Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Proosvjetni_uhljeb

#11276 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Proosvjetni_uhljeb »

Ateista wrote: 28/10/2022 08:27
BadBoy wrote: 28/10/2022 00:19

U članku nije tako navedeno nego da je vozač morao pisati izjavu nakon incidenata, pri čemu je ta izjava okarakterisana kao nešto najgore na svijetu, kao presuda za ratni zločin.
U bilo kojoj firmi da se bilo sta desi sa sluzbenim vozilom, sasvim je normalno da se trazi piasanje izjave, ne iskljucivo da bi se vozac okrivio vec da postoji zvanicno zabilljezena izjava sta se desilo. Valjda su grasovci toliko navikli na javasluk, nerad i odsustvo pravila da im je ovo sad toliki problem.
I ja sam pisao izjavu (ili je bila službena zabilješka,mada je to manje-više isti vrag) kad su nam ukrali dvije nadzorne kamere. Naravno da tu ja nisam kriv, ali sam zadužen za video nadzor pa ja mora prijaviti krađu i sve ostalo.
Ateista

#11277 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 28/10/2022 12:59

U bilo kojoj firmi da se bilo sta desi sa sluzbenim vozilom, sasvim je normalno da se trazi piasanje izjave, ne iskljucivo da bi se vozac okrivio vec da postoji zvanicno zabilljezena izjava sta se desilo. Valjda su grasovci toliko navikli na javasluk, nerad i odsustvo pravila da im je ovo sad toliki problem.
I ja sam pisao izjavu (ili je bila službena zabilješka,mada je to manje-više isti vrag) kad su nam ukrali dvije nadzorne kamere. Naravno da tu ja nisam kriv, ali sam zadužen za video nadzor pa ja mora prijaviti krađu i sve ostalo.
To je to, sasvim normalna procedura od koje grasovci prave dramu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11278 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

teško je iz 1955 u 2022
u svijesti

pola ih radi u grasu zbog plaće
a zapravo imaju neregistrane firme za prijevoz i tome slično
3x novac
BadBoy

#11279 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by BadBoy »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 28/10/2022 12:59

Pa upravo, davanje izjave nije ništa strašno a ovaj napravio dramu epskih razmjera od toga.
Truba

#11280 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

https://fb.watch/grCjlMcL6g/

eto uskoro kreće reko šteta
vjeshalica

#11281 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

BadBoy wrote: 28/10/2022 00:19

U članku nije tako navedeno nego da je vozač morao pisati izjavu nakon incidenata, pri čemu je ta izjava okarakterisana kao nešto najgore na svijetu, kao presuda za ratni zločin.
Jedno je pisanje izjave na okolnosti toga sto je neko od rukovodioca nezadovoljan nastupom vozaca koji je izjavio pred putnicima da mu je vozilo sjebano, a nesto sasvim drugo da izvrsi prijavu kvara na drugom dokumentu ili cak nalogu ukoliko ga ima kao dio prilikom primopredaje drugom vozacu u drugu smjenu ili ako je zavrsio za taj dan(a forme naloga imaju i sa tom varijantom). Dakle mijesas babe i zabe. Nije u pitanju javasluk kako ga ti zelis vidjeti.
Truba

#11283 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Zar nije receno da ce raditi prvo raskrsnicu
nlt

#11284 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by nlt »

Šteta ostavka
Forto ostavka

Inače valjda postoji neki lanac odgovornosti. Ako je tramvaj neispravan zašto je vozač (ako je) preuzeo i vozio takvog, vozila JGP prolaze dnevni pregled gdje osoba zadužena za to POTPIŠE da je vozilo ispravno ili nije. Ima rubrika gdje se upiše nedostaci ili kvarovi. Mislim da vozač neće odgovarati ovdje jer to je kvar na koji on nema uticaja, uređaj u vozilu ako postoji je zabilježio kočenje i brzinu u okviru dopuštene i to je to. Nije baš sve crno ili bijelo ima i između
Registarska tablica

#11285 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Registarska tablica »

Hocemo li halaliti radnicima sto su dobili 20-tak dana odmora?
vjeshalica

#11286 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by vjeshalica »

nlt wrote: 28/10/2022 18:35 Šteta ostavka
Forto ostavka

Inače valjda postoji neki lanac odgovornosti. Ako je tramvaj neispravan zašto je vozač (ako je) preuzeo i vozio takvog, vozila JGP prolaze dnevni pregled gdje osoba zadužena za to POTPIŠE da je vozilo ispravno ili nije. Ima rubrika gdje se upiše nedostaci ili kvarovi. Mislim da vozač neće odgovarati ovdje jer to je kvar na koji on nema uticaja, uređaj u vozilu ako postoji je zabilježio kočenje i brzinu u okviru dopuštene i to je to. Nije baš sve crno ili bijelo ima i između
Kocnica moze biti ispravna i da otkaze iz X razloga u toku voznje.
Tako da je bas napucavanje ono....
Maharadza

#11287 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Maharadza »

Forto ostavka

Tako je, svu tu bandu parazitsku koja tamo radi u remizi i koju su doveli i instalirali u decenijama vladavine zeleni termiti, treba rastjerati i zabraniti prilaz bilo kakvom javnom prijevozu doživotno. Stoka uhljebljena ezdeaovska korumpirana. :skoljka:

Đaba ti novi tramvaji kada imaš te klošare i hoštaplere koji će ih voziti i samo gledati kako šta da skinu sa istih i ukradu, preprodaju itd.
PM72

#11288 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

A gdje ćeš naći nove vozače tramvaja,trolejbusa,kombija? U Šipovu ili uvoziti iz Pakistana?
Proosvjetni_uhljeb

#11289 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Forto ostavka

I mene zanima zašto bi vozač bio odgovoran ako postoji služba za održavanje vozila i ako odgovorni u toj službi potpišu da je vozilo ispravno? Štaviše, ti odgovorni ne bi smjeli dozvoliti da vozilo izađe sa mjesta održavanje ako nije tehnički ispravno. Vozač bi, valjda, trebao biti odgovoran za svoju vožnju. Druga stvar bi bila da nema službe za održavanje nego vozilo održava vozač, kao u slučaju taksista ili privatnih motornih vozila.
Proosvjetni_uhljeb

#11290 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

PM72 wrote: 29/10/2022 09:29 A gdje ćeš naći nove vozače tramvaja,trolejbusa,kombija? U Šipovu ili uvoziti iz Pakistana?
A šta fali vozačima tramvaja iz Pakistana? Misliš da bi bili gori od naših? Morali bi se baš potruditi.
Hakiz

#11291 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 29/10/2022 09:43
Forto ostavka

I mene zanima zašto bi vozač bio odgovoran ako postoji služba za održavanje vozila i ako odgovorni u toj službi potpišu da je vozilo ispravno? Štaviše, ti odgovorni ne bi smjeli dozvoliti da vozilo izađe sa mjesta održavanje ako nije tehnički ispravno. Vozač bi, valjda, trebao biti odgovoran za svoju vožnju. Druga stvar bi bila da nema službe za održavanje nego vozilo održava vozač, kao u slučaju taksista ili privatnih motornih vozila.
Naravno da je odgovoran ako primi vozilo koje nije ispravno.

Ako primi neispravno vozilo, on, faktički, svu odgovornost prebacuje na sebe. Jer, prihvatanjem vozila potvrdio je njegovu ispravnost, dobio je ispravno vozilo, a to znači da je on odgovoran za to što se kvar desio u vožnji i sve posljedice.

U neispravnom vozilu i on može stradati, pa ga i zbog sebe treba provjeriti i ne prihvatiti.
NediM17

#11292 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by NediM17 »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 29/10/2022 09:45
PM72 wrote: 29/10/2022 09:29 A gdje ćeš naći nove vozače tramvaja,trolejbusa,kombija? U Šipovu ili uvoziti iz Pakistana?
A šta fali vozačima tramvaja iz Pakistana? Misliš da bi bili gori od naših? Morali bi se baš potruditi.
https://nova.rs/magazin/lifestyle/vozac ... -beogradu/
Ateista

#11293 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Ateista »

vjeshalica wrote: 28/10/2022 16:38

Jedno je pisanje izjave na okolnosti toga sto je neko od rukovodioca nezadovoljan nastupom vozaca koji je izjavio pred putnicima da mu je vozilo sjebano, a nesto sasvim drugo da izvrsi prijavu kvara na drugom dokumentu ili cak nalogu ukoliko ga ima kao dio prilikom primopredaje drugom vozacu u drugu smjenu ili ako je zavrsio za taj dan(a forme naloga imaju i sa tom varijantom). Dakle mijesas babe i zabe. Nije u pitanju javasluk kako ga ti zelis vidjeti.
I to mi je ok, iz ugla jedne privatne firme - treba paziti sta se govori pred klijentima i korisnicima usluga iz puno razloga, ne vidim zasto bi bilo drugacije i za drzavne ili kantonalne firme, treba utvrditi ko je sta rekao i slicno, sasvim ok. Ako vozac nije uradio nista sto ne treba, protivno nekim pravilnicima, nema cega da se boji.
Registarska tablica

#11294 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Registarska tablica »

Dionice koje pocinju da se rade su..

Cvila Malta
Malta Socijalno
Socijalno Pofalici
Pofalici Muzej (najduza dionica)

Trebalo bi ovo ici puno brze od prve dionice...

Rodit cu se ponovo kada ma pruznom prelazu na Malti ne budem morao cuvati bubrege dok prolazim preko sina...
al-em

#11295 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by al-em »

Zasto ne puste tramvaje od zeljeznicke do bascarsije?
Peacean

#11296 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Peacean »

al-em wrote: 29/10/2022 11:37 Zasto ne puste tramvaje od zeljeznicke do bascarsije?
Tramvaje moraju i održavati i servisirati a to ne mogu lako van remize.
PM72

#11297 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by PM72 »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 29/10/2022 09:45
Većina vozača Grasa pošteno radi svoj posao.Ne znam odakle tolika mržnja prema tim ljudima ili su to sitni seljački kompleksi.Čuj pakistanci mu bolji.

Napomena.Većina vozila u Grasu,VIK,distribuciji,komunalnom,RAD--u,hitnoj itd su tehnički
Neispravni.Postoji tehničko lice u tim firmama koje je "odgovorno" i koje završava papire na tehničkom.95% vozila pomenutih firmi ne bi prošlo tehničku ispravnost na zapadu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11298 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by bitanga_sa_otesa »

PM72 wrote: 29/10/2022 12:34
Napomena.Većina vozila u Grasu,VIK,distribuciji,komunalnom,RAD--u,hitnoj itd su tehnički
Neispravni.Postoji tehničko lice u tim firmama koje je "odgovorno" i koje završava papire na tehničkom.95% vozila pomenutih firmi ne bi prošlo tehničku ispravnost na zapadu.
Bravo :thumbup:
wickerman

#11299 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by wickerman »

Registarska tablica wrote: 29/10/2022 11:30 Dionice koje pocinju da se rade su..

Cvila Malta
Malta Socijalno
Socijalno Pofalici
Pofalici Muzej (najduza dionica)

Trebalo bi ovo ici puno brze od prve dionice...

Rodit cu se ponovo kada ma pruznom prelazu na Malti ne budem morao cuvati bubrege dok prolazim preko sina...
Rodit ce se nekad u maju-junu,samo treba strpljenja.
al-em

#11300 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by al-em »

Peacean wrote: 29/10/2022 11:50
al-em wrote: 29/10/2022 11:37 Zasto ne puste tramvaje od zeljeznicke do bascarsije?
Tramvaje moraju i održavati i servisirati a to ne mogu lako van remize.
Kako su se odrzavali dok je trajala rekonstrukcija raskrsnice kod remize?
Post Reply