".
-
Lex77
#58390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vi stvarno još uvijek mislite da se oni nisu dogovorili? Rasni zakon ne bi bio donesen da Bakir, Konaković i Radončić nisu pristali na to. Samo su se također dogovorili da Schmitler odradi prljavi posao da ovi ne izgube glasove.
Pa i Ahmetović je to rekao samo nije imenovao.
Nije problem u UZP-ovcima, nego u izdajnicima.
Pa i Ahmetović je to rekao samo nije imenovao.
Nije problem u UZP-ovcima, nego u izdajnicima.
-
Jordan1961
#58391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto bi HDZ popustao ako zna da mu je veliki brat izdiktirao VP-u sta i kako da promijeni?Point. wrote: ↑04/11/2022 12:57Kako će se bolan dogovoriti kada HDZ nije odustajao od svojih stavova ni milimetar. Ono nisu bili dogovori nego nagovori da se pristane na HDZ ucjenu.Styling wrote: ↑04/11/2022 12:47
- Styling
#58392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#58393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima jos odluka koje ce VP donijeti u buducnosti. Mozda nakon odluke da da samo perspektivnu vojnu imovinu entitetima, sada odluci da da kompletnu drzavnu imovinu.
-
nles
#58394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Biva, zato sto niste dobri i poslusni, sad cu sve dati neprijateljima drzave?sime_cipol wrote: ↑04/11/2022 16:30Ima jos odluka koje ce VP donijeti u buducnosti. Mozda nakon odluke da da samo perspektivnu vojnu imovinu entitetima, sada odluci da da kompletnu drzavnu imovinu.
Jebote, onda bi na Banja Luku morao baciti atomsku bombu.
- sime_cipol
#58395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema neprijatelja, samo interes.nles wrote: ↑04/11/2022 16:45Biva, zato sto niste dobri i poslusni, sad cu sve dati neprijateljima drzave?sime_cipol wrote: ↑04/11/2022 16:30
Ima jos odluka koje ce VP donijeti u buducnosti. Mozda nakon odluke da da samo perspektivnu vojnu imovinu entitetima, sada odluci da da kompletnu drzavnu imovinu.![]()
Jebote, onda bi na Banja Luku morao baciti atomsku bombu.
Oni Srbe moraju privoliti za nesto. Nas ne moraju. Svakako smo smutljivci, prevrtljivci, petljanci. Sa njima znaju na cemu su.
Evo rat u Ukrajini, niko da kaze da ima saznanja kako na Ukrajinskom ratistu ratuje 500 ljudi iz RS na strani Rusije. Nek se malo zabave, ne mora biti istina, da se lopta prebaci na drugu stranu.
-
nles
#58396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa neka ih privole, nema problema.sime_cipol wrote: ↑04/11/2022 16:50Nema neprijatelja, samo interes.
Oni Srbe moraju privoliti za nesto. Nas ne moraju. Svakako smo smutljivci, prevrtljivci, petljanci. Sa njima znaju na cemu su.
Evo rat u Ukrajini, niko da kaze da ima saznanja kako na Ukrajinskom ratistu ratuje 500 ljudi iz RS na strani Rusije. Nek se malo zabave, ne mora biti istina, da se lopta prebaci na drugu stranu.![]()
Ali vakat je da se i mi prestanemo ponasati kao stara cura, koja se nabacuje svakome.
Ne zele da imaju proruske cetnike u BiH? Nije belaj, imace proiranske grupe bez centralne kontrole.
Ili mislis da poslije otvorene izdaje Bosnjaka od strane zapada (do sada je bila prikrivena) nece biti radikalizacije?
Razmisli jos jednom.
- dale cooper
#58397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neće biti radikalizacije, barem ne u većoj mjeri. Političari u ovoj zemlji su se dobrano pobrinuli da anesteziraju narod za bilo kakavnles wrote: ↑04/11/2022 16:54Pa neka ih privole, nema problema.sime_cipol wrote: ↑04/11/2022 16:50
Nema neprijatelja, samo interes.
Evo rat u Ukrajini, niko da kaze da ima saznanja kako na Ukrajinskom ratistu ratuje 500 ljudi iz RS na strani Rusije. Nek se malo zabave, ne mora biti istina, da se lopta prebaci na drugu stranu.![]()
Ali vakat je da se i mi prestanemo ponasati kao stara cura, koja se nabacuje svakome.
Ne zele da imaju proruske cetnike u BiH? Nije belaj, imace proiranske grupe bez centralne kontrole.
Ili mislis da poslije otvorene izdaje Bosnjaka od strane zapada (do sada je bila prikrivena) nece biti radikalizacije?
Razmisli jos jednom.
organizovaniji protest i pobunu. To su naravno uradili prvenstveno zbog svojih guzica.
Onoga čega će biti je još iseljavanja i još odlazaka mladih i školovanih ljudi. Nažalost.
-
sajber87
#58398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuj ucjena zapadu ako ne slusa sda i df da ce bosnjaci postati proiranski orjentisani u evropi. Sad ce se USA zabrinuti a bosnjaci profitirati kad postanu proiranski. Kakvo sljepilo neznanje zlonamjernost itd itd prema sopstvenom narodu i drzavi. Ako se ne varam pises iz neke zapadne drzave a ne iz teherana, je li tako?nles wrote: ↑04/11/2022 16:54Pa neka ih privole, nema problema.sime_cipol wrote: ↑04/11/2022 16:50
Razmisli jos jednom.
- Grean
#58399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad ce poceti peglanje da se izmijeni IZ vezano za clanove predsjednistva.
Ne znam zasto ove probosanske stranke ne bi okrenule pricu, mi smo za, eto imali smo rjesenje iz Aprilskog neka to bude osnova pregovora? Sad imamo i Visokog koji je lak na obaracu.
Najgore ce biti ako dodju i kazu, mi ne znamo sta bi ali necemo ono sto hoce HDZ.
Ne znam zasto ove probosanske stranke ne bi okrenule pricu, mi smo za, eto imali smo rjesenje iz Aprilskog neka to bude osnova pregovora? Sad imamo i Visokog koji je lak na obaracu.
Najgore ce biti ako dodju i kazu, mi ne znamo sta bi ali necemo ono sto hoce HDZ.
- sime_cipol
#58400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kod nas narod ubijen u pojam. Grijanje poskupilo 50% ove godine, nema ni 100 ljudi da protestvuje.nles wrote: ↑04/11/2022 16:54Pa neka ih privole, nema problema.sime_cipol wrote: ↑04/11/2022 16:50
Razmisli jos jednom.
Ulje, secer, brasno, mlijeko... sve otislo 100%.
Mi se nismo radikalizirali 92-95, necemo ni danas.
A ovo oko Irana moze samo dusmanin Bosne i Bosnjaka zeljeti. Ni u sali to ne treba govoriti.