Demokratska fronta Željko Komšić

Ozimician

#55601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

drug_profi wrote: 28/10/2022 01:12
Ozimician wrote: 28/10/2022 01:08 Kažem vam, bezveze bez dokaza pakujete neke stvari za koje apsolutno nemate ni dokaze ni osnove.

Oprezno s tim.

I da, tema je Željko Komšić i DF.
Naslov teme je saucesnik ove antidrzavne bande.
Znači ipak pišem na kremenko forumu, a ne na klix -forumu, OK. Moja greška.
drug_profi

#55602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ozimician wrote: 28/10/2022 01:14

Znači ipak pišem na kremenko forumu, a ne na klix -forumu, OK. Moja greška.
I to je stvar tvoje percepcije.
Mozes uzeti ili ostaviti, ali nemoj da se iznenadis kad shvatis da si podrzavao nesto sto nas je uvalilo u govna.
Ozimician

#55603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

Ozimician wrote: 28/10/2022 01:08 Kažem vam, bezveze bez dokaza pakujete neke stvari za koje apsolutno nemate ni dokaze ni osnove.

Oprezno s tim.

I da, tema je Željko Komšić i DF.
A sve je stvar percepcije.
Meni događaji govore da je iza ovog instagram profila i mulahusicevog botovanja na sceni antizapadna propaganda.
Naravno da se ona mora postepeno uvoditi, ali ce kroz par godina biti dosta glasnija i nemoj reci da te nismo upozorili.
Jer ti cekas neonsku reklamu.
Pa ja upravo na to i upozoravam xD

Samo sa ovakvim stavovima prema SDA i Bošnjacima koji su od Zapada upravo stjerani u ćošak - to je situacija za očekivati - NAŽALOST !

Ako ćeš iskreno, ja nisam za to da se zapadne ambasade bespogovorno slušaju, posebno nakon ovakvih zahvalnica za neograničenu podršku.
A sa etiketiranjima oprezno!

Politika saginjanja Zapadu nas je očito i dovela u ta govna koja spominješ, a nije da imamo ikakvog izbora nažalost.
I ne, ja ne podržavam nikoga, samo se trudim gledati objektivno situaciju.

EU nas već gura u zagrljaj Srbiji kroz Otvoreni Balkan, Schmidt isporučuje aparthejd zakon; u kakva gora govna možemo upasti još ?
drug_profi

#55604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja sam sad ovog casa spreman potpisati bez citanja sve sto USA napise.
Mi smo svoju suverenost i principe davno prokockali.
Sad nam se radi o golom opstanku, a tad je najbolje imati za patrona najvecu svjetsku silu.
Pehlivanjenje sa turcima, qurcima, orcima... vodi nas u nestanak.
Login77777

#55605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Login77777 »

Sve neutralci ali ako im dirnes SDA tesko ti se… :lol:
Ozimician

#55606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

drug_profi wrote: 28/10/2022 01:21 Ja sam sad ovog casa spreman potpisati bez citanja sve sto USA napise.
Sad nam se radi o golom opstanku, a tad je najbolje imati za patrona najvecu svjetku silu.
Pa dobro, ja ne prihvatam na takav nivo defetizma i definitivno nismo još ništa prokockali - čak mislim da smo u odličnoj poziciji ukoliko bude političke pameti i kreira se koncentraciona vlada sa svim strankama koje glasove dobijaju od Bošnjaka.

Onda su Bošnjaci ti koji postavljaju pravila igre.

Šemsudin Mehmedović je to jako lijepo objasnio. Ako si ti spreman potpisati sve što USA napiše, vjeruj da postoji još 10x više ljudi koji su spremni braniti ovu zemlju na ovaj ili onaj način. Ne znam u kojoj si ti stranci, ali nadam se da se ta stranka ništa ne pita u BiH.

Mi nismo nestali i kad su mnogo veće sile nam prijetile, a mi bili u 10x lošijoj situaciji i sad da se bojimo za nestanak i svakoj šuši saginjemo ?

P.S: I da, protiv sam svake politike koja širi defetizam među Bošnjacima. Pa možete me zvati botom čijim želite, jer kad ste bez argumenata, onda odmah potežete za tim. Jer na ovom forumu, ko god se zalaže za borbu za očuvanje države i ne širi defetizam - odmah je SDA bot.
Last edited by Ozimician on 28/10/2022 01:27, edited 1 time in total.
drug_profi

#55607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ozimician wrote: 28/10/2022 01:24
drug_profi wrote: 28/10/2022 01:21 Ja sam sad ovog casa spreman potpisati bez citanja sve sto USA napise.
Sad nam se radi o golom opstanku, a tad je najbolje imati za patrona najvecu svjetku silu.
Pa dobro, ja ne prihvatam na takav nivo defetizma i definitivno nismo još ništa prokockali - čak mislim da smo u odličnoj poziciji ukoliko bude političke pameti i kreira se koncentraciona vlada sa svim strankama koje glasove dobijaju od Bošnjaka.

Šemsudin Mehmedović je to jako lijepo objasnio. Ako si ti spreman potpisati sve što USA napiše, vjeruj da postoji još 10x više ljudi koji su spremni braniti ovu zemlju na ovaj ili onaj način. Ne znam u kojoj si ti stranci, ali nadam se da se ta stranka ništa ne pita u BiH.

MI nismo nestali i kad su mnogo veće sile nam prijetile, a mi bili u 10x lošijoj situaciji i sad da se bojimo za nestanak i svakoj šuši saginjemo ?
Aha vidim iz tebe iskustvo progovara.
i ne mora se biti u stranci da se prezivi.

Koncentracija bosnjaka je samo voda na SDA mlin, a ta banda je najveci neprijatelj Bosne i Bosnjaka. Pa ti izvuci zakljucak.
Ozimician

#55608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

drug_profi wrote: 28/10/2022 01:27

MI nismo nestali i kad su mnogo veće sile nam prijetile, a mi bili u 10x lošijoj situaciji i sad da se bojimo za nestanak i svakoj šuši saginjemo ?

Koncentracija bosnjaka je samo voda na SDA mlin, a ta banda je najveci neprijatelj Bosne i Bosnjaka. Pa ti izvuci zakljucak.
Kakogod, SDA je svakako pobjednik izbora i tu se ne može puno učiniti. Prihvatio to neko ili ne. Da je SDP pobjedio, voda bi bila na njihov mlin, ali nažalost nije (DF je svakako bio daleko od pobjede). U svakom ostalom slučaju voda ide na HDZ mlin.

A ako moram birati između HDZ ili bilo koje druge stranke - izabrat ću tu drugu. To je to.
Login77777

#55609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Login77777 »

To sto on prica u vezi ideje Mehmedovica je ta da se sve blokira i ne pravi vlada. Tako ostaje SDA, HDZ i DF u tehnickom mandatu. Plata kapa, budzeti u rukama itd.
Pametan je Mehmedovic. :mrgreen:
Ozimician

#55610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

Login77777 wrote: 28/10/2022 01:31

To sto on prica u vezi ideje Mehmedovica je ta da se sve blokira i ne pravi vlada. Tako ostaje SDA, HDZ i DF u tehnickom mandatu.
Mehmedović je itekako pametan i raste mu popularnost iz ciklusa u ciklus i vjeruj da 80% - desnog bošnjačkog biračkog tijela u njemu vidi sljedećeg lidera.

Ljevica već ima lidera - Željka Komšića.
MMM1977

#55611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Ozimician wrote: 28/10/2022 01:29

Kakogod, SDA je svakako pobjednik izbora i tu se ne može puno učiniti. Prihvatio to neko ili ne. Da je SDP pobjedio, voda bi bila na njihov mlin, ali nažalost nije (DF je svakako bio daleko od pobjede). U svakom ostalom slučaju voda ide na HDZ mlin.

A ako moram birati između HDZ ili bilo koje druge stranke - izabrat ću tu drugu. To je to.
Odakle tipkaš?
Ozimician

#55612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

MMM1977 wrote: 28/10/2022 01:33

Odakle tipkaš?
Iz onog što se nekad zvalo Herceg Bosna (93-94. god.), iz općine gdje je HDZ na vlasti. A ti ?
Login77777

#55613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Login77777 »

Ozimician wrote: 28/10/2022 01:32
Login77777 wrote: 28/10/2022 01:31
To sto on prica u vezi ideje Mehmedovica je ta da se sve blokira i ne pravi vlada. Tako ostaje SDA, HDZ i DF u tehnickom mandatu.
Mehmedović je itekako pametan i raste mu popularnost iz ciklusa u ciklus i vjeruj da 80% - desnog bošnjačkog biračkog tijela u njemu vidi sljedećeg lidera.

Komsic ljevica :lol:
Nije bitno koliko ko koga podrzava, ja govorim o prijedlogu Mehmedovica da je glup. Nista vise. A koga SDAovci unutar stranke podrzavaju bas me briga. Ne bavim se izdajnicima. :thumbup:
Ozimician

#55614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

Login77777 wrote: 28/10/2022 01:36

Nije bitno koliko ko koga podrzava, ja govorim o prijedlogu Mehmedovica da je glup. Nista vise. A koga SDAovci unutar stranke podrzavaju bas me briga. Ne bavim se izdajnicima. :thumbup:
Dobro, koga ti vidiš onda kao budućeg lidera Bošnjaka s lijeve i desne strane ili zajedničkog? Denisa Bećirovića ? - Iskreno ja se nadam da će Denis imati taj kapacitet da se nametne kao lider, ali do sada mi ne izgleda obećavajuće.

(ili čak u sci-fi scenariju - zajedničkog lidera BIH koji će imati podršku sva 3 naroda)

I ne nije Komšić ljevica - nego hrvatski desni radikal i separatista - de se malo dozovite xD
MMM1977

#55615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Ozimician wrote: 28/10/2022 01:33
MMM1977 wrote: 28/10/2022 01:33

Odakle tipkaš?
Iz onog što se nekad zvalo Herceg Bosna (93-94. god.), iz općine gdje je HDZ na vlasti. A ti ?
Ok onda možeš pisati ovako kako pišeš. Ima podosta ovih iz dijaspore koji bi meni i mom djetetu rado gurnuli pušku u ruke a oni navijali iz Minhena.

Ja sam ZDK
desni

#55616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by desni »

Login77777 wrote: 28/10/2022 01:36

Fikret Abdić je historijski gledano najveći izdajnik među Bošnjacima?
desni

#55617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by desni »

Ozimician wrote: 28/10/2022 00:55 A iskreno ova započeta kampanja prozivanja SDA-ovaca "Kadirovcima" i optuživanje za saradnju s Rusijom bez ama baš ikakvih osnova i dokaza - može zapravo biti opasna.

Znate kako kažu, dosta puta ponovljena laž - postaje istina.
Ne znam od koga je naručena ta kampanja, ali uz pritisak opozicije i Zapada, moglo bi se fkt i desiti da se SDA okrene od Zapada i krene gurati prema Rusiji / Srbiji.

A onda deff. tu gubi BiH; Hrvati u BiH i Zapad. Tako da, nemojte čačkati mečku bespotrebno.
Još kad bi, ne daj Bože i Bošnjaci u naprimjer Crnoj Gori zauzeli prorusku stranu :lol: :lol:

U nekom paralelnom univerzumu neko bi mogao zaključiti da su se dosta Albanci i Hrvati okoristili geografskim položajem, jer, obala Jadrana :-)
Rusi nisu vojno u Ukrajini ostvarili sve, ali su svi koji gledaju sebično svoje dupe i pleme proruski. Ne bih se baš smio opkladiti da Rusi neće profitirati na ovakvim sentimentima dugoročno :(
A sad ozbiljno, Bošnjacima su zapale najlošije karte, a nažalost nisu ni neki igrači. Ostaje nam samo da se uzdamo u sreću :bih:
Ozimician

#55618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

MMM1977 wrote: 28/10/2022 01:45
Ozimician wrote: 28/10/2022 01:33

Ok onda možeš pisati ovako kako pišeš. Ima podosta ovih iz dijaspore koji bi meni i mom djetetu rado gurnuli pušku u ruke a oni navijali iz Minhena.

Ja sam ZDK
Ja sam SBK, vjerovatno smo blizu. Ali nebitno.

Što se tiče guranja puške u ruke, ne znam da li si za vrijeme rata bio u BIH - ali tebe niko ne pita hoćeš li pušku ili nećeš.

Nikome nije padalo napamet da se bori za stranku, Aliju, petog, desetog - borba je bila za biološki opstanak. Imao si izbor - ili ćeš uzeti pušku ili ćeš biti ispred puške.

A ako se bojiš da će takva sudbina tebe dočekati, onda mislim da trebaš što prije izvesti sebe i djecu vani. Jer o tome ne odlučujem ni ja ni ti, šta će nas zadesiti.

Ali generalno, ovdje u mom kraju ne vlada takav defetizam i čak i takvog scenarija se niko ne plaši.
MMM1977

#55619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Ozimician wrote: 28/10/2022 01:52
MMM1977 wrote: 28/10/2022 01:45

Ja sam ZDK

Što se tiče guranja puške u ruke, ne znam da li si za vrijeme rata bio u BIH - ali tebe niko ne pita hoćeš li pušku ili nećeš.

Nikome nije padalo napamet da se bori za stranku, Aliju, petog, desetog - borba je bila za biološki opstanak. Imao si izbor - ili ćeš uzeti pušku ili ćeš biti ispred puške.

A ako se bojiš da će takva sudbina tebe dočekati, onda mislim da trebaš što prije izvesti sebe i djecu vani. Jer o tome ne odlučujem ni ja ni ti, šta će nas zadesiti.

Ali generalno, ovdje u mom kraju ne vlada takav defetizam i čak i takvog scenarija se niko ne plaši.
Djecu bih odmah poslao vani, za sebe se ne plašim ali moja djeca neće ratovati za bilo koga.

Nije ovo defetizam nego realnost. U svijetu se dijele nove karte a mi smo mali i beznačajni, ulogu žrtve iz prošlog rata nismo kapitalizirali jer su se oni koji su se trebali baviti time bavili pljačkom i punjenjem vlastitih džepova. Danas je kasno
Ozimician

#55620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

MMM1977 wrote: 28/10/2022 02:01
Ozimician wrote: 28/10/2022 01:52

Djecu bih odmah poslao vani, za sebe se ne plašim ali moja djeca neće ratovati za bilo koga.

Nije ovo defetizam nego realnost. U svijetu se dijele nove karte a mi smo mali i beznačajni, ulogu žrtve iz prošlog rata nismo kapitalizirali jer su se oni koji su se trebali baviti time bavili pljačkom i punjenjem vlastitih džepova. Danas je kasno
Ulogu žrtve niko osim Jevreja nije kapitalizirao, a i oni su kapitalizirali jer nisu nikoga fermali i jer su osnovali Mossad. + lobi u cijelom svijetu naravno. A mi nismo na tom nivou ni po čemu, tako da i ovo što imamo, je ogromno, obzirom da nam je prijetio biološki nestanak.

A iskreno, nije li malo nefer da djecu pošalješ vani, a da tvoje dupe brane tuđa djeca? Ili bi ti prešao na suprotnu stranu?

Moj ti je savjet - odmah da odete i ti i djeca i da ovo više ne gledate. Kad se zapuca, granice se zatvore i nećeš moći do Viteza, Žepča ili Busovače, a kamoli izvan zemlje, ako imaš punoljetnu mušku djecu, neće im biti dozvoljeno napuštanje zemlje, nego ide prisilna mobilizacija i dobijaju pušku u ruku i zaduženje.

Tako da, mislim da je bolje na vrijeme da to završiš, ako već tako razmišljaš.
desni

#55621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by desni »

@Ozimician :thumbup:
Respekt za trud.
Bošnjaci su svjetski prvaci u patetici, ona priča jadna ti sam, neću ja više :( , ali možda im i nije džaba objašnjavati.
MMM1977

#55622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Moje dupe ću braniti sam, još sam u kuvetu. I dupeta druge djece, smatram da ako neko treba da gine onda bolje da to budem ja sa 45 nego neko od 20. Nismo se shvatili.

Ma ode tema u pogrešnom pravcu, biće kako bude. Ali mi je žao što nismo uspjeli da ovdje napravimo normalnu državu i za to najviše krivim SDA jer smo pozicije HDZ, SDS i SNSD znali. A DF sada spašava SDA iako i oni sve to znaju.
Styling

#55623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

U našem političkom ustroju ne postoji “pobjednik izbora”. Postoje stranke koje su pojedinačno osvojile najviše glasova ali to ne znači da će automatski ući u vlast. Nije ovo Amerika gdje imaš Republikance i Demokrate i da stvar odmah bude jasna nakon izbora ko vlada.
Pobjednik izbora je onaj ko sklopi većinu.
drug_profi

#55624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

:lol:
E vjeruj da sam te do ovog smatrao ozbiljnim forumasem.
Point.

#55625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Login77777 wrote: 27/10/2022 22:27
Point. wrote: 27/10/2022 22:24

Dosadan si sa svojim dodvaranjem sarajevskoj mahali i fgr rajici. You try too much.

Nece s NiP ali hoce sa ovima… :bih:
Image
Koja je razlika sa tvojim bivšim košarkašom koji to otvoreno podržava, jer, aman zaman nije fer.
Post Reply