Ukrajina

lajkujMe

#129626 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Benjo34 wrote: 31/10/2022 10:30 Ameri razvijaju zamjenu za F22, F35 nece mijenjati F15 jer su to avioni razlicitih namjena.

S obzirom da uzurbano rade na tom lovcu 6gen koji ce biti zamjena za F22, postoji prazna rupa u koju nadopunjuju sa F15X ( nadogradnja na skoro 5gen level), I uglavnom ce to biti potpuno novi avioni bez prerade vec postojecih.

Ne bi me cudilo da Ukri dobiju neku stariju F15 verziju ali ipak mislim da ce dobiti samo F16 Block 30/40

F15 i F16 ce sigurno dobiti to je moj osjecaj.
F16 je vise lovac nego bombarder, f15 je jedno i drugo i jos na to zvijer.
To Ukrajini treba i imam osjecaj da ce isti stici do Maja 2023.
Jbg treba dosta vremena da se piloti i osoblje treniraju za iste.

Do tada PVO mreza Ukrajine bi trebala biti nadogradjena s 6 NASAMS i 4 IRIS-T sistema, plus nekoliko Aspide i Samp sistema. Plus Hawk i ostalo.
Broj aviona ce vjerovatno biti oko 50-60 aviona ukupno.

Sto je sasvim dovoljno da slomije Kicmu Ru avijaciji.

S druge strane bas da napomenem forumase Ameri zvanicno predstavljaju svog Lovca 6 generacije sad u Decembru ne mogu se sjetiti dal je 6 ili 9 decembra.

Lovac 6 Generacije leti vec od prosle godine tj testira se.
Za nekih 5 do 6 god prvi bi trebali uci zvanicno u sluzbu.

Dok se Kina i dalje muci da razvije 4++ generaciju aviona 5 gen nikako da napravi.
Ruse ni ne spominjem oni nek budu sretni ako imaju obicni avion 4 generacije da valja.
Ovo ostalo dobro samo za avio show da izvode cool manevre koji su nebitni od 1970 i neke
drndalo

#129627 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

drug_profi wrote: 31/10/2022 10:05
drndalo wrote: 31/10/2022 09:57 Bub...

Gledam na telefonu pa ne vidim jasno. Jel ovo sprzise ATGMom grupu pjesaka sto nesto nose?
Evo i malo duzi video sa vidljivijim post-festum rezultatima...

drug_profi

#129628 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 31/10/2022 10:20 drug profi bi ovo najbolje mogao ocijeniti, on ima danfa za ovo :skoljka: :mrgreen:
Mali mi ekran jbg. Jedva skontah.
SanskiBiser

#129629 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Nekoliko afričkih plemena okupilo se da podrži Rusiju u njenom "kampfu". Ruski instruktori su pomogli u pravljenju tenkova, sklapanju i opremanju posada. U bliskoj budućnosti afrički tenkisti i njihovi tenkovi će biti prebačeni u blizini Hersona. 8-)
Nevzorov
:lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#129630 Re: Ukrajina

Post by pici »

sumirprimus wrote: 31/10/2022 10:26

otkud ova viejst, zar su ikad i bili u bahmutu??
Bili su usli juzno u gradska naselja i istocno su bili na ulazu u grad.Sjeveno prema Soledar drzi 93 slavna, tu nisu ni metra probili, cak su ih odbacili nazad koji kilometar.
doox

#129631 Re: Ukrajina

Post by doox »

lajkujMe wrote: 31/10/2022 10:45
Benjo34 wrote: 31/10/2022 10:30 Ameri razvijaju zamjenu za F22, F35 nece mijenjati F15 jer su to avioni razlicitih namjena.

S obzirom da uzurbano rade na tom lovcu 6gen koji ce biti zamjena za F22, postoji prazna rupa u koju nadopunjuju sa F15X ( nadogradnja na skoro 5gen level), I uglavnom ce to biti potpuno novi avioni bez prerade vec postojecih.

Ne bi me cudilo da Ukri dobiju neku stariju F15 verziju ali ipak mislim da ce dobiti samo F16 Block 30/40

Do tada PVO mreza Ukrajine bi trebala biti nadogradjena s 6 NASAMS i 4 IRIS-T sistema, plus nekoliko Aspide i Samp sistema. Plus Hawk i ostalo.

S druge strane bas da napomenem forumase Ameri zvanicno predstavljaju svog Lovca 6 generacije sad u Decembru ne mogu se sjetiti dal je 6 ili 9 decembra.

Dok se Kina i dalje muci da razvije 4++ generaciju aviona 5 gen nikako da napravi.
Ruse ni ne spominjem oni nek budu sretni ako imaju obicni avion 4 generacije da valja.
Ovo ostalo dobro samo za avio show da izvode cool manevre koji su nebitni od 1970 i neke
Krenimo od pretpostavke da će im u najboljem slučaju dati verziju c, prilično sam sigurn da će dobiti f16c, jer f15 pored Amerike imaju samo Japan, Izrael i Arapi.
F16 je manji multi-role avion i nije predviđen za BVR. U ovoj verziji može ponijeti 6 projektila, ima manji domet i sporiji je od f15. Ako im budu davali, nema šanse da će dobiti f16c koji je veći i kompleksniji avion za održavanje.
F16 nije više lovac od f15, on je više za različite namjene i puno je lakše pilotima koji su upravljali mig29 da se prilagode na f16.
sumirprimus

#129632 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 31/10/2022 10:45

f-15 i f-16 se razlikuju, po namjeni manje vise lovac presretac odgovoarn za "zracne duele", f-16 lovac za zracnu podrsku. da visenamjneki je avion ali ima razlike.
takodje, kinezi imaju 5tu generaciju, po onom sto se zna a to je J-20, kao i rusi sa SU57.. po onome sto se smatra karakteristikama za 5tu generaciju.
Romanija

#129633 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

doox wrote: 31/10/2022 11:17.....F16 je manji multi-role avion i nije predviđen za BVR.........
Znam da je offtopic jer je tema Ukrajina, ali nove verzije F-16 su sasvim uspjesan l-b sposoban za BVR, koji klinac bi inace nosio AMRAAM-e!!!!
Čitalac

#129634 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

O kakvom se razaranju u Ukrajini radi, pokazuje i slučaj najveće poljoprivredno-prehrambene kompanije UkrLandFarming. Od početka agresije, kompanija je uništavanjem objekata i pljačkom oštećena za više od milijardu dolara. Na stotine traktora i kombajna završilo je na Krimu i širom Rusije. Vlasnik najavljuje tužbu protiv Moskve.
Out of 470 thousand hectares of land, we have 310 thousand hectares left. In the south, we lost a huge management of 140 thousand hectares. There were 80-100 million dollars worth of equipment, fertilizers and seeds for another $ 90 million. According to our data, all this is looted, and all equipment has been taken out.
In the zone of occupation, the factories "Chornobaivka" and "Chornobaivka nova" were lost. This is the largest poultry complex, where 4.5 million birds died. The poultry farm "Areal-Snihurivka" was bombed (Mykolaiv region, the city of Snihurivka), production in Mykolaiv, Volnovakha and Bakhmut was stopped, the Donetsk poultry farm was stopped. The Kyiv poultry farm was bombed, Makarivska was damaged – they also do not work.
In the Donetsk region 15 thousand tons of sunflower was stolen. Another 80 thousand tons of sunflower and corn were burned at the Ovruch elevator in the Zhytomyr region, when there was a direct hit.
About 100 tractors, 100 combines, 150 grain carriers were stolen. The Russians have already learned how to shoot GPS, so we cannot track equipment. Earlier they tracked, saw that it was in the Crimea, in Rostov…
We are preparing a cumulative lawsuit against the Russian government for $ 1-1.2 billion for the group's losses. The biggest losses are the Chornobaivska poultry farm, where only direct costs for its construction reached $ 400 million.
The second is equipment and land in the occupied territory. This is a cumulative array of losses, which consists of capital direct losses and lost opportunities. We collect examinations and work with foreign funds. We understand that this is not an easy procedure, so we are preparing for it. I think half the road has passed.
elk

#129635 Re: Ukrajina

Post by elk »

Crna ruka, pardon reka se probudio :thumbup:
Meni bijase fin caj jutros uz klip. "Pacijenti" su bili ubijani 4 godine, bez vode, struje, grijanja, gladni i tretirani kao zivotinje...ne zaboravljaju....ostace mozda ukrajinci i bez ovog svega. I? Hoce to smradovima donijeti pobjedu? Inace, gadjanje civila i infrastrukture je stari nacin denacikikacije....vekovni.
lajkujMe

#129636 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus

#129637 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jos uvijek ruje ne pokusavaju nista. vidjecemo dug je dan
mishic

#129638 Re: Ukrajina

Post by mishic »

file:///C:/Users//Desktop/Zbog čega i koga neke lekcije o humanosti vrijeđaju i bole do kosti.docx
BiBi911

#129639 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

apsidejzi wrote: 31/10/2022 07:30
CrveniKuk wrote: 30/10/2022 21:14 Djelovanje Ukrajinskog drona. Iz drugog pokušaja,mislim da je Rus ili teško ranjen ili ubijen.
Spoiler
Show
Jbt u kakvom dobu mi zivimo. Ovo je nevjerovatno. Znaci ja sad sjeo da popijem jutarnju kaficu prije nego odem na posao i gledam ovaj video. Kontam, jarane covjek izgubi svoj zivot a ja to gledam lagano uz kaficu. Jos mi nije nesto posebno ni potresno. Na stranu to sto je ruski vojnik i sto meni generalno nije zao ruske vojske jer su agresori u tudjoj zemlji. Al ono ljudski, bez obzira ko je ko... ja pijem kaficu laganini, spremam se za svoj dan uz jutarnju dozu "zabave". Ko da je squid game i ja imam masku ispod koje gledam ljude kako se ubijaju. Ustvari i imam "forumsku masku" tako da nije KAO squid game, nego jeste squid game.

Neku noc gledam film na netflixu o zapadnom frontu u 1 sv. ratu (Na zapadu nista novo) i tu vidis apsurd ratovanja, ubijanja i svega vezanog za to. I onda skontas da je i ovo sranje u Ukrajini isto to. Samo sto je meni ovo i dalje film a ovim ljudima realnost. Ne znam... izvinjavam se na "offtopicu", ali covjek sam sebe uhvati kako ljude prestane gledati kao ljude nego ih pocne gledati kao izvor zabave.
Ja sam jutros u pivu I malo meze gledao kako onaj gori, valja se a nece da crkne sve mu. Iskreno nazovi me(nas) kako hoces zabrinuti su su onu stranu Drine. Mozda je malo bolesno dok gledajuci dok rusi krvare al bolje oni no ja I meni slicni. Ukrainci ih nisu zvali da dodju u Ukrainu dosli su da sirom oduzmu nesto sto nije njihovo.
mishic

#129640 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Zbog čega i koga neke lekcije o humanosti vrijeđaju i bole do kosti?
Bezbroj scena iz Ukrajine koje imamo priliku pratiti i vidjeti na različitim portalima sablasne su. Jedan poremećeni diktatorski um drznuo se da napadne suverenu zemlju i da svim mogućim sredstvima ubija nedužne ljude, žene, djecu i starce, razara njihove domove, ruši, pali i uništava sve pred sobom kako bi zadovoljio svoju diktatorsku sujetu.
U toj zločinačkoj namjeri podržava ga većina stanovnika njegove zemlje a njegova soldateska izvršava njegove naloge pri tome bezobzirno ubijajući, pljačkajući, utjerujući strah i iživljavajući se na nedužnim građanima . Plan je bio pokoriti i uništiti suverenu Ukrajinu pretvorivši je u Rusiju.
Ova repriza nama dobro poznatog scenarija u mnogima od nas probudila je slike koje smo svojim očima gledali devedesetih godina kada smo mi i naše porodice bili u ulozi Ukrajinaca. Kada smo nemočni, nenaoružani i potpuno nedužni na svojim kućnim pragovima dočekivali razularenu i pijanu soldatesku koja je na naše oči ubijala našu djecu, porodice, starce i palila našu imovinu dok smo mi, znajući šta nas čeka, sakriveni sve to gledali ne mogavši povjerovati svojim očima šta su te zvijeri bile spremne činiti.
Neko je te zvijeri poslao na naše kućne pragove sa istim ciljem i motivom koji Putler danas ima.
Prije toga vršene su temeljite pripreme, trenirani Draženi Erdemovići da na svinjama vježbaju klanja, sabrani kriminalci svih vrsta diljem svijeta, dato im naoružanje i poslani su da bez milosti i izuzetka kolju, ubijaju, pale i ruše sve pred sobom... Iza njih stajala je soldateska čije naoružanje smo svi nabavljali odvajajući od svog i zalogaja svoje djece.
Što nije ubijeno na kućnom pragu i uspjelo je u prvi mah pobjeći bez igdje ičega hvatano je kao marva a onda ubijano ili odvođeno u mučilišta, logore i tzv. sabirne centre da bi iskusilo nezamislive patnje, poniženja, uvrede i zvjerska iživljavanja nad sobom i članovima familije shvatajući da je smrt koja ih je bila mašila premija i stotinu puta bolji izlaz i rješenje od ovoga što ih je tu zadesilo.
Ne postoji jezik kojim se može izraziti i opisati tuga, bol i patnja koja je svakodnevno priređivana tim osobama koje su vapile za smrću i doživljavale je kao premiju i jedini mogući izlaz iz tog pakla. Majke su doživljavale smrt svoje djece kao olakšanje jer više neće gledati strahote mučenja i iživljavanja nad njima.
Mi koji smo pobjegli, tražili načina da se domognemo puške i konačno se uspjeli skrasiti u nekoj grupi koja je imala koju puškicu jurišali smo na dobro opremljenu, naoružanu i obučenu soldatesku i njene jedinice kao da njihove granate ne raznose i njihovi meci ne ubijaju. Ginuli smo jurišajući na tu gamad u nastojanju da saznamo gdje su nam djeca, porodice, roditelji, rodbina, komšije, prijatelji... Ginuli i jedni drugima rane vidali i bez saniteta, i bez zavoja i bez anestetika gledajući svakodnevno kako spora i odgođena smrt može biti teška a patnje u ranam, uz glad i neizvjesnost nepodnošljive.
Potom smo saznavali ili svojim očima viđali da su soldatesci i Erdemovićima pristupile i naše komšije, bivši školski drugari, prijatelji, kumovi i da zajedno s njima učestvuju u našoj golgoti, uživaju u našim patnjama i raduju se kada shvate da su nam priredili neizdržive patnje. Da smo mi i naše porodice pred uništenjem i nestankom. Njihova radost bila je veća što su naši gubici i patnje bili nepodnošljiviji.
Naš inat i mržnja prema svemu tome što nam je priređeno učinio nas je ovakvim. U onome što gledamo u Ukrajini vidimo reprizu toga. A one što nam danas drže lekcije o humanosti šaljemo Erdemoviću i njegovim instruktorima, šaljemo ih soldatesci, soldateskama i pomraćenim diktatorskim umovima da njima dijele lekcije i pričaju o humanosti.
Spoiler
Show
[][/spoiler]
lajkujMe

#129641 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Čitalac

#129642 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zanimljive detalje sa prekinutih pregovora Kijeva i Moskve iznosi član ukrajinske delegacije Rustem Umierov. Kaže da su Rusi imali zadatak da se pojave, pokušaju da zastraše drugu stranu i onda odu. Bili su potpuno zbunjeni odlučnošću Ukrajinaca, a pregovorima su naravno prisustvovali i izaslanici tajnih službi.
They really believed in what they were saying, and they said nonsense. I think you're right – apparently, they dreamed of seeing Ukrainians who came, scared and annoyed. And then came people who put their position and did not take into account anything. And it was unformatted for them, they were not used to this format. The democratic format is incomprehensible to them...
There were a lot of special services there. I think that there were both Belarusian and Russian special services. They were sitting behind their delegation, there were about 10 people. These people followed, asked something, watched us answer, what we do, what we take, wrote something down…
I Umierov je, uz Romana Abramoviča, nakon pregovora imao čudne simptome. I dalje se utvrđuje da li se radilo o trovanju.
Something was in my eyes, they were red. We then stopped by the doctors, and we've been told that nothing very strong has happened, but it was something we don't understand. And then we went to other specialized doctors who are engaged in chemical attacks, and they looked. We asked: "Do we create a danger to people or not?" These people said no. And they recommended us to other doctors who had already performed a washing operation, then they gave some medicines, and so on. We subsequently flew to Turkey, and in Turkey they treated us. Special bodies are working on this. I don't know how, what or how it all happened. But this information was very carefully checked. Our foreign partners are also involved there.
A_A_AKCIJA

#129643 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Peacean wrote: 31/10/2022 10:11 Teško da će Ukrajinci dobiti F-15, to jeste jedan od najboljih lovaca ali je takođe vrlo komplikovan i za korištenje i za održavanje, da ne spominjemo da je takođe izuzetno skup za korištenje. Vjerovatno im sleduju polovni F-16 iz partnerskih zemalja, mada će i to biti ogromna nadogradnja nad migovima i suhojima.
F16, multirole fighter, je ono što treba Ukrajini. F15 je puno ozbiljniji avion, kojeg rijetko kome prodaju. Zadnja verzija je skuplja od F35.

Puno je bitnije šta dolazi uz njega. AA Rakete koje nadmašuju ruske u dometu, pametne bombe...

AVACS-i su svakako neprestano u zraku iznad Crnog mora, Rumunije i Poljske. Oni su oči i uši tih budućih aviona Ukrajine.

Aerodromi sa kojih će letjeti moraju biti slojevito zaštićeni kako ne bi bili uništeni na tlu.

Ima tu još dosta pripreme, jer zapadna ideja avijacije i ruska se drastično razlikuju.
A_A_AKCIJA

#129644 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Spoiler
Show
mishic wrote: 31/10/2022 12:35 Zbog čega i koga neke lekcije o humanosti vrijeđaju i bole do kosti?
Bezbroj scena iz Ukrajine koje imamo priliku pratiti i vidjeti na različitim portalima sablasne su. Jedan poremećeni diktatorski um drznuo se da napadne suverenu zemlju i da svim mogućim sredstvima ubija nedužne ljude, žene, djecu i starce, razara njihove domove, ruši, pali i uništava sve pred sobom kako bi zadovoljio svoju diktatorsku sujetu.
U toj zločinačkoj namjeri podržava ga većina stanovnika njegove zemlje a njegova soldateska izvršava njegove naloge pri tome bezobzirno ubijajući, pljačkajući, utjerujući strah i iživljavajući se na nedužnim građanima . Plan je bio pokoriti i uništiti suverenu Ukrajinu pretvorivši je u Rusiju.
Ova repriza nama dobro poznatog scenarija u mnogima od nas probudila je slike koje smo svojim očima gledali devedesetih godina kada smo mi i naše porodice bili u ulozi Ukrajinaca. Kada smo nemočni, nenaoružani i potpuno nedužni na svojim kućnim pragovima dočekivali razularenu i pijanu soldatesku koja je na naše oči ubijala našu djecu, porodice, starce i palila našu imovinu dok smo mi, znajući šta nas čeka, sakriveni sve to gledali ne mogavši povjerovati svojim očima šta su te zvijeri bile spremne činiti.
Neko je te zvijeri poslao na naše kućne pragove sa istim ciljem i motivom koji Putler danas ima.
Prije toga vršene su temeljite pripreme, trenirani Draženi Erdemovići da na svinjama vježbaju klanja, sabrani kriminalci svih vrsta diljem svijeta, dato im naoružanje i poslani su da bez milosti i izuzetka kolju, ubijaju, pale i ruše sve pred sobom... Iza njih stajala je soldateska čije naoružanje smo svi nabavljali odvajajući od svog i zalogaja svoje djece.
Što nije ubijeno na kućnom pragu i uspjelo je u prvi mah pobjeći bez igdje ičega hvatano je kao marva a onda ubijano ili odvođeno u mučilišta, logore i tzv. sabirne centre da bi iskusilo nezamislive patnje, poniženja, uvrede i zvjerska iživljavanja nad sobom i članovima familije shvatajući da je smrt koja ih je bila mašila premija i stotinu puta bolji izlaz i rješenje od ovoga što ih je tu zadesilo.
Ne postoji jezik kojim se može izraziti i opisati tuga, bol i patnja koja je svakodnevno priređivana tim osobama koje su vapile za smrću i doživljavale je kao premiju i jedini mogući izlaz iz tog pakla. Majke su doživljavale smrt svoje djece kao olakšanje jer više neće gledati strahote mučenja i iživljavanja nad njima.
Mi koji smo pobjegli, tražili načina da se domognemo puške i konačno se uspjeli skrasiti u nekoj grupi koja je imala koju puškicu jurišali smo na dobro opremljenu, naoružanu i obučenu soldatesku i njene jedinice kao da njihove granate ne raznose i njihovi meci ne ubijaju. Ginuli smo jurišajući na tu gamad u nastojanju da saznamo gdje su nam djeca, porodice, roditelji, rodbina, komšije, prijatelji... Ginuli i jedni drugima rane vidali i bez saniteta, i bez zavoja i bez anestetika gledajući svakodnevno kako spora i odgođena smrt može biti teška a patnje u ranam, uz glad i neizvjesnost nepodnošljive.
Potom smo saznavali ili svojim očima viđali da su soldatesci i Erdemovićima pristupile i naše komšije, bivši školski drugari, prijatelji, kumovi i da zajedno s njima učestvuju u našoj golgoti, uživaju u našim patnjama i raduju se kada shvate da su nam priredili neizdržive patnje. Da smo mi i naše porodice pred uništenjem i nestankom. Njihova radost bila je veća što su naši gubici i patnje bili nepodnošljiviji.
Naš inat i mržnja prema svemu tome što nam je priređeno učinio nas je ovakvim. U onome što gledamo u Ukrajini vidimo reprizu toga. A one što nam danas drže lekcije o humanosti šaljemo Erdemoviću i njegovim instruktorima, šaljemo ih soldatesci, soldateskama i pomraćenim diktatorskim umovima da njima dijele lekcije i pričaju o humanosti.
Spoiler
Show
[]
[/quote]

[/spoiler]

Kada su saveznici ušli u Njemačku i oslobodili logore, zatekli su neopisiv užas. Gomile leševa, gasne komore, peći za spaljivanje ...

Pored logora su živjeli Nijemci, koji su se pravili da se ništa loše nije dešavalo u njihovom komšiluku. Čak su od logora mogli kupiti pepeo spaljenih ljudi da time đubre zemljište za poljoprivredu.

Upravo zato su te iste Nijemce nasilno odvodili u te logore, da svjedoče užasu koji su podržavali svojom pasivnošću. Da vide nad čime su zatvarali oči.

E zato treba postavljati ove snimke. Kada se zapiju troprstaši i krenu sa pjevanjem o krvavoj Drini, da znaju šta ih čeka. Kakav će užas doživjeti.

Nema boljeg načina da se otrijezne siledžije od vlastitih muda koja u samljevenom stanju lete kroz zrak negdje na istoku Ukrajine.

Ovo je faza brutalnosti gdje je samo brutalnim ubijanjem neprijatelja moguće zaustaviti agresiju i ohladiti stoku koja je podržava. Kada cijena same ideje postane previsoka, kada se bude mjerila sakaćenjem, rukama i nogama, životima siledžija... A pogotovo kad se to sve slikovito prikaže idiotima koji gaje tu ideju. Da znaju koja je prava i realna cijena njihovog pomahnitalog zločinačkog nauma.

Šteta što zvuk nije još bolji da se čuju urlici i agonija, što nema mirisa vlažne jame ujutro, pomiješanog sa svježe eksplodiranom granatom koja je raznijela Ivana pored tebe. Ovih pola minute snimka nije ni par procenata užasa koje treba što slikovitije prenijeti onima koji podržavaju ovo nasilje i koji ga tom podrškom raspiruju.

Samo što više ovih sadržaja. Kad god kome padne na pamet apologetika, nafta, plin, geopolitika, znate Rusi... Samo pravu cijenu pokazati.

Dosta je više salonaca koji rat doživljavaju kao mješavinu šaha i debatnog kluba. Ovo vas čeka. I gore sto puta od ovoga.
zigzag

#129645 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ništa to neće promijeniti u njihovim glavama. Jedini uspjeh što za narednih nekoliko decenija nemaju šanse da opet prave nekakve svjetove na ovim prostorima.
Ali će guslati vikendom i praznicima čekajući svoj trenutak.
Čitalac

#129646 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ukrajina je velika tajna. Služba je u jednom od kontejnera na carini u Odesi pronašla – helikopter.
The State Bureau of Investigation continues an effective "audit" of 133 containers hidden at Odesa customs: during the inspection of the next container, law enforcement officers found a multipurpose Mi-2 helicopter.
According to the bureau, this helicopter could have been performing combat missions at the front for eight months of war, but customs was in no hurry to register it.
The owners of the equipment and the circumstances of the movement of the helicopter are currently being established. It will also provide a legal assessment of the actions of customs officials, who in the conditions of Russia's full-scale aggression against Ukraine did not take any steps for the timely customs clearance of the helicopter, the SBI emphasizes.
Currently, the helicopter has been seized and the issue of transferring it to the needs of the Armed Forces of Ukraine is being resolved.
Image
drug_profi

#129647 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

A_A_AKCIJA wrote: 31/10/2022 13:41

E zato treba postavljati ove snimke. Kada se zapiju troprstaši i krenu sa pjevanjem o krvavoj Drini, da znaju šta ih čeka. Kakav će užas doživjeti.

Nema boljeg načina da se otrijezne siledžije od vlastitih muda koja u samljevenom stanju lete kroz zrak negdje na istoku Ukrajine.

Ovo je faza brutalnosti gdje je samo brutalnim ubijanjem neprijatelja moguće zaustaviti agresiju i ohladiti stoku koja je podržava. Kada cijena same ideje postane previsoka, kada se bude mjerila sakaćenjem, rukama i nogama, životima siledžija... A pogotovo kad se to sve slikovito prikaže idiotima koji gaje tu ideju. Da znaju koja je prava i realna cijena njihovog pomahnitalog zločinačkog nauma.

Šteta što zvuk nije još bolji da se čuju urlici i agonija, što nema mirisa vlažne jame ujutro, pomiješanog sa svježe eksplodiranom granatom koja je raznijela Ivana pored tebe. Ovih pola minute snimka nije ni par procenata užasa koje treba što slikovitije prenijeti onima koji podržavaju ovo nasilje i koji ga tom podrškom raspiruju.

Samo što više ovih sadržaja. Kad god kome padne na pamet apologetika, nafta, plin, geopolitika, znate Rusi... Samo pravu cijenu pokazati.

Dosta je više salonaca koji rat doživljavaju kao mješavinu šaha i debatnog kluba. Ovo vas čeka. I gore sto puta od ovoga.
Bravo!
Sanjarko

#129648 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

Mamicu im njihovu, agresorsku, opet po infrastrukturi jutros ili juce, kao i nas sto su gadzali, mrcvarili itd.
Dimu1927

#129649 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

vrlo rado uz jutarnju kafu cu gledati mrcvarenje agresorskih orka ovim dronovima i bilo cim. posebno zelim taj tretman ovim junacinama sto ispale raketu na grad na civile itd sve do konacnog poraza, njima bar po 3 4 ove bombice na glavu da ih dobro ovjeri

smrt agresorima a slava ukrajinskim herojima
statixx

#129650 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Post Reply