A upravni i nadzorni odbori Senade?Styling wrote: ↑31/10/2022 15:14Ma njima ce biti super u opoziciji. Cetiri godine mandata i privilegija bez trunke odgovornosti.vee-jay wrote: ↑31/10/2022 15:11 Vidim, ovdje se jos uvijek diskutuje o tome "kako je i kada ova druga strana u proslosti dogovarala nesto sa HDZom".
Da li se time trazi alibi da bi se sada nesto dogovaralo sa HDZom?
DFu izgleda nije dovoljno da od NiPa pravi "izdajice" nego je tu sada i "NS".
Sa kakvim ciljem?
Jedino je pitanje: hoce li DF sa Trojkom ili sa SDA u vlast?
Jer, ako DF udje u vlast sa Trojkom - onda se HDZ ne pita nista.
A ako DF udje u vlast sa SDA - onda se DF ne pita nista.
Mozda je DFu cilj da se oni ne pitaju nista?
Demokratska fronta Željko Komšić
- JohnnyS
#55926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#55927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF kaže da ne žele s NIP-om , da ih ne vide kao stranku ljevice i da s njima jednostavno ne mogu koalirati (samim tim SDP I NS su mogući koalicioni partneri).vee-jay wrote: ↑31/10/2022 15:11 Vidim, ovdje se jos uvijek diskutuje o tome "kako je i kada ova druga strana u proslosti dogovarala nesto sa HDZom".
Sa kakvim ciljem?
Ok , korektno ali kako onda dovraga mogu u koaliciju sa SDA ponovo , koja je razlika između SDA i NiP-a , po čemu je to SDA "državotvornija" od NIP-a ?
Ako se HDZ može izbjeći bez vlasti poput Kantona Sarajevo onda bi bilo pametno da trojka napravi neki dogovor sa DF-om oko podrške ali bez učešća DF-a u ministarstvima , time bi DF mogao dokazati da ne želi nazadnu SDA "komunalnu" (kako je oni nazivaju) politiku u Kantonu Sarajevo a zauzvrat bi trojka trebala prestati etiketirati DF kao SDA saveznika jer u praksi to neće biti i ne treba im SzBiH (ljubav Kifla i Rumeni)
Ako se HDZ u Federaciji ne može izbjeći (a ne može) onda se mora bez DF-a iako je DF neuporedivo korisniji od HDZ-a.
Razlog je jasan , na ivici smo ekonomsko-demografske provalije i nemamo nimalo vremena , potrebna je što brža i operativnija federalna vlada - bez DF-a , šta je tu je.
Državni nivo je posebna igranka ali on realno i nema neke nadležnosti izuzev međunarodnog subjektiviteta , tu bi trojka mogla dati DF-u ambasadorska mjesta (eventualno ministarstvo nekom "nezavisnom" ) a ne involvirati ga u Vijeće ministara zbog HDZ-a.
Ima rješenja za sve situacije , potrebno je progutati sujete i dogovoriti ono što je najoperativnije i najkorisnije.
- drug_profi
#55928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko je sujetan tip. Kao i svi supljaci.
Iznenadice me ako pristane da odjebe Bakira i ustraje na tome cijeli mandat.
Iznenadice me ako pristane da odjebe Bakira i ustraje na tome cijeli mandat.
- Styling
#55929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje ima volje ima i nacina. Samo treba htjeti, treba smjeti.teskeredzic_22 wrote: ↑31/10/2022 15:55DF kaže da ne žele s NIP-om , da ih ne vide kao stranku ljevice i da s njima jednostavno ne mogu koalirati (samim tim SDP I NS su mogući koalicioni partneri).vee-jay wrote: ↑31/10/2022 15:11 Vidim, ovdje se jos uvijek diskutuje o tome "kako je i kada ova druga strana u proslosti dogovarala nesto sa HDZom".
Sa kakvim ciljem?
Ok , korektno ali kako onda dovraga mogu u koaliciju sa SDA ponovo , koja je razlika između SDA i NiP-a , po čemu je to SDA "državotvornija" od NIP-a ?
Ako se HDZ može izbjeći bez vlasti poput Kantona Sarajevo onda bi bilo pametno da trojka napravi neki dogovor sa DF-om oko podrške ali bez učešća DF-a u ministarstvima , time bi DF mogao dokazati da ne želi nazadnu SDA "komunalnu" (kako je oni nazivaju) politiku u Kantonu Sarajevo a zauzvrat bi trojka trebala prestati etiketirati DF kao SDA saveznika jer u praksi to neće biti i ne treba im SzBiH (ljubav Kifla i Rumeni)
Ako se HDZ u Federaciji ne može izbjeći (a ne može) onda se mora bez DF-a iako je DF neuporedivo korisniji od HDZ-a.
Razlog je jasan , na ivici smo ekonomsko-demografske provalije i nemamo nimalo vremena , potrebna je što brža i operativnija federalna vlada - bez DF-a , šta je tu je.
Državni nivo je posebna igranka ali on realno i nema neke nadležnosti izuzev međunarodnog subjektiviteta , tu bi trojka mogla dati DF-u ambasadorska mjesta (eventualno ministarstvo nekom "nezavisnom" ) a ne involvirati ga u Vijeće ministara zbog HDZ-a.
Ima rješenja za sve situacije , potrebno je progutati sujete i dogovoriti ono što je najoperativnije i najkorisnije.
- Login77777
#55930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nece on nista reci kao sto vidis. Izbjegava odgovor na ovo vec par sati.shbc wrote: ↑31/10/2022 14:30Sad ce on reci da oni nisu imali manje glasova, a ako kazes da to nije istina i ne predocis zapisnik sa brojanja glasova sa pecatom i potpisom, lazesLogin77777 wrote: ↑31/10/2022 12:30
Pa koja je logika da optuzujete NS ako vi SDA-DF (isli ste zajedno u Mostaru) imate manje glasova od HNSa? Koja je logika izbora da vas kandidat bude gradonacelnik ako ima manje glasova od Kordica?
E mati moja logicara…![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#55931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista ja ne izbjegavam nego me neko sa ovog foruma proganja i banira sa kojeg god uredjaja udjem na forum pa ce vjerovatno sad i ovdje....i to mi baniraju IP adrese ne kontajuci kakve im to probleme moze donjeti jer to nisu moje privatne IP adrese....ali o tom po tom!!!! Danas sam baniran na racunaru na poslu, pa onda cak i na telefonu i to preko GSM interneta, e evo sad ostala je kuca pa bujrum udrite kad mi rijecju ne mozete nista!Login77777 wrote: ↑31/10/2022 20:04Nece on nista reci kao sto vidis. Izbjegava odgovor na ovo vec par sati.
- hrasno38
#55932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uzgred prije odlaska da vas samo podsjetim.....
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ana/468485
I ne odigra se!!
LP
I ne odigra se!!
LP
- JohnnyS
#55933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eronet mobilni internet ne može odavnohrasno38 wrote: ↑31/10/2022 20:43Nista ja ne izbjegavam nego me neko sa ovog foruma proganja i banira sa kojeg god uredjaja udjem na forum pa ce vjerovatno sad i ovdje....i to mi baniraju IP adrese ne kontajuci kakve im to probleme moze donjeti jer to nisu moje privatne IP adrese....ali o tom po tom!!!! Danas sam baniran na racunaru na poslu, pa onda cak i na telefonu i to preko GSM interneta, e evo sad ostala je kuca pa bujrum udrite kad mi rijecju ne mozete nista!Login77777 wrote: ↑31/10/2022 20:04
Nece on nista reci kao sto vidis. Izbjegava odgovor na ovo vec par sati.
- hrasno38
#55934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad smo vec spomenuli Bosku Cavar......

- JohnnyS
#55935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel to Kajan?
- hrasno38
- JohnnyS
- BHCluster
- hrasno38
#55939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Niko nije pun mrznje prema Bosnjacima, Srbima, Hrvatima itd itd nego prema pojednicima koji kaljaju obraz tih naroda.
- BHCluster
#55940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cim im saspes istinu u lice odmah si mrzitelj Hrvata. Cista sizofrenija!
Last edited by BHCluster on 31/10/2022 21:38, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#55941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam, on je baš usko specijaliziran. Ali nije on tema, više sam informativno pitao, doimao mi se kao njegov stil, pogotovo ta opaska o nejavljanju za riječ, a predsjednik stranke mu je proveo mandat u parlamentu bez da je išta rekao osim što je dizao ruku za HDZSDA zakone.
U svakom slučaju, ja osobno smatram da gradske ustanove ne bi smjele imati ništa osim gradskih i državnih obilježja.
- JohnnyS
-
kluz franjo
#55943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ŽK zaustavlja FIFU, UEFU, Varšavski pakt, USA, EU i Visokog predstavnika.
Ali ne može da zaustavi Asima, koalicione sporazume sa SDA i HDZ, Fadilove respiratore, Mostarske sporazume i SDA (ne)sprorazume sa Vučićem u vezi revizije presude.
A objašnjenje je logično. Nije bilo Asima, koalicija, sporazuma i nesporazuma. Nije se bilo šta zaustaviti.
Ima samo UEFA.
I lično ga sile UEFA-e i USA i EU "blokiraju" i "baniraju".
Hebote... I trampovci se stide svoje neinventivnosti spram ŽK-fanatikosa.
Ne znam samo kako je i šta je NS mogla "izdati", ako se Mostarski sporazum nije desio i realizovao.
Čisto da bude jasno.
Skoro 50% izašlih glasača u FBiH je glasalo za SDA/HDZ/DF. Čime su im opet potvrdili parlamentarnu većinu.
Većina je dakle rekla da se Mostarski sporazum i sve ostalo nije desio.
Moje oči, uši i mozak nisu relevantni. ŽK-fanatikosi su u pravu. UEFA je kriva. I Boška Ćavar.
4 more years!

Ali ne može da zaustavi Asima, koalicione sporazume sa SDA i HDZ, Fadilove respiratore, Mostarske sporazume i SDA (ne)sprorazume sa Vučićem u vezi revizije presude.
A objašnjenje je logično. Nije bilo Asima, koalicija, sporazuma i nesporazuma. Nije se bilo šta zaustaviti.
Ima samo UEFA.
Ne znam samo kako je i šta je NS mogla "izdati", ako se Mostarski sporazum nije desio i realizovao.
Čisto da bude jasno.
Skoro 50% izašlih glasača u FBiH je glasalo za SDA/HDZ/DF. Čime su im opet potvrdili parlamentarnu većinu.
Moje oči, uši i mozak nisu relevantni. ŽK-fanatikosi su u pravu. UEFA je kriva. I Boška Ćavar.
4 more years!
- hrasno38
#55944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.federalna.ba/klub-df-a-zatr ... lica-fap41kluz franjo wrote: ↑31/10/2022 21:54 ŽK zaustavlja FIFU, UEFU, Varšavski pakt, USA, EU i Visokog predstavnika.
Ima samo UEFA.
Čisto da bude jasno.
4 more years!
![]()
![]()
![]()
![]()
https://starmo.ba/df-trazi-smjene-noval ... i-drljace/
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... cem/262789
ZK je zaustavio aparthejdski Izborni zakon, zaustavio je Ruse i ostavio ih ispred Predsjeednistva, zaustavio je Dodika i natjerao ga da potpise ANP.....dosta za jedan mandat a ima jos toga ama mi mrsko pisati.
TOLIKO!
- BHCluster
- JohnnyS
#55946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hrasno38 wrote: ↑31/10/2022 22:06https://www.federalna.ba/klub-df-a-zatr ... lica-fap41kluz franjo wrote: ↑31/10/2022 21:54 ŽK zaustavlja FIFU, UEFU, Varšavski pakt, USA, EU i Visokog predstavnika.
Ima samo UEFA.
Čisto da bude jasno.
4 more years!
![]()
![]()
![]()
![]()
https://starmo.ba/df-trazi-smjene-noval ... i-drljace/
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... cem/262789
ZK je zaustavio aparthejdski Izborni zakon, zaustavio je Ruse i ostavio ih ispred Predsjeednistva, zaustavio je Dodika i natjerao ga da potpise ANP.....dosta za jedan mandat a ima jos toga ama mi mrsko pisati.
TOLIKO!
Jao šuplje, Komšić traži ostavke
Jel uskratio potporu Novaliću i Miličevićki ili su nastavili podržavati ih u parlamentu?
- Better Man
#55947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema Komšić s tim nikakve veze. I ja sam u startu to rekao, pa opet nisam ja mogao uticati na to. Glavna zasluga ide Džeki i ostalim reprezentativcima koji su u startu odbili da igraju utakmicu.hrasno38 wrote: ↑31/10/2022 20:44 Uzgred prije odlaska da vas samo podsjetim.....
I ne odigra se!!
LP
- hrasno38
#55948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije poenta u tome da je ZK zabranio ili onemogucio igranje nego je poenta u tome da je ucestvovao u sprijecavanju za razliku od nekih drugih koji bi svasta dali Dodiku i Rusima! I zaista ne razumijem jel te zaista toliko boli kad ZK uradi nesto korisno za svoju zemlju. Imam osjecaj da tebi u stvari smeta sve ono sto ZK uradi za nasu zemlju jer ga jednostavno mrzis sto mogu da prihvatim ali ne mogu da prihvatim nebuloze koje izlaze iz te mrznje. Da on je jedan od tri clana Predsjednistva BiH i ima utjecaj na mnoge sfere zivota pa cak i one koje ne mozes ni da zamislis.Better Man wrote: ↑31/10/2022 22:12Nema Komšić s tim nikakve veze. I ja sam u startu to rekao, pa opet nisam ja mogao uticati na to. Glavna zasluga ide Džeki i ostalim reprezentativcima koji su u startu odbili da igraju utakmicu.hrasno38 wrote: ↑31/10/2022 20:44 Uzgred prije odlaska da vas samo podsjetim.....
I ne odigra se!!
LP
- JohnnyS
#55949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šteta što ne može s tolikim utjecajem na BH nogomet srediti titulu Želji svom
- hrasno38