Slučaj Dženan Memić
-
zijancer
#32751 Re: Slučaj Dženan Memić
Razmisli, ako mozes, i o cinjenici da su udar u drvo na sred ceste, udar u nepostojeci kontejner sa lijeve strane ceste, i udar u pjesake, opisani uz zastupanje dva sposobna advokata.
-
YouAreMyDestiny
#32752 Re: Slučaj Dženan Memić
Pravosuđe je pokazalo da nije nezavisno i da je podložno uticaju medija i javnosti, a to se nije smjelo desiti. Sada imamo besmisleno suđenje (koje mi plaćamo) kao posljedicu.
-
kvinoja
#32753 Re: Slučaj Dženan Memić
A svjesno podignuta lažna optužnica za saobraćajnu nesreću koja se nije desila? Šest godina smo i to MI plaćali a tada niste bili zabrinuti 
-
bitangeIprinceze
- DaysleepeR
#32755 Re: Slučaj Dženan Memić
Kao osoba čija šira rodbina radi u Hitnoj Pomoći i kao osoba čije je članove porodice hitna vozila i koji su povraćali u istom vozilu mogu potvrditi da se Hitna Pomoć ne zaustavlja da neko povrati.
Zaustavljanje vozila Hitne Pomoći iz bilo kojeg razloga je suprotno logici i svrsi same Hitne Pomoći.
Ta su vozila i osoblje opremljeni da svu hitnu i prvu njegu pruže u pokretu do prve medicinske ustanove, i suprotno je osnovi njihove prakse da se zaustavljaju iz bilo kojeg, a posebno trivijalnog razloga kao što je povraćanje.
Isto tako kao osoba koja je u djetinjstvu patila od mučnine u vožnji, mogu potvrditi da nema nikakve potrebe da se auto zaustavlja da bi neko povratio u kesu
Zaustavljanje vozila Hitne Pomoći iz bilo kojeg razloga je suprotno logici i svrsi same Hitne Pomoći.
Ta su vozila i osoblje opremljeni da svu hitnu i prvu njegu pruže u pokretu do prve medicinske ustanove, i suprotno je osnovi njihove prakse da se zaustavljaju iz bilo kojeg, a posebno trivijalnog razloga kao što je povraćanje.
Isto tako kao osoba koja je u djetinjstvu patila od mučnine u vožnji, mogu potvrditi da nema nikakve potrebe da se auto zaustavlja da bi neko povratio u kesu
- Ateista
#32756 Re: Slučaj Dženan Memić
To nije problem jer je na optuzenickoj klupi bio anonimni rom, kada su neka druga imena na klupama odmah se podigne armija potpuno neutralnih zabrinutih gradjana na sta se trosi budzetski novac.
-
bitangeIprinceze
#32757 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma djes ba hitnu zaustavljati da neko povrati a "ima potres mozga" i drmanje guzice
Ko i ona pojela metar cevapa i ima sta da povrati 
-
Spit_fire
#32758 Re: Slučaj Dženan Memić
Iz moje perapektive, opet kazem nek me neko slobodno ispravi ako grijesim...drzavni sud je organizovo sudjenje koje se bavi nagadjanjima i mahalskim pricama..sto je van pametiGAU8 wrote: ↑28/10/2022 07:04Mislim da je odavno i vrapcima na grani jasno da se "ovo" pretvorilo u borbu između SDA i NiP/SBB za utjecaj i pozicije u Sudstvu.Spit_fire wrote: ↑28/10/2022 01:30 Evo jedno pitanje bez ikakve zelje da provociram il zauzimam neciji stranu
Koja je uopste bila poenta ovog sudjenja pred drzavnim sudom?
1.Jesmo li otkrili sta novo jesmo li milimetar blize istini? Ja ne bi reko nek me neko ispravi ako grijesim. Sve je ostalo u domenu nagadjanja koja u stvarnosti i nemaju neko uoporiste
2.Sto je najgore od svega osumijeceni ce 99% bit oslobodjeni bez da je i u jednom trenutku uopste bila opcija da budu krivi..znaci tas na vagi pravde je konstantno bio zakucan na stranu "Nije kriv"
I da jos dodam po mom skromnom misljenju neka me neko ispravi ako pogresno percepricam..
Ovo je bruka za pravosudni sistem koji je pokazao da nije nezavisan. Pod pritiskom medija i javnosti su uzeli da sude saucesnicima a ne znaju pocinitielja..cak sta vise nemaju ni klasifikaciju djela..o tome sto bez obzira na tugu,bol i sve price ovaj sud ne trea da se bavi jednim ubistvom da i ne pricam
Ne znam stvarno sta je iduce..da se ide na ustavni sud jer ocekujem da se slucaj poveze i sa ustavom...sto da ne...onda mozda i Strazbur ciljat, pa vidjet ima li u Americi sta...
I jos jedna opaska...ovaj slucaj htio to neko priznati ili ne ima dva lica...jedno koje se prezentira kroz avaz i slicne i drugo koje se odvija na rocistima...razlika u tumacenjima i razvoju dogadjaja je potpuno razlicita. Tako smo nor mogli citat razne senzacije i "krucijalne dokaze" a ustvari to je na sudjenju bila haman pa nebitna stvar...
- uglavnomja
#32759 Re: Slučaj Dženan Memić
slucaj je vrhunski primjer manipulacije narodom pomocu empatije i medija, u korist licnih i politickih interesa
a pogotovo kad je narod, uz empaticno sjepilo, i neobrazovan, povrsan citac naslova i naravno frustriran
a pogotovo kad je narod, uz empaticno sjepilo, i neobrazovan, povrsan citac naslova i naravno frustriran
-
zijancer
#32760 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja bih isla na optuznicu sa potpunim opisom dogadaja - obaranje kombijem a potom udarac palicom, izvjestaj obdukcije je vazniji od polovicnog priznanja. Pa kakav god ishod bio.
- Ateista
#32761 Re: Slučaj Dženan Memić
Kojih politickih interesa ba, hoces da kazes da bi neko pravio svu ovu zajebamciju i branio ubicu svog sina/brata zbog pozicije zastupnika u skupstini ks, ili su dodik, fahro i konakovic upetljani u ovo?uglavnomja wrote: ↑28/10/2022 10:32 slucaj je vrhunski primjer manipulacije narodom pomocu empatije i medija, u korist licnih i politickih interesa
Daj ba...
- uglavnomja
#32762 Re: Slučaj Dženan Memić
Ateista wrote: ↑28/10/2022 10:56Kojih politickih interesa ba, hoces da kazes da bi neko pravio svu ovu zajebamciju i branio ubicu svog sina/brata zbog pozicije zastupnika u skupstini ks, ili su dodik, fahro i konakovic upetljani u ovo?uglavnomja wrote: ↑28/10/2022 10:32 slucaj je vrhunski primjer manipulacije narodom pomocu empatije i medija, u korist licnih i politickih interesa
a pogotovo kad je narod, uz empaticno sjepilo, i neobrazovan, povrsan citac naslova i naravno frustriran![]()
Daj ba...
eto kifla nije stvorio stranku i odradio komplet kampanju na protestima
niti su memici branili tadicku
i scepu, cije je slucajeve tadicka drzala u ladici
a zauzvrat su dobili bjesomucnu ludacku podrsku avaza
-
martina01
#32763 Re: Slučaj Dženan Memić
Piše jedan lik:
"... očito (to) nećemo saznati u ovom postupku, ali nadam se da hoćemo u idućem..."
Piše drugi lik:
"... slučaj će se nastaviti bez obzira na naklapanja, i istina će se otkrivati, bez obzira na konstrukcije....".
Piše treći lik:
".. sreća biće još optužnica..".
hahaha hahaha... Hao jes nou!!!
Zar itko razuman, pismen i bar malčice upućen u ovaj predmet, istina preko ove teme i ostalih medija, može očekivati neki idući sudski postupak, dakle novu optužnicu?!
Pa nije ovo "Game of Feraget & Muriz Thrones" sa nekoliko sezona sa desetinama epizoda! I Netflix proračunom!
Točno je da je otvorena nova istraga protiv osumnjičenih Dalide i dr. Ali treba znati da tužitelji samostalno odlučuju o otvaranju i zatvaranju istraga. Mogu samostalno otvoriti istragu protiv bilo koga za bilo što. I zatvoriti. Nikome ne odgovaraju za to, niti polažu račune.
Ali za pritvaranje i suđenje trebaju im sudske odluke, "pečat suda". Naredni put, naročito nakon ovog tužiteljskog fijaska, sramotno izgubljenog slučaja, sigurna sam da Sud Bosne i Hercegovine neće više velikodušno, paušalno i nezakonito učestvovati u nekoj novoj tužiteljskoj avanturi u ovom predmetu.
Nema novih optužnica, suđenja, iz dva ključna razloga:
1. Ova nova "istraga" neće moći dovesti do podizanja neke nove optužnice koju bi sud potvrdio, niti novih pritvaranja, jer je očevidno da nema novih činjenica i novih dokaza za tako nešto, što nam se potvrđuje sa više strana i iz više različitih izvora.
2. Nema bivše korumpirane Glavne tužiteljice Državnog tužilaštva Gordane (kaže USA), Milanko izabran za Glavnog i nije više u neizvjesnom VD statusu, sadašnji Predsjednik Državnog suda Ranko relaksiran i bez novih disciplinskih postupaka, Visoki predstavnik odahnuo od javnih Murizovih i Davorovih pritisaka i prijetnji, The Ulica i The Rulja klepila ušesima i kopitima i šuti...
"... očito (to) nećemo saznati u ovom postupku, ali nadam se da hoćemo u idućem..."
Piše drugi lik:
"... slučaj će se nastaviti bez obzira na naklapanja, i istina će se otkrivati, bez obzira na konstrukcije....".
Piše treći lik:
".. sreća biće još optužnica..".
hahaha hahaha... Hao jes nou!!!
Zar itko razuman, pismen i bar malčice upućen u ovaj predmet, istina preko ove teme i ostalih medija, može očekivati neki idući sudski postupak, dakle novu optužnicu?!
Pa nije ovo "Game of Feraget & Muriz Thrones" sa nekoliko sezona sa desetinama epizoda! I Netflix proračunom!
Točno je da je otvorena nova istraga protiv osumnjičenih Dalide i dr. Ali treba znati da tužitelji samostalno odlučuju o otvaranju i zatvaranju istraga. Mogu samostalno otvoriti istragu protiv bilo koga za bilo što. I zatvoriti. Nikome ne odgovaraju za to, niti polažu račune.
Ali za pritvaranje i suđenje trebaju im sudske odluke, "pečat suda". Naredni put, naročito nakon ovog tužiteljskog fijaska, sramotno izgubljenog slučaja, sigurna sam da Sud Bosne i Hercegovine neće više velikodušno, paušalno i nezakonito učestvovati u nekoj novoj tužiteljskoj avanturi u ovom predmetu.
Nema novih optužnica, suđenja, iz dva ključna razloga:
1. Ova nova "istraga" neće moći dovesti do podizanja neke nove optužnice koju bi sud potvrdio, niti novih pritvaranja, jer je očevidno da nema novih činjenica i novih dokaza za tako nešto, što nam se potvrđuje sa više strana i iz više različitih izvora.
2. Nema bivše korumpirane Glavne tužiteljice Državnog tužilaštva Gordane (kaže USA), Milanko izabran za Glavnog i nije više u neizvjesnom VD statusu, sadašnji Predsjednik Državnog suda Ranko relaksiran i bez novih disciplinskih postupaka, Visoki predstavnik odahnuo od javnih Murizovih i Davorovih pritisaka i prijetnji, The Ulica i The Rulja klepila ušesima i kopitima i šuti...
-
martina01
#32764 Re: Slučaj Dženan Memić
Nego, tko će nadoknaditi dugodišnje ogromne troškove i štete nanesene državnom proračunu, pravosuđu, oslobođenim optuženim, oslobođenim osumnjičenim i njihovim obiteljima od odgovornih glavnih aktera Ćazima, Ferageta, Muriza i Arijane tokom višegodišnjih epizoda "Game of Feraget & Murizes Thrones"?!
Koliko prijevoznih teretnih kamion tura treba šofer Muriz da obavi i naplati, koliko grmova i busenja da odgoji i proda, koliko zastupničkih paušala i dnevnica zastupnica Arijana treba da iskešira, koliko krimosa odvjetnik Feraget treba da obrani, koliko plaća i dnevnica tužitelj Ćazimu da se podigne, pa da se nadoknade nesumnjivo milionske štete nanesene kroz niz godina ovim nesretnim predmetom?!
Ah da, sad se prisjetih: ovo sve ide na račun bh. državnog proračuna i bh. građana. A moglo je bolje... Dala se graditi bar jedna stambena zgrada i jedan dječji vrtić uz nju, da nam bh. mladost nepovratno ne bježi iz zemlje.
Don't Worry
Mr Ćazim, Mr Feraget, Mr Muriz, Miss Arijana, The Team,
Be....
Koliko prijevoznih teretnih kamion tura treba šofer Muriz da obavi i naplati, koliko grmova i busenja da odgoji i proda, koliko zastupničkih paušala i dnevnica zastupnica Arijana treba da iskešira, koliko krimosa odvjetnik Feraget treba da obrani, koliko plaća i dnevnica tužitelj Ćazimu da se podigne, pa da se nadoknade nesumnjivo milionske štete nanesene kroz niz godina ovim nesretnim predmetom?!
Ah da, sad se prisjetih: ovo sve ide na račun bh. državnog proračuna i bh. građana. A moglo je bolje... Dala se graditi bar jedna stambena zgrada i jedan dječji vrtić uz nju, da nam bh. mladost nepovratno ne bježi iz zemlje.
Don't Worry
Be....
- GAU8
#32765 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne reci 2 puta.Ateista wrote: ↑28/10/2022 10:56Kojih politickih interesa ba, hoces da kazes da bi neko pravio svu ovu zajebamciju i branio ubicu svog sina/brata zbog pozicije zastupnika u skupstini ks, ili su dodik, fahro i konakovic upetljani u ovo?uglavnomja wrote: ↑28/10/2022 10:32 slucaj je vrhunski primjer manipulacije narodom pomocu empatije i medija, u korist licnih i politickih interesa
a pogotovo kad je narod, uz empaticno sjepilo, i neobrazovan, povrsan citac naslova i naravno frustriran![]()
Daj ba...
-
bitangeIprinceze
#32766 Re: Slučaj Dženan Memić
Jel pricas o manipulacijama iz 2016?uglavnomja wrote: ↑28/10/2022 10:32 slucaj je vrhunski primjer manipulacije narodom pomocu empatije i medija, u korist licnih i politickih interesa
-
bitangeIprinceze
#32767 Re: Slučaj Dženan Memić
Sta ces ba ubicama, pomagacima, saucesnicima, zataskivacima nadoknadjavti?? Strpati ih u zatvor i jos im placatimartina01 wrote: ↑28/10/2022 11:29 Nego, tko će nadoknaditi dugodišnje ogromne troškove i štete nanesene državnom proračunu, pravosuđu, oslobođenim optuženim, oslobođenim osumnjičenim i njihovim obiteljima od odgovornih glavnih aktera Ćazima, Ferageta, Muriza i Arijane tokom višegodišnjih epizoda "Game of Feraget & Murizes Thrones"?!
Don't Worry
Be....
-
bitangeIprinceze
#32768 Re: Slučaj Dženan Memić
A gdje bio kifla 2016?uglavnomja wrote: ↑28/10/2022 11:02![]()
![]()
eto kifla nije stvorio stranku i odradio komplet kampanju na protestima![]()
niti su memici branili tadicku![]()
- Ateista
#32769 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma daj, kompletna kiflina kampanja na protestima? Nidje veze...uglavnomja wrote: ↑28/10/2022 11:02![]()
![]()
eto kifla nije stvorio stranku i odradio komplet kampanju na protestima![]()
niti su memici branili tadicku![]()
Ne kazem da nije i to iskoristeno, u politici se sve koristi za politicke poene, ali da je to nesto kljucno sigurno nije i da nip dobije toliko glasova zbog protesta i muriza...
Avaz ce sve iskoristiti sto je vijest, eto sad muriz podrzavao tadicku da ne pokrene slucaj protiv radoncica, kao da je muriz uticajniji od njega, znaci bas su nidje veze teorije zavjere.
-
martina01
#32770 Re: Slučaj Dženan Memić
Da, započinje DIRTY KAMPANJA Feragomurizovštine kao što se pretpostavljalo,
pritisci i insinuacije na sudsko vijeće na čelu sa sucem Perićem u cilju iznude osuđujuće presude,
Naručeni tekst prenosim u cjelosti:
„Raport. ba VIJESTI od 28.10.2022.
Nikome više nije jasno šta Branko Perić radi u slučaju ‘Memić’. Hoće li dozvoliti Feragetu završne riječi?
Ni jučerašnje ročište u slučaju ‘Dženan Memić’ nije moglo proći, a da titulu glavnog lika ne pokupi sudija Branko Perić.
Tokom procesa sudija Perić, koji je i predsjedavajući Sudskog vijeća u ovom predmetu, je galamio na tužioce, usmjeravao svjedoke, objašnjavao, ne kako, nego šta će odgovoriti, presjecao ispitivanja…
Tako je uspio obilježiti i jučerašnje ročište.
Rasprava na relaciji tužioci – sudija Perić krenula se odvijati oko termina za završne riječi.
Branko Perić: Ovo nije složen proces
Naime tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara tražili su odgodu završnih riječi za 21 dan, jer su odbrane optuženih htjele iznositi neke dokaze. Međutim, odbrana je odustala od dva (vrlo važna) dokaza, a sudija Perić je shvatio da nema potrebe davati tužiocima vrijeme.
Na konstataciju tužioca Hasanspahića da je slučaj kompliciran i da je potrebno vrijeme za sastavljanje završenih riječi, Perić je imao spreman odgovor.
Po njemu je kompletan slučaj ‘Dženan Memić’ je prost i ne vidi ništa komplicirano u njemu. Očito čak ni činjenicu da mučna trakavica traje sedam godina.
“Ja vidim problem. Gubljenje tri termina su ozbiljan problem. Ja imam rok od 15 dana za presudu, a vi tražite duplo više. Nije ovo toliko složen proces”, rekao je Perić. O kakvom roku je riječ nije jasno.
Pri tom je Perić kazao da je bio neki dogovor s tužiocima, kojeg je tužilac Čampara negirao, ali Perić je ostao pri svom.
No, Perić je očito nešto prešutio. A to je otkrio Ifet Feraget, advokat poredice Memić.
Prije toga, Feraget je ukazao na jednu nelogičnost u Perićevim postupcima.
Naime, Feraget je objasnio da sudija ne može zakazati završne riječi dok se ne završi dokazni postupak.
“Iskren da budem, ja sam prisutan na svakom suđenju. Jako sam dobro informisan. Svaki detalj mi je izuzetno poznat u ovom predmetu. Nisam čuo da je predsjednik Vijeća dogovara termine za završnu riječ. Dakle, tužioci počinju pripremati završnu riječ tek kada se kaže ‘Završen je dokazni postupak’. Ali ne može se unaprijed najaviti završna riječ”, rekao je Feraget.
Feraget: Perić je bio ljut, nema potrebe za tenzijama
Potom je otkrio da je i on, kao advokat oštećenih, zatražio završnu riječ.
“Ja sam jucer uputio podnesak predsjedavajućem vijeća, kao opunomoćenik oštećenog. Uzpoznao sam ga s nečim što on dobro zna: i ja imam pravo na završnu riječ. Zakon o krivičnom postupku je to propisao. Tražio sam 20 dana, ne slažem se sa sudijom Perićem da ovo nije složen predmet. Ovo je izuzetno složen predmet, jer istražujemo tužioce i policajce”, rekao je Feraget.
Sad je pitanje zašto Perić to nije spomenuo tokom ročišta odnosno zašto nije najavio i obraćanje Ferageta?
Advokat porodice Memić nije htio dublje analizirati Perićevo ponašanje, osim što je konstatirao da je bio ‘ljut’.
“Perić nije smatrao da je potrebno da se meni obrati. Ali, evo kada tužilaštvo bude imalo završnu riječ, iznijet ću i ja svoju ako budem primoran.
Imamo pravo, tražio sam rok, ali sudija Branko Perić nije pokazao pozitivan stav prema oštećenim. Da li je zbog toga što je bio ljut ili nešto drugo, ne znam. Ovdje nema potrebe da se dižu tenzije, jedini koji ima pravo da diže tenzije je Memić”, zaključio je Feraget.
To što je Perić prešutio možda ne govori ništa, ali činjenica je da se nije očitovao zvanično prema zahtjevu porodice Memić.
Zašto – bit će nam jasno već na idućem ročištu. A pitanje je i zašto mu se žuri?“
pritisci i insinuacije na sudsko vijeće na čelu sa sucem Perićem u cilju iznude osuđujuće presude,
Naručeni tekst prenosim u cjelosti:
„Raport. ba VIJESTI od 28.10.2022.
Nikome više nije jasno šta Branko Perić radi u slučaju ‘Memić’. Hoće li dozvoliti Feragetu završne riječi?
Ni jučerašnje ročište u slučaju ‘Dženan Memić’ nije moglo proći, a da titulu glavnog lika ne pokupi sudija Branko Perić.
Tokom procesa sudija Perić, koji je i predsjedavajući Sudskog vijeća u ovom predmetu, je galamio na tužioce, usmjeravao svjedoke, objašnjavao, ne kako, nego šta će odgovoriti, presjecao ispitivanja…
Tako je uspio obilježiti i jučerašnje ročište.
Rasprava na relaciji tužioci – sudija Perić krenula se odvijati oko termina za završne riječi.
Branko Perić: Ovo nije složen proces
Naime tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara tražili su odgodu završnih riječi za 21 dan, jer su odbrane optuženih htjele iznositi neke dokaze. Međutim, odbrana je odustala od dva (vrlo važna) dokaza, a sudija Perić je shvatio da nema potrebe davati tužiocima vrijeme.
Na konstataciju tužioca Hasanspahića da je slučaj kompliciran i da je potrebno vrijeme za sastavljanje završenih riječi, Perić je imao spreman odgovor.
Po njemu je kompletan slučaj ‘Dženan Memić’ je prost i ne vidi ništa komplicirano u njemu. Očito čak ni činjenicu da mučna trakavica traje sedam godina.
“Ja vidim problem. Gubljenje tri termina su ozbiljan problem. Ja imam rok od 15 dana za presudu, a vi tražite duplo više. Nije ovo toliko složen proces”, rekao je Perić. O kakvom roku je riječ nije jasno.
Pri tom je Perić kazao da je bio neki dogovor s tužiocima, kojeg je tužilac Čampara negirao, ali Perić je ostao pri svom.
No, Perić je očito nešto prešutio. A to je otkrio Ifet Feraget, advokat poredice Memić.
Prije toga, Feraget je ukazao na jednu nelogičnost u Perićevim postupcima.
Naime, Feraget je objasnio da sudija ne može zakazati završne riječi dok se ne završi dokazni postupak.
“Iskren da budem, ja sam prisutan na svakom suđenju. Jako sam dobro informisan. Svaki detalj mi je izuzetno poznat u ovom predmetu. Nisam čuo da je predsjednik Vijeća dogovara termine za završnu riječ. Dakle, tužioci počinju pripremati završnu riječ tek kada se kaže ‘Završen je dokazni postupak’. Ali ne može se unaprijed najaviti završna riječ”, rekao je Feraget.
Feraget: Perić je bio ljut, nema potrebe za tenzijama
Potom je otkrio da je i on, kao advokat oštećenih, zatražio završnu riječ.
“Ja sam jucer uputio podnesak predsjedavajućem vijeća, kao opunomoćenik oštećenog. Uzpoznao sam ga s nečim što on dobro zna: i ja imam pravo na završnu riječ. Zakon o krivičnom postupku je to propisao. Tražio sam 20 dana, ne slažem se sa sudijom Perićem da ovo nije složen predmet. Ovo je izuzetno složen predmet, jer istražujemo tužioce i policajce”, rekao je Feraget.
Sad je pitanje zašto Perić to nije spomenuo tokom ročišta odnosno zašto nije najavio i obraćanje Ferageta?
Advokat porodice Memić nije htio dublje analizirati Perićevo ponašanje, osim što je konstatirao da je bio ‘ljut’.
“Perić nije smatrao da je potrebno da se meni obrati. Ali, evo kada tužilaštvo bude imalo završnu riječ, iznijet ću i ja svoju ako budem primoran.
Imamo pravo, tražio sam rok, ali sudija Branko Perić nije pokazao pozitivan stav prema oštećenim. Da li je zbog toga što je bio ljut ili nešto drugo, ne znam. Ovdje nema potrebe da se dižu tenzije, jedini koji ima pravo da diže tenzije je Memić”, zaključio je Feraget.
To što je Perić prešutio možda ne govori ništa, ali činjenica je da se nije očitovao zvanično prema zahtjevu porodice Memić.
Zašto – bit će nam jasno već na idućem ročištu. A pitanje je i zašto mu se žuri?“
-
Spit_fire
#32771 Re: Slučaj Dženan Memić
Cuj kakvih politkciu interesa...ne tako davno bakir i sebija su gurani u ovaj slucaj kao da su medju glavnim prikeivacima ...plus Dino je ovaj slucaj koristio kao jednu od osnova kampanje na izborima prije 2 godineAteista wrote: ↑28/10/2022 10:56Kojih politickih interesa ba, hoces da kazes da bi neko pravio svu ovu zajebamciju i branio ubicu svog sina/brata zbog pozicije zastupnika u skupstini ks, ili su dodik, fahro i konakovic upetljani u ovo?uglavnomja wrote: ↑28/10/2022 10:32 slucaj je vrhunski primjer manipulacije narodom pomocu empatije i medija, u korist licnih i politickih interesa
Daj ba...
-
martina01
#32772 Re: Slučaj Dženan Memić
Hahahahahaha oplakah
„Odvjetnik“ punomoćnik zaiskao dodatnih 20 dana (?!) za mahsuz njegovo „završno ubleharenje“ , istina zaisko' jedan dan manje od tužitelja Ćazima i Dubravka kojim bi eto bilo dovoljno 21 dan (?1) za njihovo završno ubleharenje....
Za što, moliću lijepo, za nastavak izgubljenog ubleharenja!
Dobili od suca Perića sedam (7) dana.... kme kme kme

„Odvjetnik“ punomoćnik zaiskao dodatnih 20 dana (?!) za mahsuz njegovo „završno ubleharenje“ , istina zaisko' jedan dan manje od tužitelja Ćazima i Dubravka kojim bi eto bilo dovoljno 21 dan (?1) za njihovo završno ubleharenje....
Za što, moliću lijepo, za nastavak izgubljenog ubleharenja!
Dobili od suca Perića sedam (7) dana.... kme kme kme
-
bitangeIprinceze
#32773 Re: Slučaj Dženan Memić
Znaci ten points za bakira i sebija na slucaju Memic od pocetka desavanja, od febryara 2016
- Ateista
#32774 Re: Slučaj Dženan Memić
Kao sto sam vec rekao - politicari ce koristiti sve sto mogu, ali da je to osnova kampanje je nidje veze.
I da jeste, sta muriz ima od toga, toliko frke da arijana bude zastupnik u sks?
-
YouAreMyDestiny
#32775 Re: Slučaj Dženan Memić
Muriz je svjestan, da nema od ovoga ništa, ali mora gurati do kraja. Odnosno ne mora, ali nije on karakter da kaže da je pogriješio.