Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Lex77

#9501 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Lex77 »

nles wrote: 03/11/2022 11:46
channel10 wrote: 03/11/2022 11:44

Upravo tako, pa da vidimo sta ce onda nama uraditi.

Neka izadje sve na vidjelo, da se podvuce refa.
Nisam pristalica kurcenja, ali ako se ne pobunimo, jos ce ispasti da se slazemo sa rezervatom.
Ovako, ako nam naprave rezervat, neka ostane zapisano da smo se bar bunili protiv toga.
A onaj ko ceka milost od Velikog bijelog oca iz Washingtona, neka pita Indijance.
Tako je. Ako se ne boriš. Svi će te gaziti.
I ne, Amerika nije prijatelj BIH. Nikada nije niti bila.
Login77777

#9502 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 03/11/2022 11:25
Chmoljo wrote: 03/11/2022 11:14 nije to promjena mišljenja, to je bukvalno zauzimanje dijametralno suprotne pozicije preko noći.

što znači da je nešto drugo posrijedi, al svakom svačije.
Posrijedi je cinjenica da su u medjuvremenu nametnute aparthejdske odluke OHr-a sponzorisane od Zagreba, a da su se ljudi koje sam nazalost podrzao glasom ispostavili kao dio igranke koja je "omeksala Bosnjake" i pripremila nam glavu pod giljotinu, sve po non-paperu, do u zarez.

Svoje sumnje sam imao vec kada su se manji HDZ-ovi partneri poceli koprcati u Neumu kako ne daju Dom naroda, ali sam se ipak dao zavarati u narednom periodu.

Uspjesno sam prevaren, dadoh glas za Alijansu za Treci, i svoju gresku sigurno vise necu ponoviti. Glas od sada, ako bude vise izbora uopste, ide za manje zlo i manju prijetnju po opstanak mene i mog naroda, dok se ne pojavi kvalitetnija i zdravija patriotska alternativa.
A koju ces nam PRPAgandu siriti ako SDA i DF naprave novu koalicionu Vladu na federalnom nivou sa HDZ po Smitovim izmjenama?
swanfilter

#9503 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by swanfilter »

U ovoj drzavi smo mi vecina.

Kome i do kada mi vise da podilazimo?

Ma, ne da podilazimo. Mi se PONIZAVAMO!

Dokle vise, zdravi razume??
Spit_fire

#9504 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Znaci da sumiramo ove filozofe

Prigovaraju ti sto se boris protiv losih odluka MZ i govore da se treba predat jer je otpor uzaludan, a onda ti kasnije govore sto si nisi borio kad je sve bilo ok sa MZ
laik1981

#9505 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

mirsek wrote: 03/11/2022 11:39
Škobo Habu wrote: 03/11/2022 11:37

Onda je očito da se Satler, Šmit, Eu, VB, američka administracija razilaze sa tvojim viđenjem BiH kao demokratske evropske države.
Moguce, ali onda je Alkalaj dobro pitao da li oni smatraju da mi zbog necega ne zasluzujemo da budemo moderno demokratsko drustvo ?
Kada dovoljno sazrimo kao narod mi cemo biti moderno demokratsko drustvo.. Sta smo mi u post-ratnom periodu uradili da unaprijedimo vladavinu prava, da unaprijedimo obrazovanje, sigurnost, te slobode o kojima govoris? Krademo na izborima.. Korupcija se uvukla u svaku poru.. Obrazovanje sveli na lazne diplome koje se kupuju po raznoraznim selendrama.. Policajci i tuzioci vise koriste sky aplikaciju nego viber.. Rasprodali sve sto smo mogli rasprodati.. Dotakli dno u svim mogucim statistikama.. Sve smo mogli unaprijediti.. Mogli smo pokazati i u praksi da mi zelimo biti demokratsko drustvo u kojem su vodilje vladavina prava, obrazovanje i slobode.. Mi smo se odlucili da razaramo i krcmimo.. Svako ko je ikad dao cenera policajcu je saucesnik u tom razaranju.. Svako ko je dao mito doktoru, ko je upisao dijete u srednju skolu preko stele, ko se zaposlio preko stele.. Sve smo ucinili da postanemo obicna vukojebina i da nas niko ne ferma ni 2%.. Samounistavamo se 27 godina i na taj nacin smo najvise koristi donijeli onima koji ovu drzavu ne smatraju svojom.. Sad nam svako drugi kriv.. Isto kao kavi narkomani koji citav zivot kradu mater i oca da bi se mogli drogirati, a nakon sto sebi uniste zivot i nakon sto ostanu sami svaljuju krivicu na sve oko sebe i misle da su zrtva drustva koje ih je okruzivalo..
Spit_fire

#9506 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

laik1981 wrote: 03/11/2022 11:59
Moguce, ali onda je Alkalaj dobro pitao da li oni smatraju da mi zbog necega ne zasluzujemo da budemo moderno demokratsko drustvo ?
Kada dovoljno sazrimo kao narod mi cemo biti moderno demokratsko drustvo.. Sta smo mi u post-ratnom periodu uradili da unaprijedimo vladavinu prava, da unaprijedimo obrazovanje, sigurnost, te slobode o kojima govoris? Krademo na izborima.. Korupcija se uvukla u svaku poru.. Obrazovanje sveli na lazne diplome koje se kupuju po raznoraznim selendrama.. Policajci vise koriste sky aplikaciju nego viber.. Rasprodali sve sto smo mogli rasprodati.. Dotakli dno u svim mogucim statistikama.. Sve smo mogli unaprijediti.. Mogli smo pokazati i u praksi da mi zelimo biti demokratsko drustvo u kojem su vodilje vladavina prava, obrazovanje i slobode.. Mi smo se odlucili da razaramo i krcmimo.. Svako ko je ikad dao cenera policajcu je saucesnik u tom razaranju.. Svako ko je dao mito doktoru, ko je upisao dijete u srednju skolu preko stele, ko se zaposlio preko stele.. Sve smo ucinili da postanemo obicna vukojebina i da nas niko ne ferma ni 2%.. Samounistavamo se 27 godina i na taj nacin smo najvise koristi donijeli onima koji ovu drzavu ne smatraju svojom.. Sad nam svako drugi kriv.. Isto kao kavi narkomani koji citav zivot kradu mater i oca da bi se mogli drogirati, a nakon sto sebi uniste zivot i nakon sto ostanu sami svaljuju krivicu na sve oko sebe i misle da su zrtva drustva koje ih je okruzivalo..
Super..mozes li sad elaborirat cime su politike koje pored svih aferima koje si naveo (jer valjda se isti odnose i na njih)imaju hipoteku UZP i gencoida zasluzile da dobiju podrsku MZ?
Last edited by Spit_fire on 03/11/2022 12:02, edited 1 time in total.
nles

#9507 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

Kada dovoljno sazrimo kao narod mi cemo biti moderno demokratsko drustvo.. Sta smo mi u post-ratnom periodu uradili da unaprijedimo vladavinu prava, da unaprijedimo obrazovanje, sigurnost, te slobode o kojima govoris? Krademo na izborima.. Korupcija se uvukla u svaku poru.. Obrazovanje sveli na lazne diplome koje se kupuju po raznoraznim selendrama.. Policajci vise koriste sky aplikaciju nego viber.. Rasprodali sve sto smo mogli rasprodati.. Dotakli dno u svim mogucim statistikama.. Sve smo mogli unaprijediti.. Mogli smo pokazati i u praksi da mi zelimo biti demokratsko drustvo u kojem su vodilje vladavina prava, obrazovanje i slobode.. Mi smo se odlucili da razaramo i krcmimo.. Svako ko je ikad dao cenera policajcu je saucesnik u tom razaranju.. Svako ko je dao mito doktoru, ko je upisao dijete u srednju skolu preko stele, ko se zaposlio preko stele.. Sve smo ucinili da postanemo obicna vukojebina i da nas niko ne ferma ni 2%.. Samounistavamo se 27 godina i na taj nacin smo najvise koristi donijeli onima koji ovu drzavu ne smatraju svojom.. Sad nam svako drugi kriv.. Isto kao kavi narkomani koji citav zivot kradu mater i oca da bi se mogli drogirati, a nakon sto sebi uniste zivot i nakon sto ostanu sami svaljuju krivicu na sve oko sebe i misle da su zrtva drustva koje ih je okruzivalo..
Bravo, bravo... dirljiv govor.
Samo, narkomanima niko ne pokusava oteti deku kojom s ezamotaju kad spavaju na ulici, tako da je usporedba nakrivo.
Iako imam utisak da je skracena verzija ove poruke "ne bunite se, sami ste krivi".
pemanapemani

#9508 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

Samo da ne bude kao prije nekoliko mjeseci kada se slavilo to sto su bosanska djeca iz dijaspore, bez po muke, izgazala uzepeovce i njihova lobiranja.
Onda nakon mjesec dana kukanje, proklinjanje i optuzivanje kompletnog zapada za islamofobiju i zazivanje brace Rusa da dodju na Zeljavu.
nles

#9509 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

pemanapemani wrote: 03/11/2022 12:02 Samo da ne bude kao prije nekoliko mjeseci kada se slavilo to sto su bosanska djeca iz dijaspore, bez po muke, izgazala uzepeovce i njihova lobiranja.
Onda nakon mjesec dana kukanje, proklinjanje i optuzivanje kompletnog zapada za islamofobiju i zazivanje brace Rusa da dodju na Zeljavu.
Bujrum ti je da navijas za koju god hoces opciju.
pemanapemani

#9510 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

nles wrote: 03/11/2022 12:04
pemanapemani wrote: 03/11/2022 12:02 Samo da ne bude kao prije nekoliko mjeseci kada se slavilo to sto su bosanska djeca iz dijaspore, bez po muke, izgazala uzepeovce i njihova lobiranja.
Bujrum ti je da navijas za koju god hoces opciju.
Mozda mi je najbolje da odselim u Austriju, dam casnu pionirsku da cu se vratiti kad zaradim penziju, a onda onako patriotski zvati Ruse da prave bazu na Zeljavi.
Škobo Habu

#9511 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Škobo Habu »

Kada dovoljno sazrimo kao narod mi cemo biti moderno demokratsko drustvo.. Sta smo mi u post-ratnom periodu uradili da unaprijedimo vladavinu prava, da unaprijedimo obrazovanje, sigurnost, te slobode o kojima govoris? Krademo na izborima.. Korupcija se uvukla u svaku poru.. Obrazovanje sveli na lazne diplome koje se kupuju po raznoraznim selendrama.. Policajci i tuzioci vise koriste sky aplikaciju nego viber.. Rasprodali sve sto smo mogli rasprodati.. Dotakli dno u svim mogucim statistikama.. Sve smo mogli unaprijediti.. Mogli smo pokazati i u praksi da mi zelimo biti demokratsko drustvo u kojem su vodilje vladavina prava, obrazovanje i slobode.. Mi smo se odlucili da razaramo i krcmimo.. Svako ko je ikad dao cenera policajcu je saucesnik u tom razaranju.. Svako ko je dao mito doktoru, ko je upisao dijete u srednju skolu preko stele, ko se zaposlio preko stele.. Sve smo ucinili da postanemo obicna vukojebina i da nas niko ne ferma ni 2%.. Samounistavamo se 27 godina i na taj nacin smo najvise koristi donijeli onima koji ovu drzavu ne smatraju svojom.. Sad nam svako drugi kriv.. Isto kao kavi narkomani koji citav zivot kradu mater i oca da bi se mogli drogirati, a nakon sto sebi uniste zivot i nakon sto ostanu sami svaljuju krivicu na sve oko sebe i misle da su zrtva drustva koje ih je okruzivalo..
Vlastite greške i poroke je najteže priznati.

Kuka se na međunarodnu zajednicu i trećerazredne diplomate, dok oni koji stoje na "braniku države i njene opstojnosti" nisu u stanju sastati ni sa zamjenikom zamjenika sekretara za vanjske poslove kakve velesile. Bakir i Komšo su čak izgubili i podršku baronse Helić u britanskom Parlamentu.
relativno84

#9512 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by relativno84 »

Image

Serafim Sven Alkalaj :oops:
noviforumas

#9513 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by noviforumas »

Ogavan spin Oslobodjenja. Cak tukne na anti-Semitizam optuzivati Jevreja da je petokolonas koji radi za Rusiju.
mayab

#9514 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mayab »

noviforumas wrote: 03/11/2022 12:10 Ogavan spin Oslobodjenja. Cak tukne na anti-Semitizam optuzivati Jevreja da je petokolonas koji radi za Rusiju.
Ja, totalno nefer naslov, čak za suda....
laik1981

#9515 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

Spit_fire wrote: 03/11/2022 12:01
Super..mozes li sad elaborirat cime su politike koje pored svih aferima koje si naveo (jer valjda se isti odnose i na njih)imaju hipoteku UZP i gencoida zasluzile da dobiju podrsku MZ?
Jaci su od nas.. Uticajniji u medjunarodnoj zajednici.. Vise su lobirali.. Mi smo se protiv njih mogli boriti samo na nacin da jacamo.. Mi uradili sve da budemo slabi..
laik1981

#9516 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

Škobo Habu wrote: 03/11/2022 12:07
Vlastite greške i poroke je najteže priznati.

Kuka se na međunarodnu zajednicu i trećerazredne diplomate, dok oni koji stoje na "braniku države i njene opstojnosti" nisu u stanju sastati ni sa zamjenikom zamjenika sekretara za vanjske poslove kakve velesile. Bakir i Komšo su čak izgubili i podršku baronse Helić u britanskom Parlamentu.
To nam je duboko urezano u genetski kod.. Trazenje krivca za vlastite probleme je jadna od osnovnih karakteristika naseg mentalnog sklopa.. Vazda su dugi krivi, kako u svakodnevnom zivotu prosjecnog Bosnjaka, tako i na ovim komplikovanijim igricama.. Prestati kukati, svaljivati na druge i poceti raditi, pa nas mozda za dvadesetak godina neko i shvati ozbiljnije..
Rothmans

#9517 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Rothmans »

noviforumas wrote: 03/11/2022 12:10 Ogavan spin Oslobodjenja. Cak tukne na anti-Semitizam optuzivati Jevreja da je petokolonas koji radi za Rusiju.
Dje ono nadje antisemitizam tito te jebo...
geoxx

#9518 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by geoxx »

Naravno da je stao na stranu Rusije, doduse nesvjesno. Jer nije kritikovao, nego demonizirao VP. Recimo ova argumentacija oko vremena nametanja je fino objasnjena kritika. Govoriti da je ovaj uveo nejednakost glasa, da se on ne moze kao Jevrej kandidovati, pa cak covjeka optuzivati za amaterizam CiKa i jer se i dalje broje glasove, to je cisto demoniziranje.

I jos jednom, nema tu “ne moze Schmidt, al moze OHR”. Ako ode Schmidt, ode i OHR.
Javier Pena

#9519 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Javier Pena »

Alkalaj nije spomenuo niti jednom da su najveći krivci upravo njegovi nalogodavci koji ne žele dogovor niti je spomenuo da je Ustav BiH sam po sebi diskriminatoran, neovisno od Schmidtovih rješenja.

On je optužio Schmidta da je njemu, kao Jevreju, oduzeto političko pravo kandidiranja, što je potpuna neistina. Njemu, kao Jevreju (i ne samo njemu već i Romima i Ostalima), to pravo oduzima sam Ustav BiH. Ne Schmidt. A, Schmidt i da hoće, ne može mijenjati Ustav. Za razliku od njegovih nalogodavaca.

I dok je predstavnik SAD u UN-u pohvalio što je Schmidt napravio neophodni korak kako bi spriječio nastavak blokade FBiH, Alkalaj je govor usmjerio u pravcu kojim su išli Rusi.
noviforumas

#9520 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by noviforumas »

Rothmans wrote: 03/11/2022 12:19
Dje ono nadje antisemitizam tito te jebo...
U sugestiji da Jevrej radi kontra vlastite drzave, a u korist Rusije.
Spit_fire

#9521 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Spinovi ..

Sven nije napao VP nego Smita...jasno je rekao da BiH podrzava OHR al nece se nagizivat

Znaci ako hejtas dodika hejtas i srpski narod
BHCluster

#9522 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BHCluster »

geoxx wrote: 03/11/2022 12:24 Naravno da je stao na stranu Rusije, doduse nesvjesno. Jer nije kritikovao, nego demonizirao VP. Recimo ova argumentacija oko vremena nametanja je fino objasnjena kritika. Govoriti da je ovaj uveo nejednakost glasa, da se on ne moze kao Jevrej kandidovati, pa cak covjeka optuzivati za amaterizam CiKa i jer se i dalje broje glasove, to je cisto demoniziranje.

I jos jednom, nema tu “ne moze Schmidt, al moze OHR”. Ako ode Schmidt, ode i OHR.
Pa kako je Schmidt dosao na funkciju VP toko ce i neTko drugi.
tandmand

#9523 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tandmand »

veddeta wrote: 02/11/2022 23:56
Login77777 wrote: 02/11/2022 23:54

Pa ako je ambasador BiH pred UN mora imati odobrenje Predsjednistva BiH valjda. :mrgreen:
pa je li se predsjednistvo usaglasilo o tekstu citanog govora
Izdo vas Dodik ... :wink:
dulekrele

#9524 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dulekrele »

geoxx wrote: 03/11/2022 12:24 I jos jednom, nema tu “ne moze Schmidt, al moze OHR”. Ako ode Schmidt, ode i OHR.
Jel to logika dijeteta iz 1. razreda osnovne. Otisao i Incko pa jel otisao i OHR. Otislo ih 10ke pa ostao OHR. Presaberi se. Cinjenica je da je ovaj zadnji VP najgori i moze se reci nije uopste neutralan sto bi morao biti i raditi u interesu cijele zemlje a ne pojedine grupe. I Siling je bio katastrofa ali nije donosio odluke stetne po drzavu kao ni jedan drugi tj.nije radio nista. Takoder ne izgleda mi kao osoba koja ima dovoljan stepen inteligencije i razboritosti za ovaj posao. Brzo plane kad mu nesto ne odgovara a takve osobe ne donose pametne odluke.
Last edited by dulekrele on 03/11/2022 12:34, edited 1 time in total.
noviforumas

#9525 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by noviforumas »

Iduci korak je da nas uvjere kako ce nas NATO bombardovati samo ako jos jednom pisnemo :lol:
Locked