Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
nles

#54151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

Chmoljo wrote: 02/11/2022 02:10

ljudi realno više cijene kad imaš svoj stav, ali određene stvari radiš korektno, nego kada pokušavaš pomiriti više različitih istina. tu se NS poprilično gubi.
O, hebem ti kebab... jos se moram i Chmoljom sloziti.
Dupli_skalp

#54152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

Hank Paldum wrote: 01/11/2022 17:28 Samo ko je naivan je mogao doživjeti danas razočarenje od te stranke.
Ko je već znao ko su i šta su i ne može se razočarati.
Ne zovem ja njih bez razloga Njihova stranka.
evo javio se i dežurni sda botovac, koji nije ni pročitao članak.

dakle, NS ima dva zastupnika, jedan je glasao ZA, drugi suzdržan. nije boška ćavar = NS.
Dupli_skalp

#54153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

Seyfo wrote: 01/11/2022 17:37
Hank Paldum wrote: 01/11/2022 17:28 Samo ko je naivan je mogao doživjeti danas razočarenje od te stranke.
Ko je već znao ko su i šta su i ne može se razočarati.
Ne zovem ja njih bez razloga Njihova stranka.
Naravno,botinama poput tebe i Mulahusica je ovo doslo ko kec na desetku,ali stranka se odmah distancirala i objavila da to nije stav stranke. Doticna ce letiti iz stranke. Mozda da se vise pozabavite kako i dalje blatiti Senada a ne biti u isto vrijeme rame uz rame sa SNSD-om i najgorim cetaljima,jer ste tremutno na istoj strani oko jako loseg spina oko izmisljenog poziva na ubistvo Dodika.
:thumbup:
Dupli_skalp

#54154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

kamberovica polje wrote: 01/11/2022 17:57 SDA botine pune morala i principa kad su u pitanju druge stranke, a ni da pogledaju u svoju septičku jamu korpucije i nemorale, nego se sretno valjaju u njoj ko svinje u blatu.
ma stoka obična...
Dupli_skalp

#54155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

Mrvice_ba wrote: 01/11/2022 17:58 Nadam se da ce dino izbaciti njihovu stranku iz vlasti u ks. Ovi su bruka i sramota.
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Truba »

toska wrote: 02/11/2022 02:06
noviforumas wrote: 01/11/2022 23:07 Boze sacuvaj :-)

Image
ironija ili ozbiljan komentar?

pitanje za sve:

da li je neko morao ili osjetio dužnost da koristi ove pozdrave prema službenicima javne uprave u većinski bošnjačkim sredinama?

30 godina se vrti ista priča, a nikad takvu situaciju ne doživih
ja non stop čujem drotove kako se tako pozdravljaju na ulici s jaranima i međusobno
na ilidži

u institucije ne ulazim tako da ne znam

i ne mora se pozdravljati dovoljno je da uredi bradu na nehipsterski način i to je simbol :D
i ništa mi to ne smeta

smeta mi kad dijasporcu iz švedske na forumu smeta križ u selu pored donjih mamića
fino kupiš kuću u donjim mamićima pa pokreneš inicijativu
neće niko to sam ukloniti radije će umrijeti
a u šahovnice da de duramo ni 45 godina komunizma nije uspjelo
radije su plaćali kazne na svadbama zbog pogrešnih zastava :D
Dupli_skalp

#54157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

dale cooper wrote: 01/11/2022 18:14
Hank Paldum wrote: 01/11/2022 18:01 Ali zanimljivo kako na ovoj temi nema forumaša čiji su postovi najtoksičniji i koji najviše koriste ad hominem komentare.
Odmah mi među mnogima padaju na pamet @Tempo, @tramvajtrojka i @dale cooper i konstantno čašćenje "magacinerom" mada nisu ni drugim pojedinim forumašima ostali dužni.

Šta bi bilo da nisam pedesetogodišnji debelokožac od skoro 120 kila koji se smije vašim postovima već baš ovakva tipa momka?

Šta si ono napisao @_BataZiv_0809? Šta ti možes tu kada mi znaju spustiti? Jesu li znali spustiti i ovom momku u čoporu na društvenim mrežama?
Kod mene ste na vašu žalost zakasnili 30 godina jer sam dovoljno sazrio pa sam imun na riječi od za mene nevažnih osoba u životu, ali šta bi bilo da sam kao ovaj mladić?
Sama činjenica da su se svi iznenadili kada sam skoro napisao da imam 50 godina jer su mislili da sam mlađi govori da ste i mislili da se rugate u čoporu nekom mladiću.

Sumnjam da ćete izvući iz ovog pouku i da će vas to napraviti boljim ljudima.
Pošto nisam tako neosjetljiv kao ti da koristim jednu ozbiljnu temu kao što je samoubistvo za obračune sa neistomišljenicima odgovoriću
ti ovdje.

Nacional šovinistima, botinama i šupcima ne ostajem dužan niti imam empatiju prema njima, jer po pravilu ni oni nemaju empatije
prema drugima.
svaka čast ;)
Dupli_skalp

#54158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dupli_skalp »

_BataZiv_0809 wrote: 01/11/2022 18:50 Razlika izmedju NS i SDA je sto ce NS Cavarku sankcionisat, a SDA ce reci da je neko triputa ranjen, ja i?
:thumbup:
nles

#54159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

Black swan wrote: 02/11/2022 11:10
znaš koliko mi se fućka za ime neke ulice :D
jašta što se par metara asfalta zove po nekom mrtvom bh katoliku ne govori ništa o životu danas
Pa neki jos nisu stigli ni dotle, o ostalim pravima da ne govorim.
Hank Paldum

#54160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

_BataZiv_0809 wrote: 01/11/2022 18:50 Razlika izmedju NS i SDA je sto ce NS Cavarku sankcionisat, a SDA ce reci da je neko triputa ranjen, ja i?
Pa i ne mogu koristiti argument da je neko tri put ranjen kada su sve dezerteri (ne računam Dragana Mioković koga su doveli u stramki iz očaja u zadnji čas)

Zato će Forto kada ga prozovu za paušal i što je ocu "izašao u susret" ispričati priču kakp ga je udario kamion a Čika Peđa će po pedeseti put ispričati kako su mu zarobili oca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#54161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

Hank Paldum wrote: 02/11/2022 11:27
Pa i ne mogu koristiti argument da je neko tri put ranjen kada su sve dezerteri (ne računam Dragana Mioković koga su doveli u stramki iz očaja u zadnji čas)

Zato će Forto kada ga prozovu za paušal i što je ocu "izašao u susret" ispričati priču kakp ga je udario kamion a Čika Peđa će po pedeseti put ispričati kako su mu zarobili oca.
Ne kvotaj me i stavi me na foe
Škobo Habu

#54162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Mene ovaj Hank u mnogo čemu podsjeća, recimo, na Emira Hadžihafizbegovića.

Svima ima nešto reći na temu ratne prošlosti, doza patriotizma mu uvijek na visokom nivou, a on prvi zdimio početkom rata u Mostar i duhovno uzdizao Bobanovu paradržavu. Kasnije, kad je vidio da se zajeb'o, započeo sa projektom prve posljeratne bošnjačke monodrame, simboličnog naziva, "Godine prevare".
Student_u_Ostavci

#54163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Student_u_Ostavci »

eyesburn wrote: 02/11/2022 10:57
Student_u_Ostavci wrote: 01/11/2022 11:22 Ovi prodavači magle su ustvari skupina ustaša, po(četnika) i pobjegulja. Ne treba se čuditi njihovim odlukama jer oni ustvari ni sami ne znaju na čijoj su strani. Na strani države nisu sigurno.
reče sda bot u ime svojih pulena iz minehnskih i istanbulskih brigada i vreća za malog trezoraša bakira.
SDA bot :lol:

Pišam se i na tebe i na SDA i na Minhen.
medvjed23

#54164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by medvjed23 »

Meni je sve bliža ona stara i naoko izlizana: ne glasam za stranke, nego za ljude.
Grean

#54165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Grean »

Interesuje me onaj dio u Potocima kod Mostara gdje su na stubove rasvjete izvjesene sahovnice uz magistralu da bi nam vadile zivce, je li ono povratnicko naselje koje je bilo pod kontrolom Armije BiH u ratu?
cyprus

#54166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

El_comadante wrote: 02/11/2022 10:39 Ovdje je riječ o Boško, a neki forumaši odmah prebace na Sarajevo i priču eto se škole zovu po efendijama, a neće reći da u Sarajevu ima ulica Fra Andželka Zvizdovića na Marijin Dvoru i nikome ne smeta. Ima li ulica u BL da je me srbin ili kakvom efendija? Nema. Imali u Širokom, Grudama, Posušju kakve ulice po ne Hrvatu? Ali eto najlakše po Sarajevu.
As a matter of fact... :D

Image

Uvažen je i Klix, ima ulica Braće Šimića :D
Login77777

#54167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Login77777 »

Dragan Mioković: U Našoj stranci 70 posto muškaraca ima knjižicu Armije BiH
Imaju sigurno i 70% SDAovaca knjizicu, ali knjizicu migrantski kampova Minhena, Stuttgarta i Frankfurta. :bih:
El_comadante

#54168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by El_comadante »

seksi_ideje wrote: 02/11/2022 10:53
El_comadante wrote: 02/11/2022 10:39 Ovdje je riječ o Boško, a neki forumaši odmah prebace na Sarajevo i priču eto se škole zovu po efendijama, a neće reći da u Sarajevu ima ulica Fra Andželka Zvizdovića na Marijin Dvoru i nikome ne smeta. Ima li ulica u BL da je me srbin ili kakvom efendija? Nema. Imali u Širokom, Grudama, Posušju kakve ulice po ne Hrvatu? Ali eto najlakše po Sarajevu.
Ja, i? Puno zanci sto se neka ulica zove po nekog Hrvatu ili Srbinu. Mislis da to nekome sigurno garantira ista prava?

Uostalom, ovdje nije bila tema naziv ulica.
Neko je ranije spomenuo da treba promjeniti ime ulica u Sarajevu gdje se spominje ef. Kad su ovakve teme uvijek se nekako spominje u Sarajevu ima ulica i škola Buduladžić ili vi u Sarajevu trebate biti primjer kako treba. Pa eto u Sarajevu pored Buduladžića, koji mnogima smeta, nespomenuti da ima i ta ulica u Sarajevu. I što se Sarajevo uvijek mora prilagođavati? Eto za početak nek u BL i Istočnom Sarajevu daju ulicu po ne Srbinu a da nije Meša Selimović.
medvjed23

#54169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by medvjed23 »

cyprus wrote: 02/11/2022 12:26
As a matter of fact... :D

Image

Uvažen je i Klix, ima ulica Braće Šimića :D
Jesi siguran da je to po nehrvatu? :D
Image

https://hr.wikipedia.org/wiki/Mak_Dizdar
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote: 02/11/2022 11:32

Ne kvotaj me i stavi me na foe
Ma samo mu napisidera merhaba viljuskarac i bices na foe :mrgreen:
Janjicar

#54171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Janjicar »

Chmoljo wrote: 01/11/2022 23:14
Janjicar wrote: 01/11/2022 21:49 Njoj je ista sahovnica ljiljan i trobojka :lol:
jebiga, sada jeste.
Mah nikad Chmoljavi, mogu pokusavat izjednacavat....
El_comadante

#54172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by El_comadante »

Black swan wrote: 02/11/2022 11:10
seksi_ideje wrote: 02/11/2022 10:53

Ja, i? Puno zanci sto se neka ulica zove po nekog Hrvatu ili Srbinu. Mislis da to nekome sigurno garantira ista prava?

Uostalom, ovdje nije bila tema naziv ulica.
znaš koliko mi se fućka za ime neke ulice :D
jašta što se par metara asfalta zove po nekom mrtvom bh katoliku ne govori ništa o životu danas
U Sarajevu može biti načelnik općine Srdjan, gradonačelnik Ivo a u Čapljini i Stocu Bošnjak nemože biti ni portir u J.U..
noviforumas

#54173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

Sarajevo ima hiljadu mana i meni se kao Sarajliji jako cesto gadi iz milion razloga... ali opet je jedna od najotvorenijih i najtolerantnijih sredina na prostoru bivse Jugoslavije, kamo li BiH. To je jednostavno tako, koliko god ljudi sebe pokusavali uvjeriti u suprotno. Cak je Sarajevo cesto tolerantno na svoju stetu, prema stvarima koje ne treba tolerisati, ali to je vec druga tema.
mbenz

#54174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mbenz »

noviforumas wrote: 02/11/2022 12:51 Sarajevo ima hiljadu mana i meni se kao Sarajliji jako cesto gadi iz milion razloga... ali opet je jedna od najotvorenijih i najtolerantnijih sredina na prostoru bivse Jugoslavije, kamo li BiH. To je jednostavno tako, koliko god ljudi sebe pokusavali uvjeriti u suprotno. Cak je Sarajevo cesto tolerantno na svoju stetu, prema stvarima koje ne treba tolerisati, ali to je vec druga tema.
Jest, i po cemu je to dobro ? Mi kao nesto dokazujemo da mozemo skupa i da nam nije bitno kako se ko zove, dok u drugim gradovima crtaju murale i daju nazive ulica po presudjenim ratnim zlocincima. Samo smijesni ispadamo.
noviforumas

#54175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

mbenz wrote: 02/11/2022 13:15 Jest, i po cemu je to dobro ? Mi kao nesto dokazujemo da mozemo skupa i da nam nije bitno kako se ko zove, dok u drugim gradovima crtaju murale i daju nazive ulica po presudjenim ratnim zlocincima. Samo smijesni ispadamo.
Treba se drzati ispravnih principa, radi sebe prvenstveno, stremiti ka tome da Sarajevo postane europski, kozmopolitski grad. Drugi mogu da nas prate, ali i ne moraju. Ne obazirati se na to.
Locked