Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
-
made_in_sarajevo
#17401 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Na prvoj brzini zadam temperaturu 22 gree bi trebao da ugasi na 24 jel tako. U tom grijanju evo sad pokazuje mi da trosi otprilike oko 570 +-. Kad smanjim grijanje da bude u granici trenutne temp sobe onda pokazuje oko 10w. Jel ovo normalno, zadovoljavajuce, kad se bude stalno koristila bez gasenja na zimu treba sve ovako?
- rovac13
#17402 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ako ti trosi 10w znaci da ne grije nego je u pauzi.
Kad grije normalno je da trosi od ajmo rec od 300w do maximalnih kako koja,do maximalnih 1500w ili 2000w.
Normalno je da ti zadas zeljenu temp a ostalo radi klima.
Ona prilagodjava potrosnju ako treba 1000w ili kako zagrijava smanjuje na 950...900....800....500w .....ako ne moze manje od 500w onda ce se ugasit pa trosit 10w.......kad osjeti potrebu za grijanjem krenuce ponovo.
Ako ti moras smanjit na daljinskom da bi stala onda nije normalno........ne znam na sta se odnosilo tvoje pitanje.
Kad grije normalno je da trosi od ajmo rec od 300w do maximalnih kako koja,do maximalnih 1500w ili 2000w.
Ona prilagodjava potrosnju ako treba 1000w ili kako zagrijava smanjuje na 950...900....800....500w .....ako ne moze manje od 500w onda ce se ugasit pa trosit 10w.......kad osjeti potrebu za grijanjem krenuce ponovo.
Ako ti moras smanjit na daljinskom da bi stala onda nije normalno........ne znam na sta se odnosilo tvoje pitanje.
-
Peugeot2008
#17403 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Koliko li će trošiti kad "upekne" minus, Bože dragi.
- Kiki_Musampa
#17404 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Prvi račun sa grijanjem na TP 12 kw,105 KM , sušilica,veš mašina konstantno se koriste zbog djece. Uključena 18.09 i ne gasi se ,temp naštimana na 22c radnim danima. 110 m2 se grije ,gusani radijatori.
Meni za sada top
Daikina nisam ni palio...
Meni za sada top
Daikina nisam ni palio...
-
made_in_sarajevo
#17405 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Smanji sam na daljinskom da bi ubrzao paljenje i gasenje opet kako bi upratio na aplikaciji. Samo pitam da li je to uredu kako je radila, dakle sutra kad je upalim da grije stalno dok grije ce trositi ovih 500w kad zagrije bit ce 10 i sve tako u krug.rovac13 wrote: ↑02/11/2022 19:52 Ako ti trosi 10w znaci da ne grije nego je u pauzi.
Pitam jer je prva zima sa inverterom i prvo koristenje invertera.
-
isx
#17406 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
I kaže kinez radi isto japanac. 
-
player_
#17407 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ne vidim da je igdje spomenuo japance postavio je pitanje u vezi svoje klime...
- rovac13
#17408 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Nije normalno da klima radi na principu 500w....10w......500w......10w.made_in_sarajevo wrote: ↑02/11/2022 21:04 Samo pitam da li je to uredu kako je radila, dakle sutra kad je upalim da grije stalno dok grije ce trositi ovih 500w kad zagrije bit ce 10 i sve tako u krug.
Tako su nekada radile obicne on off klime od 400 km.
Normalno je da klimi zadas temp koju zelis i ostavis daljinski.Klima treba da dozira toplotu onoliko koliko treba da ti imas uvijek istu temperaturu.
Ljudi su vec pisali da tako radi novi gree lomo regular.
U prvoj fan brzini npr zakuje na 500 i kusur w i grije tako bez stajanja.....u drugoj fan brzini samo se pomjeri na 600-700 w i isto tako .
Zbog toga su vracali te klime.
Ako je taj model,jedino ti preostaje da vratis i uzmes nesto drugo.Sto nisi citao forum prije nego si kupio.
- rovac13
#17409 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ne vidis ti.
Vidimo mi kojo smo duze na forumu.
Proteklih godina poplava gree korisnika,preporuka,rasprava,kako treba kineze uzimat jer japanci nisu bolji.
Sad to lagano dolazi na naplatu.
Sad pomozite ljudima kojima klime ne rade kako treba.
-
isx
- saiks
#17411 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
moja lomo eco novi model evo jos se nije ugasila a zadano 25,sad kad bi spustio na 23 odmah se ugasi,to znaci nike ok? Sinoc se ugasila na 25 zadanih i kad je temp pala upalila serovac13 wrote: ↑02/11/2022 21:28Nije normalno da klima radi na principu 500w....10w......500w......10w.made_in_sarajevo wrote: ↑02/11/2022 21:04 Samo pitam da li je to uredu kako je radila, dakle sutra kad je upalim da grije stalno dok grije ce trositi ovih 500w kad zagrije bit ce 10 i sve tako u krug.
Tako su nekada radile obicne on off klime od 400 km.
Normalno je da klimi zadas temp koju zelis i ostavis daljinski.Klima treba da dozira toplotu onoliko koliko treba da ti imas uvijek istu temperaturu.
Ljudi su vec pisali da tako radi novi gree lomo regular.
U prvoj fan brzini npr zakuje na 500 i kusur w i grije tako bez stajanja.....u drugoj fan brzini samo se pomjeri na 600-700 w i isto tako .
Zbog toga su vracali te klime.
Ako je taj model,jedino ti preostaje da vratis i uzmes nesto drugo.Sto nisi citao forum prije nego si kupio.
- rovac13
#17412 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Mislim da ta pitanja trebate postavljat onima koji imaju gree klime.Ja ne znam kako te klime rade i sta je za njih normalno.
Ja znam kako rade fujitsu i daikin klime.
Ja zadam temp i ostavim daljinski jer mi ne treba vise.......i temp u sobi ne mrda ni gore ni dole......eventualno se krece u rasponu 23,1.....23.0....23,2.......sta ona i kako radi to nije moj posao.....ja se bavim drugim stvarima
Ja znam kako rade fujitsu i daikin klime.
Ja zadam temp i ostavim daljinski jer mi ne treba vise.......i temp u sobi ne mrda ni gore ni dole......eventualno se krece u rasponu 23,1.....23.0....23,2.......sta ona i kako radi to nije moj posao.....ja se bavim drugim stvarima
-
player_
#17413 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ma sta dolazi na naplatu kakvu crnu naplatu i o kakvom pomaganju pricas...
Dodje ti covjek na forum trazi savjet za klimu do 1k da grije 100m2 naravno dobije do 1000 preporuku sta moze najbolje i sta sad mu taj covjek kriv sto mu ne radi kako treba jes al u q.....
Vise i telad znaju koliko para toliko i muzike ne moze isto raditi klima od 995km i ona od 2000km...
Ko kod je uzeo jeftinije mora prihvatiti i neke kompromise pa sta ko potrefi neko ima losu modulaciju, neko buku , neko los daljinski , lose plastike , cesti defrosti itd...
Ali nije sve tako ni crno ima dobrih i kineskih klima koji mogu zadovoljiti necije potrebe...
- rovac13
#17414 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ja se ne slazem s tim sto ti pricas.
10 godina se grijem samo na klime i kod mene nista nije tako.
Imamo :
Fujitsu 1000 €
Daikin 450 €
Daikin 750 €
I sve klime rade normalno.
Zadas temp ostavis daljinski,zaboravis na klimu.
Temp u sobi konstantna ne znas ni za kakve budalastine,oscilacije,hvatanja za daljinski,cekanja kad,ce ponovo krenut itd
Ozbiljni proizvodjaci,sve radi isto haman.Skuplji modeli imaju vise snage i to je to.
Sta reci za proizodjaca koji pusti u prodaju ovakve poluproizvode,i ne povlace s trzista,nego ih i dalje prodaju.Pa ko nasjedne.
Imamo :
Fujitsu 1000 €
Daikin 450 €
Daikin 750 €
Temp u sobi konstantna ne znas ni za kakve budalastine,oscilacije,hvatanja za daljinski,cekanja kad,ce ponovo krenut itd
Ozbiljni proizvodjaci,sve radi isto haman.Skuplji modeli imaju vise snage i to je to.
Sta reci za proizodjaca koji pusti u prodaju ovakve poluproizvode,i ne povlace s trzista,nego ih i dalje prodaju.Pa ko nasjedne.
-
player_
#17415 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Normalno da ti sve funkionise i sve super kad si ulozio 4k na klime pa koristis daikina na prelazima pa predjes na fujitsu kad zagusti a neko uzme jednu od 1250 npr i hoce sve to e nece mocirovac13 wrote: ↑02/11/2022 22:02 Ja se ne slazem s tim sto ti pricas.
Imamo :
Fujitsu 1000 €
Daikin 450 €
Daikin 750 €
-
Peugeot2008
#17416 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Počinje sezona kuknjave Gree korisnika i treniranje kod kuće u slobodno vrijeme, nosanje daljinskog, mjerenja potrošnje, te slabo modulira, te neće ispod 500 w. Da bog sačuva.
- rovac13
#17417 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
I sezona napada na rovca 
Jel ih nervira sto ja nemam problema ili sta li
Jel ih nervira sto ja nemam problema ili sta li
- Qler
#17418 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Mene samo zanima da li mi je fan speed bolje držati na auto ili nekoj postavljenoj brzini? Do sad mi je sve na auto, pa ne znam da li griješim...
-
toska
#17419 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
@made_in_sarajevo trebala bi trošiti više od tih 500W kako je razlika između željene i sobne (ili vanjske) tem. veća, sve do max koji ovisi o snazi klime koju si uzeo.
po vašim upisima Gree ne može grijati sa manje od tih 500W,
to se razlikuje od spec. koje se mogu naći na netu i neko tu krade na vagi.
po vašim upisima Gree ne može grijati sa manje od tih 500W,
to se razlikuje od spec. koje se mogu naći na netu i neko tu krade na vagi.
Last edited by toska on 03/11/2022 00:35, edited 2 times in total.
-
Peryton_
#17420 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
A ova moja, mislim ne znam je li to normalno ili nije, konstantno puše, samo sto je nekad vruce nekad mlako a nekad recimo isto samo ventilator.
Kad su bile ove vrucine prije par dana, sama se iskljucila, nije nista puhala 2 dana.
Ono sto mi sad smeta a moracu namjestiti, stavljen je fan na auto, ponekad se zaleti pa previse puse.
Kad su bile ove vrucine prije par dana, sama se iskljucila, nije nista puhala 2 dana.
Ono sto mi sad smeta a moracu namjestiti, stavljen je fan na auto, ponekad se zaleti pa previse puse.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#17421 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Evo ja javno priznajem da sam se za*ebo sa Gree/Azuri
i za cca mjesec je skidam i poklanjam za hladjenje. Platio je 870KM, i zao mi je i nije. Ugrijace ona i sad, ali nije vrijedno truda i zivaca
-
isx
-
isx
#17423 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Kod mene je na tihom modu unutrašnje. Ali na auto može brže korigovati temperaturu. Ako ti radi nonstop klima, a vani nije previše hladno možeš je staviti na neku fiksnu brzinu i vidjeti kako održava temperaturu.
-
made_in_sarajevo
#17424 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
u trenutku kupovanja nisam mogao dobaciti do mitsubishi i cekati dugo za isporuku i uzeo gree gwh12qc. sve je meni uredu koliko para toliko muzike, da gree nije vrhunska kvaliteta, samo pitam posto mi je prva zima sa inverterom i uopste inverter da koristim kako to hoda. negdje sam vidio ili rekao mi neko da gree radi na 2 stepena razlike, ako stavim na 22 da ce ugasiti na 24. sinoc namontirao onaj modul za pracenje i vidim dok grije u prvoj brzini oko 570w pise potrosnja. kad sam ja korigovao temperaturu prema sobnoj da bi inverter prestao grijati tad padne na 10-15w dok je u tom praznom hodu, dok opet nisam pojacao da bi poceo grijati kad je opet otislo tako na otprilike oko 570w. ovo sam probavao i gledao kako radi, zato sam ja pojacavao i smanjivao da ne bi cekao kad ce sam ugasiti i sam upaliti.
pretpostavljam kad se upali jednom i da stalno radi da ce drzanje temperature biti ovih 500w pa ce padati na 10w kad ne bude grijala ili ce drugacije biti posto nece morati hajcati toliko dugo kao sad kad je tek upalim da ugrije.
nije me niko zajebao inace, ponudili su ljudi dvije opcije, mitsubishi bi duze cekao i nisu mogli garantovati tacno kad bi dosao na stanje, gree su rekli da ih ugradjuju bruku, bas koliko para toliko muzike i da se necu puno zajebati sa gree. naravno da je bolje da sam uzeo mitsubishi ili slicno. cak sta vise mogli su navaljivati i sloziti pricu jer bi uzeli puno vise para, ali radi drugih relacija ponudili su sta imaju, kad sta moze i kako sta moze.
pretpostavljam kad se upali jednom i da stalno radi da ce drzanje temperature biti ovih 500w pa ce padati na 10w kad ne bude grijala ili ce drugacije biti posto nece morati hajcati toliko dugo kao sad kad je tek upalim da ugrije.
nije me niko zajebao inace, ponudili su ljudi dvije opcije, mitsubishi bi duze cekao i nisu mogli garantovati tacno kad bi dosao na stanje, gree su rekli da ih ugradjuju bruku, bas koliko para toliko muzike i da se necu puno zajebati sa gree. naravno da je bolje da sam uzeo mitsubishi ili slicno. cak sta vise mogli su navaljivati i sloziti pricu jer bi uzeli puno vise para, ali radi drugih relacija ponudili su sta imaju, kad sta moze i kako sta moze.
- piplica
- Grijem se na: Ćumur
#17425 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Nemoj sam sebe sada tješiti, stvar je bila.
Nisi ti to toliko malo platio da bi mogao reći, "koliko para toliko muzike", više je ovo dosta para od muzike koja se dobije.
Ovo bi trebali da budu uređaji koji se uključe i zaboraviš na njih.
Nisi ti to toliko malo platio da bi mogao reći, "koliko para toliko muzike", više je ovo dosta para od muzike koja se dobije.
Ovo bi trebali da budu uređaji koji se uključe i zaboraviš na njih.