Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#64451 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ako uzmemo onih 9 golova koje su utrpali Bournemouthu, ove sezone i napad je isto tako grozan. Bez tih 9 golova u jednoj utakmici, na preostalim su tek 14 dali npr.
Ma ocajna sezona i to je to, s kojeg god kraja da analiziras.
AmiĐa_Idriz

#64452 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli wrote: 30/10/2022 10:49 Na moju veliku zalost, a vjerujem i vecine pravih fanova, prva faza raspetljavanja ove situacije ce zavrsiti tako sto ce Klopp otici sam ili ce dobiti nogu. To je neminovno.
To ukoliko bi se desilo moje oči više ne bi sekund neke Liverpoolove utakmice pogledale, bar dok se i FSG ne deratizira iz kluba.

Ta opcija ne dolazi u obzir.
no_sekirli

#64453 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

AmiĐa_Idriz wrote: 30/10/2022 18:34
no_sekirli wrote: 30/10/2022 10:49 Na moju veliku zalost, a vjerujem i vecine pravih fanova, prva faza raspetljavanja ove situacije ce zavrsiti tako sto ce Klopp otici sam ili ce dobiti nogu. To je neminovno.
To ukoliko bi se desilo moje oči više ne bi sekund neke Liverpoolove utakmice pogledale, bar dok se i FSG ne deratizira iz kluba.

Ta opcija ne dolazi u obzir.
Nemoj misliti da ja prizeljkujem takav rasplet, nego jednostavno mislim da ce tako biti. Cak vjerujem da bi prije Klopp mogao sam ponijeti ostavku, nego da ga ovi firauni potjeraju, pa da mu moraju platiti odstetu.
Ne znam sta bi se drugo moglo desiti da se ova bezidejna igra, u kojoj igraci od 50+ miliona izgledaju na terenu kao potpuni amateri. Plus, njihov govor tijela pokazuje da tu nema nekakvog zara i zelje za neki napredak.

Pa jeste li vi vidjeli zadnje napade jucer? Primis gol pred sami kraj i imas 5 minuta za poravnat, i onda se upute 4 lopte u bunar bez sekunde opasnosti za protivnika. Ja ne mogu vjerovati sta sam gledao, potpuno su se predali nakon gola.

Bez obzira sto tekma za Napolijem ne znaci nista, kontam da ce biti jako bitna za buducnost Kloppa.
vaučer

#64454 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Napoli je nebitan i nadam se da neće igrati nijedan prvotimac. Bodovi protiv Spursa su jedini bitni i trebamo odmarati ekipu.
BHF_Manijak

#64455 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa ja od pocetka sezone govorim da im je govor tijela zakurac.
Nije vise ni igra problem ni rezultati koliko ta devastiranost u izrazu lica, govoru tijela.

Ok, finis prosle sezone je bio energetski iscrpan, ali mater mu jebem 6 mjeseci od toga je proslo.
vaučer

#64456 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Pa nisu idioti. Gledaju kako ekipe ulaži, dovode zvijezde i slažu ekipe a oni dobiju ‘Ej momci, ajmo opet junački. Malo nas je i pola vas je na terapiji ali možete vi to.’ Upali godinu, dvije ali pet puta neće. A pozicije im nisu upitne pa se ne moraju brinuti. Neće Jones izbaciti Hendersona iz ekipe, ni Gomez Van Dijka itd. Sad su u cruising modu i boli ih kurac. Da ih imaš kim zamjeniti i napucati na klupu vidio bi kako se ore teren za svaku loptu.
drug_profi

#64457 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Dok LFC ne kupe neki naftasi nema od toga nista.
Imace 12-13 dobrih, 5-6 osrednjih i 7-8 da su na broju, vazda....
no_sekirli

#64458 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 30/10/2022 18:59 Napoli je nebitan i nadam se da neće igrati nijedan prvotimac. Bodovi protiv Spursa su jedini bitni i trebamo odmarati ekipu.
Ne mislim ni ja da je bitan rezultat, ali...

Eventualni drugi poraz za redom doma nece dobro leci ni igracima, ni navijacima. Pritisak ce porasti jos vise.

Gomezu svaka cast, ali krajnje je vrijeme da odmori malo na klupi. Nat "neustrasivi" ceka ko zapeta puska :D
BHF_Manijak

#64459 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma nece se nista promijeniti. Ovi ce vjerovatno povuci najnepopularniji potez, ali i najlaksi, nogirat ce Kloppa ukoliko se nastavi losi niz, pokusati izazvati neki pozitivan sok s promjenom trenera i hajmo Jovo nanovo.

Fakat sam skeptik sto se FSG-a tice, ici ce ovo Arsenalovim stopama bojim se. Jednostavno pokazalo se dosad milion puta da americki vlasnici ne mogu voditi evropske klubove. Nije to isti sport i nacin vodjenja k'o u Americi i Bog. Dobru recenicu procitah na Liverpoolecho: This isn't American sport. Seasons cannot be written off with a reset and a change in the summer. Poor campaigns have far reaching consequences. And their ownership may come under increasing klix should that happen.

To je to otprilike. Medjutim ove boli qrac, dok nema velikih gubitaka, picit ce svoje. Ulaznice idu, Liga prvaka ide, jebo ulaganje.

Steta, imali su s Kloppom sve na pladnju servirano, od Lige prvaka do Lige nakon 30 godina, samo da su debili pratili covjeka, mogli su pokorit Englesku.
drug_profi

#64460 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

BHF_Manijak

#64461 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Jedan od komentara: Conference league calling :lol: :lol: :mrgreen:
convict

#64462 Re: Liverpool FC

Post by convict »

ne bih da branim FSG, ali ne radi se samo o ulaganjima. prakticno ista ova ekipa (- Mane +Darwin) je prije samo 5 mjeseci bila u igri za 4 trofeja do zadnjih minuta. jasno je bilo da bez pojacanja necemo biti konkurentni za titulu, ali nije normalno da padnemo toliko da nas tamburaju Nottingham i Leeds.
igraci nisu motivisani? imaju 100-200 hiljada razloga sedmicno da ginu na svakoj utakmici. sta jos treba?
ovdje trebaju neki zestoki rezovi, pojma nemam kakvi, ali 2-3 pojacanja nece rijesiti problem.
no_sekirli

#64463 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

BHF_Manijak wrote: 30/10/2022 22:55 Jedan od komentara: Conference league calling :lol: :lol: :mrgreen:
Imamo samo 7 bodova vise od zadnjeg na tabeli, koji nas je btw. pobijedio prije par dana :mrgreen:

Iz ove perpektive i Konferencijska liga izgleda daleko.

@convict spominje da i nije bas do manjka kvalitetnih igraca, sto se djelimicno i slazem. Medjutim, kada se pogleda malo iz vece udaljenosti, ovaj tim ima 4-5 bas kvalitetnih igraca, i ostalo je cisti prosjek. Sve njih je na vecu razinu digao Klopp i ekipa oko Kloppa. Zbog toga, ja strahujem da ce Klopp fasovat.
Ili je Klopppva magija nestala, ili je doslo do klasicnog zasicenja unutar ekipe, pa uz silne ozlijede imamo situaciju koju imamo.

EDIT:

Sedam protiv četiri u obrani :-)

Image
BHF_Manijak

#64464 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Prvo nikad za nikad se ovaj ubacaj nije smio desiti. Sve ostalo je bonus.

I cesljam highlightse od pocetka cemerne sezone (znam, mazohista) i pricajte vi sta hocete, ali Darwin je kius Boziju promasivao i to na 0:0 ili 0:1 za protivnika. OK, proices prilagodbe bla bla bla, medjutim toliko zicera, ma ne ide mi u glavu i Bog.

Medjutim hajde, svakako nije jedan od najvecih krivaca, ima puno gorih linija.
Plunkett

#64465 Re: Liverpool FC

Post by Plunkett »

I mene nervira taj izgovor za Darwina, proces prilagodbe kao za napadaca koji on mora proci etc.

Mi ne pricamo o tome jel se on otvara dovoljno ili ne(nit ja to mogu suditi jer nisam eskpert ali mogu okvirno dati sud kao laik), ali je problem kad napadac fuli zicer. A to nema veze sa prilagodbom, 7m je 7m i u Liverpoolu i u Lisabonu.
BHF_Manijak

#64467 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

E Laimer ima da ih iz govana izvadi... :lol:
no_sekirli

#64468 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

..."Laimer je trenutno povrijeđen, ali će se oporaviti do januara, te će biti spreman za drugi dio sezone"...

Image

Nema dalje, pravo pojacanje za nas :run:
convict

#64469 Re: Liverpool FC

Post by convict »

da mi je par minuta popricati sa ljudima koji ovo vode da vidim kako oni sami sebi objasne da je dobra ideja dovesti igraca sa ovakvom historijom povreda. bilo ko se moze povrijediti bilo kad, ali nakon sto neko propusti ovoliko utakmica u zadnje dvoje sezone, to mora ostaviti trag na formu da je ne znam kakav talent u pitanju.
BHF_Manijak

#64470 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ovo vise nije panic buy, ovo je desperate buy. Ako se desi...

Nadam se da su svjesni da njima dvije svjetske klase trebaju u vezi, ne polovnjaci!
AmiĐa_Idriz

#64471 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Osim tog linka bukvalno nigdje nisam vidio to :lol:

Laimer se jeste spominjao ljetos, a i to u nekakvim opskurnim medijima.
AmiĐa_Idriz

#64472 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Matchday, :zzzz:

Image
BHF_Manijak

#64473 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kako ove slike i najave podsjecaju na neka ljepsa vremena, kad se iscekivala utakmica k'o godina. Sad... Sad molim Boga da ne igraju.
AmiĐa_Idriz

#64474 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ima hrabrih koji najavljuju Bajcetica u startnih 11. Nadam se da je istina, od ovosezonskog Fabinha teško da može iko gori biti.
no_sekirli

#64475 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Treba momku dati sansu. Mada na zadnjoj kad je usao, totalno je lutao po terenu.
Post Reply