Ovo je vec bilo ali pojasnjenje je potrebno.
Ovo je Stormer HVM i tek drugi foto/video dokaz za koristenje Starstreak projektila.
Prvi je bio davno kad je onom helikopteru odsjecen rep
Koga ti covjece nazivas zivotinjama
Svježe Nahimarisani, pa vele da prilegnu malo
The offender, in the period from 2001 to 2022, worked in various positions in government agencies at various levels. In 2018, he registered ownership of a number of real estate objects, namely: hotel premises, a multi-story building, and land plots.
The approximate market value of the real estate exceeds the amount of officially received income of this person for the period from 2010 to 2018 by almost UAH 310 million, which is more than 200 times higher than the official income. Thus, the budget of Ukraine did not receive more than UAH 60 million from the evasion of personal income tax.
NEKA VDV jedinica prtpostavljam, vidim plavobijele majice?
I ja konja za trku imam... Da je obucem odmah bi mi dali Kapetan bojnog broda da budem, a u VDV bi odmah u Majore mogao...

Od početka agresije ovi mali dronovi su iznad glava.
Ono što sam ja primjetio, je da su im ukopavanja i utvrđivanja loša.
Eh vala ga i ti pretjera, rovovi ni kod nas nisu bili nadkriveni. Bilo je bunkera, i zemunica koji su bili odlicno uredjeni ali vecina rovova je bilo nenadkriveno.A_A_AKCIJA wrote: ↑02/11/2022 14:43
Ono što sam ja primjetio, je da su im ukopavanja i utvrđivanja loša.
Na većini snimaka iz Ukrajine, vojska je u otvorenim tranšejama, koje u većini slučajeva nisu iskopane kako treba, tj kopane su pravolinijski. Pravilno kopanje je sa uglovima koji sprječavaju efekat granate ako padne u tranšeju.
Još je čudnije da se ovo dešava na istočnom frontu, gdje su linije dosta stabilne, a Rusi i dalje spavaju u jamicama pod vedrim nebom. Bezbroj je ovih snimaka gdje ih ubijaju na spavanju. Ove jamice se kopaju kada napreduješ, pa očekuješ kontra napad ili udar artiljerijom. Nikako ne mogu poslužiti za nešto ozbiljnije. Nije mi jasno kako makar neko šatorsko krilo ne razvuku iznad i nabacaju trave, da se vizuelno zaštite? Mjesecima ih ubijaju ovako, a kod njih sve isto.
U našem ratu, samo tranšeje su bile otkrivene. Rovovi su bile male utvrde, sa debelim slojem ojačanja krova, od trupaca, betonskih stubova, šina i čega li već. Ti rovovi su mogli podnijeti i direktan pogodak granatom i sačuvati vojnike, jer je taj gornji sloj znao biti i par metara debeo.
Tu ovi mali dronovi ne bi ništa mogli.
Na Žuču su zbog silnog granatiranja, u rovovima, kopali tzv vučije jame, koje su omogućavale da vojnici prežive i nakon više direktnih hitaca u sam rov.
Do sada sam jedino kod 93. brigade neki dan vidio rov iskopan kako treba, sa drvima, pećicom...
Sigurno ima veze i to što je front ogroman, ali kao što rekoh, na nekim mjestima se nije pomjerao skoro nikako.
Hvala! Rat je zajebana stvar, dosta nepotrebnih smrti, ali ono sto orkistan nikada nece znati, je da ukrajinnci BRANE SEBE I SVOJE i ako treba, do zadnjeg.
Da, da evo to je to...JoseMujica wrote: ↑02/11/2022 11:10majke mi toliko je narativ kopiran da počinjem sumnjati da nije Putler Miru angažovao u službu![]()
![]()
![]()
Jebga, nisam General VDVa pa da imam novu peglu i adjutanta za peglanje...
Ja bih licno volio kada bi bar 10 000 takvih dobrovoljaca otislo u Donbas.pijo_zoljo wrote: ↑02/11/2022 11:23Ja bih lično volio da se potrudite da nađete jedan takav.sumirprimus wrote: ↑02/11/2022 10:29 četnik beric izvjestava o 21 novom cetnickom dobrovoljcu u agresiji na ukrajinu. ako ako da vidimo i slike njihovih bubova![]()
s apetitom i hladnim spricerom
Mulj na platnu je ispravnije.
Mi lavovi iz pionirske vazda kasnimo.