Znam da to vise slabo ko koristi.
Imam oglasene 2 od po 128 GB haman godinu i niko nije ni upitao za njih
Ali sa samog stanovista dizajna telefona i prostora,izbqcivanje micro sd utora nema nikakvog opravdanja niti proizvodjacu donosi ikakve ustede.
Moderator: Benq
Znam da to vise slabo ko koristi.
Ma kontam to, ali mi se ne sviđaju ovi daljinski upravljači, you tube bolje i ekranom veće izgleda na staroj Motoroli 16:9 formata od 6 inča nego na novijem Nordu od 6.49 inča.skafiskafsnjak wrote: ↑27/10/2022 22:17 Jes, al nemas fluidnost kao novi telefoni, nemas 120hz..itd itd.
Uvijek imas telefone s 512 gb![]()
nema veze sa dizajnom, nego jednostavno izbacujes stvar sto niko ne koristi.
Razumijem, nije puno para, lakše promijeniti telefon.citroen xm wrote: ↑28/10/2022 10:16 Sve to jeste tako, a opet u praksi dobiješ telefon koji će glatko izdržati 3 godine ako ga ne slupaš. Pa mene služi dobro telefon od 350 KM evo već 2,5 godine. I izuzmem li par packi na ekranu koje sam dobio tako što sam bukvalno pao na ekran okrenut prema zemlji i proklizao. Ostatak telefona u super stanju.
Nakon 3 godine već lagano otkazuje baterija i ostale stvari, a ja ne bih imao živaca da se sa nebitnom spravom poput telefona zezam i popravljam.
Nije do toga, već je kompanijama u interesu prebaciti sve na cloud i naplaćivati na mjesečnoj bazi.
Da,to je to...samo da vise zaradefortaleza wrote: ↑28/10/2022 12:44Nije do toga, već je kompanijama u interesu prebaciti sve na cloud i naplaćivati na mjesečnoj bazi.
Tu su i Spotify, Netflix i ostale streaming usluge, nitko ne skuplja offline sadržaj.
Google kao jedan od najvećih cloud providera još odavno ne izbacuje telefone sa SD slotom, ustvari nije nikad izbacio telefon s dodatkom SD slota još od 2013te.
Kako tomisliš izbačen microSD slot?fortaleza wrote: ↑27/10/2022 21:52Izbačen microSD slot, znači Redmi prekrižen.zippoo87 wrote: ↑27/10/2022 19:48 Evo upravo predstavljena i Redmi Note 12 serija telefona.
Novost je da od sada u Redmi Note seriji na kamerama ima OIS a i dolaze sa 200 MP kamerama i 210W punjenjem,sa Xiaomi tehnologijom,gdje je punjac dosta manji nego ove sadasnje cigle.
Detaljnije procitajte na linku
https://www.bajtbox.com/redmi-note-12-p ... ifikacije/![]()
Ispod haube oba telefona pokreću nedavno predstavljeni Dimensity 1080 čip, koji stiže uparen sa do 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, koju je moguće i proširiti microSD karticom.
To je tipfeler, na deset drugih mjesta kao i na gsmareni i notebook check stranicama piše da nema microSD slota, u pitanju je model za kinesko tržište. Ako bude kao s 11kod kod nas bi trebao biti uključen microSD slot.Proosvjetni_uhljeb wrote: ↑28/10/2022 17:56Kako tomisliš izbačen microSD slot?
Ispod haube oba telefona pokreću nedavno predstavljeni Dimensity 1080 čip, koji stiže uparen sa do 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, koju je moguće i proširiti microSD karticom.
Prije će biti da je pogrešna informacija jer je rečenica napisana tako da je malo vjerovatno da je tipfeler (dvije riječi se razlikuju na dva mjesta: umjesto "nije moguće" piše "je moguće" a i imaju viška veznik "i".
Pogledao sam dosta recenzija ali nigdje nisam vidio da li postoji opcija da se promjeni rezolucija ekrana ili si zakucan svo vrijeme na 1220 x 2712. Ja imam Xiaomi Pad 5 sa 1600 x 2560 rezolucijom i ne može se mijenjati pa me zanima je li ista situacija i naovom 12T ili su ipak dodali. Jesi možda ti gledao?fusion_ba wrote: ↑27/10/2022 21:22 Utisci za Xiaomi 12T nakon 10 dana korištenja.
Kamera dosta dobra (zanimljiva mi je clone opcija), proximity radi uredno, brz, vizuelno lijep.
Jedino je punjač stvarno velik i težak, a napuni za nekih 20 minuta od 0 do 100. Baterija tu i tamo, izdrži cijeli dan a koristim većinu vremena 4G kad nisam kući, ali vjerujem da će to standardno ispeglati u narednim ažuriranjima da traje i duže.
Pročitao sam da 12T podržava esim, a ovaj obični ne.
Nisam našao tu opciju promjene rezolucije pa kontam da i nije moguće promijeniti.Sveti Koilije wrote: ↑29/10/2022 11:33Pogledao sam dosta recenzija ali nigdje nisam vidio da li postoji opcija da se promjeni rezolucija ekrana ili si zakucan svo vrijeme na 1220 x 2712. Ja imam Xiaomi Pad 5 sa 1600 x 2560 rezolucijom i ne može se mijenjati pa me zanima je li ista situacija i naovom 12T ili su ipak dodali. Jesi možda ti gledao?fusion_ba wrote: ↑27/10/2022 21:22 Utisci za Xiaomi 12T nakon 10 dana korištenja.
Kamera dosta dobra (zanimljiva mi je clone opcija), proximity radi uredno, brz, vizuelno lijep.
Jedino je punjač stvarno velik i težak, a napuni za nekih 20 minuta od 0 do 100. Baterija tu i tamo, izdrži cijeli dan a koristim većinu vremena 4G kad nisam kući, ali vjerujem da će to standardno ispeglati u narednim ažuriranjima da traje i duže.
Pročitao sam da 12T podržava esim, a ovaj obični ne.
Nema taj model ESIM, kao ni jedan Xiaomi do ovoga 12T PRO. Svi ostali imaju samo SIM.Sanjarko wrote: ↑29/10/2022 12:02 koliko treba da se napuni Redmi neki 9 od 5000 mAh baterija, i moze li se nastimati bez SIM/USIM kartica napocetku?
ovaj: https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_9a-10279.php
Od 0-100% oko 3 sata jer nema nikakvo brzo punjenje.Sanjarko wrote: ↑29/10/2022 12:02 koliko treba da se napuni Redmi neki 9 od 5000 mAh baterija, i moze li se nastimati bez SIM/USIM kartica napocetku?
ovaj: https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_9a-10279.php
kakve veze ima apple sa ovim? jesu li to i oni pokusali sa nekim 200w punjacem pa propalo ili?aston_martin wrote: ↑30/10/2022 00:47 Xiaomi Redmi Note 12 Discovery Edition se napuni za samo devet minuta
![]()
![]()
![]()
https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /221028032
Kakav Apple, kakvo li sta.
Inace , brzina punjenja je ono jedina bitna stvar za mobitelaston_martin wrote: ↑30/10/2022 00:47 Xiaomi Redmi Note 12 Discovery Edition se napuni za samo devet minuta
![]()
![]()
![]()
Kakav Apple, kakvo li sta.
To ti nešto nije u redu, možda na ažuriranju nesto nije leglo kako treba. Probaj ponovo zadnju verziju skinuti i instalirati. Jeduno ako si extremni potrošač pa si je žario i palio tu godinu?skafiskafsnjak wrote: ↑30/10/2022 09:24Inace , brzina punjenja je ono jedina bitna stvar za mobitelaston_martin wrote: ↑30/10/2022 00:47 Xiaomi Redmi Note 12 Discovery Edition se napuni za samo devet minuta
![]()
![]()
![]()
Kakav Apple, kakvo li sta.![]()
A ostanes bez 50% kapaciteta baterije za godinu... Ev ja na mi10t pro nakon godinu imam 4-5h SOT, a na pocetku bilo 7-8 ...a 33w je...
Nemam pojma, a tako je.sencobih wrote: ↑30/10/2022 09:38To ti nešto nije u redu, možda na ažuriranju nesto nije leglo kako treba. Probaj ponovo zadnju verziju skinuti i instalirati. Jeduno ako si extremni potrošač pa si je žario i palio tu godinu?skafiskafsnjak wrote: ↑30/10/2022 09:24
Inace , brzina punjenja je ono jedina bitna stvar za mobitel![]()
A ostanes bez 50% kapaciteta baterije za godinu... Ev ja na mi10t pro nakon godinu imam 4-5h SOT, a na pocetku bilo 7-8 ...a 33w je...