Ukrajina
-
lajkujMe
#130052 Re: Ukrajina
Brate mili opet visoka cifra 800 boraca i 40 tenk/oklopa
To je jedna BTG dnevno, vec treci dan zaredom ovakve cifre.
A primjetno je istovremeno pad udara na artiljeriju.
Mislim da je Himars dobio novu ulogu.
Direktno unistavanje zivog mesa.
- drndalo
- jednonogi_Jack
#130054 Re: Ukrajina
Poznata teza zapadnih zemalja: "Rusiji se ne može dozvoliti da dobije rat."
Šta to zapravo znači?
Slijedite jednostavnu formalnu logiku.
Ako ne pobjeđuje Rusija, onda, po svemu sudeći, Ukrajina.
Kijevski režim je nazvao cilj Ukrajine u ratu - povratak svih teritorija koje su joj ranije pripadale.
Odnosno, njihovo odbijanje od Rusije.
To je prijetnja opstanku naše države i raspadu današnje Rusije.
A to znači direktan razlog za primjenu klauzule 19. Osnova državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog odvraćanja.
A ko onda planira nuklearni sukob, javite mi?
Što je ovo ako ne direktna provokacija svjetskog rata upotrebom nuklearnog oružja?
Nazovimo stvari pravim stvarima.
Zapadne zemlje guraju svijet u globalni rat. I samo potpuna i konačna pobjeda Rusije je garancija protiv svjetskog sukoba.
Dimitrij Medvedev
Ovaj bi trebao voditi mirovne pregovore.
Uspjeh zagarantovan.
- Rothmans
#130055 Re: Ukrajina
Znaci, municije za himarse ne smije da fali 
- drndalo
#130056 Re: Ukrajina
Reciklaza...
- Gandalf
-
Zumbul2
#130058 Re: Ukrajina
Nerado ovoga zločinca kačim ali ako on formira vlast onda ide oruzje za Ukrajinu
- SanskiBiser
#130059 Re: Ukrajina
Kolega stavi Jordana Petersona na temu ima xxx stranica, "strucnjaka i autoriteta" za Rusiju koji je toliki "Russian fanboy" da je i kcerki dao rusko ime, pa se jos udala za Rusa, pa se oporavljao u Srbiji od bolesti tj. u "maloj Rusiji"code-switch wrote: ↑02/11/2022 08:18Po meni jedan od najzanimljivijih i edukativnijih videa o ruskom mentalitetu. Da ustedimo vrijeme pitanja, zasto se Ruski drzavljani ne pobunjuju. Sorry ako je OT.SpoilerShow
- Čitalac
#130060 Re: Ukrajina
Putevi ruske nafte...Moskva je u Indiji pretekla Saudijsku Arabiju i Irak.
https://economictimes.indiatimes.com/ne ... 240329.cmsRussia has become India's top oil supplier, edging past the traditionally dominant suppliers Saudi Arabia and Iraq, according to the energy cargo tracker Vortexa. Russia supplied 946,000 barrels per day of crude to India in October, the highest ever in a month. It accounted for 22% of India's total crude imports, ahead of Iraq's 20.5% and Saudi Arabia's 16%.
At the same time, although the largest buyer of Russian oil with delivery by sea is China, which imported more than a million barrels a day, India for the first time imported more oil from Russia by sea than the European Union.
-
lajkujMe
#130061 Re: Ukrajina
Duzi post, moja predikcija sta ce se desiti narednih 3 i 6 mjeseci.
Malo duzi post ali vrijedi procitati.
Ovaj rat definitivno ima svoje faze.
Mislim da smo usli u novu 4 fazu rata.
Prva faza je bio februar-maj s nestabilnim frontom, UA se iskljucivo branila a Rusu iskljucivo napadali
Rezultat Rusi su okupirali Jug, i istok, izgubili bitku za Sjever.
Ona je zavrsila po meni kao Ukrajinska pobjeda ali tijesno.
Druga faza je Maj-Juli, Rusi bacili najbolje sto imaju svu svoju silu koju su imali su bacili na Donbas rezultat, pad Lyschanska. A UA je pripremala teren za Kharkiv i Kherson operacije.
Pirova Pobjeda Rusa
Treca faza August-Oktobar, totalno rasulo u Ruskoj armiji oslobodjenje Kharkiv oblasti, i najbitnijih dijelova Kherson oblasti. Dominacija RU paravojski u Lymanu i Bakhmutu a nestanak Ruske armije.
Definitivna pobjeda Ukrajine.
Cetvrta faza trenutno nedefinisana, sad zasad povratak ofanzivnih dejstava Rusa s ogranicenim uspjehom a Ukrajinci se vratili na defanzivu. Mislim da UA GS igra na siguricu.
Mislim da cemo u narednom periodu gledati ponovno povlacenje UA snaga na dijelovima teritorija.
Ali ne kao ranije zato sto ne mogu izdrzati nego zbog maksimalnog efekta unistenja zive sile.
Zapravo ono sto Madner zagovara jos od Juna.
Pusti ih i u kill zone.
Takvo nesto vidimo na tri pravca
Bakhmut-Soledar
Lyman-Svatove
Vuhledar-Polohy
Ruski gubici su strasni proteklih dana a to ima veze s promjenom taktike kod UA, sam Zaluzny je rekao trebalo nam je 6 mjeseci da unistimo cream de la cream Ruske armije.
Trebati ce nam 3 mjeseca da unistimo mobilizovanu Rusku armiju.
Sto po meni znaci da cemo krajem Decembra do sredine Januara kad bude najhladnije vidjeti narednu veliku Ukrajinsku ofanzivu i zapocetak 5 faze rata. Gdje ne smijem predpostaviti.
Koliko ni to ne znam.
Ali do tada ocekujem sljedeci rasplet dogadjaja.
Ukrajinska taktika, odbraniti se popustiti gdje se mora.
Prioriteti, degradacija Ruske artiljerije u nistavilo, unistenje zive sile u maksimalnom broju ocekujem do Januara dodatnih 30 do 40 hiljada mrtvih Orka.
Izvrsavati lokalne manje kontre u cilju poboljsanja pozicija za Januar.
Daljnje degradiranje CM flote, Logistike i kljucnih strateskih lokacija. Navidjacemo se spektakularnih akcija kao neki dan u Sevastopolju.
Zbog takvih akcija, mobiksi ce postati izuzetno demoralisani do Januara uz kombinaciju izuzetno lose opremljenosti i logistike nece uopste moci vrsiti otpor u buducnosti.
A s druge strane to ce dodatno destabilizovati Rusiju nakon sto sve vise porodica, prijatelja i poznanika bude citala Citulje svaki dan o stradalima. Nema te propagande koja to moze sakriti.
Uporedo s tim vec obecana vojna pomoc ce biti isporucena.
Ukljucujuci vozila, oklope, PVO, artiljerija, municija i drugo.
Sve navedeno su vojni prioriteti.
Dok politicki je ocuvati stabilnost drzave i daljnje osiguranje strane pomoci.
Ruski prioriteti su haman sve politicke prirode a ne vojne.
Samim tim, njihovi ciljevi ce biti teren, napredak i maltretiranje civilne populacije da bi vlast popustila i pristala na Ruske uslove za mir.
To znaci daljni napadi na Civilnu Infrastrukturu (energija) i civilne lokacije. (Terror from the sky)
To znaci da ce zbog Khersona, Donbasa i Lughanska vrsiti ofanzivne akcije, s velikim zrtvama zbog specifikacije terena ne bi li svojoj javnosti opravdali daljni sukob.
Uz obavezni spin Ruske propagande i diplomatije ne bi li prekinuli zapadnu pomoc.
Idu all in da ce oni izdrzati duze od Ukrajine i Zapada i da ce dobiti na papiru ono sto su osvojili. (Iluzija)
Napomena ovo ce nama naizgled biti tezak period, pitacemo se kao gledaoci zasto opet UA gubi i zasto RU napreduje.
Uz mnostvo snimaka Bupova.
Ali po mojoj procjeni sve to ce biti plod Ukrajinske inicijative i plana a ne Ruskog jacanja.
Ali ce u tom vremenu Rusi potrositi kakvu takvu operativnu stabilnost svoje vojske. Uz nove velike gubitke ljudstva doci ce do dodatnog sakacenja Ruskih tenkova, oklopa, PVO i avijacije a moguce i pomorske flote.
I to do te mjere da bi novi val mobilizacije bio beskoristan zbog nepostojanja opreme. Tenkova i oklopa i vozilica nece biti dovoljno. Artiljerije nece biti dovoljno ni avijacije nece biti dovoljno.
I tu ocekujem potpuni slom Ruske armije trajno.
I do proljeca abd potpuno oslobadjanje Juga, istoka i mozda Krima uz teske unutrasnje politicke reprikusije po Putinov Rezim.
Ako se nastavi trenutna statistika gubitaka Rusa, ocekujem do 15 januara oko 110 do 120k suncokreta po statistici uz 200k do 250k ranjenika.
Uz gubitak od oko 9000 do 10000 vozila svih vrsta.
Dal ce ovako biti vidjeceno do Januara
Ps. Ocekujem da ce ovaj rat ukupno imati 6 faza ratovanja, sad smo u 4 fazi.
5 faza Decembar-Februar
6 faza Februar-Maj.
Maj Kraj rata.
Hvala na citanju.
Prva faza je bio februar-maj s nestabilnim frontom, UA se iskljucivo branila a Rusu iskljucivo napadali
Rezultat Rusi su okupirali Jug, i istok, izgubili bitku za Sjever.
Druga faza je Maj-Juli, Rusi bacili najbolje sto imaju svu svoju silu koju su imali su bacili na Donbas rezultat, pad Lyschanska. A UA je pripremala teren za Kharkiv i Kherson operacije.
Pirova Pobjeda Rusa
Treca faza August-Oktobar, totalno rasulo u Ruskoj armiji oslobodjenje Kharkiv oblasti, i najbitnijih dijelova Kherson oblasti. Dominacija RU paravojski u Lymanu i Bakhmutu a nestanak Ruske armije.
Cetvrta faza trenutno nedefinisana, sad zasad povratak ofanzivnih dejstava Rusa s ogranicenim uspjehom a Ukrajinci se vratili na defanzivu. Mislim da UA GS igra na siguricu.
Mislim da cemo u narednom periodu gledati ponovno povlacenje UA snaga na dijelovima teritorija.
Ali ne kao ranije zato sto ne mogu izdrzati nego zbog maksimalnog efekta unistenja zive sile.
Pusti ih i u kill zone.
Bakhmut-Soledar
Lyman-Svatove
Vuhledar-Polohy
Ruski gubici su strasni proteklih dana a to ima veze s promjenom taktike kod UA, sam Zaluzny je rekao trebalo nam je 6 mjeseci da unistimo cream de la cream Ruske armije.
Sto po meni znaci da cemo krajem Decembra do sredine Januara kad bude najhladnije vidjeti narednu veliku Ukrajinsku ofanzivu i zapocetak 5 faze rata. Gdje ne smijem predpostaviti.
Koliko ni to ne znam.
Prioriteti, degradacija Ruske artiljerije u nistavilo, unistenje zive sile u maksimalnom broju ocekujem do Januara dodatnih 30 do 40 hiljada mrtvih Orka.
Daljnje degradiranje CM flote, Logistike i kljucnih strateskih lokacija. Navidjacemo se spektakularnih akcija kao neki dan u Sevastopolju.
Zbog takvih akcija, mobiksi ce postati izuzetno demoralisani do Januara uz kombinaciju izuzetno lose opremljenosti i logistike nece uopste moci vrsiti otpor u buducnosti.
A s druge strane to ce dodatno destabilizovati Rusiju nakon sto sve vise porodica, prijatelja i poznanika bude citala Citulje svaki dan o stradalima. Nema te propagande koja to moze sakriti.
Samim tim, njihovi ciljevi ce biti teren, napredak i maltretiranje civilne populacije da bi vlast popustila i pristala na Ruske uslove za mir.
To znaci daljni napadi na Civilnu Infrastrukturu (energija) i civilne lokacije. (Terror from the sky)
To znaci da ce zbog Khersona, Donbasa i Lughanska vrsiti ofanzivne akcije, s velikim zrtvama zbog specifikacije terena ne bi li svojoj javnosti opravdali daljni sukob.
Uz obavezni spin Ruske propagande i diplomatije ne bi li prekinuli zapadnu pomoc.
Idu all in da ce oni izdrzati duze od Ukrajine i Zapada i da ce dobiti na papiru ono sto su osvojili. (Iluzija)
Napomena ovo ce nama naizgled biti tezak period, pitacemo se kao gledaoci zasto opet UA gubi i zasto RU napreduje.
Ali po mojoj procjeni sve to ce biti plod Ukrajinske inicijative i plana a ne Ruskog jacanja.
Ali ce u tom vremenu Rusi potrositi kakvu takvu operativnu stabilnost svoje vojske. Uz nove velike gubitke ljudstva doci ce do dodatnog sakacenja Ruskih tenkova, oklopa, PVO i avijacije a moguce i pomorske flote.
I to do te mjere da bi novi val mobilizacije bio beskoristan zbog nepostojanja opreme. Tenkova i oklopa i vozilica nece biti dovoljno. Artiljerije nece biti dovoljno ni avijacije nece biti dovoljno.
I do proljeca abd potpuno oslobadjanje Juga, istoka i mozda Krima uz teske unutrasnje politicke reprikusije po Putinov Rezim.
Ako se nastavi trenutna statistika gubitaka Rusa, ocekujem do 15 januara oko 110 do 120k suncokreta po statistici uz 200k do 250k ranjenika.
5 faza Decembar-Februar
6 faza Februar-Maj.
Maj Kraj rata.
Hvala na citanju.
Last edited by lajkujMe on 02/11/2022 10:27, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#130062 Re: Ukrajina
Pise li po kojoj cijeni? Ogroman popust su dobili Indijci.Čitalac wrote: ↑02/11/2022 09:29 Putevi ruske nafte...Moskva je u Indiji pretekla Saudijsku Arabiju i Irak.
https://economictimes.indiatimes.com/ne ... 240329.cmsRussia has become India's top oil supplier, edging past the traditionally dominant suppliers Saudi Arabia and Iraq, according to the energy cargo tracker Vortexa. Russia supplied 946,000 barrels per day of crude to India in October, the highest ever in a month. It accounted for 22% of India's total crude imports, ahead of Iraq's 20.5% and Saudi Arabia's 16%.
At the same time, although the largest buyer of Russian oil with delivery by sea is China, which imported more than a million barrels a day, India for the first time imported more oil from Russia by sea than the European Union.
Kako se placa? U Rubljama?
- Dupli_skalp
#130063 Re: Ukrajina
koliko vidim, taj lik ovdje samo upada da provocira forumaše.Point. wrote: ↑01/11/2022 15:10Šta je đenerale, gdje onaj pečat pa si stavi na čelo.
- Dupli_skalp
#130064 Re: Ukrajina
provokatori obični pod maskom "zabrinutih" i "objektivnih".inspiron wrote: ↑01/11/2022 15:26 Evo nama opet ovdje ekipe koja bi da oblikuje narative i da drzi predavanja kako se treba izrazavati i koja se zgrazava nad suncokretisanjem ork nakaza, pljackasa, silovatelja, propalica i robijasa koje je botox-midget poslao da im se desi upravo ovo sto im se desava. Pa, jao zasto te tako okrutni i kako mozete to gledati i ta spika dok brada podrhtava a ruska himna odjekuje negdje u daljini....
Evo ih da kazu ko sta treba gledati uz jutarnju kaficu, ko treba kod doktora, kome fali pecat...onako fina jedna realno-neutralno-objektivno-suzdrzana ekipa koja u plinsko-strujno brojilo gleda kao u zarko sunce dok im se idoli iz rusije vozikaju po tudjoj zemlji u mobilnim krematorijumima - to je izvinite ok da se gleda a kada bacusku rafal prepolovi eto ih sa protestnim notama "kako se to moze gledati".
Ljudi, pa prvi je u mjesecu, stigla salama, to je to! Legla plataaaaaa![]()
![]()
Nemojte ih citirati, pustite ih da se istope medju postovima kao sto im se ljubimci raspadaju sirom Ukrajine.
-
sumirprimus
#130065 Re: Ukrajina
SAMO BUBOVI
BUB
-
sumirprimus
#130066 Re: Ukrajina
kad je njima ovde psihijatrija a tamo negdje gdje je najgora moguca cetnicka propaganda ozbiljna i profesionalna analiza i teorija nema dalje.
to se sam foe.je
-
sumirprimus
#130067 Re: Ukrajina
s prevodom
mobiks hoec pare a para ne, a para ne nema nema nema velka je dilema..
dakle ne zale se oni sto idu u agresiju, nego sto nema para i uvjeta ...
samo bubovi, kosevi, u raslje, kroz noge , kako god.
mobiks hoec pare a para ne, a para ne nema nema nema velka je dilema..
dakle ne zale se oni sto idu u agresiju, nego sto nema para i uvjeta ...
samo bubovi, kosevi, u raslje, kroz noge , kako god.
Last edited by sumirprimus on 02/11/2022 10:07, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#130068 Re: Ukrajina
ovo su vec ozbiljne brojke, tope ih brze nego sto se istopi maslac na tavi.
znam znam neverne tome ne veruju, sta ce, sok je to, od druge vojne sile i svakojakih obecanja, do trt milojka
- Čitalac
#130069 Re: Ukrajina
U septembru je bilo 112 dolara.Haris.ba wrote: ↑02/11/2022 09:38Pise li po kojoj cijeni? Ogroman popust su dobili Indijci.Čitalac wrote: ↑02/11/2022 09:29 Putevi ruske nafte...Moskva je u Indiji pretekla Saudijsku Arabiju i Irak.
https://economictimes.indiatimes.com/ne ... 240329.cms
Kako se placa? U Rubljama?
India paid €509 million for Russian oil purchases last month as of October 24, according to the Centre for Research on Energy and Clean Air. That compares with China’s €3.2 billion, Türkiye’s €931 million, and Germany’s €854 million. Russia supplied 1 million barrels per day to India in September at $112 a barrel, becoming the biggest supplier, according to India's Customs data.
Saudi Arabia supplied 874,000 barrels per day at $133 per barrel. Iraq came third with 864,000 barrels per day of crude last month at an average rate of $107 a barrel. India’s crude basket averaged $91 per barrel. Total crude purchases by India averaged $121 per barrel last month.
-
zigzag
#130070 Re: Ukrajina
jeste li vi sigurni da je ovo pilot. Ovo je neka penzija.
-
sumirprimus
#130071 Re: Ukrajina
ako moze sam oizvor za ovo nisam naletio, ili se ne sjecam. nije da ne vjerujem nego zelim da se svojim ocima uvjerim u vjerodostjnost ove izjave i da s nestrpljenjem iscekujem klipove bubova i uvecanje ofiirske liste bubova.lajkujMe wrote: ↑02/11/2022 09:37 Duzi post, moja predikcija sta ce se desiti naresnih 3 i 6 mjeseci.
Rezultat Rusi su okulirali Jug, i istok, izgubili bitku za Sjever.
Pirova Pobjeda Rusa
Pusti ih i u kill zone.
Bakhmut-Soledar
Lyman-Svatove
Vuhledar-Polohy
Ruski gubitci su strasni proteklih dana a to ima veze s promjenom taktike kod UA, sam Zaluzny je rekao trebalo nam je 6 mjeseci da unistimo cream de la cream Ruske armije.
Koliko ni to ne znam.
5 faza Decembar-Februar
6 faza Februar-Maj.
Maj Kraj rata.
Hvala na citanju.
- Dupli_skalp
#130072 Re: Ukrajina
šteta što je UK napustila EU, lako su mogli biti lideri.p206 wrote: ↑01/11/2022 21:35Treći blok će biti Poljska i Ukrajina. Imaju sve, resurse ljude i površinu... uz pomoć UK i USA, pizde iz Ger i Fra će se mnogo manje pitati u EU.Ako ne sad onda sigurno u budućnosti.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 21:14 Ma Fra i Ger dvije vanjskopoliticke kurve. EU nema buducnosti dok god oni vode glavnu rijec.
Zato im ne odgovara funkcionalna i oslobođena Ukrajina... i zato su se do sada ponašali ovako.
sad je definitivno blok poljska/litvanija/latvija i skandinavci jedini koji su u stanju da se odupru ruskim EU kuravama.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#130073 Re: Ukrajina
Mislim da je UK napuštanje EU posljedica toga da je BJ skontao s kim ima posla. Tada sam mislio da je ruski igrač, a sad vidim da je totalno antiruski igrač. Da je UK još u EU malo bi teže išla ova pomoć i bilo bi puno opstrukcija.eyesburn wrote: ↑02/11/2022 10:04šteta što je UK napustila EU, lako su mogli biti lideri.p206 wrote: ↑01/11/2022 21:35
Treći blok će biti Poljska i Ukrajina. Imaju sve, resurse ljude i površinu... uz pomoć UK i USA, pizde iz Ger i Fra će se mnogo manje pitati u EU.Ako ne sad onda sigurno u budućnosti.
Zato im ne odgovara funkcionalna i oslobođena Ukrajina... i zato su se do sada ponašali ovako.
sad je definitivno blok poljska/litvanija/latvija i skandinavci jedini koji su u stanju da se odupru ruskim EU kuravama.
- Dupli_skalp
-
sumirprimus
#130075 Re: Ukrajina
mojne dzaba to je samo mamac za banovice, davno je pokazao da nije mogo prekabulit ovoliko izivljavane na bacuskama...