Demokratska fronta Željko Komšić
- JohnnyS
#55901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije bit dobiti najviše glasova već osigurati potrebnu većinu u skupštini/parlamentu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- Login77777
#55903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa koja je logika da optuzujete NS ako vi SDA-DF (isli ste zajedno u Mostaru) imate manje glasova od HNSa? Koja je logika izbora da vas kandidat bude gradonacelnik ako ima manje glasova od Kordica?hrasno38 wrote: ↑31/10/2022 12:25Pa koja je logika izbora ako bi po tebi trebalo da mandate dobiju oni sto su recimo najmanje glasova osvojili?? E mati moja logicaraLogin77777 wrote: ↑31/10/2022 12:23
Znaci nije bilo bitno da bude Bosnjak gradonacelnik nego neko iz SDA?
A zasto NS mora podrzati nekog iz SDA a SDA ne nekog iz NS i SDP. Mislim da je NS rekla da ce podrzati SDP kandidata a SDA i HDZ kandidate nece.![]()
![]()
![]()
E mati moja logicara…
-
Škobo Habu
#55904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najtužnije je što ovakvi s' Hrasnog Brda savjetuju Komšu.Login77777 wrote: ↑31/10/2022 12:30Pa koja je logika da optuzujete NS ako vi SDA-DF (isli ste zajedno u Mostaru) imate manje glasova od HNSa? Koja je logika izbora da vas kandidat bude gradonacelnik ako ima manje glasova od Kordica?
E mati moja logicara…
- JohnnyS
- Login77777
#55906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prave ljude budalama. Spinuju kako je NS prodala gradonacelnika HDZu a isli svjesno na to jer onda ide predsjednik gradskog vijeca SDAu posto ce to HDZ podrzati jer vec imaju gradonacelnika. A poznato je da gradonacelnik i predsjednik gradskog vijeca ne mogu biti iz istog naroda. Ovako znaju da nemaju dovoljno ruku da bude gradonacelnik iz SDA onda bolje da bude gradonacelnik Hrvat da moze SDA uzeti jednu poziciju.Škobo Habu wrote: ↑31/10/2022 12:32Najtužnije je što ovakvi s' Hrasnog Brda savjetuju Komšu.Login77777 wrote: ↑31/10/2022 12:30
Pa koja je logika da optuzujete NS ako vi SDA-DF (isli ste zajedno u Mostaru) imate manje glasova od HNSa? Koja je logika izbora da vas kandidat bude gradonacelnik ako ima manje glasova od Kordica?
E mati moja logicara…![]()
A ne da bude gradonacelnik Bosnjak iz SDP ili NS a predsjednik gradskog vijeca iz HDZa. Jer ostade SDA bez oba mjesta onda.
- Styling
#55907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao sto sam vec jednom napisala. Da su Irma i Boska glasale za SDA kandidata onda bi SDA vijecnici glasali protiv svog covjeka da bi Kordic bio gradonacelnik zbog dogovora. To se i trebalo desiti pa da se razotkrije svo licemjerje politike SDA u HNK i Mostaru.Login77777 wrote: ↑31/10/2022 12:38Prave ljude budalama. Spinuju kako je NS prodala gradonacelnika HDZu a isli svjesno na to jer onda ide predsjednik gradskog vijeca SDAu posto ce to HDZ podrzati jer vec imaju gradonacelnika. A poznato je da gradonacelnik i predsjednik gradskog vijeca ne mogu biti iz istog naroda. Ovako znaju da nemaju dovoljno ruku da bude gradonacelnik iz SDA onda bolje da bude gradonacelnik Hrvat da moze SDA uzeti jednu poziciju.
A ne da bude gradonacelnik Bosnjak iz SDP ili NS a predsjednik gradskog vijeca iz HDZa. Jer ostade SDA bez oba mjesta onda.
-
pemanapemani
#55908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A ne može neki drugi Hrvat patriota ili je samo Komšić dovoljno patriotski nastrojen da bude član Predsjedništva?hrasno38 wrote: ↑31/10/2022 12:21Kako mislis pustio??? Imate li jos nebuloza da izvalite hljeba vam? Pa ne moze biti tri mandata za redom!pemanapemani wrote: ↑31/10/2022 12:15Ko je veca izdajica, Boska Cavar koja je bila suzdrzana tokom glasanja za gradonacelnika Mostara ili Komsic koji je u mandatu 2014.- 2018., u kojem se trebala predati revizija presude protiv Srbije, pustio Covicu mjesto clana Predsjednistva?
Boska Cavar 0 godina u koaliciji sa HDZ.
Zeljko Komsic 8 godina u koaliciji sa HDZ.
Boska je izdajnik i suradnik HDZ, Zeljkoje patriot.![]()
Znači, u mandatu kada se donosi historijska revizija presude protiv Srbije, koja je mogla biti okidač za druge tužbe koje bi Srbiju definitivno okarakterizirale kao agresora, Komšić se sastaje sa Čovićem (potvrdili Damir Marjanović i Zlatko Miletić), te dogovara da za protukandidata Čoviću izađe izvjesni dedo Anto Popović iz predgrađa Livna.
Odmah nakon izbora, vjerovatno nikad brže, dogovorena koalicija SDA, DF i HDZ, gdje Komšić prepušta sve pozicije iz hrvatske kvote Čoviću, osim zamjenika Ministra prometa i komunikacija na državnom nivou. Za to mjesto, Čović je dobio jedno mjesto iz srpske kvote na nivou FBiH.
2017., propada revizija tužbe protiv Srbije.
Dakle, u najvažnijem mandatnom periodu za državu Bosnu i Hercegovinu, Komšić dogovorom sa Čovićem i kandidovanjem dede Ante, prepušta mjesto u Predsjedništvu HDZ.
Vjerovatno tada nije bilo važno onih famoznih 2:1 u Predsjedništvu.
Izdaja iz čitanke.
- JohnnyS
#55909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije mi jasno što bi se promijenilo i da je Komšić bio u to doba predsjednik, pa ne bi on ništa protiv SDA rekao
- Styling
- Ommadawn
-
pemanapemani
#55912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko je Komsic bio siroke ruke prema HDZ, pokazuje i cinjenica da je veliki borac za NATO, pored clana Predsjednistva, dao HDZ i mjesto Ministra odbrane u tom historijskom mandatu.
Nista se nebi promjenilo. Komsic je bio u Vijecnici i nije beknuo proti Bakira, cak i kada je ovaj nakon godinu dana priznao da je znao da revizija nece proci.
Napomene radi, u roku od 10 godina koliko je BiH imala da prilozi dokumente za reviziju presude protiv Srbije, Komsic je 7 godina bio clan Predsjednistva, a jos je i pravnik po struci.
Komsic je samo jednom verbalno opalio Kostunicu po prstima i to bi bilo to sto je on pokusao uraditi protiv Srbije svih ovih godina.
Hm, sta reci, koju poruku poslati..., znam, Boska Cavar ustasica i izdajica.
- kamberovica polje
#55913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad će vam DFanovi objasnit da to nije istina jer...ne znaju ni oni objasnit, al nije istina to šta pišete.
- Better Man
#55914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa lijepo. Kaknidovao je nekog anonimusa umjesto Damira Marjanovića. Da je Ostao Damir Marjanović kanidat, on bi pobjedio Čovića, ali tada Komšić 2018.g ne bi mogao biti kandidat za člana predsjedništva, jer bi Damir Marjanovic sigurno daleko više uradio od Željka Komšića i Željko Komšić ne bi mogao svoju kanidaturu graditi na priči protiv Čovića. Zato je Komšić dogovorio s Čovićem da mu prepusti poziciju člana predsjedništva i ne samo to, prepustio mu je sve ministarske pozicije u Vladi FBiH, tačnije rečeno poziciju na koju je imenovana Zora Dujmović.hrasno38 wrote: ↑31/10/2022 12:21Kako mislis pustio??? Imate li jos nebuloza da izvalite hljeba vam? Pa ne moze biti tri mandata za redom!pemanapemani wrote: ↑31/10/2022 12:15Ko je veca izdajica, Boska Cavar koja je bila suzdrzana tokom glasanja za gradonacelnika Mostara ili Komsic koji je u mandatu 2014.- 2018., u kojem se trebala predati revizija presude protiv Srbije, pustio Covicu mjesto clana Predsjednistva?
Boska Cavar 0 godina u koaliciji sa HDZ.
Zeljko Komsic 8 godina u koaliciji sa HDZ.
Boska je izdajnik i suradnik HDZ, Zeljkoje patriot.![]()
-
pemanapemani
#55915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Better Man wrote: ↑31/10/2022 13:57Pa lijepo. Kaknidovao je nekog anonimusa umjesto Damira Marjanovića. Da je Ostao Damir Marjanović kanidat, on bi pobjedio Čovića, ali tada Komšić 2018.g ne bi mogao biti kandidat za člana predsjedništva, jer bi Damir Marjanovic sigurno daleko više uradio od Željka Komšića i Željko Komšić ne bi mogao svoju kanidaturu graditi na priči protiv Čovića. Zato je Komšić dogovorio s Čovićem da mu prepusti poziciju člana predsjedništva i ne samo to, prepustio mu je sve ministarske pozicije u Vladi FBiH, tačnije rečeno poziciju na koju je imenovana Zora Dujmović.
Zora Dujmović je bila zajednički kandidat DF i HDZ.
- shbc
#55916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad ce on reci da oni nisu imali manje glasova, a ako kazes da to nije istina i ne predocis zapisnik sa brojanja glasova sa pecatom i potpisom, lazesLogin77777 wrote: ↑31/10/2022 12:30Pa koja je logika da optuzujete NS ako vi SDA-DF (isli ste zajedno u Mostaru) imate manje glasova od HNSa? Koja je logika izbora da vas kandidat bude gradonacelnik ako ima manje glasova od Kordica?
E mati moja logicara…
-
Lug
#55917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Posto se ova revizija toliko provlaci ovdje, moze li mi neko objasniti sta bi mi dobili sa tom revizijom? Mislim, Hrvatska je osudjena, tj. njena vojska za UZP i sta smo mi konkretno dobili iz te presude? Veliko Nista! Hrvatska se mjesa u unutarnje poslove BiH vise nego prije.. Stvarno me interesuje, ne branim ni Bakira niti koga, osim toga koje su stranke potencirale ili pisale o tome prije isteka roka za reviziju?pemanapemani wrote: ↑31/10/2022 13:03A ne može neki drugi Hrvat patriota ili je samo Komšić dovoljno patriotski nastrojen da bude član Predsjedništva?
Znači, u mandatu kada se donosi historijska revizija presude protiv Srbije, koja je mogla biti okidač za druge tužbe koje bi Srbiju definitivno okarakterizirale kao agresora, Komšić se sastaje sa Čovićem (potvrdili Damir Marjanović i Zlatko Miletić), te dogovara da za protukandidata Čoviću izađe izvjesni dedo Anto Popović iz predgrađa Livna.
Odmah nakon izbora, vjerovatno nikad brže, dogovorena koalicija SDA, DF i HDZ, gdje Komšić prepušta sve pozicije iz hrvatske kvote Čoviću, osim zamjenika Ministra prometa i komunikacija na državnom nivou. Za to mjesto, Čović je dobio jedno mjesto iz srpske kvote na nivou FBiH.
Dakle, u najvažnijem mandatnom periodu za državu Bosnu i Hercegovinu, Komšić dogovorom sa Čovićem i kandidovanjem dede Ante, prepušta mjesto u Predsjedništvu HDZ.
Izdaja iz čitanke.
Jedna druga stvar, sve imamo u svojim rukama, presuda je takva da su i policija i vojska manjeg entiteta usudjena za pocinjeni genocid i istrebljenja.. osta rs nikad jaca. S obzirom na nase korumpirane lidere i stranke, advokate tipa Softic mozda je i bolje da se nije ni desila revizija, jer bi onda mozda izgubili i ovu presudu koju imamo, to je takodjer bila mogucnost.
Ali, eto sta bi dobili da je Srbija osudjena, hipoteticki, uzimajuci realnost koju prozivljavamo sa nasim strankama i njihovim korumpiranim liderima?
- Styling
#55918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da imamo vlast kako treba, i da nisu svi u talu, mogla bi se podici tuzba protiv Hrvatske za ratnu odstetu, recimo.Lug wrote: ↑31/10/2022 14:40Posto se ova revizija toliko provlaci ovdje, moze li mi neko objasniti sta bi mi dobili sa tom revizijom? Mislim, Hrvatska je osudjena, tj. njena vojska za UZP i sta smo mi konkretno dobili iz te presude? Veliko Nista! Hrvatska se mjesa u unutarnje poslove BiH vise nego prije.. Stvarno me interesuje, ne branim ni Bakira niti koga, osim toga koje su stranke potencirale ili pisale o tome prije isteka roka za reviziju?pemanapemani wrote: ↑31/10/2022 13:03
A ne može neki drugi Hrvat patriota ili je samo Komšić dovoljno patriotski nastrojen da bude član Predsjedništva?
Izdaja iz čitanke.
Jedna druga stvar, sve imamo u svojim rukama, presuda je takva da su i policija i vojska manjeg entiteta usudjena za pocinjeni genocid i istrebljenja.. osta rs nikad jaca. S obzirom na nase korumpirane lidere i stranke, advokate tipa Softic mozda je i bolje da se nije ni desila revizija, jer bi onda mozda izgubili i ovu presudu koju imamo, to je takodjer bila mogucnost.
Ali, eto sta bi dobili da je Srbija osudjena, hipoteticki, uzimajuci realnost koju prozivljavamo sa nasim strankama i njihovim korumpiranim liderima?
-
Seawolf
#55919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jer Dino Konaković, efendija Zukorlić, DIF, K.K. Bosna ....kamberovica polje wrote: ↑31/10/2022 13:43 Sad će vam DFanovi objasnit da to nije istina jer...ne znaju ni oni objasnit, al nije istina to šta pišete.
-
pemanapemani
#55920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po toj logici, onda nije trebala ni presuda za genocid u Srebrenici, šta imamo od nje, ha ja.Lug wrote: ↑31/10/2022 14:40Posto se ova revizija toliko provlaci ovdje, moze li mi neko objasniti sta bi mi dobili sa tom revizijom? Mislim, Hrvatska je osudjena, tj. njena vojska za UZP i sta smo mi konkretno dobili iz te presude? Veliko Nista! Hrvatska se mjesa u unutarnje poslove BiH vise nego prije.. Stvarno me interesuje, ne branim ni Bakira niti koga, osim toga koje su stranke potencirale ili pisale o tome prije isteka roka za reviziju?pemanapemani wrote: ↑31/10/2022 13:03
A ne može neki drugi Hrvat patriota ili je samo Komšić dovoljno patriotski nastrojen da bude član Predsjedništva?
Izdaja iz čitanke.
Hipotetički, da nam se 25 godina nije svakodnevno ponavljalo da je najbolja strategija rahat patnja i da će demografija uraditi svoje, a naše je samo da sjedimo, čekamo i rahat se patimo, možda bi nešto i bilo od revizije i možda bi znali iskoristiti presude Međunarodnih sudova.
Ovako, rahat patnja i koalicija sa onima koji negiraju genocid i uzp i to na svakom mogućem nivou i kad mora i kad ne mora, pa može se dogovoriti sa Miloradom, pa HDZ bratska stranka, pa najduža koalicija u regionu, pa izbor delegata za DN, gdje je za SDA bolji jedan pravi HDZ Hrvat od 3 neprava SDP i NS Hrvata, Mostarski sporazum...
I onda na kraju mlatneš po zaključku kako nas mrzi islamofobični nacistički zapad i rješena stvar.
Dakle, kako bi to kolega @zavrzlama ushićeno rekao - rahat patnja dok se boje ne rastope.
- Bloo
- Globalna šefica
#55921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a naše je samo da sjedimo, čekamo i rahat se patimo ....i razmnožavamo.pemanapemani wrote: ↑31/10/2022 14:51 da je najbolja strategija rahat patnja i da će demografija uraditi svoje, a naše je samo da sjedimo, čekamo i rahat se patimo
-
pemanapemani
#55922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam da li je baš naše, da se kao pripadnici Ostalih, ono, pretjerano razmnožavamo.Bloo wrote: ↑31/10/2022 14:54a naše je samo da sjedimo, čekamo i rahat se patimo ....i razmnožavamo.pemanapemani wrote: ↑31/10/2022 14:51 da je najbolja strategija rahat patnja i da će demografija uraditi svoje, a naše je samo da sjedimo, čekamo i rahat se patimo![]()
-
Škobo Habu
#55923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potegnuće uvijek kviska: a ima l' Boška Zlatnog ljiljana?kamberovica polje wrote: ↑31/10/2022 13:43 Sad će vam DFanovi objasnit da to nije istina jer...ne znaju ni oni objasnit, al nije istina to šta pišete.
- vee-jay
#55924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim, ovdje se jos uvijek diskutuje o tome "kako je i kada ova druga strana u proslosti dogovarala nesto sa HDZom".
Da li se time trazi alibi da bi se sada nesto dogovaralo sa HDZom?
DFu izgleda nije dovoljno da od NiPa pravi "izdajice" nego je tu sada i "NS".
Sa kakvim ciljem?
Jedino je pitanje: hoce li DF sa Trojkom ili sa SDA u vlast?
Jer, ako DF udje u vlast sa Trojkom - onda se HDZ ne pita nista.
A ako DF udje u vlast sa SDA - onda se DF ne pita nista.
Mozda je DFu cilj da se oni ne pitaju nista?
Sa kakvim ciljem?
- Styling
#55925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma njima ce biti super u opoziciji. Cetiri godine mandata i privilegija bez trunke odgovornosti.vee-jay wrote: ↑31/10/2022 15:11 Vidim, ovdje se jos uvijek diskutuje o tome "kako je i kada ova druga strana u proslosti dogovarala nesto sa HDZom".
Sa kakvim ciljem?