Hajde, mozes ti to, ali nemoj spominjati ameriku ili kurvu evropu, hajde probaj, misli svojom glavom.
IRAN
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#32551 Re: IRAN
Izgleda da ti nisi slobodan kao iran
Sto Bosnjace ne napises da je iran sponzor agresije na Ukrajinu? Je li tesko prevaliti preko usta da je iran teroristicka zemlja?
Hajde, mozes ti to, ali nemoj spominjati ameriku ili kurvu evropu, hajde probaj, misli svojom glavom.
- mirsek
#32552 Re: IRAN
Iran je sponzor svojih interesa, saradjuje sa onima koji im se ponude, da bi se branili od onih koji im prijete i koji ih ubijaju. Posto poslije trampa i jednostranog rusenja sporazuma Iran nema vise sagovornika na zapadu sa kojima mogu iskreno razgovarati i dogovarati, Iran se okrenuo, iz nuzde,onima koji su se ponudili. Za sve posljedice, fakturu posalji Trampu, cionistima i kurvi evropi.laserShow wrote: ↑29/10/2022 21:00 Izgleda da ti nisi slobodan kao iranSto Bosnjace ne napises da je iran sponzor agresije na Ukrajinu? Je li tesko prevaliti preko usta da je iran teroristicka zemlja?
-
ragib
#32553 Re: IRAN
Pa I evropa amerika stite vise izrael nego sebelaserShow wrote: ↑29/10/2022 21:00 Izgleda da ti nisi slobodan kao iranSto Bosnjace ne napises da je iran sponzor agresije na Ukrajinu? Je li tesko prevaliti preko usta da je iran teroristicka zemlja?
- xoklix
#32554 Re: IRAN
I šta mi trebamo biti i pogaziti svoje interese poštenjačine i osuditi Iran dok nama Ameri lijepo zguza uvališe izborni, još čekamo imovinu da prepišu. Sutra da se zarati jedini bi Iran i pomogao.laserShow wrote: ↑29/10/2022 21:00 Izgleda da ti nisi slobodan kao iranSto Bosnjace ne napises da je iran sponzor agresije na Ukrajinu? Je li tesko prevaliti preko usta da je iran teroristicka zemlja?
Kad si već kod terorizma, šta je Irakom i Libijom? Ko je tamo terorisao ili bio sponzor terorizma... USA , FR?
Irance boli neka stvar za ukrima isto ko što Zapad boli neka stvar za Palesticnima, Iračanima , Sirijcima itd.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#32555 Re: IRAN
Sta god da ja napisem, vjerski fanatici ce to ignorisati. Jedini razog veze s irancima s nase strane je vjera a i to zloupotrebljavate.
Vise puta sam naveo, ne mozete opravdavati iran recenicom "Pa i amerikanci su radili". Ako neko ukrade, to ne znaci da mogu i ja, jer je to neko drugi uradio.
Opet vam ponavljam, svijet je INTERES! Nama ko god da je pomogao, na prvom mjestu to je bilo jer je imao VLASTITI BENEFIT! Evo, jedan od benfita je da trijes godina imas % ljudi u Bosni i Hercegovini ko prica dobro o istima.
Ne znam zasto u svojim glavama stalno potencirate tu pomoc, te potencirate da bi opet pomogli. Ta pomoc je bila prije 30 godina, tada im je bila zahvala, sada moze samo realno gledanje stvari, kao i sta je najbolje za nas!
Ja sam vam stavio jednostavnu tezu, koju ni jednom niste pokusali osporiti. Sutra srbija napadne Bosnu i Hercegovinu. U zelji da se okoristi, dobije jos miliona, tehnologije, ili cega vec ne, mislite da nema sanse da iran ne bi dostavio oruzje srbiji NA ZAHTJEV RUSIJE?
Dajte ljudi, koliko imate godina? Ako su vam isprani mozgovi, to se moze rijesiti.
Samo skontajte, na UKRAJINU SE VRSI AGRESIJA, a IRAN SUDJELUJE U TOME SA SVOJIM ORUZJERM! Je li tesko izvuci zakljucak?
Ovako isto treba pisati O SVAKOJ DRZAVI bez obzira na naziv. Pazite se pitanja "sto ste okretali glavu".
Vise puta sam naveo, ne mozete opravdavati iran recenicom "Pa i amerikanci su radili". Ako neko ukrade, to ne znaci da mogu i ja, jer je to neko drugi uradio.
Opet vam ponavljam, svijet je INTERES! Nama ko god da je pomogao, na prvom mjestu to je bilo jer je imao VLASTITI BENEFIT! Evo, jedan od benfita je da trijes godina imas % ljudi u Bosni i Hercegovini ko prica dobro o istima.
Ne znam zasto u svojim glavama stalno potencirate tu pomoc, te potencirate da bi opet pomogli. Ta pomoc je bila prije 30 godina, tada im je bila zahvala, sada moze samo realno gledanje stvari, kao i sta je najbolje za nas!
Ja sam vam stavio jednostavnu tezu, koju ni jednom niste pokusali osporiti. Sutra srbija napadne Bosnu i Hercegovinu. U zelji da se okoristi, dobije jos miliona, tehnologije, ili cega vec ne, mislite da nema sanse da iran ne bi dostavio oruzje srbiji NA ZAHTJEV RUSIJE?
Dajte ljudi, koliko imate godina? Ako su vam isprani mozgovi, to se moze rijesiti.
Samo skontajte, na UKRAJINU SE VRSI AGRESIJA, a IRAN SUDJELUJE U TOME SA SVOJIM ORUZJERM! Je li tesko izvuci zakljucak?
Ovako isto treba pisati O SVAKOJ DRZAVI bez obzira na naziv. Pazite se pitanja "sto ste okretali glavu".
- sunceKOtepsija
#32556 Re: IRAN
Da, bas je njima tada bilo do toga da % ljudi ima ovdje lijepo misljenje o njima
Ono, netom iz osmogodisnje krvave agresije na vlastitu zemlju, kontra cijelog svijeta, idemo pomoci tamo nekim jadama u Evropi, da bi nekada medju njima bio % ljudi koji ce imati pozitivno misljenje o nama
A zasto to ne postavis ovako - Rusija bi u tom hipotetickom sukobu, na zahtjev Irana, bila na nasoj strani
Bas kao sto je i onomad Iran bio otvoreno na nasoj strani, konkretno nas pomazuci u nemogucim uvjetima, dok Rusija nikakvu konkretnu pomoc (izuzmemo li kasnija veta na ukidanje embarga na oruzje) nije pruzila ni Srbiji ni Karadzicevim cetnicima.
A zasto to ne postavis ovako - Rusija bi u tom hipotetickom sukobu, na zahtjev Irana, bila na nasoj strani
Bas kao sto je i onomad Iran bio otvoreno na nasoj strani, konkretno nas pomazuci u nemogucim uvjetima, dok Rusija nikakvu konkretnu pomoc (izuzmemo li kasnija veta na ukidanje embarga na oruzje) nije pruzila ni Srbiji ni Karadzicevim cetnicima.
- alijagoro
#32557 Re: IRAN
Vjerski fanatici,isprani mozgovilaserShow wrote: ↑30/10/2022 08:29 Sta god da ja napisem, vjerski fanatici ce to ignorisati. Jedini razog veze s irancima s nase strane je vjera a i to zloupotrebljavate.
- HarTar
- HarTar
#32559 Re: IRAN
100% domaćiprofessionalOpinion wrote: ↑18/10/2022 19:41 Zapadni mediji, pozivajući se na diplomatske izvore, navode da Iran sprema isporuku balističkih raketa Fateh-110 i Zulfikar Rusiji. Ako je to tačno, to će imati mnogo veći efekat nego dronovi. Evo zašto:
slično kao i sa dronovima, Iranci su sami morali razvijati kritične dijelove za balističke rakete. Tako su npr. razvili vlastiti inercijalni navigacioni sistem za balističke rakete. Da ne ulazim u detalje, samo par država na svijetu ima tu tehnologiju, koja se zasniva na laserskim žiroskopima. Rusija takođe ima svoje krstareće i balističke rakete. Ali ispostavilo se da su dosta dijelova uvozili sa zapada i sada ih ne mogu nabaviti (prije svega elektroniku). Evidentno je da Rusija nema na raspolaganju veliki broj naprednih krstarećih i balističkih raketa. Ostaje da se vidi da li je tačno da je Iran pristao da im to pošalje i šta je tražio zauzvrat.
https://www.kurir.rs/planeta/4041012/iranski-dron
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32560 Re: IRAN
jel to ima neko ko želi biti na istoj strani sa Rusijom i Iranom?sunceKOtepsija wrote: ↑30/10/2022 09:50 Da, bas je njima tada bilo do toga da % ljudi ima ovdje lijepo misljenje o njimaOno, netom iz osmogodisnje krvave agresije na vlastitu zemlju, kontra cijelog svijeta, idemo pomoci tamo nekim jadama u Evropi, da bi nekada medju njima bio % ljudi koji ce imati pozitivno misljenje o nama
![]()
A zasto to ne postavis ovako - Rusija bi u tom hipotetickom sukobu, na zahtjev Irana, bila na nasoj strani![]()
čak i u varijanti da su Rusija i Iran na toj imaginarnoj "našoj" strani trebali bi se dobro zabrinuti i zapitati koji mi to kurac radimo kad je ovaj nazadni dvojac na "našoj" strani!?
u ovoj varijanti se bilježim za domaćeg izdajnika
- HarTar
#32561 Re: IRAN
Armenski premijer Pashinyan došao je u Iran da se sastane sa iranskim predsjednikom Raisijem.
Očekuje se potpisivanje sporazuma o saradnji sa Iranom na dnevnom redu.
Očekuje se da će Armenija iz Irana dobiti bespilotne letjelice kamikaze Shahed-136.
-Azerbejdžan posjeduje najbolje kamikaza dronove na svijetu od Turske i Izraela. Azerbejdžan također posjeduje PVO sistem Iron Dome (Uništavanje ciljeva na malim visinama)
-Armenija mora znati da s ovim oružjem Azerbejdžanu ne može nauditi, a Azerbejdžan može da ih zgazi kad god to poželi.
-U prošlom ratu Armenija je dobila tenkove i oklopna vozila koje je vojska Azerbejdžana zaplijenila ili uništila. Armenija je imala preko 300 tenkova, a sada nema ni 10 komada.
Iran s ovakvim potezom samo može postati nova Armenija. Pas koji laje, ne ujeda!

Očekuje se potpisivanje sporazuma o saradnji sa Iranom na dnevnom redu.
Očekuje se da će Armenija iz Irana dobiti bespilotne letjelice kamikaze Shahed-136.
-Azerbejdžan posjeduje najbolje kamikaza dronove na svijetu od Turske i Izraela. Azerbejdžan također posjeduje PVO sistem Iron Dome (Uništavanje ciljeva na malim visinama)
-Armenija mora znati da s ovim oružjem Azerbejdžanu ne može nauditi, a Azerbejdžan može da ih zgazi kad god to poželi.
-U prošlom ratu Armenija je dobila tenkove i oklopna vozila koje je vojska Azerbejdžana zaplijenila ili uništila. Armenija je imala preko 300 tenkova, a sada nema ni 10 komada.
Iran s ovakvim potezom samo može postati nova Armenija. Pas koji laje, ne ujeda!

- AleksoMKD
- mirsek
#32563 Re: IRAN
Ama bolan kad se Turska naljuti, ima da se Iran sam od sebe od straha raspadne, kako su ti Turci mocni.
HarTar ne vidi da batina ima 2 kraja. Ako Turska pocne potkopavati Iran, Kurdi u Turskoj bi mogli dobiti vrlo solidno iransko oruzje u svojoj pobuni protiv turske vlasti.
E moj@HarTar , a kako si nekad ismijavao, i jos ismijavas iransku vojnu industriju.
A gle cuda, Bajraktari potpuno nestali sa ukrajinskog neba, vise se i ne spominju.
Ja kontao sad kad Ukrajina aktivira par desetina bajraktara, ima da ruske vojske u Ukrajini nestane za najdalje mjesec dana.
- HarTar
#32564 Re: IRAN
Fino, Azefbejdžan, Turska i Izrael će rasturiti Iran ako bude bilo potrebno, USA im čak nisu ni potrebne. Azerski Turci u Iranu se već spremaju na pobunu, dodaj tu još i Kurde koji se već bune, a o Arapima koji samo čekaju priliku da i ne govorim.
- HarTar
#32565 Re: IRAN
Više se Perzijanci trebaju plašiti Kurda, iranskih Azera, ali i Arapa koji samo čekaju pogodan trenutak za pobunu, a Turska, Azerbejdžan, SAD, Izrael i zaljevske monarhije jedva čekaju da ih podrže . P. S. Sano se.pitam kako nikada ne.primjetiš da je Iran uvijek protiv muslimana?mirsek wrote: ↑01/11/2022 15:20Ama bolan kad se Turska naljuti, ima da se Iran sam od sebe od straha raspadne, kako su ti Turci mocni.
HarTar ne vidi da batina ima 2 kraja. Ako Turska pocne potkopavati Iran, Kurdi u Turskoj bi mogli dobiti vrlo solidno iransko oruzje u svojoj pobuni protiv turske vlasti.
E moj@HarTar , a kako si nekad ismijavao, i jos ismijavas iransku vojnu industriju.
A gle cuda, Bajraktari potpuno nestali sa ukrajinskog neba, vise se i ne spominju.
Ja kontao sad kad Ukrajina aktivira par desetina bajraktara, ima da ruske vojske u Ukrajini nestane za najdalje mjesec dana.
Last edited by HarTar on 01/11/2022 15:40, edited 1 time in total.
- mirsek
#32566 Re: IRAN
Posteno sto stavljas Tursku, saudijsku vehabiju i izrael na istu stranu, tako i trebaHarTar wrote: ↑01/11/2022 15:34Više se Perzijanci trevaju plašiti Kurda, iranskih Azera, ali i Arapa koji samo čekaju pogodan trenutak za pobunu, a Turska, Azerbejdžan, SAD, Izrael i zaljevske monarhije jedva čekaju da ih podrže .mirsek wrote: ↑01/11/2022 15:20
Ama bolan kad se Turska naljuti, ima da se Iran sam od sebe od straha raspadne, kako su ti Turci mocni.
Mislim, Turska i obraz, svakako tesko u istu recenicu.
Nego, sta bi sa mocnim Bajraktarima, svi popadali ili ne smiju nesto da lete ?
- Sanjarko
#32567 Re: IRAN
Iran je u padu kao i Turska ako neiskoriste svoje okolne prijateljske sunarodnjacke-religijske drzave da se tako izrazim, Turska, Turkofone-Turanske drzave, Iran, Siite iz okolnih drzava. Nece bas tako propast ni jedna, ni druga drzava, i imaju zajednickih dodirnih tacaka ako dobro odigraju mogli bi sto, sta zajedno Turska-Iran uraditi, cak pomiriti Iran s Izraelom, kad se sklonu naciji u Izraelu i sl.
Mislim tj., vjerujem u nesto da se moze izrodit na SI. Imam radova o tome puno, starih cak oko 14 godina.
Mislim tj., vjerujem u nesto da se moze izrodit na SI. Imam radova o tome puno, starih cak oko 14 godina.
- HarTar
#32568 Re: IRAN
Bitno je da je Iran uz Armeniju protiv Azerbejdžana, još jedan dokaz da su uvijek protiv muslimana, od Sirije, Libana, pa do Azerbejdžana... Što se tiče Bayre, i da su svi oboreni, koliko su satrali ruskih konvoja na početku agresije svakako su sevisestruko isplatili.
- mirsek
#32569 Re: IRAN
Previse je Turska agresivna u spoljnoj politici da bi se to desilo, a mislim da preko USA a i direktno izrael ima odredjen uticaj i na Tursku. Tesko je tu traziti sagovornika, ali slazem se da stalno treba pokusavati.Sanjarko wrote: ↑01/11/2022 15:40 Iran je u padu kao i Turska ako neiskoriste svoje okolne prijateljske sunarodnjacke-religijske drzave da se tako izrazim, Turska, Turkofone-Turanske drzave, Iran, Siite iz okolnih drzava. Nece bas tako propast ni jedna, ni druga drzava, i imaju zajednickih dodirnih tacaka ako dobro odigraju mogli bi sto, sta zajedno Turska-Iran uraditi, cak pomiriti Iran s Izraelom, kad se sklonu naciji u Izraelu i sl.
-
neki
#32570 Re: IRAN
Turskoj nikako ne odgovara slabljenje ili nekakav raspad Irana jer to neminovno dovodi do jačanja najvećih i najbrojnijih turskih neprijatelja - Kurda..
Takođe, nisu Azeri toliko nelojalni Iranu koliko to neki žele predstaviti...aktivno su učestvovali u odbrani Irana tokom rata 80tih a i vrhovni poglavar Irana je etnički Azer.
Mislim da Iran ima stabilnu budućnost, nadam se da će u skorije vrijeme sazrijeti i sami postepeno mirnim putem odbaciti teokraciju i promijeniti društveno uređenje te izgladiti odnose sa zapadom, jer realno pripadaju zapadnom kulturnom krugu mnogo više nego okolne zemlje koje se pod "zapad" guraju nasilu
Takođe, nisu Azeri toliko nelojalni Iranu koliko to neki žele predstaviti...aktivno su učestvovali u odbrani Irana tokom rata 80tih a i vrhovni poglavar Irana je etnički Azer.
Mislim da Iran ima stabilnu budućnost, nadam se da će u skorije vrijeme sazrijeti i sami postepeno mirnim putem odbaciti teokraciju i promijeniti društveno uređenje te izgladiti odnose sa zapadom, jer realno pripadaju zapadnom kulturnom krugu mnogo više nego okolne zemlje koje se pod "zapad" guraju nasilu
- mirsek
#32571 Re: IRAN
Da su ih toliko satrali imali bi stotine snimaka do sada, jer se vecina ako ne i svi napadi snimaju.HarTar wrote: ↑01/11/2022 15:43Bitno je da je Iran uz Armeniju protiv Azerbejdžana, još jedan dokaz da su uvijek protiv muslimana, od Sirije, Libana, pa do Azerbejdžana... Što se tiče Bayre, i da su svi oboreni, koliko su satrali ruskih konvoja na početku agresije svakako su sevisestruko isplatili.
A toliko snimaka nema....
Sjecas se koliko je raznih snimaka bilo kad su vrsili agresiju na Siriju i na njenu legalnu sirijsku armiju ?
- HarTar
#32572 Re: IRAN
Je li Putko molio Erdogana da ne objavljuju snimke napada Bayraktarima na rusku vojsku? Jeste. Erdogan zamolio Zelenog i to je to. Usput, Bayraktar je učestvovao i u potapanju Moskve....mirsek wrote: ↑01/11/2022 15:48Da su ih toliko satrali imali bi stotine snimaka do sada, jer se vecina ako ne i svi napadi snimaju.HarTar wrote: ↑01/11/2022 15:43
Bitno je da je Iran uz Armeniju protiv Azerbejdžana, još jedan dokaz da su uvijek protiv muslimana, od Sirije, Libana, pa do Azerbejdžana... Što se tiče Bayre, i da su svi oboreni, koliko su satrali ruskih konvoja na početku agresije svakako su sevisestruko isplatili.
A toliko snimaka nema....
Sjecas se koliko je raznih snimaka bilo kad su vrsili agresiju na Siriju i na njenu legalnu sirijsku armiju ?
- mirsek
#32573 Re: IRAN
Mislim da poslije Trampa a i pobjede tvrdolinijasa u Iranu, bar narednih par decenija nema nista od nekog priblizavanja i iskrenog dogovora Irana i Zapada. Iran je natjeran da se okrene drugim partnerima, ima Kina, ima put svile, ima Rusija, vjerovatno ce sa vecinom BRICSA najvise saradjivati pa dokle doguraju.neki wrote: ↑01/11/2022 15:46 Turskoj nikako ne odgovara slabljenje ili nekakav raspad Irana jer to neminovno dovodi do jačanja najvećih i najbrojnijih turskih neprijatelja - Kurda..
- mirsek
#32574 Re: IRAN
Pa da, ucestvovao na pocetku rata, sto vise ne ucestvuje ako je tako djelotvoran, zao im Rusa pa da ih malo postede, ili je ipak neka falinka u pitanju ?
- HarTar
#32575 Re: IRAN
U pitanju je politika, primjetio sam da se Bayro ne spominje od dogovora o izvozu žita, a sada se Turska pozicionira kao gasni centar za distribuciju plina u Evropu. Pa ti sam procjeni....