"visok" sam 174 cm .Ne znam kako bi izgledao bas sa 75 kg .Mrsko bi mi bilo onda opet mukotrpno skidati opet na 68 kg ..nemam ja visine za toIdemedosumom wrote: ↑31/10/2022 12:39 Ma kakvo salo, nemas ti kud dalje mrsati prijatelju. Da mene pitas, nabaciti jedno 5-6 kg misicne mase i to je to![]()
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- manuchao91
#6451 Re: Mrsanje - nacini ?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6452 Re: Mrsanje - nacini ?
Razvijaju se trbusni sto je i prihvatljivo, jer pri skidanju sala recimo dijetom i laganim vjezbama, dodje se u situaciju da ti ostatak sala na trbuhu skupa sa kožom visi i to mozes samo hiruski otkloniti ili strogim vjezbama.Ljudi su skepticni i lijeni i odmah bi to u dan-dva, e nemre, potrebni su mjeseci ne sedmice da se tijelo oblikuje.Recimo meni su noge sad mrsavije od struka i ramena, gujce skoro i nemam, zato sto sam koristio vjezbe gdje su ti dijelovi tijela dominantno upregnuti u vjezbe.Sad najvise vjezbam trup, tako da sam ispod sisa i pazuha dosta reducirao masti i visecu kozu tj utegao, to sam uradio i sa bokovima, jedino sto me muci to je trbuscic ispod pupka.Izravno sam ja to al ostaje mali pupo i to je tako tesko skinuti da je tantalova muka.
Mozda je i do ovoga.
Mozda je i do ovoga.
Prekomjerni trbušnjaci i korištenje varljivih sprava u teretani kao što su valjak za trbušnjake, mogu izazvati pritisak na fleksore kuka i donji dio leđa, uzrokujući da trbušni mišići strše tako da se trbuh ističe.
-
moonca
#6453 Re: Mrsanje - nacini ?
manuchao91 wrote: ↑31/10/2022 12:36pa ne mogu nac lol staro je to sad
doduše ako bolje pogledas imam još sala na donjem dijelu stomaka al jedino mogu crknuti ako još trčim i ne jedem (lol)
imaš li neki savjet kako još skinuti sala s trbuha?
- manuchao91
#6454 Re: Mrsanje - nacini ?
pa ne znam uslikane su prije 5 dana ,ne znam da li je to staro ili?moonca wrote: ↑31/10/2022 12:53manuchao91 wrote: ↑31/10/2022 12:36
pa ne mogu nac lol staro je to sad
doduše ako bolje pogledas imam još sala na donjem dijelu stomaka al jedino mogu crknuti ako još trčim i ne jedem (lol)
imaš li neki savjet kako još skinuti sala s trbuha?ajde prokuzen si. bio si s ovim slikama. i one su stare ..ko zna od kad.. prirodno si takav. neuhranjen..
![]()
- zubi
- manuchao91
#6456 Re: Mrsanje - nacini ?
nisam zadovljan sa tijelom ako mislis da se pohvalim .Kratak sam ko februar i ne smijem si dozvoliti salo jer bum izgledo ko lopta za fitness haha
- pici
-
moonca
#6458 Re: Mrsanje - nacini ?
e vidish, taj dio oko pupka. mozes ukloniti liposiciom.. i dalje imash sala na plechci.. no. sve u svemu si ok... krupan chovjek
- pici
#6459 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa sad ne znam jeli potrebna LIPOSUKCIJA, nije to nesto strasno, moze se to vjezbama utegnuti e sad koliko u mojim godinama to je pitanje, ipak su misici kod mene dosta drugaciji nego prije 20 godina a i debljina je uzela danak, pogotovo na kicmu i srce.

Struk je ok, dupe isto, ramena, noge i ruke beton, prsa mora vise sklekova i bucica.
Kao sto rekoh gore sam presirok, bukvalno mi trebaju 3xl jakne a pantole sam na 36 broj.
Uglavnom kod milfaca imam prolaz

Struk je ok, dupe isto, ramena, noge i ruke beton, prsa mora vise sklekova i bucica.
Kao sto rekoh gore sam presirok, bukvalno mi trebaju 3xl jakne a pantole sam na 36 broj.
Uglavnom kod milfaca imam prolaz

-
moonca
#6460 Re: Mrsanje - nacini ?
..........
ako nisi uvukao stomak tokom slikanja. ok si. ne radi nishta. mislim .samo kosu isfeniraj. 
- pici
#6461 Re: Mrsanje - nacini ?
Nema uvlacenja pupe, to je prirodno stanje 
I da hocu nemrem uvuc, nema gdje, trbusne radim ko lud.
I da hocu nemrem uvuc, nema gdje, trbusne radim ko lud.
- manuchao91
#6462 Re: Mrsanje - nacini ?
Imam bolje tijelo od tebe al doduše 20 g sam mladji od tebe
Hehe šalim se b ada mi je sa 50 tako imat abs
Hehe šalim se b ada mi je sa 50 tako imat abs
- pici
#6463 Re: Mrsanje - nacini ?
Kako se ophodis prema sebi tj tijelu, tako ces i dobiti.Ako se ophodis slinavo, bice ti tijelo ko slina ako lijepo, bit ce ti lijepo, nema tu vise matematike.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6464 Re: Mrsanje - nacini ?
nabaci par tetovaža, obrij glavu i mo'sh raditi k'o izbacivač komotno 
- Bloo
- Globalna šefica
#6465 Re: Mrsanje - nacini ?
Ne kaki.
174 cm je ok.
Kao da su sve cure u Bosni 180 cm.
Super trbusni, hocu i ja takve.
- pici
- pici
#6467 Re: Mrsanje - nacini ?
Nego skontao sam odlicnu formulu da malo zacinim biciklo.Prvo odradim 20 sklekova pa 15min biciklo, pa 20 sklekova pa 15min bic, pa 20 sklek, 15 min bic, pa 20 sklek, 15 min bic i za kraj 20 sklek plus minut plank.
Uradim sat bicikla i 100 sklekova, jutros to odradio nisam ni osjetio.Super set.
- shape of despair
#6468 Re: Mrsanje - nacini ?
ja sam sletio 15-17 kg i tu sam na istom 1 godinu. 93-95kg na 183cm. sedmicno 3x trening,pazim na hranu da sam do 2500,kcal. Treninzi su poteski al ne ide dalje.
ako umanjim jos kcal nemam snage za trening, i po cijeli dan sam los,hladno mi je, bezvoljan sam,bas mi je patnja.
i nervira me ogledalo. kuci izgledam ok kad se gledam, juce kupovao dzemper i na ogledalima tamo njihovim ko ormar. covjek se bas razocara. i trening i pazi hranu al ne ide
ako umanjim jos kcal nemam snage za trening, i po cijeli dan sam los,hladno mi je, bezvoljan sam,bas mi je patnja.
i nervira me ogledalo. kuci izgledam ok kad se gledam, juce kupovao dzemper i na ogledalima tamo njihovim ko ormar. covjek se bas razocara. i trening i pazi hranu al ne ide
- pici
#6469 Re: Mrsanje - nacini ?
A ljudi boziji, ne moze sve preko noci, prvo i osnovno je zdravlje, to je najbitnije evo jutros kliks izbaci intervj sa kardiologom Mackicem.
Probaj reducirati hranu a vjezbati svaki dan po jedno sat, pola sata kardio i pola sata tjelesne vjezbe.To ako ces mrsati onda jedino tako.Eno postavio sam gif nekih trbusnih vjezbi, koje su jako dobre, nije sve u tegovima.
@shape of despair Ogledalo ko ogledalo i ja sam u radnjama ko troklirni ormar, evo ljetos kupovo XL majice super mi stajale, nedavno uzeo dugih rukava 3XL mogu ove manje jok, nevjerovatno, valjda je u kroju ljetne i zimske garderobe.Ponavljam, ako ces dalje mrsati, moras reducirati hranu a vjezbe ne pojacati vec promjeniti iz teskih u srednje, vise kardio vjezbe, trcanje, hodanje, biciklo i neke lakse vjezbe za skidanje sala.Ne mozes jesti 2500-3000 cal dnevno i bildati a da mrsas, ode sve u misice.To ja sad radim, znaci gradim misicnu strukturu i topim salo sto je preostalo al vrlo sporo jer treba vremena za transformaciju.Recimo ti tri puta nedeljno vjezbas a ja svaki dan dva puta po sat i po minimum sto je tri sata dnevno.Ne jedem sve i svasta, uglavnom zdravu hrnu i ponekad nesto kao picu il pitu al to mi sagori zacas.POTREBNO ŽIVJETI UREDNIJE
Povećan broj srčanih udara kod mlađih osoba, najčešći uzrok nezdrav način života
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /221101054
Generalno je povećan broj srčanih udara kod mlađih ljudi. Uzrok tome su nezdrav način života, rijetko ko pješači ili vozi biciklo. Uglavnom voze auta ili korite trotinete. Pušenje, gojaznost koja je sve više prisutna u mlađoj populaciji te velika količina stresa kojoj su izloženi i mlađi zbog opće situacije u društvu", kazao nam je.
Sve veći broj veoma mladih ljudi ima razne vrste oboljenja koja su posljedica ubrzanog stila života.
"Trebaju urednije da žive, da se urednije hrane, da što više praktikuju fizičke aktivnosti pola sata do sat vremena svaki dan. Da izbjegavaju stres koliko je moguće, cigarete", istakao je dr. Mačkić.
Probaj reducirati hranu a vjezbati svaki dan po jedno sat, pola sata kardio i pola sata tjelesne vjezbe.To ako ces mrsati onda jedino tako.Eno postavio sam gif nekih trbusnih vjezbi, koje su jako dobre, nije sve u tegovima.
- Sanjarko
#6470 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja se bojim da se ponovo ne zdebljam, jednom bio mrsav pravo i ja i sestra i kupila stara preparat za apetit, sestri, kao neki med, nije vidilo meda, popio ga ja da se ne baci i tad se projeo i nabacim na 100 kila skoro, s oko 70tak, pa opet sletim na 60tak zbog bolesti vjerovatno, jetra mi tad nije uredu bila i tad sam prvi put i hospitaliziran u internom odjelu bolnice, pa s tog odjela na psihijatrijski odjel, tad je se skontalo da imam i sizofreniju, i tako godinama varira ali ublizu kilaza, izmedzu 75-85 kg, na visinu oko 195 cm.
Sad zadnje vrijeme kupuju moji, mi ovdje neki u Zenici to zovemo prdalicama, to su oni snacks sto Ameri i drugi Anglofoni zovu, ne previse toga ali dovoljno, nejedem previse toga ali stara zna skuhat silnije obroke tj., zao mi bude bez hljeba pojesti te obroke, jos kad odem kod sestre ona mi iznese prdalica i sl., i nutka, a ja govorim dosta, nisam zdero i sl., nutka jer ne dolazim joj cesto i sto misli mozda da nije to puno i sl., sta znam zao joj mozda da nista necu kad joj u goste dodzem, ko ce znat.
A jest puno, ne u smislu silnosti nego puno secera, posto dodzem na kafu, a nju secerim, mi puno jos popit i sok i jos uzet malo tih prdalica. A posto se slabije krecem, a nemam bas gdje provjerit kilazu stalno, me strah da polako, pomalo se nepocnem debljati. Imam osjecaj da sam nabacio koju kilu vise.
Zadnje vagan oko 80tak kg, kazem na 195 cm visine, a imam malo stomaka, vjerovatno ostao od prije, nekad davno, sto se tice ostaloga fit izgledam, istina u licu malo uvijek sam izgledao puniji.
Inace nalazi su ok. Nije bas da sam neaktivan skroz.
Sad zadnje vrijeme kupuju moji, mi ovdje neki u Zenici to zovemo prdalicama, to su oni snacks sto Ameri i drugi Anglofoni zovu, ne previse toga ali dovoljno, nejedem previse toga ali stara zna skuhat silnije obroke tj., zao mi bude bez hljeba pojesti te obroke, jos kad odem kod sestre ona mi iznese prdalica i sl., i nutka, a ja govorim dosta, nisam zdero i sl., nutka jer ne dolazim joj cesto i sto misli mozda da nije to puno i sl., sta znam zao joj mozda da nista necu kad joj u goste dodzem, ko ce znat.
A jest puno, ne u smislu silnosti nego puno secera, posto dodzem na kafu, a nju secerim, mi puno jos popit i sok i jos uzet malo tih prdalica. A posto se slabije krecem, a nemam bas gdje provjerit kilazu stalno, me strah da polako, pomalo se nepocnem debljati. Imam osjecaj da sam nabacio koju kilu vise.
Zadnje vagan oko 80tak kg, kazem na 195 cm visine, a imam malo stomaka, vjerovatno ostao od prije, nekad davno, sto se tice ostaloga fit izgledam, istina u licu malo uvijek sam izgledao puniji.
Inace nalazi su ok. Nije bas da sam neaktivan skroz.
Last edited by Sanjarko on 02/11/2022 08:52, edited 2 times in total.
- Sanjarko
#6471 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja vjezbe radim, zagrijavanje, istezanje i sl. Ali nazalost zadnje 2 godine slabo bas. Neznam sto. Vjerovatno sto spavam previse, ali i sto sam previse u svom svijetu. Nije ni to lose radit. Meni dovoljno bilo prije, zadnje vrijeme utanjio sam. Nazalost.pici wrote: ↑02/11/2022 07:45 A ljudi boziji, ne moze sve preko noci, prvo i osnovno je zdravlje, to je najbitnije evo jutros kliks izbaci intervj sa kardiologom Mackicem.
@shape of despair Ogledalo ko ogledalo i ja sam u radnjama ko troklirni ormar, evo ljetos kupovo XL majice super mi stajale, nedavno uzeo dugih rukava 3XL mogu ove manje jok, nevjerovatno, valjda je u kroju ljetne i zimske garderobe.Ponavljam, ako ces dalje mrsati, moras reducirati hranu a vjezbe ne pojacati vec promjeniti iz teskih u srednje, vise kardio vjezbe, trcanje, hodanje, biciklo i neke lakse vjezbe za skidanje sala.Ne mozes jesti 2500-3000 cal dnevno i bildati a da mrsas, ode sve u misice.To ja sad radim, znaci gradim misicnu strukturu i topim salo sto je preostalo al vrlo sporo jer treba vremena za transformaciju.Recimo ti tri puta nedeljno vjezbas a ja svaki dan dva puta po sat i po minimum sto je tri sata dnevno.Ne jedem sve i svasta, uglavnom zdravu hrnu i ponekad nesto kao picu il pitu al to mi sagori zacas.POTREBNO ŽIVJETI UREDNIJE
Povećan broj srčanih udara kod mlađih osoba, najčešći uzrok nezdrav način života
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /221101054
Generalno je povećan broj srčanih udara kod mlađih ljudi. Uzrok tome su nezdrav način života, rijetko ko pješači ili vozi biciklo. Uglavnom voze auta ili korite trotinete. Pušenje, gojaznost koja je sve više prisutna u mlađoj populaciji te velika količina stresa kojoj su izloženi i mlađi zbog opće situacije u društvu", kazao nam je.
Sve veći broj veoma mladih ljudi ima razne vrste oboljenja koja su posljedica ubrzanog stila života.
"Trebaju urednije da žive, da se urednije hrane, da što više praktikuju fizičke aktivnosti pola sata do sat vremena svaki dan. Da izbjegavaju stres koliko je moguće, cigarete", istakao je dr. Mačkić.
- nepass1
#6472 Re: Mrsanje - nacini ?
Ne vidi sebe covjek kao sto ga drugi vide. Da nije vage i da mi drugi ne kazu sta si to od sebe uradio ne bih ni skontao da sam smrsao. Ne znam, stomak je jebeno skinuti. Koliko god da treniras cim sta pojedes ode na stomak. Bar kod mene tako. Jos sam ja na nivou kad stegnem misice vidi se six pack, inace neZoooka wrote: ↑30/10/2022 22:04 Uspio sam nekih 8-9 kg skinuti u dva mjeseca, ponajvise zahvaljujuci ishrani, a pomalo i trcanju. Najvise primjetim na odjeci da sam smrsao, ali kad se skinem i pogledam u ogledalo ne vidim neku razliku. Imam osjecaj da stomaka nikako nisam skinuo, kao ni salo na grudima i kukovima.
U ta dva mjeseca sam izbacio slatko, sokove, fast food, bijeli hljeb itd. Imate li nekih savjeta oko skidanja sala na ovim dijelovima. Ne trazim da imam six pack, samo da pristojno izgledam, a sto je najgore i nemam puno kila uopste, a imam osjecaj da mi je sve u tom salu
Jedino da ubacis totalno strogu ishranu, nista slatko nista masno. Samo proteini.
- nepass1
#6473 Re: Mrsanje - nacini ?
Nista ti ovo nece skinuti salo samo ucvrstiti trbusne. Salo ce skinuti kardio. Skip 40 sec, mountain claimbers 40 sec, jumping jacks 40 sec. Izmedju 10 sec pauze. 3 kruga.pici wrote: ↑31/10/2022 00:28 Stomak se najteze skida, imaju tu i godine ali i ishrana i vjezbe.Meni je roller tocak pomogao da skinen dosta šlaufa, ostalo ga je vrlo malo, veci problem imam u skidanju jos nesta sala sa stomaka.Iako se ubi trbusnim, sporo se skida, skida al toliko sporo da pocinje iritirat.
Pored rollera radio sam ruski twist koji je idealan za taj šlauf i biciklo koje skida sa butina i kukova tako da se to brze topi.
Ima i jako dobra vjezba, strasna vjezba za komplet stomak, ja uradim trideset i sav mi je stomak uzaren do bola.Mada pisanje brojeva je moja najdraza vjezba i opsjednut sam sa njom.
Ovo skida šlauf i biciklo.Provjereno.
I naravno ruski twist, on skida salo sa slabina najbolje.Ja jos u rukama imam teg od 8kg, odvali bubrege![]()
![]()
Sprint 20m i nazad 40sec, plank 40sec, skok iz mjesta 40sec. 3 kruga
- Sanjarko
#6474 Re: Mrsanje - nacini ?
Salo se kupi vecino na stomaku, guzi, i bokovima kod zena, kod muskaraca manje valjda. Vecinom u muskaraca ode u stomak.nepass1 wrote: ↑02/11/2022 08:02Ne vidi sebe covjek kao sto ga drugi vide. Da nije vage i da mi drugi ne kazu sta si to od sebe uradio ne bih ni skontao da sam smrsao. Ne znam, stomak je jebeno skinuti. Koliko god da treniras cim sta pojedes ode na stomak. Bar kod mene tako. Jos sam ja na nivou kad stegnem misice vidi se six pack, inace neZoooka wrote: ↑30/10/2022 22:04 Uspio sam nekih 8-9 kg skinuti u dva mjeseca, ponajvise zahvaljujuci ishrani, a pomalo i trcanju. Najvise primjetim na odjeci da sam smrsao, ali kad se skinem i pogledam u ogledalo ne vidim neku razliku. Imam osjecaj da stomaka nikako nisam skinuo, kao ni salo na grudima i kukovima.
U ta dva mjeseca sam izbacio slatko, sokove, fast food, bijeli hljeb itd. Imate li nekih savjeta oko skidanja sala na ovim dijelovima. Ne trazim da imam six pack, samo da pristojno izgledam, a sto je najgore i nemam puno kila uopste, a imam osjecaj da mi je sve u tom salu![]()
Jedino da ubacis totalno strogu ishranu, nista slatko nista masno. Samo proteini.
- pici
#6475 Re: Mrsanje - nacini ?
Itekako skida salo, znam jer sam u maju nosio 40 broj pantola i skoro me zatezale, kako sam ubacio trbusne i tegove, zategao kozu oko struka i pantole na 36 broj i to mi u struku malo i velike, da nije dupeta i nogu tj da su jos mrsavije nosio bi i 34 broj.Nije meni problem skidati salo, vec da ostane utegnuta koza sa misicima, to je problem.Visi koza ko ofinger ako prebrzo skines salo.Treba tu i preporuke fitnes trenera kako i sta.Ja uglavnom sa youtjuba gledam i pratim.Onaj ko ne moze sam neg pita nekog ko se sa tim bavi.nepass1 wrote: ↑02/11/2022 08:06Nista ti ovo nece skinuti salo samo ucvrstiti trbusne. Salo ce skinuti kardio. Skip 40 sec, mountain claimbers 40 sec, jumping jacks 40 sec. Izmedju 10 sec pauze. 3 kruga.SpoilerShowpici wrote: ↑31/10/2022 00:28 Stomak se najteze skida, imaju tu i godine ali i ishrana i vjezbe.Meni je roller tocak pomogao da skinen dosta šlaufa, ostalo ga je vrlo malo, veci problem imam u skidanju jos nesta sala sa stomaka.Iako se ubi trbusnim, sporo se skida, skida al toliko sporo da pocinje iritirat.
Pored rollera radio sam ruski twist koji je idealan za taj šlauf i biciklo koje skida sa butina i kukova tako da se to brze topi.
Ima i jako dobra vjezba, strasna vjezba za komplet stomak, ja uradim trideset i sav mi je stomak uzaren do bola.Mada pisanje brojeva je moja najdraza vjezba i opsjednut sam sa njom.
Ovo skida šlauf i biciklo.Provjereno.
I naravno ruski twist, on skida salo sa slabina najbolje.Ja jos u rukama imam teg od 8kg, odvali bubrege![]()
![]()
Sprint 20m i nazad 40sec, plank 40sec, skok iz mjesta 40sec. 3 kruga
Ne zelim koscato tijelo vec oblikovano.