SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Reglan

#61526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Reglan »

Nije losa roba ova Sabina
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#61527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Reglan wrote: 03/11/2022 22:26 Nije losa roba ova Sabina
Koja de slike
Javier Pena

#61528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Javier Pena »

Načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, takođe je, pripadnik Šmrkove narkoorganizacije koji mu je pomogao oko pranja ogromnih količina narkonovca,

I Ibrahimov sin Seid Hadžibajrić je dio Šmrkove razgranate narkomreže. Mlađi Hadžibajrić posjedovao je i Skaj aplikaciju.

Osim parkinga kod Vijećnice, što donosi ogroman novac, ali i služi za pranje narkonovca, koji je stariji Hadžibajrić "prodao" Šmrku, odmah pored njega dao je i prostor za mjenjačnicu, koja može da se koristi na razne načine, sa akcentom na nelegalne.

Niko na tom mjestu ne bi mogao da dobije mjenjačnicu, tvrde moji izvori, ali je dobio Šmrkov perač novca Elmedin Karišik, vlasnik firme “Plaza group).
Vaske.
Proosvjetni_uhljeb

#61529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Proosvjetni_uhljeb »

Ommadawn wrote: 03/11/2022 19:37 Zar ovaj sa videa nije prije pjevao i svirao gitaru?
Sad pjeva bez gitare. :D
PM72

#61530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Prava kasaba smo postali...nekad je u ovom gradu bilo svjetskih mangupa a sad kolo vodi polusvjet tipa Hatić ili klošar sa Bardakčija kome mediji nabiše popularnost ko da je Eskobar.
Haris.ba

#61531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

PM72 wrote: 04/11/2022 11:15 Prava kasaba smo postali...nekad je u ovom gradu bilo svjetskih mangupa a sad kolo vodi polusvjet tipa Hatić ili klošar sa Bardakčija kome mediji nabiše popularnost ko da je Eskobar.
To je romantizirani pogled na proslost. Mozda je bilo svjetskih mangupa, ali nikad nije bilo ovakve mafije. To je velika kvalitativna razlika u smislu organizovanosti kriminala.
DonieBrasco

#61532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Lika se snimi i kaze svi mi radimo isto, ja šišam neke isto kao i vi, eto gdje mi zivimo.

A da ti takav dođe kuci da te tuce i pljacka, opcenito da ti zlo nanosi policija ti se smije u lice, tuzitelji i sud ga nece dirati, a da se ti odbranis isao bi u zatvor - eto gdje mi zivimo.

Ja opet kazem sva sky ekipa ce na slobodu do kraja godine, jer ne smiju se dirati oni iznad njih.
Haris.ba

#61533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

DonieBrasco wrote: 04/11/2022 11:19 Lika se snimi i kaze svi mi radimo isto, ja šišam neke isto kao i vi, eto gdje mi zivimo.

A da ti takav dođe kuci da te tuce, da i pljacka, opcenito da ti zlo nanosi policija ti se smije u lice, tuzitelji i sud ga nece dirati, a da se ti odbranis isao bi u zatovor - eto gdje mi zivimo.
Ja mislim da je njegov najveci krimen sto se usudio da prica u javnosti igricu da su svi u sustini informanti. Ili, u stvari da "organi" znaju sve i "pustaju" da se radi do odredjenog trenutka. :D
PM72

#61534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Haris.ba wrote: 04/11/2022 11:18
PM72 wrote: 04/11/2022 11:15 Prava kasaba smo postali...nekad je u ovom gradu bilo svjetskih mangupa a sad kolo vodi polusvjet tipa Hatić ili klošar sa Bardakčija kome mediji nabiše popularnost ko da je Eskobar.
To je romantizirani pogled na proslost. Mozda je bilo svjetskih mangupa, ali nikad nije bilo ovakve mafije. To je velika kvalitativna razlika u smislu organizovanosti kriminala.
Ovo mafija? :lol:
Haris.ba

#61535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

PM72 wrote: 04/11/2022 11:23Ovo mafija?
Jeste. Ali, onaj nizi stalez u organizacionoj strukturi koji dolazi do javnosti.
PM72

#61536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Ovdje nema ni babe bi države i zato se pojave gore pomenuti likovi koji ni u onoj titinoj ni u nekoj normalnoj državi ne bi mogli pravim mangupima ni po cigare otić.
Ovdje svakog žandara kupiš za petobanku,opasniji je bio savez izviđača Jugoslavije od ovih šatro policajaca.
Ommadawn

#61537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

PM72 wrote: 04/11/2022 11:30 Ovdje nema ni babe bi države i zato se pojave gore pomenuti likovi koji ni u onoj titinoj ni u nekoj normalnoj državi ne bi mogli pravim mangupima ni po cigare otić.
Ovdje svakog žandara kupiš za petobanku,opasniji je bio savez izviđača Jugoslavije od ovih šatro policajaca.
A u Titinoj državi nije bilo suradnje između kriminalaca i policije (pardon, milicije)?
drugtito2011

#61538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drugtito2011 »

Ommadawn wrote: 04/11/2022 12:05
PM72 wrote: 04/11/2022 11:30 Ovdje nema ni babe bi države i zato se pojave gore pomenuti likovi koji ni u onoj titinoj ni u nekoj normalnoj državi ne bi mogli pravim mangupima ni po cigare otić.
A u Titinoj državi nije bilo suradnje između kriminalaca i policije (pardon, milicije)?
Bilo je, sam što su kriminalci igrali kako milicija svira, a ne obratno kako je sad. Bilo je tu i razgovora, ali ne i pregovora, kad su kriminalci imali višesatne monologe.
Ommadawn

#61539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

PM72 wrote: 04/11/2022 13:33 Džaba je novim generacijama i došljama objašnjavat da je više vrijedio jedan milicioner-pozornik Jažić ili Jozo Andžić,Haso Hodžić nego sadašnja kompletna jedinica za podršku.
Došlje?
Šta Sarajevo nastalo samo po sebi? Niko se tu nije doselio pa napravio grad?
De ba gradska rajo zajebite više tu priču - kako u Sarajevu tako i u ostalim gradovima BiH.

Narod je dolazio trbuhom za kruhom, težak je seljački život, a ovamo industrijalizacija uzela maha, nema ljudstva, ko će raditi.
Naravno, hajd’, gradi industriju, grad, državu, pizdu materinu…
I odjednom više niko nije došljo.

Velika nauka znati sva sarajevska naselja i ulice. Samo ako si taksista ti to može biti od dobre koristi.

Divilo se kriminalcima, pa su postali uzori, pa sad kad su djeca narasla “Joj ba jarane, š’a je ovo, sve nešto mrko, zajebano, naoružano…”
Ommadawn

#61540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

PM72 wrote: 04/11/2022 14:06
Ommadawn wrote: 04/11/2022 13:59

Misliš li da je idealno na Zapadu gdje postoji uređen sistem?
Evo ja koji živim tamo ti mogu odmah reći da nije.
Ja nigdje ne napisah da je onaj sistem bio "idealan".Što napisa Avdo Sidran..."onaj sistem,da je sto puta gori nego što ovi pričaju-opet je sto puta bolji nego ovaj".
Ti živiš na zapadu pa nam reci...kakve su mogućnosti da ti neko ukrade auto pa da te nazove i traži da doneseš novac i otkupiš svoje vozilo?
Mogućnosti i za to postoje, mada to rijetko ko radi.

Da mi to neko uradi, rekao bih “Zadrži ti to auto”, oni ga mogu prodati van zemlje a ja naplatiti osiguranje.
Njima se to ne isplati i to ne rade. Ali imaju svoje ljude u vrhovima policije.
Haris.ba

#61541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ommadawn wrote: 04/11/2022 14:34 Da mi to neko uradi, rekao bih “Zadrži ti to auto”, oni ga mogu prodati van zemlje a ja naplatiti osiguranje.
Ti mislis da dobijes izbor? Dobijes naredbu ostavi tu i tu pare. Ako ne ostavis, objasne ti da znaju gdje radis, gdje ti zena radi, u koju skolu dijete ide...
Ommadawn

#61542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Haris.ba wrote: 04/11/2022 14:38
Ommadawn wrote: 04/11/2022 14:34 Da mi to neko uradi, rekao bih “Zadrži ti to auto”, oni ga mogu prodati van zemlje a ja naplatiti osiguranje.
Ti mislis da dobijes izbor? Dobijes naredbu ostavi tu i tu pare. Ako ne ostavis, objasne ti da znaju gdje radis, gdje ti zena radi, u koju skolu dijete ide...
Velikim bandama je to kokošarenje.
Oni gledaju da su što manje primjetni. Ali ako gdje kad zapne gdje mogu najebati - povuku svoje konce.
Jer nekad je neki viši čivija zasrao negdje a ovi to saznali pa ga tu drže u šaci. Obično su to ili ekonomske malverzacije ili prostitucija ili su ga nekad s nekom mladom uslikali pa da žena ne sazna.
EasyMan

#61543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

Ova situacija se desilo nekom u mojoj porodici. Covjek ima dobru firmu, logicno ima para. Poceli ga zvati na telefon i traziti pare, sve mu ispricali o zeni, djeci, gdje ko ide u skolu, radi, trenira. Dobre pare mu trazili. Covjek u policiju ode prijavi, danima se povlacilo i nista ne otkriju. Pozivi se nastave jos agresivniji. Srecom imamo rodjaka kriminalca i obrati se njemu. Bukvalno su za par sati saznali ko je, pohvatali ih i doveli kod njega…

Znaci od policije nemas koristi nikakve, vise puta na vise primjera se uvjerio.
Sid the sloth

#61544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sid the sloth »

EasyMan wrote: 04/11/2022 17:33

Ova situacija se desilo nekom u mojoj porodici. Covjek ima dobru firmu, logicno ima para. Poceli ga zvati na telefon i traziti pare, sve mu ispricali o zeni, djeci, gdje ko ide u skolu, radi, trenira. Dobre pare mu trazili. Covjek u policiju ode prijavi, danima se povlacilo i nista ne otkriju. Pozivi se nastave jos agresivniji. Srecom imamo rodjaka kriminalca i obrati se njemu. Bukvalno su za par sati saznali ko je, pohvatali ih i doveli kod njega…

Pa evo vidimo po ovim hapsenjima policajaca u zadnje vrijeme da ustvari oni saradjuju s kriminalcima. Kad takav slucaj kao sto je imao tvoj rodjak prijavis policiji, kriminalci su prvi koji saznaju za to da si prijavio.
mali jomu

#61545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali jomu »

Šta je i kako radi Sky aplikacija koja se vezuje i za kriminalne krugove u BiH?

Aplikacija sakrivena kao kalkulator

IT stručnjak i predsjednik OpenLink Grupe Miloš Jovanović objasnio je za N1 zašto je ovaj “tehnološki ekosistem”, koji je razvijen za komercijalnu upotrebu, postao tako privlačan.

https://ba.n1info.com/vijesti/sta-je-i- ... ove-u-bih/
emko1234

#61546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

EasyMan wrote: 04/11/2022 17:33

Nikad mi ovo nije bilo jasno. U bilo kojem biznisu, imati pare znaci biti u prednosti.
Kad te nazove kokosar i trazi ti pare, ti te pare iskoristis na drugi nacin. Saznas sve o kokosaru, i kad nazove iduci put onda ga upozoris. Ako nastavi, i dan danas ima kafana na Sokocu gdje mozes otici i svasta dogovoriti za neku pristojnu cifru.
Proslo je vrijeme kad takvi ljudi nisu imali nista izgubiti. Danas svi imaju nesto izgubiti.
Kaze reket placa, krv pisas da bi zaradio i dodje neki kurcevic i sisa te. Pa nek te sisa. Znam ih ja u gradu sto su dobro zube slomili kad su dosli na pogresna mjesta.
A poslije ovih padanja, dobro ce razmisliti i drotovi prije nego sto udju u kakav tal s kakvim kriminalcem.
PM72

#61547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Ja ne znam da bi iko sem tebe odlučio da potraži tu kafanu na Sokocu i da organizuje kokošarima belaj.U principu,lahko je tuđim gloginje mlatit pogotovo na društvenim mrežama.
Ommadawn

#61548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Kafana u Sokocu?

Ko s đavolom tikve sadi, obiju mu se od glavu.

Jel ono vlasnik bara Bulldog postavi bombu da sjebe reketaše pa poginu nedužan čovjek?
PM72

#61549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Ommadawn wrote: 05/11/2022 06:43 Kafana u Sokocu?

Jel ono vlasnik bara Bulldog postavi bombu da sjebe reketaše pa poginu nedužan čovjek?
Jeste ali nije poginuo nego lakše ranjen poštar...narkoman sa najdužim stažom u Sarajevu,sin nekadašnjeg doktora i političara...valjda trošio kvalitetno.Sad je gazda na Boračkom
Ommadawn

#61550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

PM72 wrote: 05/11/2022 06:54
Ommadawn wrote: 05/11/2022 06:43 Kafana u Sokocu?

Jeste ali nije poginuo nego lakše ranjen poštar...narkoman sa najdužim stažom u Sarajevu,sin nekadašnjeg doktora i političara...valjda trošio kvalitetno.Sad je gazda na Boračkom
Konjo, je li tako?
Bulldog je bio super mjesto, dobru su muziku puštali i raja bila, bar je moj dojam, sasvim okej.

Al’ hajde sad ti s nekim kriminalcom se spoji da ti nešto pomogne - ima da ti kad-tad zatraži protuuslugu za koju možda i nisi spreman. Hajd’ tad reci neću ili ne mogu.
Post Reply