Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Retro0000

#1 Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Post by Retro0000 »

Ja sam htio povezati moj PayPal račun sa mojim tekućim računom kojeg imam u Rajfajsen banci i pitao sam u Rajfajsen banci je li to uspijelo i radnik je to negirao, tražio sam isto informacije na vebstranici Rajfajsen banke i nisam našao veliku pomoć, isto sam pretražio na YouTubeu kako se to u BiH tačno radi i nisam našao rezultat. Može li to neko ovdje objasniti kako se to radi da to uspijem?
VladaFBiH

#2 Re: Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Post by VladaFBiH »

Retro0000 wrote: 31/10/2022 21:59 Ja sam htio povezati moj PayPal račun sa mojim tekućim računom kojeg imam u Rajfajsen banci i pitao sam u Rajfajsen banci je li to uspijelo i radnik je to negirao, tražio sam isto informacije na vebstranici Rajfajsen banke i nisam našao veliku pomoć, isto sam pretražio na YouTubeu kako se to u BiH tačno radi i nisam našao rezultat. Može li to neko ovdje objasniti kako se to radi da to uspijem?
prati proceduru na sajtu paypal i završi sam - nemaš potrebe da zoveš banku jer ti se obično tamo jave neupučeni i nesposobni likovi.

Jedino ako imaš elektronsko bankarstvo brže ćeš doći do koda na izvodu ili ćeš morati ići do banke da ti ga pričitaju (mislim da može i izvod s bankomata) odnosno čekati izvod da završiš registraciju.
Retro0000

#3 Re: Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Post by Retro0000 »

VladaFBiH wrote: 01/11/2022 09:16
Retro0000 wrote: 31/10/2022 21:59 Ja sam htio povezati moj PayPal račun sa mojim tekućim računom kojeg imam u Rajfajsen banci i pitao sam u Rajfajsen banci je li to uspijelo i radnik je to negirao, tražio sam isto informacije na vebstranici Rajfajsen banke i nisam našao veliku pomoć, isto sam pretražio na YouTubeu kako se to u BiH tačno radi i nisam našao rezultat. Može li to neko ovdje objasniti kako se to radi da to uspijem?
prati proceduru na sajtu paypal i završi sam - nemaš potrebe da zoveš banku jer ti se obično tamo jave neupučeni i nesposobni likovi.

Jedino ako imaš elektronsko bankarstvo brže ćeš doći do koda na izvodu ili ćeš morati ići do banke da ti ga pričitaju (mislim da može i izvod s bankomata) odnosno čekati izvod da završiš registraciju.
Pratio sam proceduru na sajtu i mislim da sam završio. Odakle sada mogu znati da će biti moguće sa paypala slati novac na moj tekući račun u Rajfajsen banci?
VladaFBiH

#4 Re: Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Post by VladaFBiH »

Retro0000 wrote: 01/11/2022 22:06
VladaFBiH wrote: 01/11/2022 09:16

Pratio sam proceduru na sajtu i mislim da sam završio. Odakle sada mogu znati da će biti moguće sa paypala slati novac na moj tekući račun u Rajfajsen banci?
ako želiš da primaš novac mislim da može samo VISA kartica (tako je bilo godinama i mislim da se ništa nije promijenilo) - plaćanje može sa svake.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5 Re: Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Post by Bobi »

Kad upišeš podatke kartice na PP oni ti skinu 1,99 $, cod na izvodu pored transakcije kasnije upišeš da verifikuješ karticu i oni ti onda vrate tih 1,99 $ :D.To je to, sluzbenici i ako znaju to sve ne smiju, ne mogu i ne trebaju to govoriti klijentima iz sigurnosnih razloga :D i zakonskih.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#6 Re: Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Post by gentoo »

Ziv bio nadji nekog ko zna da ti to odradi da ne bi za 2 mjeseca pisao kako te neko prevario i ukrao ti pare..
Retro0000

#7 Re: Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Post by Retro0000 »

Bobi wrote: 02/11/2022 10:15 Kad upišeš podatke kartice na PP oni ti skinu 1,99 $, cod na izvodu pored transakcije kasnije upišeš da verifikuješ karticu i oni ti onda vrate tih 1,99 $ :D.To je to, sluzbenici i ako znaju to sve ne smiju, ne mogu i ne trebaju to govoriti klijentima iz sigurnosnih razloga :D i zakonskih.
Danas sam isto razgovorao sa jednom ženom u callcentru rajfajsen banke i ona je rekla da uzmu 1.50 $ i od toga novca nije ništa skinuto sa moje kreditne kartice. Ima li netko neki savjet šta još mogu uraditi na Paypalu jer jer sam čak i verifikovao moj mobilni broj i opet nije ni to pomoglo?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#8 Re: Povezati PayPal račun sa tekućim računom u Rajfajsen banci.

Post by Bobi »

Retro0000 wrote: 03/11/2022 22:04
Bobi wrote: 02/11/2022 10:15 Kad upišeš podatke kartice na PP oni ti skinu 1,99 $, cod na izvodu pored transakcije kasnije upišeš da verifikuješ karticu i oni ti onda vrate tih 1,99 $ :D.To je to, sluzbenici i ako znaju to sve ne smiju, ne mogu i ne trebaju to govoriti klijentima iz sigurnosnih razloga :D i zakonskih.
Danas sam isto razgovorao sa jednom ženom u callcentru rajfajsen banke i ona je rekla da uzmu 1.50 $ i od toga novca nije ništa skinuto sa moje kreditne kartice. Ima li netko neki savjet šta još mogu uraditi na Paypalu jer jer sam čak i verifikovao moj mobilni broj i opet nije ni to pomoglo?
Gle, na paypal stranici sve lijepo piše šta gdje kako, samo trebaš pažljivo čitati, znači...na svako moguće pitanje tvoje ima tamo odgovor.
Post Reply