Demokratska fronta Željko Komšić

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 02/11/2022 23:57
Chmoljo wrote: 02/11/2022 23:47

ok, ali onda ne shvatam u čemu je problem? opet imate SDA. sve super.

ili da i ostali krajevi zemlje zaostaju, jer je Mostar žrtva nečega višeg od nivoa kantona?
Cekaj, ti sad prices o Kantonu Sarajevo ? Jel tako....ili o Federaciji...ako je o FBiH onda ,koliko znam Mostar je jos uvijek dio te Federacije. Koliko ce biti, to ne znam.
ili ne možeš ili ne želiš shvatiti. svejedno je kako rekoh. :thumbup:
palermo

#56152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 03/11/2022 00:00

ne mogu stvarno analizirati nešto gdje nisam do kraja shvaćen. ne da mi se.

a što se tiče rezultata, sori, al nemam želju da budem groupie, već da imam život o kojem se politika neće puno pitati. mnogima to nije stvarna želja, nego neke mnogo prizemnije i stvari vrlo kratkog roka trajanja. svaka čast. sretno sa tim.
OK, dobro

P.s stvarno mislis da.su drugi groupie a ti nisi ?
palermo

#56153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

palermo wrote: 02/11/2022 23:57

Cekaj, ti sad prices o Kantonu Sarajevo ? Jel tako....ili o Federaciji...ako je o FBiH onda ,koliko znam Mostar je jos uvijek dio te Federacije. Koliko ce biti, to ne znam.
ili ne možeš ili ne želiš shvatiti. svejedno je kako rekoh. :thumbup:
Ne mogu, pokusavam al ne mogu.

Al kao sto rece, nije bitno
Chmoljo

#56154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 03/11/2022 00:04

ne mogu stvarno analizirati nešto gdje nisam do kraja shvaćen. ne da mi se.

a što se tiče rezultata, sori, al nemam želju da budem groupie, već da imam život o kojem se politika neće puno pitati. mnogima to nije stvarna želja, nego neke mnogo prizemnije i stvari vrlo kratkog roka trajanja. svaka čast. sretno sa tim.
OK, dobro

E jeboga zivot. Ciji?
palermo

#56155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 03/11/2022 00:10
palermo wrote: 03/11/2022 00:04

OK, dobro

E jeboga zivot. Ciji?
Mogao bih odgovoriti istim pitanjem. A drugi ? Ciji su oni? Nisam ja prvi spomenuo groupie.

Al da.ne idemo u ova kasna doba I u te dubine...
Chmoljo

#56156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 03/11/2022 00:15
Chmoljo wrote: 03/11/2022 00:10

E jeboga zivot. Ciji?
Mogao bih odgovoriti istim pitanjem. A drugi ? Ciji su oni? Nisam ja prvi spomenuo groupie.

Zeljkovi. Valjda je to jasno.

Stvarno se pitam cemu rasprava ako se mora dokazivati koje boje je nebo. Ako je samo da se nesto napise, bez mene onda.
Novak20

#56157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

E jest ga Komšo preko Alkalaja u UN shuknuo Hrvatskoj, pajdi Schmidtu, Americi i Britaniji. Svaka mu čast.

Davno sam ja napisao da je on katalizator politika u BiH.
drug_profi

#56158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja se stvarno bojim posljedica, ali jbg. Gotovo je sad.
palermo

#56159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 03/11/2022 00:38
palermo wrote: 03/11/2022 00:15

Zeljkovi. Valjda je to jasno.

Stvarno se pitam cemu rasprava ako se mora dokazivati koje boje je nebo. Ako je samo da se nesto napise, bez mene onda.
Imas pravo. Zeljkovi,a ti si niciji.

Jel sad OK?
Chmoljo

#56160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 03/11/2022 01:07

Jel sad OK?
jebeno je kada svačiji sagledavaš iz samo svog ugla pa ti tuđe izgleda ko šprdnja ili licemjerje.

koliko god puta drkicu bacite, to ne znači da ste nešto drugo jebali osim sami sebe.
guruguru95

#56161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

Chmoljo wrote: 03/11/2022 02:00
palermo wrote: 03/11/2022 01:07

Jel sad OK?
jebeno je kada svačiji sagledavaš iz samo svog ugla pa ti tuđe izgleda ko šprdnja ili licemjerje.

koliko god puta drkicu bacite, to ne znači da ste nešto drugo jebali osim sami sebe.
Sve što si napisao, jednako se odnosi na tebe. Više sna, manje pametovanja. Laku noć!
hatemondays

#56162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hatemondays »

guruguru95 wrote: 03/11/2022 02:15
Chmoljo wrote: 03/11/2022 02:00

Sve što si napisao, jednako se odnosi na tebe. Više sna, manje pametovanja. Laku noć!
Meni su protestu u julu bili prilika da se pokazu zubi ne samo ovom smitu nego i ovim ostalim koji jebu ovaj narod u zdrav mozak vec 2 decenije najmanje. Nazalost na tom protestu se nisu pojavili ni oni koji su ugrozeni a ni oni kojima je lose zivjeti u ovoj drzavi. Puno su se vece stvari kotrljale taj dan, taj dan smo trebali izaci na crtu i traziti normalnu drzavu za normalne gradjane. Nismo nazalost i sad je lako srati po bivsim politicarima, sadasnjim i buducim nasa sudbina je ipak u nasim rukama. Evo Sven fino izasao i rekao istinu pa sta bude da bude. Istina se morala braniti u aprilu i maju 92 nece je niko braniti osim nas, do nas je. E sad sto mi sami sebe mrzimo ujutro kad ustanemo pa nastavimo sa mrznjom komsije itd. to je drugi par krpa. Upitajte se zasto nam je ovako? Zato sto nam se zivot zasniva na tome meni je dobro a za ostele me libo chunana. Na kraju ako belaj zakuca komsiji (pa makar ga ne volio) zakucace tebi i tvojoj djeci pitanje je vremena. Evo sad Sven sasuo sve u brk e sad i to ne valja. Valja nama samo 2 metra one jebene livade gdje ce nas strpati a zivot prodje u robiji a kurcem ne mrdamo da se izvucemo iz tog sranja. Ja zivim daleko mogu reci sab me gabri ali imam familiju zivi tamo i nije mi svejedno moramo se trznuti inace odosmo u konacno u put bez povratka.
guruguru95

#56163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruguru95 »

hatemondays wrote: 03/11/2022 02:46
guruguru95 wrote: 03/11/2022 02:15

Meni su protestu u julu bili prilika da se pokazu zubi ne samo ovom smitu nego i ovim ostalim koji jebu ovaj narod u zdrav mozak vec 2 decenije najmanje. Nazalost na tom protestu se nisu pojavili ni oni koji su ugrozeni a ni oni kojima je lose zivjeti u ovoj drzavi. Puno su se vece stvari kotrljale taj dan, taj dan smo trebali izaci na crtu i traziti normalnu drzavu za normalne gradjane. Nismo nazalost i sad je lako srati po bivsim politicarima, sadasnjim i buducim nasa sudbina je ipak u nasim rukama. Evo Sven fino izasao i rekao istinu pa sta bude da bude. Istina se morala braniti u aprilu i maju 92 nece je niko braniti osim nas, do nas je. E sad sto mi sami sebe mrzimo ujutro kad ustanemo pa nastavimo sa mrznjom komsije itd. to je drugi par krpa. Upitajte se zasto nam je ovako? Zato sto nam se zivot zasniva na tome meni je dobro a za ostele me libo chunana. Na kraju ako belaj zakuca komsiji (pa makar ga ne volio) zakucace tebi i tvojoj djeci pitanje je vremena. Evo sad Sven sasuo sve u brk e sad i to ne valja. Valja nama samo 2 metra one jebene livade gdje ce nas strpati a zivot prodje u robiji a kurcem ne mrdamo da se izvucemo iz tog sranja. Ja zivim daleko mogu reci sab me gabri ali imam familiju zivi tamo i nije mi svejedno moramo se trznuti inace odosmo u konacno u put bez povratka.
Slažem se, svaka čast na komentaru :bih:
Point.

#56164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 02/11/2022 23:23
Point. wrote: 02/11/2022 23:16
Znači po tvom mišljenju ne smije se kritikovati ništa čak i kad strani čimbenici nisu u pravu? Treba na saopštenja USA i UK ambasade gledati kao na sveta pisma bezgrješnika i poklopiti se po ušima i čekati sadaku? Koji će nam kurac onda uopšte vlastita politika, političari, izbori i parlament kada su stranci uvijek u pravu i kada nisu u pravu? Pametna odluka je da se ne reaguje na nepravedno nametanje IZ u izbornoj noći, kršenju Ustava od strane Šmita i da se šuti na očito i neskriveno uplitanje RH u unutrašnje stvari BiH, u biti biti podguzna muha stranih ambasada ali biti glavni baja u KS?

Al vas je Kiflica istrenirao.
zbog zapadnih zemalja imamo drzavu kakvu imamo , da nije bilo zapadne pomoci u zadnjih tridesetak godina davnih dana bi se raspali zbog komsijskih htijenja, tacno ako si dns citao americkog ambasadora mogao si izvuci pouku debili sta vam je , jednom ste usrali stvari 2006 i izgubili nas djelomicno i sad gdje idemo je put bez povratka, jer ako izgubis pomoc i zastitu zapadnih zemalja posebno UK i USA ides u zagrljaj u rusko , turski svijet tj u srpski svet na lokalnoj razini , sto se nekim nasim političarima cini kao prihvatljiva odluka kad ovoliko pljuju po ambasadama. Jednostavno stranci vide jednu stvar a to je moras se dokazati da zelis drzavu, lobirati a ne jos pljuvati po ruci koja ti je oduvijek bila pruzena licemjerno je pljuvati sad po amerima a zadnjih tridesetak godina sta god nam je zatrebalo letili smo u americku ambasadu pod kmecanjem help baznia
Šta je BiH dijete a Zapad roditelji koje se mora slušati i koji nikad ne griješi?

To poklapanje po ušima i slijepo vjerovanje strancima nas je i dovelo do toga da je danas visoki predstavnik zapravo član HDZ i krši Ustav da se provede njihov bolesni narativ, Dodik sere godinama i po Bošnjacima, Bosancima, BiH pa i toj istoj međunarodnoj zajednici bez da su kurcem mrdnuli, kažu dogovorite se a kako češ se dogovoriti sa budaletinom ali hej de ti Bošnjo šuti jer su stranci napravili državu 1995 koja danas nije funkcionalna upravo zbog tog njihovog kurčevog odnosa prema anti državnim političarima u BiH koji svjesno blokiraju i koče napredak države kako god znaju. Nekad treba i progovoriti i odgovoriti na nepravdu i loše odluke.
Styling

#56165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Point. wrote: 03/11/2022 06:52
tramvajtrojka wrote: 02/11/2022 23:23

zbog zapadnih zemalja imamo drzavu kakvu imamo , da nije bilo zapadne pomoci u zadnjih tridesetak godina davnih dana bi se raspali zbog komsijskih htijenja, tacno ako si dns citao americkog ambasadora mogao si izvuci pouku debili sta vam je , jednom ste usrali stvari 2006 i izgubili nas djelomicno i sad gdje idemo je put bez povratka, jer ako izgubis pomoc i zastitu zapadnih zemalja posebno UK i USA ides u zagrljaj u rusko , turski svijet tj u srpski svet na lokalnoj razini , sto se nekim nasim političarima cini kao prihvatljiva odluka kad ovoliko pljuju po ambasadama. Jednostavno stranci vide jednu stvar a to je moras se dokazati da zelis drzavu, lobirati a ne jos pljuvati po ruci koja ti je oduvijek bila pruzena licemjerno je pljuvati sad po amerima a zadnjih tridesetak godina sta god nam je zatrebalo letili smo u americku ambasadu pod kmecanjem help baznia
Šta je BiH dijete a Zapad roditelji koje se mora slušati i koji nikad ne griješi?

To poklapanje po ušima i slijepo vjerovanje strancima nas je i dovelo do toga da je danas visoki predstavnik zapravo član HDZ i krši Ustav da se provede njihov bolesni narativ, Dodik sere godinama i po Bošnjacima, Bosancima, BiH pa i toj istoj međunarodnoj zajednici bez da su kurcem mrdnuli, kažu dogovorite se a kako češ se dogovoriti sa budaletinom ali hej de ti Bošnjo šuti jer su stranci napravili državu 1995 koja danas nije funkcionalna upravo zbog tog njihovog kurčevog odnosa prema anti državnim političarima u BiH koji svjesno blokiraju i koče napredak države kako god znaju. Nekad treba i progovoriti i odgovoriti na nepravdu i loše odluke.
OHR ne može kršiti Ustav jer ima ekskluzivno pravo da ga mijenja. A, ne bi bilo loše da vi SDA-DF ekipa malo detaljnije pročitate izmjene koje je nametnuo Šmit pa da onda diskutujete.
Svojim izmjenama je donio rješenje po kojem niko ne može u Domu naroda kočiti izbor rukovodstva Federacije i ucjenjivati. Uveo je stepenovano odlučivanje po kojem se u svakom krugu glasanja smanjuje broj potrebnih glasova u DN kako bi se usvojila lista kandidata. Do sada je trebala većina a sada više ne treba. Može se desiti da se lista kandidata za rukovodstvo FBiH zakon usvoji i sa četiri glasa u svakom klubu.

Toga su svjesni u SDA pa su isturili svog glasnogovornika Željka da podnosi apelacije, jer im se iz ruku izbija mogućnost ucjene. Isto važi i za HDZ.
Point.

#56166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 02/11/2022 23:27
Point. wrote: 02/11/2022 23:16
Znači po tvom mišljenju ne smije se kritikovati ništa čak i kad strani čimbenici nisu u pravu? Treba na saopštenja USA i UK ambasade gledati kao na sveta pisma bezgrješnika i poklopiti se po ušima i čekati sadaku? Koji će nam kurac onda uopšte vlastita politika, političari, izbori i parlament kada su stranci uvijek u pravu i kada nisu u pravu? Pametna odluka je da se ne reaguje na nepravedno nametanje IZ u izbornoj noći, kršenju Ustava od strane Šmita i da se šuti na očito i neskriveno uplitanje RH u unutrašnje stvari BiH, u biti biti podguzna muha stranih ambasada ali biti glavni baja u KS?

Al vas je Kiflica istrenirao.
uz gomilu poluistina i utefterenih predrasuda dobije se ovakav stav koji je malo je reć ne odgovara istini.

ni četnik ni ustaša nije veći dušman našem čovjeku od onoga koji ga pokuša spustiti na zemlju u njegovom često neopravdanom zanosu.
Šta su poluistine i predrasude?
512MB

#56167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Jel ono Kifla pozvao DF u koaliciju.
Point.

#56168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Styling wrote: 03/11/2022 07:00

OHR ne može kršiti Ustav jer ima ekskluzivno pravo da ga mijenja. A, ne bi bilo loše da vi SDA-DF ekipa malo detaljnije pročitate izmjene koje je nametnuo Šmit pa da onda diskutujete.
Svojim izmjenama je donio rješenje po kojem niko ne može u Domu naroda kočiti izbor rukovodstva Federacije i ucjenjivati. Uveo je stepenovano odlučivanje po kojem se u svakom krugu glasanja smanjuje broj potrebnih glasova u DN kako bi se usvojila lista kandidata. Do sada je trebala većina a sada više ne treba. Može se desiti da se lista kandidata za rukovodstvo FBiH zakon usvoji i sa četiri glasa u svakom klubu.

Toga su svjesni u SDA pa su isturili svog glasnogovornika Željka da podnosi apelacije, jer im se iz ruku izbija mogućnost ucjene. Isto važi i za HDZ.
Ma da a nejednaka vrijednost glasa si sasvim slučajno zaboravila napisati. Ako je ovaj zakon doveden u saradnji sa HDZ jastrebovima iz Zagreba i uz njihovu potporu a podržan od njihovih satelita iz zapadne Hercegovine onda znaš da je BiH donja u ovoj priči. Đavo je u detaljima a neki su u svom zanosu da budu miljenik međunarodne zajednice to namjerno zaboravili.
HelaS

#56169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HelaS »

512MB wrote: 03/11/2022 07:24 Jel ono Kifla pozvao DF u koaliciju.
Image
Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#56170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Pa cekaj zar Zeljko nije u potpunosti deklasirao hrvatsku diplomatiju i njihove napade na drzavu :zoka:
512MB

#56171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

HelaS wrote: 03/11/2022 07:29
512MB wrote: 03/11/2022 07:24 Jel ono Kifla pozvao DF u koaliciju.
Image
Image
Šmit se hvali tome da su Kifla i Šćepo dali mig za izborni zakon. Pusti sad Kiflino vađenje. Čuj imam ja dokaze sa terena, kofol...
Lex77

#56172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lex77 »

palermo wrote: 02/11/2022 23:54
Chmoljo wrote: 02/11/2022 23:44

poslije 13 godina u predsjedništvu da kažem, evo vidi, sad je ovo bolje nego prije 13 godina.

a vide li se kompleksi manje vrijednosti kod drugih? ili ćemo tkatizirati kod brutalne iskrenosti?
Kod.kojih drugih ? Ako mislis naroda, rekao bih da ima.kompleksa manje vrijednosti....AL ne vidim da se samooptuzuju zbog toga....Ako si slucajno mislio na sebe, onda si pogresnom postavio pitanje.....jer ja ni ti.mislim o yebi to,.niti sam to rekao ( al vjerujem da nisi na sebe mislio).

Sto se tice rezultaya, ja mislim da ih je Komsic imao.....kao sto jednom rekoh( a uvazeni forumas pilot me zbog toga ismijao) ja mislim da je samo njegovo postojanje toliki broj godina sam.po sebi uspjeh. Svidalo se to nekima ili ne, Komsic je malo pomalo izrastao u figuru odnosno bosanca kakvog jednostavno zelimo vidjeti. Na neki nacin, Komsic je postao covjek koji jos uvijek drzi nadu budnom. I ovo ti stvarno govori covjek koji je za Komsica glasao prvi put ove godine.
Slažem se. On i Sven su najugroženiji ovakvim rasnim zakonima. Za njih nema mjesta u torovima. Zato se i bore protiv njih.
Žao mi je samo što se više Bošnjaka ne bori s njima.
Last edited by Lex77 on 03/11/2022 07:45, edited 1 time in total.
mirsek

#56173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirsek »

A osim izbora rukovodstva FBIH, mogu li kociti sve druge odluke, mozda i vaznije od izbora rukovodstva ? :)
Škobo Habu

#56174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

_BataZiv_0809 wrote: 03/11/2022 07:31 Pa cekaj zar Zeljko nije u potpunosti deklasirao hrvatsku diplomatiju i njihove napade na drzavu :zoka:
Vidi se to po stavovima Velike Britanije, Amerike i ostatka EU u Ujedinjenim narodima spram odluke Visokog Predstavnika. :-)

Nikog na tzv. pro-bosanskoj strani. To je najbolji dokaz zabluda koje se plaćaju.
Styling

#56175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

mirsek wrote: 03/11/2022 07:43

A osim izbora rukovodstva FBIH, mogu li kociti sve druge odluke, mozda i vaznije od izbora rukovodstva ? :)
Ne mogu, jer imaju jasno propisani rokovi i način usvajanja zakona i propisa. Ne može se više desiti da se zakon kiseli mjesecima ili čak godinama u DN. Otiđi na stranicu OHR-a pa pročitaj amandmane na Ustav FBiH.
Post Reply