nije problem promijeniti mišljenje, to pokazuje na prisutnost zdravog razuma kod individue, nego je problem usljed promjenjenog mišljenja pisati izmišljotine tipa da je NiP, SDP i NS skupa sa UZP protiv alkajala.
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Dupli_skalp
#9451 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
Crithagra
-
Novak20
#9453 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa ima ustupaka sa hrvatske strane.sime_cipol wrote: ↑03/11/2022 10:46Reforme i ustupci sa cije strane?
Ima li kakvih ustupaka od Hrvata? Srba?
Ili mislis kao Karamatic?
Nitko se ne buni što više ne mogu blokirati Federaciju.
- Pandakonda
#9454 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Al pazi ti Alkalaja, kao njemu Smit ne dopusta ko fol da se kandiduje a ta diskriminacija postoji od samog potpisivanja dejtona
Bilo kako bilo Sven jeste iznio legitimne kritike, pogotovo za koristenje 2 popisa, ali sigurno nije dobro to sto guramo prst u oko ljudima koji su nas gurali od kraja rata pa sve prema vamo. Kada bi pitao neutralne posmatrace izgledalo je da se mi vise slazemo sa Rusijom po pitanju OHR nego sa zapadom. I pazi ti cega se lik dosjetio, OHR postoji od kraja rata i nametnuo je milion zakona a on sad nasao pricati toboze o tome kako je Bosna suverena i demokratska zemlja gdje on ne bi trebao nametati IZ. A kad je tek dosao na poziciju bilo je kuku majko daj nam Smite IZ Incko nije smio 
Pljunuli smo svaki proces koji nam je stavljen bio na sto, od aprilskog, prudskog, butmirskog, vise im se ne zna ime i broj. I onda nakon sto se MZ opet aktivirala da intervenise opet rezimo na njih i sad su odjednom kolonizatori i okupatori a proteklih 30 godina to nisu bili. Treba dati priliku ovim reformamama i da vidimo na sta ce liciti. Trenutno je sve ispostovano sto se tice imenovanja sudija i prvi ispit ce biti konstituisanje zastupnickih tijela gdje imaju rok od mjesec dana. Osim ako ne nastane neka zavrzlama zbog komsiceve apelacije.
Pljunuli smo svaki proces koji nam je stavljen bio na sto, od aprilskog, prudskog, butmirskog, vise im se ne zna ime i broj. I onda nakon sto se MZ opet aktivirala da intervenise opet rezimo na njih i sad su odjednom kolonizatori i okupatori a proteklih 30 godina to nisu bili. Treba dati priliku ovim reformamama i da vidimo na sta ce liciti. Trenutno je sve ispostovano sto se tice imenovanja sudija i prvi ispit ce biti konstituisanje zastupnickih tijela gdje imaju rok od mjesec dana. Osim ako ne nastane neka zavrzlama zbog komsiceve apelacije.
-
Spit_fire
#9455 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Aha znaci mi smo lose radili interno, a druga dva i interno i eksterno...rezultat:sajber87 wrote: ↑03/11/2022 10:47Sta znaci normalno i ljudski,kad 25 godina vladas putinovskim stilom ne mozes ocekivati pomoc zapada. Da se nisu bavili kradjom, lazima, manipulacijama, stranackim zaposljavanjem, nepotizmom, namjestenim tenderima, namjestanjem izbora itd sada bi bosna bila svjetlosnu godinu od ovoga sto je sada, a i ovo sto imamo da se udaramo nogama u dupe sto je zapad bio na nasoj strani. Zakljucak podvucimo liniju popisimo stanje , ukljucimo mozak i drzimo se zapada. Sve drugo je put u propast bosne i bosnjakaSpit_fire wrote: ↑03/11/2022 09:59
Pokusali smo normalno i ljudski uzdajuci se u MZ ..i eo dje smo ..haj da malo probamo drugacije sad
Sto se tice oruzja..od cega da kupimo? Kako da kupimo s obzirom na destrukcije..kome da ga kupimo? Da stoji u BL i Sirokom?
Pa i za to malo sto proizvedemo nas optuzuju da huskamo na rat zamisli sta bi bilo da kupimo recimo avione..
Sad za sad jedina strategija koju mozemo imat je da se ne oslanjamo ni na kog i da se spremamo na najgore za svaki slucaj...kako sefer rece "osim svojoj vojsci ja nikom ne vjerujem, tamo gdje je nema, nema ni garancije"..nije rat nema vojske da odlucuje, al izreka itekako primjenjiva i u miru samo
sa drugim faktorima
Kazna za prve, nagrada za druge..logika za 10
Puna su vam usta saradnje i multi kulti a totalno ignorisete cinjenicu da svo to vrijeme postoje dvije politkke koje otovoreno prkose i MZ i bore se protiv ove drzave...i sad kad su nagradjene za takvo djelovnje, vi ih opet ignorisete i govorite pristanite na takvo stanje
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#9456 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Hoces se kladiti da mogu?Novak20 wrote: ↑03/11/2022 10:53Pa ima ustupaka sa hrvatske strane.sime_cipol wrote: ↑03/11/2022 10:46
Reforme i ustupci sa cije strane?
Ima li kakvih ustupaka od Hrvata? Srba?
Ili mislis kao Karamatic?
Nitko se ne buni što više ne mogu blokirati Federaciju.
Hocete li poceti placati pretplatu?
Ustavni Sud (koji je donio i presudu Ljubic) je rekao da se ne krse prava Hrvata kad je TV kanal u pitanju? Ili ce te uzimati samo sto vam odgovara?
Last edited by sime_cipol on 03/11/2022 10:59, edited 1 time in total.
-
Spit_fire
#9457 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ici ce do onog trenutka dok HDZ opet ne bude nesto trazio, tad ce opet krenut sa uslovima i blokadama kao i dosad...i umjesto da se oni sankcionisu ti trazis nacin da im udovoljisPandakonda wrote: ↑03/11/2022 10:53 Al pazi ti Alkalaja, kao njemu Smit ne dopusta ko fol da se kandiduje a ta diskriminacija postoji od samog potpisivanja dejtonaBilo kako bilo Sven jeste iznio legitimne kritike, pogotovo za koristenje 2 popisa, ali sigurno nije dobro to sto guramo prst u oko ljudima koji su nas gurali od kraja rata pa sve prema vamo. Kada bi pitao neutralne posmatrace izgledalo je da se mi vise slazemo sa Rusijom po pitanju OHR nego sa zapadom. I pazi ti cega se lik dosjetio, OHR postoji od kraja rata i nametnuo je milion zakona a on sad nasao pricati toboze o tome kako je Bosna suverena i demokratska zemlja gdje on ne bi trebao nametati IZ. A kad je tek dosao na poziciju bilo je kuku majko daj nam Smite IZ Incko nije smio
-
Novak20
#9458 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Možda i mogu ali ne smiju.
-
Spit_fire
#9459 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
Škobo Habu
#9460 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Mi smo od samog početka pristali na diktat MZ-a, nikako obratno.Spit_fire wrote: ↑03/11/2022 09:59
Pokusali smo normalno i ljudski uzdajuci se u MZ ..i eo dje smo ..haj da malo probamo drugacije sad
Sto se tice oruzja..od cega da kupimo? Kako da kupimo s obzirom na destrukcije..kome da ga kupimo? Da stoji u BL i Sirokom?
Pa i za to malo sto proizvedemo nas optuzuju da huskamo na rat zamisli sta bi bilo da kupimo recimo avione..
Sad za sad jedina strategija koju mozemo imat je da se ne oslanjamo ni na kog i da se spremamo na najgore za svaki slucaj...kako sefer rece "osim svojoj vojsci ja nikom ne vjerujem, tamo gdje je nema, nema ni garancije"..nije rat nema vojske da odlucuje, al izreka itekako primjenjiva i u miru samo
sa drugim faktorima
I ne može se reći nikako da MZ nije uradila puno na račun države. Svakako da jeste.
No, ono što ti ne razumiješ jeste da BH strana nikada neće imati 100 % ostvarena očekivanja po pitanju te iste države.
Ja sam NI uzeo samo kao ilustraciju o onima koji tvrde da su temelj opstojnosti BiH i Bošnjaka. Temelj ospstojnosti je jaka ekonomija, zdravstvo, efikasno školstvo, jaka socijalna skrb. Mi nemamo ništa od toga. Imamo praznu priču. Svi vi koji smatrate Željka i slične njemu nekakvim borcem za državu, molim vas, uzmite u ruke papir i olovku, pa se počnite baviti proračunom koliko je mladih osoba napustilo ovu zemlju za vrijeme njegova stolovanja u Predsjedništvu. Postotak koji dobijete je najbolji rezultat njegovog "rada". Između svih ostalih.
Last edited by Škobo Habu on 03/11/2022 11:01, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#9461 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
Spit_fire
#9462 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Zeljko se bavi vanjskom politikom i nez stvarno kakve veze ima sa ekonomijomŠkobo Habu wrote: ↑03/11/2022 11:00Mi smo od samog početka pristali na diktat MZ-a, nikako obratno.Spit_fire wrote: ↑03/11/2022 09:59
sa drugim faktorima
I ne može se reći nikako da MZ nije uradila puno na račun države. Svakako da jeste.
No, ono što ti ne razumiješ jeste da BH strana nikada neće imati 100 % ostvarena očekivanja po pitanju te iste države.
Ja sam NI uzeo samo kao ilustraciju o onima koji tvrde da su temelj opstojnosti BiH i Bošnjaka. Temelj ospstojnosti je jaka ekonomija, zdravstvo, efikasno školstvo, jaka socijalna skrb. Mi nemamo ništa od toga. Imamo praznu priču. Svi vi koji smtrate Željka i slične njemu nekakvim borcem za državu, molim vas, uzmite u ruke papir i olovku, pa se počnite baviti matematikom koliko je mladih osoba napustilo ovu zemlju za vrijeme stolovanja u Predsjedništvu. Postotak koji dobijete je najbolji rezultat njegovog "rada". Između svih ostalih.
Kad Zeljko prvi i do sad prakticno jedini istupi protiv aparthejda, kad odyebe lavrova...tad je zeljko prodoavac magle jer za to vrijeme odyebavanja lavorva mogo je npr otovrit 5 fabrika
Kad Denis posalje pismo i oni kojima je upuceno obrisu zicagu sa istim, Denis je drzavnik i radi u skladu sa opisom posla
-
sajber87
#9463 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Uzmi sve odluke ohr a od postojanja pa ces ustanoviti da su najvise isli u korist nasoj tkz probosanskoj strani preko 90%. Ako hladne glave pogledamo i ova zadnja smitova uticala je na deblokadu federacije syo joj je i primarni cilj, nije ni po meni savrsena ali u ovom istorijskom trenutku odradice posao. Ovo je samo pocetak tek predstoje reforme i izbornog zakona zbog presuda evropskog suda za ljudska prava i ustava bosne i masa drugih stvari. Pamet u glavu jos se stvari mogu popraviti ali ne na nacin na koji smo radili ovih 25 godina. Raditi isto a nadati se drugacijem rezultatu ne ide.Spit_fire wrote: ↑03/11/2022 10:56Aha znaci mi smo lose radili interno, a druga dva i interno i eksterno...rezultat:sajber87 wrote: ↑03/11/2022 10:47
Sta znaci normalno i ljudski,kad 25 godina vladas putinovskim stilom ne mozes ocekivati pomoc zapada. Da se nisu bavili kradjom, lazima, manipulacijama, stranackim zaposljavanjem, nepotizmom, namjestenim tenderima, namjestanjem izbora itd sada bi bosna bila svjetlosnu godinu od ovoga sto je sada, a i ovo sto imamo da se udaramo nogama u dupe sto je zapad bio na nasoj strani. Zakljucak podvucimo liniju popisimo stanje , ukljucimo mozak i drzimo se zapada. Sve drugo je put u propast bosne i bosnjaka
Puna su vam usta saradnje i multi kulti a totalno ignorisete cinjenicu da svo to vrijeme postoje dvije politkke koje otovoreno prkose i MZ i bore se protiv ove drzave...i sad kad su nagradjene za takvo djelovnje, vi ih opet ignorisete i govorite pristanite na takvo stanje
- BHCluster
#9464 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Mogu Kantoni, da opreme i skoluju policiju (kupe helikoptere i opremu)...
- BHCluster
#9465 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Najveci problem Smitove odluke je taj sto se odnosi samo na jedan dio Bosne i Hercegovine.sajber87 wrote: ↑03/11/2022 11:06Uzmi sve odluke ohr a od postojanja pa ces ustanoviti da su najvise isli u korist nasoj tkz probosanskoj strani preko 90%. Ako hladne glave pogledamo i ova zadnja smitova uticala je na deblokadu federacije syo joj je i primarni cilj, nije ni po meni savrsena ali u ovom istorijskom trenutku odradice posao. Ovo je samo pocetak tek predstoje reforme i izbornog zakona zbog presuda evropskog suda za ljudska prava i ustava bosne i masa drugih stvari. Pamet u glavu jos se stvari mogu popraviti ali ne na nacin na koji smo radili ovih 25 godina. Raditi isto a nadati se drugacijem rezultatu ne ide.Spit_fire wrote: ↑03/11/2022 10:56
Aha znaci mi smo lose radili interno, a druga dva i interno i eksterno...rezultat:
-
sajber87
#9466 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Škobo Habu wrote: ↑03/11/2022 11:00Mi smo od samog početka pristali na diktat MZ-a, nikako obratno.Spit_fire wrote: ↑03/11/2022 09:59
sa drugim faktorima
Ja sam NI uzeo samo kao ilustraciju o onima koji tvrde da su temelj opstojnosti BiH i Bošnjaka. Temelj ospstojnosti je jaka ekonomija, zdravstvo, efikasno školstvo, jaka socijalna skrb. Mi nemamo ništa od toga. Imamo praznu priču. Svi vi koji smatrate Željka i slične njemu nekakvim borcem za državu, molim vas, uzmite u ruke papir i olovku, pa se počnite baviti proračunom koliko je mladih osoba napustilo ovu zemlju za vrijeme njegova stolovanja u Predsjedništvu. Postotak koji dobijete je najbolji rezultat njegovog "rada". Između svih ostalih.
- Pandakonda
#9467 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ovo je gorka tableta koju svi Komscirari moraju popiti. Ali ovo ne vazi samo za njih, nego i za ostale sto se uzdaju u Dodika i Covica. Niti jedna strana nece dobiti maksimalno svoje zahtjeve i svi će morati odustajati od svojih principa. Samo to odustajanje je lakse raditi kada nema tenzija i kada su ljudi fokusirani na ekonomiju i prosperitet. Smit se sto prije mora pozaviti RS-om i da sto prije pokusa okupiti sve stranke da rjese evropske presude jer ovim tempom ce ljudi skroz zanemariti deblokiranje federacije jer ce s pravom reci sto se djeluje samo u fbih.Škobo Habu wrote: ↑03/11/2022 11:00Mi smo od samog početka pristali na diktat MZ-a, nikako obratno.Spit_fire wrote: ↑03/11/2022 09:59
sa drugim faktorima
-
noviforumas
#9468 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Zaista je nevjerovatno sta neki pisu. Je li Alkalaj iznio cinjenice? Jeste. Fino i precizno objasnio koje odredbe kojih sudova Schmidt krsi, i u ciju korist. Odakle sad potreba da se razvodnjava i spinuje, kao da je covjek lupao od sto u UN-u i slao MZ u neku stvar a la Dodik? Mislim znam odakle, ali ne znam shvatate li posljedice politike za koju se zalazete. Kakva ce se tek opravdanja traziti Schmidtu kad se pocne "baviti" imovinom u RS-u?
-
Škobo Habu
#9469 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Je l' njegova stranka dio šire koalicije ili nije?Spit_fire wrote: ↑03/11/2022 11:03
Zeljko se bavi vanjskom politikom i nez stvarno kakve veze ima sa ekonomijom
Kad Zeljko prvi i do sad prakticno jedini istupi protiv aparthejda, kad odyebe lavrova...tad je zeljko prodoavac magle jer za to vrijeme odyebavanja lavorva mogo je npr otovrit 5 fabrika
Kad Denis posalje pismo i oni kojima je upuceno obrisu zicagu sa istim, Denis je drzavnik i radi u skladu sa opisom posla
Je l' to on, kao lider stranke, ne snosi odgovornost za stanje u državi u čijoj fotelji sjedi na najvišem nivou?
-
Spit_fire
#9470 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa sta hoces rec isle su jer eto kao Mz voli BiH...svaki sekund njihove naklonosti nama je kupljen krvlju i pravednom borbom..oni nemaju sta da biraju obavezali su se na to da ce pomogati BiHsajber87 wrote: ↑03/11/2022 11:06Uzmi sve odluke ohr a od postojanja pa ces ustanoviti da su najvise isli u korist nasoj tkz probosanskoj strani preko 90%. Ako hladne glave pogledamo i ova zadnja smitova uticala je na deblokadu federacije syo joj je i primarni cilj, nije ni po meni savrsena ali u ovom istorijskom trenutku odradice posao. Ovo je samo pocetak tek predstoje reforme i izbornog zakona zbog presuda evropskog suda za ljudska prava i ustava bosne i masa drugih stvari. Pamet u glavu jos se stvari mogu popraviti ali ne na nacin na koji smo radili ovih 25 godina. Raditi isto a nadati se drugacijem rezultatu ne ide.Spit_fire wrote: ↑03/11/2022 10:56
Aha znaci mi smo lose radili interno, a druga dva i interno i eksterno...rezultat:
Al evo uzecemo da su Bosnjaci ili eto ProBiH strana najveci lopovi i debili na svijetu i izgubili su naklonost...al objasni mi cime su tacno tu istu naklonost zasluzili oni koji su kontra BiH i 30 godina otvoreno prkose i drzavi i toj MZ?
-
Novak20
#9471 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nešto će dobiti.sime_cipol wrote: ↑03/11/2022 11:01Znaci ipak mogu?
Vidjet ces da smiju kad ne dobiju legitimno predstavljanje u predsjednistvu.
Jal' legitimno predstavljanje, jal' izbornu jedinicu. Zato se ne bune i idu niz dlaku.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9472 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
nije to promjena mišljenja, to je bukvalno zauzimanje dijametralno suprotne pozicije preko noći.
što znači da je nešto drugo posrijedi, al svakom svačije.
-
Spit_fire
#9473 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa valjda je i on trebao izignorisati postojanje HDZ i SNSD i rec "Tako je gosp Smit nek ste nam ga metnuli sve su ovo Bosnjaci krivi"noviforumas wrote: ↑03/11/2022 11:09 Zaista je nevjerovatno sta neki pisu. Je li Alkalaj iznio cinjenice? Jeste. Fino i precizno objasnio koje odredbe kojih sudova Schmidt krsi, i u ciju korist. Odakle sad potreba da se razvodnjava i spinuje, kao da je covjek lupao od sto u UN-u i slao MZ u neku stvar a la Dodik? Mislim znam odakle, ali ne znam shvatate li posljedice politike za koju se zalazete. Kakva ce se tek opravdanja traziti Schmidtu kad se pocne "baviti" imovinom u RS-u?
-
Škobo Habu
#9474 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Oni koji misle da će međunarodna zajednica biti ta koje će raditi u interesu samo jedne strane ovdje sanjaju vlažne snove.noviforumas wrote: ↑03/11/2022 11:09 Zaista je nevjerovatno sta neki pisu. Je li Alkalaj iznio cinjenice? Jeste. Fino i precizno objasnio koje odredbe kojih sudova Schmidt krsi, i u ciju korist. Odakle sad potreba da se razvodnjava i spinuje, kao da je covjek lupao od sto u UN-u i slao MZ u neku stvar a la Dodik? Mislim znam odakle, ali ne znam shvatate li posljedice politike za koju se zalazete. Kakva ce se tek opravdanja traziti Schmidtu kad se pocne "baviti" imovinom u RS-u?
Nije za takve visoka politika, već nargila bar i društvo Željkovih i Džaferagićevih savjetnika.
Bošnjačka strana, koju predvodi Izetbegović, zajedno sa svojim vjernim saveznikom Komšićem, već više od deceniju ide uz nos političkim predstavnicima Amerike, Velike Britanije, EU, jer vuće na stranu kojekakvih bliskoistočnih satrapa, pogotovo Erdogana.
Gdje taj Erdogan u UN-u sada? Gdje Turska da se otvoreno stavi na stranu "zaštitnika države"?
-
noviforumas
#9475 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jebe se meni i za Bakira, i za Erdogana, i za Tursku, i za Komsiceve savjetnike. Hajde da se bavimo cinjenicama. Je li Alkalaj rekao istinu u UN-u ili ne? Da li MZ povlaci poteze u korist RH i HDZ-a, a na stetu BiH?