Ako je to moguce izvesti bez HDZ, onda OK.
SDA-All about
-
nles
#80376 Re: SDA-All about
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#80377 Re: SDA-All about
Ovdje i HDZ igra za SDA.
Ako trojka i napravi vlast sa HDZ to ce brzo puci, a ispasti ce izdajnici. Trebaju presjeci i reci, eto vas tamo i vidimo se za cetiri godine. Do tada raditi i samo raditi.
Ako trojka i napravi vlast sa HDZ to ce brzo puci, a ispasti ce izdajnici. Trebaju presjeci i reci, eto vas tamo i vidimo se za cetiri godine. Do tada raditi i samo raditi.
- drug_profi
#80378 Re: SDA-All about
- JohnnyS
#80379 Re: SDA-All about
Ne znam zašto ti misliš da će za 4 godine biti drukčiji omjer snagasime_cipol wrote: ↑01/11/2022 14:12 Ovdje i HDZ igra za SDA.
- Styling
#80380 Re: SDA-All about
Apsolutno ih treba iskljuciti i ne dati im priliku da vladaju i da se kroz budzete oporave. Treba ih dotuci do kraja.sime_cipol wrote: ↑01/11/2022 14:12 Ovdje i HDZ igra za SDA.
-
nles
#80381 Re: SDA-All about
Mrzim SDA vise nego HDZ... ali to nije razlog da HDZ upravlja budzetom, jer oni nas ne bi pravili budalam, vec otvoreno pokazivali da mogu kako hoce. Toj gomili hercegovackih kompleksasa ne treba samo pobjeda, vec i mogucnost da nas poslije te pobjede godinama ismijavaju.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 14:21Znas i sam da bez HDZ ne moze. Ali to nije razlog da SDA upravlja budzetom i pravi sve nas budalama jos 4 godine.
-
nles
#80382 Re: SDA-All about
Naravno da treba... ali ni pod razno po cijenu koalicije sa HDZ-om.Styling wrote: ↑01/11/2022 14:27Apsolutno ih treba iskljuciti i ne dati im priliku da vladaju i da se kroz budzete oporave. Treba ih dotuci do kraja.sime_cipol wrote: ↑01/11/2022 14:12 Ovdje i HDZ igra za SDA.
- Styling
#80383 Re: SDA-All about
A uz pomocu kojih filmskih trikova bi mogli formirati vlast bez HDZ-a i naknadnih posljedica?
-
nles
- drug_profi
#80385 Re: SDA-All about
Ti navijas da sve ostane kako jeste, i nemoj da pricas da mrzis SDA, jer je to trenutno njihova najveca nada.
-
nles
#80386 Re: SDA-All about
Ja ti se kunem u moju djecu da nisam clan, glasac, funkcioner ili bilo sta drugo od SDA.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 15:45 Ti navijas da sve ostane kako jeste, i nemoj da pricas da mrzis SDA, jer je to trenutno njihova najveca nada.
-
Hakiz
#80387 Re: SDA-All about
De, bolan, koji forumaš je toliko važan da mu se moraš kleti
Ove društvene mreže fajat iskrivljuju realnost.
Ove društvene mreže fajat iskrivljuju realnost.
-
nles
#80388 Re: SDA-All about
Pa on mi ne vjeruje da nisam SDA-ovac, jer sam protiv koalicije sa HDZ(!!).
SDA su uhljupi, hrsuzi, varalice, prodane duse i sa njima ne treba u koaliciju, to je bar jasno.
HDZ su sve to, plus ustase, i sa njima treba u koaliciju!?
- Bloo
- Globalna šefica
#80389 Re: SDA-All about
Jaranije, nije on SDaovac, on je samo tersavi zagrizeni bosnjacki nacionalista koji ima PTSD i slabe zivce. Ali nije SDaovac.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 15:45 Ti navijas da sve ostane kako jeste, i nemoj da pricas da mrzis SDA, jer je to trenutno njihova najveca nada.
selne, halali nije namjera da se bavimo tvojim likom i djelom.
-
sajber87
#80390 Re: SDA-All about
A jesi li za DF?nles wrote: ↑01/11/2022 16:03Ja ti se kunem u moju djecu da nisam clan, glasac, funkcioner ili bilo sta drugo od SDA.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 15:45 Ti navijas da sve ostane kako jeste, i nemoj da pricas da mrzis SDA, jer je to trenutno njihova najveca nada.
PS
Nema potrebe da se kunes ovo je samo forum , razmjenjujemo misljenja. Pozz
-
Hakiz
#80391 Re: SDA-All about
Ma, šta te briga da li ti vjeruje, je li ti toliko važno da ti vjeruje? Neki anonimni lik na forumu?
Kako god...
-
nles
#80392 Re: SDA-All about
Actually, jeste ti namjera, ali nema veze.Bloo wrote: ↑01/11/2022 16:13Jaranije, nije on SDaovac, on je samo tersavi zagrizeni bosnjacki nacionalista koji ima PTSD i slabe zivce. Ali nije SDaovac.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 15:45 Ti navijas da sve ostane kako jeste, i nemoj da pricas da mrzis SDA, jer je to trenutno njihova najveca nada.
selne, halali nije namjera da se bavimo tvojim likom i djelom.![]()
Mozda imam slabe zivce, ali nisam zagrizeni bosnjacki nacionalista.
Nisam ni mazohist. A ni pas, koji lize ruku koja ga udara.
-
nles
#80393 Re: SDA-All about
Nisam ni za DF.
Jesam bio za Komsica, samo iz jednog razloga: jer je alternativa bila Borjana.
-
sajber87
#80394 Re: SDA-All about
Kako se po tebi ova trenutna situacija moze raspetljati, sta savjetujes, da li mislis da je opcija da se nista ne mijenja i da tronozac na vlasti nastavi da krši budzete i tjera ljude iz bosne. Kako bi ti razrijesio situaciju
- drug_profi
#80395 Re: SDA-All about
A to je drug seln.
Ok. Otprilike hakiz tip. Da se ne zadajem nesto.
-
nles
#80396 Re: SDA-All about
Da znam, ne bih radio za sitnis u Austriji, vec bih bio glavni Dzek u BiH...
po meni, najveci problem (ako izuzmemo tronozac, jer se podrazumijeva) je nesloga opozicije, odnosno sujeta i naivnost opozicionih vodja.
Konakovic ima talenta, ali je uzasno sujetan i prije svega zeli da ga zaklanfa bivsim jaranima iz SDA, po cijenu popustanja HDZ-u.
Niksic je hem glup, hem sujetan, ne znam sta je gore.
NS nikad nije imala lidera... oni su zaglavljeni u pokusaju da budu liberalni i antiautoritarni, po cijenu kiksova a la Boska Cavar.
Svu tu slozenu situaciju je jos vise usloznio njemacki turista sa facom nekrofila. Isporucio je FBiH HDZ-u, bez da su nam platili veceru prije nego sto su nas jebali.
Sta ostaje?
1. Kapitulacija - prepustiti se struji i cekati konacnu dezintegraciju BiH, uz nadu da ce nam Hrvatska biti milostiva i primiti nas kao sluge.
2. Emigracija - pobjeci, ko jos moze. Proces je vec u toku, jer ljudi vide da ih vodi gomila slijepaca. Ako izaberemo ovo, javite mi vaktile, da konacno uzmem austrijsko drzavljanstvo. Vec dvije decenije sam stranac, a odavno sam mogao postati proud citizen of Austria.
3. Otpor - da citiram onog cetnika, Boru Corbu: cuj, ispravi kicmu, u glavu ga krkni, pokazi mu zube i ponosno crkni. Udarati kontru, pa sta bude.
Javite mi vaktile i u ovom slucaju: za oruzja sam jos dvije-tri godine, poslije toga mogu samo navijati i slati novcanu pomoc.
Bilo sta osim ove tri opcije znace tiho umiranje. Hrvatska i Srbija nas preziru i mrze kao sto su i uvijek do sada, a MZ je konacno pokazala svoje ruzno islamofobno lice. Kao sto neko vec rece, sve mirise na '93.
-
nles
#80397 Re: SDA-All about
Znao sam ja da si ti pametan, samo te treba malo pogurati da upalis.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 16:49 A to je drug seln.
-
sajber87
#80398 Re: SDA-All about
A postoji li po tebi opcija da tamo gdje naprimjer tkz probosanske opcije imaju uticaj dovedemo vlast koja nece da krade laze manipulise koja ce se baviti ekonomijom, naukom ,energetikom razvojem poljoprivrede itd, gdje cemo razgovarati sa zapadnim saveznicima, okrenuti se bezuslovnoj saradnji sa EU i NATO, jacati povratnike u RS. U sustini raditi sve ono sto dvadesetpetogodisnja vladavina sda sa satelitima nije. Biti strpljiv i pametan nekad napraviti i korak nazad da bi mogao dva ili tri napred. Od kurcenja bez pokrica nema srece niti buducnosti za nasu djecu.nles wrote: ↑01/11/2022 16:52Da znam, ne bih radio za sitnis u Austriji, vec bih bio glavni Dzek u BiH...
po meni, najveci problem (ako izuzmemo tronozac, jer se podrazumijeva) je nesloga opozicije, odnosno sujeta i naivnost opozicionih vodja.
Konakovic ima talenta, ali je uzasno sujetan i prije svega zeli da ga zaklanfa bivsim jaranima iz SDA, po cijenu popustanja HDZ-u.
NS nikad nije imala lidera... oni su zaglavljeni u pokusaju da budu liberalni i antiautoritarni, po cijenu kiksova a la Boska Cavar.
Svu tu slozenu situaciju je jos vise usloznio njemacki turista sa facom nekrofila. Isporucio je FBiH HDZ-u, bez da su nam platili veceru prije nego sto su nas jebali.
Sta ostaje?
1. Kapitulacija - prepustiti se struji i cekati konacnu dezintegraciju BiH, uz nadu da ce nam Hrvatska biti milostiva i primiti nas kao sluge.
2. Emigracija - pobjeci, ko jos moze. Proces je vec u toku, jer ljudi vide da ih vodi gomila slijepaca. Ako izaberemo ovo, javite mi vaktile, da konacno uzmem austrijsko drzavljanstvo. Vec dvije decenije sam stranac, a odavno sam mogao postati proud citizen of Austria.
3. Otpor - da citiram onog cetnika, Boru Corbu: cuj, ispravi kicmu, u glavu ga krkni, pokazi mu zube i ponosno crkni. Udarati kontru, pa sta bude.
Javite mi vaktile i u ovom slucaju: za oruzja sam jos dvije-tri godine, poslije toga mogu samo navijati i slati novcanu pomoc.
Bilo sta osim ove tri opcije znace tiho umiranje. Hrvatska i Srbija nas preziru i mrze kao sto su i uvijek do sada, a MZ je konacno pokazala svoje ruzno islamofobno lice. Kao sto neko vec rece, sve mirise na '93.
-
nles
#80399 Re: SDA-All about
Ta opcija je od '95 postojala dva puta: 2000-e i 2010-e.sajber87 wrote: ↑01/11/2022 17:06A postoji li po tebi opcija da tamo gdje naprimjer tkz probosanske opcije imaju uticaj dovedemo vlast koja nece da krade laze manipulise koja ce se baviti ekonomijom, naukom ,energetikom razvojem poljoprivrede itd, gdje cemo razgovarati sa zapadnim saveznicima, okrenuti se bezuslovnoj saradnji sa EU i NATO, jacati povratnike u RS. U sustini raditi sve ono sto dvadesetpetogodisnja vladavina sda sa satelitima nije. Biti strpljiv i pametan nekad napraviti i korak nazad da bi mogao dva ili tri napred. Od kurcenja bez pokrica nema srece niti buducnosti za nasu djecu.SpoilerShownles wrote: ↑01/11/2022 16:52
Da znam, ne bih radio za sitnis u Austriji, vec bih bio glavni Dzek u BiH...
Sta ostaje?
Oba puta su licne sujete i oportunizam opozicionara unistile nadu u bolju sutra.
Trideset godina ovakve vlasti je uinilo gradjane potkupljivim: nekog za paket sa Jaffa biskvitom i po' kile kahve, nekog radnim mjestom...
Jednom prilikom sam na temi o NS pitao Pedju zasto se Muhamed preimenovao u Denisa. On mi je odgovorio nesto u fazonu da NS ne treba glasove ljudi koji postavljaju takva pitanja. Pa, gdje im je Denis trenutno? Je li Pedja prisutan? Pedja, gdje vam je Denis Qraz?
Hocu reci, cak i principijelni ljudi ( a Pedja je jedan od principijelnijih) cesto podlegnu sujeti i onom "sta's ti meni pricati"... a to je greska.
Da sam ja Pedja, pricao bih cak i sa nanom iz Binjezeva i nagovarao je da glasa za NS, koliko god sanse bile male.
-
Hakiz
#80400 Re: SDA-All about
Pa, dobro, zašto nisi Dennisa pitao, šta Peđa ima sa tim? Nije to kao mijenjati narodnost zbog poslaničkog mjesta, to je sličnije promjeni spola. Lični razlozi, ne profitiranje stranke.