Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

martina01

#32776 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Biće very interesting u nastavku! :izet:

Biće da je Muriz konačno progledao, ali uzaludno, jer opet gleda kroz Feragetove tamne naočare pa vidi samo ono što po Feragetu treba vidjeti: kako gube slučaj zbog nepravde i neprofesionalnosti, umjesto zbog profesionalnosti i pravičnosti.

Ponovno nahuškavanje javnosti od strane beskrupuloznog odvjetnika, priučenog dopravnika i nekadašnje DM kasirke...

Nema dvojbe da će ovaj zloćudni dvojac Feraget & Muriz, potpomognut zastupnicom Arijanom i njihovim istomišljenicima, uz odgovarajuću medijsku podršku, osobito podržano njihovom problematičnom FB stranicom, nastaviti vršiti pritiske na Sud Bosne i Hercegovine, na predsjednika Ranka i na sudsko vijeće, osobito pritiske i prijetnje na suca Perića, da ovi donesu odluke iz vlažnih snova pomenutih destruktivnih likova....

Hao jes nou!

Pravda za Dženana! Pravda za Sud Bosne i Hercegovine! Pravda za suca Perića! :bih:
Spit_fire

#32777 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Spit_fire »

Ateista wrote: 28/10/2022 12:37
Spit_fire wrote: 28/10/2022 12:31

Cuj kakvih politkciu interesa...ne tako davno bakir i sebija su gurani u ovaj slucaj kao da su medju glavnim prikeivacima ...plus Dino je ovaj slucaj koristio kao jednu od osnova kampanje na izborima prije 2 godine
Kao sto sam vec rekao - politicari ce koristiti sve sto mogu, ali da je to osnova kampanje je nidje veze.
I da jeste, sta muriz ima od toga, toliko frke da arijana bude zastupnik u sks?
Sta ima muriz i da li ima ista..ne znam fkt nisam ni rekao da ima

Al zbog politike i javnosti u ovom slucaju se prica o svemu osim o pociniocima istog
Spit_fire

#32778 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Spit_fire »

bitangeIprinceze wrote: 28/10/2022 12:36
Spit_fire wrote: 28/10/2022 12:31

Cuj kakvih politkciu interesa...ne tako davno bakir i sebija su gurani u ovaj slucaj kao da su medju glavnim prikeivacima ...plus Dino je ovaj slucaj koristio kao jednu od osnova kampanje na izborima prije 2 godine
Znaci ten points za bakira i sebija na slucaju Memic od pocetka desavanja, od febryara 2016
Ne razumijem sta hoces rec?

Sjecam se ko sad kad je pocela afera diploma kod senada i u avazu maltene su govorili da je sebija natjerala doticne dotkore da napisu da Alisa kma amneziju, a sjecam se da je i slucaj respiratori povevizan sa ovim samo se ne sjecam kakva je nebuloza tacno tu bila

Kao sto nedavno rekoh ..samo na ovoj temi ima bar 10 verzija za koje je zivotm tvrdjeno da su istinite i kad su pale, samo su nestale kao sto su i dosle...jer evo ima novih 10
Last edited by Spit_fire on 28/10/2022 14:10, edited 1 time in total.
bitangeIprinceze

#32779 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Spit_fire wrote: 28/10/2022 12:55

Kao sto sam vec rekao - politicari ce koristiti sve sto mogu, ali da je to osnova kampanje je nidje veze.

Al zbog politike i javnosti u ovom slucaju se prica o svemu osim o pociniocima istog
Ma samo da hoce pronaci vise te pocinioce i da svi odahnemo. Neko na slobodi a neko u betonu. 8-) Pa ko ziv ko mrtav
Ateista

#32780 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

Spit_fire wrote: 28/10/2022 12:55

Po meni je to najbitnije da li muriz to radi iz politickih ciljeva ili sto misli da je u pravu. To sto se politicari ukljuce da na to dobiju poene je ocekivano i nista novo, te nista ne govori o samom slucaju.
martina01

#32781 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Naredni tjedni su ključni za predmet Memić:

Slijede završna obraćanja tužilaštva i oštećenog, kao i obrana narednog tjedna, potom slijedi presuda krajem narednog mjeseca studenog/novembra.

Uporedo sa završnim obraćanjima i sudskim odlučivanjem pojačavat će se dirty Kampanja Udruge F&M&A, iznude osuđujuće presude. Modus operandi ove Udruge na iznudi željenih pravosudnih odluka (istrage, optužnice, pritvaranja, presude) je javnosti dobro poznat, da ne ponavljam na temi. Varijacije već viđenog.

Ono što je javnosti nepoznato, pa tako i meni jeste ovo:

Što će uraditi Feraget i Muriz nakon što sudac Perić objavi osuđujuću presudu, a Glavni tužitelj Milanko nakon toga naredi Ćazimu da ovaj privede kraju novu istragu, točnije naredi obustavu istrage protiv novoosumnjičenih? :D

Što?

Hajte dečki i pokoja curo na temi, započnite sa kreativnim i, nadam se, duhovitim odgovorima na ovo pitanje! :D
martina01

#32782 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Ispravka u mojem prethodnom postu:

Što će uraditi Feraget i Muriz nakon što sudac Perić objavi OSLOBAĐAJUĆU presudu, a Glavni tužitelj Milanko nakon toga naredi Ćazimu da ovaj privede kraju novu istragu, točnije naredi obustavu istrage protiv novoosumnjičenih? :D
bitangeIprinceze

#32783 Re: Slučaj Dženan Memić

martina01 wrote: 28/10/2022 13:17 Ispravka u mojem prethodnom postu:

Što će uraditi Feraget i Muriz nakon što sudac Perić objavi OSLOBAĐAJUĆU presudu, a Glavni tužitelj Milanko nakon toga naredi Ćazimu da ovaj privede kraju novu istragu, točnije naredi obustavu istrage protiv novoosumnjičenih? :D
Po ganjati i dalje ubice, logicno. Bas su ti glupa pitanja
YouAreMyDestiny

#32784 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Image

Počeli su.
Spit_fire

#32785 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Spit_fire »

klix wrote: 28/10/2022 14:18 Image

Počeli su.
Sudija Peric - Dodan na listu zavjerenika pod rednim brojem 738.
RtrnOfSalisbury

#32786 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RtrnOfSalisbury »

tamni vilajet :run:
GAU8

#32787 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 28/10/2022 13:32
martina01 wrote: 28/10/2022 13:17 Ispravka u mojem prethodnom postu:

Jok, nego će da bude meza nezapamćena...
YouAreMyDestiny

#32788 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Spit_fire wrote: 28/10/2022 14:34
klix wrote: 28/10/2022 14:18 Image

Počeli su.
Sudija Peric - Dodan na listu zavjerenika pod rednim brojem 738.
I ostali članovi sudskog vijeća takođe.
Ovo nije normalno.
bitangeIprinceze

#32789 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 28/10/2022 17:12
bitangeIprinceze wrote: 28/10/2022 13:32
Jok, nego će da bude meza nezapamćena...
Kako kome, oni sto samo citaju i nemju sta meziti. Ubice su i dalje na wanted. :thumbup:
GAU8

#32790 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Bitno je da se trenutni proces privede kraju i nedužni oslobode.

Sve poslije me ne zanima.
bitangeIprinceze

#32791 Re: Slučaj Dženan Memić

I ja se zalazem da se krivci uhapse, nista drugo nije nikome potrebno.
td_maajka

#32792 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

bitangeIprinceze wrote: 28/10/2022 20:08 I ja se zalazem da se krivci uhapse, nista drugo nije nikome potrebno.
I osude, da ne zaboravimo :thumbup:
bitangeIprinceze

#32793 Re: Slučaj Dženan Memić

td_maajka wrote: 28/10/2022 20:35
bitangeIprinceze wrote: 28/10/2022 20:08 I ja se zalazem da se krivci uhapse, nista drugo nije nikome potrebno.
I osude, da ne zaboravimo :thumbup:
:kiss:
martina01

#32794 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

"Ljuti", "nervozni" sudac Perić,

Riječi su Odvjetnika Ferageta u njegovom zadnjem javnom obraćanju povodom okončanja postupka...

Što se krije iza ovih neuobičajenijh javnih "kvalifikacija" izrečenih od strane odvjetnika The Ublehe Feraget Ifeta za suca Perića?

Nisu odvjetnik Feraget, a ni dopravnik Muriz navikli da u ovom “njihovom” predmetu netko obavlja svoj posao profesionalno, nezavisno i dostojanstveno.

Navikavao se godinama, pa očekuje ovaj bahati zloćudni dvojac da i u ovom sudskom predmetu pred njima nastave gmizati i pehlivanati javni i nejavni dužnosici, ali sada i sudije Suda Bosne i Hercegovine koje sude ovaj predmet.

Ali, prevarili se.

Kažu oni koji su uživo pratili suđenje, da nije sudac Perić bio ljutit, niti nervozan, već profesionalan u svom sudačkom nastupu kada nije dozvolio razvlačenje postupka unatoč višestrukim moljakanjima i insistiranjima tužiteljskog dvojca Ćazima & Dubravka. Čvrst kada je na kraju prekinuo drska ponašanja Ćazima & Dubravka koji su ga drsko prekidali i upadali u njegova sudačka izlaganja, te ih zbog toga javno opomenuo. :bih:

Zna odveć dobro odvjetnik Feraget kakva će biti sudska odluka, zna od početka suđenja, zapravo od tremutka onako iskamčeno potvrđene nezakonite optužnice.

Oslobađajuća presuda.

Ali valja sada praviti odvjetničke odstupnice povlačenjem na pričuvne pozicije. Treba sada, Feragetova je nova koncepcija kampanje, suca Perića predstaviti javnosti kao nekog ljutog, nervoznog, mušičavog, neubrojivog suca koji nije dorastao objektivnom suđenju i objektivnom rasuđivanju i odlučivanju u ovako "složenom" predmetu.

Također, Feragetova je dodatna koncepcija njihove kampanje nastavaka pravosudne prijevare i obmane, vješto poslati sublimalne poruke javnosti kako je sudac Perić “nervozan” jer je svjestan da će donijeti od nekoga iznuđenu nepravednu i nezakonitu oslobađajuću presudu unatoč osuđujućim dokazima, ali eto mora da je kupljen ili ucijenjen za takvu odluku, kao što je to svojevremeno uradio kada je oslobodio "Osmicu", pa se eto nervira, ljuti, preznojava...

hahahha, kako mizerna nakana i patetična spika odvjetnika Ferageta :lol: :lol: :lol:
Ateista

#32795 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

GAU8 wrote: 28/10/2022 19:28 Bitno je da se trenutni proces privede kraju i nedužni oslobode.

I ja sam uvijek za to da se neduzni oslobode, samo sto je u ovom slucaju mala sansa da su ovi stvarno neduzni, pitanje je da li ce uspjeti dokazati njihovu krivicu ili ne.
martina01

#32796 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Pitaju se mnogi koji prate ovaj slučaj i ovo suđenje, pa tako i ja,

da li će sudac Perić, koji slovi kao sudac i javni djelatnik "bez dlake na jeziku", nakon oslobađajuće presude svim optuženim po svim točkama optuženja, javno izreći i prokomentirati ono što je svima postalo očevidno jasno:

da se radi o nepotrebnom, iznuđenom suđenju, dakle nezakonitom, u režiji destruktivne grupe građana i dijela politike predvođene agresivno beskrupuloznim odvjetnikom, bahato primitivno zloćudnim autoprijevoznikom, politički angažovanom bivšom DM kasirkom i njihovim agresivnim destruktivnim sljedbenicima?

Suđenje koje se rezultiralo milijunskim štetama po državni proračun i bh. građane (ranija i ova “nova” istraga, aktualno suđenje, nadoknade šteta), nezakonitim uhićenjima, nezakonitim pritvaranjima, nezakonitim višemjesečnim držanjem u pritvoru nekoliko građana uključujući i jednu trudnicu!!!

Posebno je pitanje da li će nakon oslobađajuće presude Federalni MUP, SIPA i Državno tužilaštvo (naravno bez Ćazima & Co) imati profesionalnosti i hrabrosti otvoriti istrag, ali sada protiv osumnjičenih Ferageta, Muriza Arijane i ostalih osoba osnovano sumnjivih za počinjenje niza teških krivičnih djela, od lažnog prijavljivanja, svakovrsnih zlouporaba pa do ometanja istrage?

Da li je ovo doista kraj The Ublehe?

Da li se doista sprema, nakon okončanja ovog suđenja i novoistrage, procesuiranje Ferageta, Muriza, Arijane?
:bih:
GAU8

#32797 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Ateista wrote: 31/10/2022 08:47
GAU8 wrote: 28/10/2022 19:28 Bitno je da se trenutni proces privede kraju i nedužni oslobode.

I ja sam uvijek za to da se neduzni oslobode, samo sto je u ovom slucaju mala sansa da su ovi stvarno neduzni, pitanje je da li ce uspjeti dokazati njihovu krivicu ili ne.
Cudi me da si ti ateista...
Jer imas apsolutno identican nacin rezonovanja vjernika...
Ateista

#32798 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

Cuj nezakonito sudjenje :lol:
Sta sve covjek nece ovdje procitati.
Ateista

#32799 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

GAU8 wrote: 31/10/2022 11:01
Ateista wrote: 31/10/2022 08:47

Cudi me da si ti ateista...
Jer imas apsolutno identican nacin rezonovanja vjernika...
Zasto to mislis? Moje misljenje je zasnovano na osnovu informacija koje imam, ne tvrdim 100% da je tako, ali na osnovu ovoga sto znam puno vece sanse su da su krivi nego da nisu.
martina01

#32800 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by martina01 »

Uostalom,

bilo procesuiranja problematične krimi grupe okupljene oko Ferageta i Muriza ili ne, jedno je sigurno,

nakon oslobađanja optuženih više ništa neće biti isto!!!

Vrlo brzo bit će stavljena točka (ne zarez, ne točka zarez) na slučaj Memić, istina ne odmah nakon toga, i ne javno, ali zasigurno bit će zaustavljena iznuđeno pokrenuta i iznuđeno održavana u destruktuvnom pokretu F&M mašinerija...

Zasigurno je da će se odvjetnik Feraget definitivno povući, kao što je to već započeo (primjetno je njegovo višetjedno apstiniranje od medija, zadnje javno iznuđeno obraćanje se ne računa), dok će autoprevoznik Muriz i zastupnica Arijana nastaviti sa ublehama ali bez dosadašnjih rezultata na javnost i pravosuđe.

Odvjetnik će nastaviti pružati odvjetničke usluge sada već mnogobrojnoj krimi klijenteli sa višestruko uvećanom odvjetničkom tarifom....

Zatupnica, pardon Zastupnica će tokom mandata nastaviti svoje pravne studije i zastupanje općih političkih pitanja začinjenih osobnim ublehama, presretna jer se zauvijek riješila radnog mjesta DM kasirke i prodavačice DM kozmetike...

Autoprijevoznik Muriz? Osim šoferisanja i nastavka pružanja usluga kamio prijevoza i uzgoja za prodaju grmlja i busenja, nema dvojbe da će nastaviti sa svojim šizo paranoidnim ublehama, ovaj put komšijsko susjedskog dometa mahale hrasničke kasabe....

Ende.

Vrijeme je za ekranizovanje ove neobične tragične priče.

Žalica Pjere, Tanoviću Denise, Nemanja Kusturice, na Vama i na ostalim umjetničko znanstvenim djelatnicima je red....
Locked