Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
palermo

#54076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

noviforumas wrote: 01/11/2022 22:14 :lol:

I kaze NS "postaje pismenija kopija Željka Komšića, a ne istinska građanska alternativa za sve."

Ma ovo Boska, uvjeren sam u to, nije pisala. Ko joj je napisao mogu samo pretposyavljati.
JohnnyS

#54077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

Pričekat ćemo što Kajan kaže na to.
General War

#54078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Point. wrote: 01/11/2022 21:51
General War wrote: 01/11/2022 19:34
Aha, ah ti zli srbi :twisted: :twisted:
Image

Image
Opet se đeneral upalio kad mu neko dirne u Srbe.
Izvini gdje pise na forumu da se smije random kenjat iskljucivo po srbima? Ja bih se na tvom mjestu ozbiljno zabrinuo za mentalno zdravlje i na sta ste sveli forum.
noviforumas

#54079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

palermo wrote: 01/11/2022 22:18
Ma ovo Boska, uvjeren sam u to, nije pisala. Ko joj je napisao mogu samo pretposyavljati.
Cijeli je post prepun gluposti, malicioznih konstrukcija, lazi, kontradikcija... ko god ga je pisao, nije se proslavio, mozda njena zla bliznakinja? Ne znam, po njihovoj prici je Komsic Fidel Castro :-) Mislim da obiljezavam noc vjestica u Mostaru da bih se maskirao u njega, jer to je ocito nesto najstrasnije na svijetu kad Hrvat rodjen u BiH ne mrzi BiH. Kakvo ludilo i paranoje.
MuaDib

#54080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MuaDib »

Ozimician wrote: 01/11/2022 20:58
MuaDib wrote: 01/11/2022 20:45 Jel oko razmislio šta bi za Bošku Čavar značilo da glasa protiv raspela uoči velikog katoličkog blagdana Svih Svetih. I ko bi od probosanskih stranaka nakon 2 godine politikantskog pljuvanja stalo iz Boške.
A predlažem NS da u KS pokrene inicijativu ukidanja naziva škola kao JU po efendijama, pa da vidimo tu senzibiliziranu i sekularnu građansku snagu Sarajeva.
A nevjerne tome nek zađu po holovima sarajevskih škola, pa malo pogledaju izloženu barjačku građu. Sve je ovo toliko jeftino spinovanje, s ciljem da se jedni utjeraju u suru po mjeri sarajevske čaršije. A međunacionalnih razumijevanje se tako nikad neće ni pokrenut, a kamo li postići.
Odmah da ti kazem, ja sam apsolutno za to, da se ne daju nazivi skola po efendijama i vjerskim liderima.

I vjeruj da bi opet Bosnjaci na to pristali - a mislis da bi se Srbi odrekli skola "Sveti Sava" ili Hrvati skola "Fra. .... "
Ako je problem uklanjanje raspela, mijenjanja naziva ulica po naci-koljacima - sigurno bi pristali i na promjenu imena skole po nekom fratru. HOW-YES-NO.

A tvoj post ponovo ukazuje na ono sto upravo Reuf govori: Gdje su Bosnjaci, tu je multietnicko, gdje su Srbi, to je srpsko, gdje Hrvati - Hrvatsko.
Multietničnost po mjeri bošnjačkog kroja je provizorij, od kog par prominentnih Srba i Hrvata živi dobro, kojima se ljevica kiti, a desnica kad god zjani vlast koristi ko dokaz "glupavosti Bošnjaka". Toliko o toj referenci, koja slavodobitno laž podmeće po istinu, a šuti kad se laž pokaže u punom svjetlu.
Kao onomad kad je ona Semra brojala koliko je manje bošnjačkih imena na direktorskim pozicijama, kad je Bakir prozivao Kojovića, do najnovijeg ustašiziranja Ive Komšića. Ta i takva multietničnost je kancer, a ne lijek za bh društvo. Dok služio mojim interesima dobar si, ako i sekundi izađeš iz toga okvira izdajnik si. Tu maglu treba rastjerati, pogledati istinu i početi graditi osnovno povezivanje ljudi.
basicm

#54081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by basicm »

Neka se skole zovu po fra i ef, i neka ima svih obiljezja vjere. Ali nema naturanja na silu nikome.
A nacionalisticki znakovi su druga stvar. To sto je nekome vjera=nacija, njegov problem.
Point.

#54082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Point. »

General War wrote: 01/11/2022 22:22
Point. wrote: 01/11/2022 21:51
Opet se đeneral upalio kad mu neko dirne u Srbe.
Izvini gdje pise na forumu da se smije random kenjat iskljucivo po srbima? Ja bih se na tvom mjestu ozbiljno zabrinuo za mentalno zdravlje i na sta ste sveli forum.
Ko "kenja po Srbima"? Samo se ti nekim slučajem nađeš prozvan na svaki post gdje se Srbi spominju javljati i razvodnjavati temu.
HelaS

#54083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Mario Kordić, mostarski gradonačelnik:
"...pod krinkom zaštite državnih, županijskih i gradskih obilježja, koja su svakako prisutna u svim institucijama, ustanovama i poduzećima Grada Mostara žele se zabraniti obilježja konstitutivnih naroda koji žive u Gradu Mostaru i time se izravno krše njihova prava i slobode. Sličan prijedlog odluke se od strane istih aktera pokušavao nametnuti i kroz druga gradska vijeća u BiH poput Novog Travnika. Naravno, odluka je između ostalog i protuzakonita zato sto se o uređenju zastava i simbola ne odlučuje u gradskim i općinskim vijećima...."
noviforumas

#54084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

Boze sacuvaj :-)

Image
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

naša stranka u koaliciji sa sda u općini novo sarajevo? istina ili se neko zeza?...
basicm

#54086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by basicm »

Hahahaha

Sah-mat!
Grean

#54087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Grean »

noviforumas wrote: 01/11/2022 23:07 Boze sacuvaj :-)

Image
Pisaj Boska po sirotinji, zasluzili su :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#54088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

Janjicar wrote: 01/11/2022 21:49 Njoj je ista sahovnica ljiljan i trobojka :lol:
jebiga, sada jeste.
BHCluster

#54089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

Image
Furaju se da nisu HDZ/UZP a sami se demantuju.
Bloo
Globalna šefica

#54090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Sutra cu da brisem bljuvotine.
TRenutno se smatrajte opomenutim svi na temi.
Svako vrijedanje poslije upozorenja i off topic ce rezultirati banom.
TEMA JE NASA STRANKA
fortaleza

#54091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fortaleza »

MuaDib wrote: 01/11/2022 20:45 Jel oko razmislio šta bi za Bošku Čavar značilo da glasa protiv raspela uoči velikog katoličkog blagdana Svih Svetih. I ko bi od probosanskih stranaka nakon 2 godine politikantskog pljuvanja stalo iz Boške.
A predlažem NS da u KS pokrene inicijativu ukidanja naziva škola kao JU po efendijama, pa da vidimo tu senzibiliziranu i sekularnu građansku snagu Sarajeva.
A nevjerne tome nek zađu po holovima sarajevskih škola, pa malo pogledaju izloženu barjačku građu. Sve je ovo toliko jeftino spinovanje, s ciljem da se jedni utjeraju u suru po mjeri sarajevske čaršije. A međunacionalnih razumijevanje se tako nikad neće ni pokrenut, a kamo li postići.
Potrebno je međusobno povjerenje koje se ovakvim događajima dodatno ruši. Kome smetaju šahovnice i ljiljani u Mostaru?

A da se takav scenarij dogodi u cijeloj BiH niko u tri etničke cjeline ne bi pristao na to.
fortaleza

#54092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fortaleza »

Ozimician wrote: 01/11/2022 21:21 Dakle ti si ipak za vjersku drzavu, OK. S takvima onda ne mogu razgovarati na tu temu, a i nije direktno tema teme.
Treba pitati raju želi li vjeronauk. :wink:
Crithagra

#54093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crithagra »

BHCluster wrote: 01/11/2022 23:15

Image
Furaju se da nisu HDZ/UZP a sami se demantuju.
Gole faše.
Nisamsdaali

#54094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nisamsdaali »

Nevjerovatno kako neodgovorni pojedinci poput Boške i Miomirke Ezan sputavaju rejting stranke na jedan vrlo banalan način. Sad će se ovo provlačiti po medijima danima te se NS i trojka s njima plasirati kao produžena ruka HDZ-a iako su ovoj kobili odma dali otkaz dok Bakirovo sprdanje crne liste jer mu hvataju stranačke pajdaše ostaje nezapaženo niti je ko to njegovo skandalozno obraćanje posebno prokomentarisao.

Dokad će se Našoj Stranci dešavati ovakvi propusti, 15 godina postoje pobogu. Djeluje da su politički Tottenhem, imaju sve uslove, moždane kapacitete, hajc, odličnu političku pozadinu i ideologiju ali zbog čistih grešaka u koracima vječno ostaju na nivou male stranke. Ni Forti nije mahane sa ispadima, onom pričom o “seljacima u Sarajevu” je takodjer napravio pometnju. Izvučeno iz konteksta ali boze moj, kad si neoprezan nek te prcaju. Nije ni čudo što vo Zahiraga sam dobije pola njihovih glasova u njihovom bastionu. Treba im jedan ozbiljan wake-up call. Ovo me podsjeti na epizodu DSSR kad Josip(NS) ubije argumentima Fadilovog rodju (SDA) ali ovaj mu izvuce neku mrlju pa na osnovu toga ga obruka i uzme izbore. Kad shvate da je njihov jedan kiks jednak SDAovih 100 onda će moći da ozbiljno konkurišu. NiP iako se ne slažem s njima u većini stavki je za NS što se tiče javnih nastupa Tito
Student_u_Ostavci

#54095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Student_u_Ostavci »

Zna li se tačan broj ljudi iz Naše stranke koji su istovremeno i u HDZu? Lijepo bi bilo da neko istraži taj podatak.
HelaS

#54096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Nisamsdaali wrote: 01/11/2022 23:35 Nevjerovatno kako neodgovorni pojedinci poput Boške i Miomirke Ezan sputavaju rejting stranke na jedan vrlo banalan način. Sad će se ovo provlačiti po medijima danima te se NS i trojka s njima plasirati kao produžena ruka HDZ-a iako su ovoj kobili odma dali otkaz dok Bakirovo sprdanje crne liste jer mu hvataju stranačke pajdaše ostaje nezapaženo niti je ko to njegovo skandalozno obraćanje posebno prokomentarisao.

Dokad će se Našoj Stranci dešavati ovakvi propusti, 15 godina postoje pobogu
. Djeluje da su politički Tottenhem, imaju sve uslove, moždane kapacitete, hajc, odličnu političku pozadinu i ideologiju ali zbog čistih grešaka u koracima vječno ostaju na nivou male stranke. Ni Forti nije mahane sa ispadima, onom pričom o “seljacima u Sarajevu” je takodjer napravio pometnju. Izvučeno iz konteksta ali boze moj, kad si neoprezan nek te prcaju. Nije ni čudo što vo Zahiraga sam dobije pola njihovih glasova u njihovom bastionu. Treba im jedan ozbiljan wake-up call. Ovo me podsjeti na epizodu DSSR kad Josip(NS) ubije argumentima Fadilovog rodju (SDA) ali ovaj mu izvuce neku mrlju pa na osnovu toga ga obruka i uzme izbore. Kad shvate da je njihov jedan kiks jednak SDAovih 100 onda će moći da ozbiljno konkurišu. NiP iako se ne slažem s njima u većini stavki je za NS što se tiče javnih nastupa Tito
Odgovor na boldirano pitanje: Sve dok se ne promijeni rukovodstvo koje je svojim djelovanjem uzrokovalo rasulo i odlazak desetine istaknutih članova.
House

#54097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by House »

znao sam... od početka.

bošnjak standardno naivan. neka nas jebu kad smo razjedinjeni. ovako je na državnom i federalnom nivou btw.
palermo

#54098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

fortaleza wrote: 01/11/2022 23:28
Potrebno je međusobno povjerenje koje se ovakvim događajima dodatno ruši. Kome smetaju šahovnice i ljiljani u Mostaru?

A da se takav scenarij dogodi u cijeloj BiH niko u tri etničke cjeline ne bi pristao na to.
Pa smeta mi sahovnica na svakom stupu...da parafraziram jovu Jovanovica Zmaja, gdje god vidis jedan stup tu sahovnicu posadi. I naravno da te sahovnice imaju svoju svrhu.
A Boska da je dobronamjerna mogla je pokrenuti makar jednu initiative....npr da sa hrvatskom himnom ne pocinju maturske veceri......
Nemojte zajebavati...
Hank Paldum

#54099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

dale cooper wrote: 01/11/2022 18:46
Hank Paldum wrote: 01/11/2022 18:39
Ne znam odkud na ovoj temi post ali nema veze

To je itekako povezano jer se vidi kako se vi ponašate sa neistomišljenicima, nema razlike između vas i ovog radnika sa pumpe.
Momak što traži posao, osoba koja ima različite stavove od vas na forumu, neko klempav koji postavlja slike na Instagramu, djevojka sa TikToka koja je deblja, ništa od toga nije razlog da se u čoporu udružite na društvenim mrežama.
Zamislite da je na forumu takav mladić čiji je jedini grijeh što glasa drugačije od vas.
Ova tema je itekako prava adresa za ukazivanje na miševe što se kriju iza tastature i me izmenađuje me što nisi poslije ovoga išta naučio.
Ta patetika što prosipaš bi bila puno efektivnija da nisi lik koji mrzi sve što je drugačije od ideologije stranke za koju navija.
Nikada ja nisam koristio govor mržnje već sam samo prošao standardnu proceduru kao i drugi, napišem nešto pozitivno o SDA ili negativno o Trojci i odmah su tu 20 forumaša da ponavljaju "botino", i onda kada sam još napisao šta radim, svjesno i dobrovoljno jer da se stidim toga ne bih napisao ali to ne kontate, počeli ste se ponašati kao mravi kada baciš kocku šećera (da ne koristim grublji primjer).

O čemu se god radilo, ovo je podforum politika i nečiji privatni život i zanimanje ne bi trebalo se uopšte pominjati niti biti tema, to je onda ad homimem.
Nema nikakve razlike kada je čopor hijena okomi na nekoga jer traži posao i nekoga ko radi određen posao. Moja sreća je samo što po građi i ostalom više vučem na radnika pumpe nego na osjetljivog dječaka.
Laktaši su SNSD bastion, da je se taj osjetljivi momčić registrovao na forum, da li bi i njega častili svakalvim frazama? Sama činjenica da ste mislili da sam mlađi dokazuje da ste bas i mislili da se obraćate nekom momčiću.
General War

#54100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Point. wrote: 01/11/2022 22:57
General War wrote: 01/11/2022 22:22
Ko "kenja po Srbima"? Samo se ti nekim slučajem nađeš prozvan na svaki post gdje se Srbi spominju javljati i razvodnjavati temu.
Pa ko ovdje koga quota? Tebe i raju opasno prenosi...procitaj ponovo.
Locked