Skupština KS 2022-2026

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima za Skupštinu KS glasaću za..

Poll ended at 02/10/2022 22:31

Savez za bolju budućnost
0
No votes
Narodni europski savez
4
1%
Stranka Demokratske Akcije
20
6%
Narod i Pravda
68
22%
Socijaldemokratska Partija BiH
62
20%
Naša stranka
127
41%
Stranka za BiH
9
3%
Za građansku državu - DF/GS
7
2%
Neko drugi (Za nove generacije, Koalicija Država, ...)
6
2%
Nisam građanin Kantona Sarajevo
9
3%

Total votes: 312

Ateista

#2826 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

Styling wrote: 27/10/2022 12:37
Ateista wrote: 27/10/2022 12:29 Ne svidja mi se ova sutnja, bojim se da se svasta kuha i da trojka ne pristane na neke kompromise u kantonu kako bi dobili vlast na visim nivoima, i da stvarno nece uvuci rumenka u koaliciju u kantonu, to bi bas bio teski fail.
Osim sebicnih razloga (meni je kanton najbitniji jer tu zivim, logicno) mislim da dugorocno to moze imati jkako lose posljedice na stranke trojke, da moze samo dodatno ojacati rumenkovu stranku umjesto da se pokusa u startu ugusiti taj pokusaj od stranke.
Ne ide to tako ni lahko ni brzo. Sjetite se da se prosli put VM formiralo tek na intervenciju MZ u augustu 2019 a Federalna vlada nikada nije formirana. Ne treba stvari forsirati. Treba sve da ide svojim tokom.
Ma vise iskreno mislim na KS, tu su stvari jasne i mislim da bi to trebalo sto prije zavrsiti, ovako mi se cini da ce KS biti predmet kusuranja za vise nivoe.
Styling

#2827 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Styling »

Ateista wrote: 27/10/2022 12:55

Ne ide to tako ni lahko ni brzo. Sjetite se da se prosli put VM formiralo tek na intervenciju MZ u augustu 2019 a Federalna vlada nikada nije formirana. Ne treba stvari forsirati. Treba sve da ide svojim tokom.
Ma vise iskreno mislim na KS, tu su stvari jasne i mislim da bi to trebalo sto prije zavrsiti, ovako mi se cini da ce KS biti predmet kusuranja za vise nivoe.
Da, ali ne mogu imenovati rukovodstvo skupstine dok se na svim nivoima ne dogovori ko ce biti u kojoj ulozi. Mislim da ce se u doglednom periodu sve znati.
Ateista

#2828 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

Styling wrote: 27/10/2022 12:57

Da, ali ne mogu imenovati rukovodstvo skupstine dok se na svim nivoima ne dogovori ko ce biti u kojoj ulozi. Mislim da ce se u doglednom periodu sve znati.
Ma jasno je to, to mi se upravo i ne svidja, ja bih volio da KS zavrse jer im tu ne treba niko i da ga ne ukljucuju u pregovore, ali jasno mi je da to ne ide tako i da ako hoce vlast na visim nivoima da ce morati praviti neke kompromise i u KS jer ce to traziti druge stranke.
Styling

#2829 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Styling »

Ateista wrote: 27/10/2022 13:08
Styling wrote: 27/10/2022 12:57

Ma jasno je to, to mi se upravo i ne svidja, ja bih volio da KS zavrse jer im tu ne treba niko i da ga ne ukljucuju u pregovore, ali jasno mi je da to ne ide tako i da ako hoce vlast na visim nivoima da ce morati praviti neke kompromise i u KS jer ce to traziti druge stranke.
Upravo tako, nazalost.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2830 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Chmoljo »

to će biti 100%, samo je pitanje koliku će cijenu platiti.

čisto sumnjam da će rumeni uzeti premijersku poziciju u kantonu. prvi razlog je što je brisan prostor da neko drugi uleti na načelničko mjesto, drugo premijerska pozicija kantona je vrlo nesigurna.

zato sad gađa visoko i kaže da može biti federalni premijer ( :lol: ) jer zna da federalna vlada ne pada lako, blago rečeno :D
Styling

#2831 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 27/10/2022 13:11

čisto sumnjam da će rumeni uzeti premijersku poziciju u kantonu. prvi razlog je što je brisan prostor da neko drugi uleti na načelničko mjesto, drugo premijerska pozicija kantona je vrlo nesigurna.

zato sad gađa visoko i kaže da može biti federalni premijer ( :lol: ) jer zna da federalna vlada ne pada lako, blago rečeno :D
On je bas nafuran frajer. Sveznadar.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2832 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Chmoljo »

ma realno, kad vidiš ko je sada federalni premijer, vidiš i da letvica nije visoko.

međutim, fadila nismo znali otprije nego je postao premijer. ovoga znamo. i znamo i kako je došao tu gdje jeste, koliko (ni)je uradio, aferime njegove i sl.
denis.istok

#2833 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by denis.istok »

Chmoljo wrote: 27/10/2022 13:21 ma realno, kad vidiš ko je sada federalni premijer, vidiš i da letvica nije visoko.

međutim, fadila nismo znali otprije nego je postao premijer. ovoga znamo. i znamo i kako je došao tu gdje jeste, koliko (ni)je uradio, aferime njegove i sl.
Cinjenica da je otisao u stranku koja je umirala i napravio rezultat, ili jos bolje da je dobio skoro preferencijalnih glasova nego recimo cijela NS, iako je ta stranka imala premijera KS valjda dovoljno govori o njemu i njegovom radu.

Bez puno lazne hvale - jel to fakat ima neki nacelnik u KS da je uradio vise za svoju lokalnu zajednicu recimo zadnjih 12 godina? A mozemo i 20 komotno. Mozda je Koldzoni blizu, ali eno ga potopi ZRAK cim je presao tamo.
Pa ako je vec naucio raditi u Opcini onda mozda bude nesto znao i na vecem nivou.

Iskreno, bez obzira ko na kraju formira većinu, njega bih volio vidjeti na toj poziciji premijera.

Sad ocekujem da mi repliciraju oni koji misle da se on kao magistar javne uprave ne moze mjeriti sa diplomom DIF-a i Dinom Konakovicem, jer Boze moj, najvise DIFovaca nam je sada u Vladi KS i vidi kako je sve OK.

Doduše, Neka Nikšić bi bio mozda zehru bolji, ima cojk iskustva vec :)
Ateista

#2834 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

Chmoljo wrote: 27/10/2022 13:11

I ja sumnjam da ce pristati da bude premijer u KS, sto kazes previse nesigurno, ali mi se ne svidja ni opcija da njegovu stranku uvuku u koaliciju.
On toliko ogranicen lik i toliko blokira neke stvari koje su od opsteg interesa kako bi se uvukao odredjenom broju glasaca i time bi vjerovatno ako bi njegova stranka bla na vlasti gledao da i tu blokira neke stvari. Osim toga mislim da bi on toga svega napravio predstavu za sire narodne mase i svaki uspjeh pokusao prikazati kao svoj, time bi mu sigurno porasla popularnost na iducim izborima i imali bi jos veci belaj.

Vidio sam i to da cilja na federalnog premijera. :lol:
Ne bih mu ni to dao da sam na mjestu trojke, ali bi mi manje smetalo nego da mu stranka bude u koaliciji za KS.
Ateista

#2835 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

denis.istok wrote: 27/10/2022 13:44
Chmoljo wrote: 27/10/2022 13:21 ma realno, kad vidiš ko je sada federalni premijer, vidiš i da letvica nije visoko.

Cinjenica da je otisao u stranku koja je umirala i napravio rezultat, ili jos bolje da je dobio skoro preferencijalnih glasova nego recimo cijela NS, iako je ta stranka imala premijera KS valjda dovoljno govori o njemu i njegovom radu.

Bez puno lazne hvale - jel to fakat ima neki nacelnik u KS da je uradio vise za svoju lokalnu zajednicu recimo zadnjih 12 godina? A mozemo i 20 komotno. Mozda je Koldzoni blizu, ali eno ga potopi ZRAK cim je presao tamo.
Pa ako je vec naucio raditi u Opcini onda mozda bude nesto znao i na vecem nivou.

Iskreno, bez obzira ko na kraju formira većinu, njega bih volio vidjeti na toj poziciji premijera.

Sad ocekujem da mi repliciraju oni koji misle da se on kao magistar javne uprave ne moze mjeriti sa diplomom DIF-a i Dinom Konakovicem, jer Boze moj, najvise DIFovaca nam je sada u Vladi KS i vidi kako je sve OK.

Vjerovatno si htio reci da nisi vdio nacelnika koji je vise projekata blokirao nego rumenko? :-)
To koliko on ima glasova nista ne znaci, dovoljno je vidjeti koliko glasova imaju sebija, zahiragic i druga stoka, jednostavno je narod stoka i broj glasova ne znaci da neko dobro radi.
denis.istok

#2836 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by denis.istok »

Ateista wrote: 27/10/2022 13:49
denis.istok wrote: 27/10/2022 13:44

Vjerovatno si htio reci da nisi vdio nacelnika koji je vise projekata blokirao nego rumenko? :-)
To koliko on ima glasova nista ne znaci, dovoljno je vidjeti koliko glasova imaju sebija, zahiragic i druga stoka, jednostavno je narod stoka i broj glasova ne znaci da neko dobro radi.
OK, nek su onda dobri Mandić, Tanović i sl. Ti blokirani projekti se ne vide, ali ovi "deblokirani" su vidljivi. Sta li su sve ovi ostali blokirali kada im se ne vide ni ovi sto su ih gurali.

Koliko se sjecam njemu su govorili lako ti je dok si u SDA, ona te stvorila i imas zato glasove. Evo demantira ih covjek. 27.000 glasova stranka i 21.000 licnih. Te koji pominjes da imaju glasove su ni blizu. Jel narod stoka ne znam, vjerovatno tako kazu i za one koji glasaju drugacije odnosno za tebe :) Svi ovi sto misle drugacije su nama -stoka.

Uglavnom, Fadil više nece biti, a ako dođe Dino ne vidim neku razliku niti kvalitet sem šupljak, brzo mu se zaboravlja stanje dok je on "liderisao" kantonom ispred SDA.
denis.istok

#2837 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by denis.istok »

Nego, moze li neko pojasnit fenomen Harisa Plehe, 400 glasova? Smajic ni 300. Jel to sehara otanjila :D
Styling

#2838 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Styling »

denis.istok wrote: 27/10/2022 13:59

OK, nek su onda dobri Mandić, Tanović i sl. Ti blokirani projekti se ne vide, ali ovi "deblokirani" su vidljivi. Sta li su sve ovi ostali blokirali kada im se ne vide ni ovi sto su ih gurali.

Koliko se sjecam njemu su govorili lako ti je dok si u SDA, ona te stvorila i imas zato glasove. Evo demantira ih covjek. 27.000 glasova stranka i 21.000 licnih. Te koji pominjes da imaju glasove su ni blizu. Jel narod stoka ne znam, vjerovatno tako kazu i za one koji glasaju drugacije odnosno za tebe :) Svi ovi sto misle drugacije su nama -stoka.

Uglavnom, Fadil više nece biti, a ako dođe Dino ne vidim neku razliku niti kvalitet sem šupljak, brzo mu se zaboravlja stanje dok je on "liderisao" kantonom ispred SDA.
Kako mozes vidjeti kvalitet necega sto se jos nije ni desilo? Tna osnovu cega sudis? To ti neko rekao da ne bi bio dobar premijer?
Ateista

#2839 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

denis.istok wrote: 27/10/2022 13:59

Za Mandica i Tanovica su svi rekli da su razocarenje i uspavani, iako tu ima i do opstrukcija sa visih nivoa ali su svejedno razocarenje, tu nema dileme.
Rumenko ne samo da nista posebno nije uradio i da se kiti tudkim perjem, vec i blokira GA kao najvazniji infrastrukturni projekat u KS.
Mozda mu nisu tako blizu, ali imaju i previse u odnosu na to koliko su zasluzili, i samo pokazuje koliko su glasovi pokazatelj kvaliteta nekog kandidata.
Daleko od toga da nesto cijenim Konakovica, za sad se pokazao dosta OK ali se bojim da bi mogao postati kao SDA ako ojaca, zato se nadam da nikad nece ojacati dovoljno da moze sam u koaliciju, ali je neizbjezan jer gradjanske, liberalne i ljevicarske stranke nikad ne mogu same imati dovoljno glasova.
zabit_mehmedov

#2840 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by zabit_mehmedov »

denis.istok wrote: 27/10/2022 11:56
zabit_mehmedov wrote: 27/10/2022 00:58

Samo opusteno, dogovara se, radi se i suti dok se ne izdefinise sve, tako se tako radi

Zasto se odma ne izlazi s pricom o kantonu sarajevo - zato sto trojka dogovara siru pricu i uzimanje federalne i drzavne vlasti i nekoliko kantona, sve se dogovara u paketu i zato ce potrajati, sarajevska vecina je dio veceg paketa ocigledno, odnosno ostaje ista plus se dodaje tu stranka zabih.

Treba gledati sve aktere sta pricaju, konakovic uvjeren da uzimaji vlast na svim nivoima, detalje nece da otkriva-mudro

Forto isto nece nista da otkrije, ceka se normalno dogovor oko vecine te sire, onda zajednicka neka platforma i onda je utvrdjeno

Niksic je otkrio otprilike najvise, napadaju ga spinovima da ide sa sda, vidim i ovde mnogi vjeruju u to, no niksic fino rece da je koalcija trojka plus nes i ovi manji partneri sto su podrzali becirovica utanacena i jedinstvena, i rece da je tu s njima i zabih stranka skoro i definitovno, za koji dan ce biti vjerovatno i objavljeno,bice spremna i zajednicka platforma, stranke ce unutar svojih organa to potvrditi i to je to, s tim se ide prema hdz i ako oni pristanu na saradnju, to je to, sda u špicoka, tek onda ce se vjerovatno pricati o kantonalnoj vladi u sarajevu, a nema ni potrebe zuriti, ima ova vlada ionako nek radi, bitnije je posloziti sad druge nivoe
A o kojim kantonima se inače radi?

1. TK - rješen već (SDA-DF i SBiH)
2. ZDK - isto (SDA,NES,HDZ, SBB)
3. SBK - SDA, HDZ, niko im ne treba
4. HNK - HDZ, SDA, isto niko im ne treba, ako HDZ ne bude isao s njima onda ide prelamanje preko SBK, tesko da ce to rizikovati
5. USK - upitan, ali prema ovome moze SDA-NES-SBIH-DF (ali ne mora)

Mozda Gorazde, Livno, Grude, Posavina? Tu SDA nema, ni DF.

Onda dolazimo do kljucne stvari a tice se delgiranja u DN i dalje prohodnosti odluka. Nije sve (NAZALOST) samo sirovi broj mandata.

Na kraju bi recimo bio Monty Python da zarad formiranja šire koalicije iz nje ispadnu NiP i NS.
Ne znam odakle ti informacije de je u bilo kojem kantonu osim u gorazdu ozvanicena neka vecina

Stranke trojke, plus NES i stranka za bih te Fudo i PDA, to je po svemu sudeci koalicija koja ce biti potpisana za dan dva, A ta koalicija bi izgledala vjerovatno ovako:

Kanton sarajevo - trojka, marjanovic i zabih komotna vecina 23 ruke

Tuzla - tu je tesko, sda i df imaju 17 ruku, za vecinu treba 18, sdp, nip, nasa stranka i pda imaju 14, za bih i sd imaju po dva, potpisali su sporazum da, idu zajedno, ako efendic udje u koaliciji a sve su prilike da hoce vjerovatno uvlaci i sd i ima vecina, no u tuzli je stočna pjjaca i kupovina je vrlo moguca i ne zna se tu nista, ali nije rijeseno nista jos

zenica- fudo i sdp imaju po 5, nip 3,sbb 2,nasa stranka 1, to je 16, ako se s hdz napravi federalna vlada zaocekivati je ovdje da s 3 hdz ruke napravr vecinu, ima i nes 2 al u ratu su s fudom i vjerovatno blizi sda

bihac - nes, sdp, nip, nasa stranka i zabih imaju 15, vecina je to nategnuta, ako udje s njima pomak onda, je komotna, al moze se i tu ocekivati kupovina i ko zna cega

gorazde - vec je to jedino i ozvaniceno i tu je ova ekipa bez sda

srednjobosanski i hercegovacko neretvanski kanton su nemoguci bez sda, orasje, siroki brijeg i livno kantoni nula bodova, znaci od ovih 5 kantona gore, dva su sigurna bez sda, ostala tri svi su upitni, svi su u ublizu i ako ova koalicija napravi drzavnu i federalnu vlast, vrlo je moguce da ce to prelomiti i usmjeriti vecine i u ovim gore kanonima

Bitni je pitanje doma naroda, hdz ce imati 11 u svom klubu, ova koalicija vrlo vjerovatno uspjet ce imati vrcinu i potrebnih 11 u klubu bosnjaka, vecinu u klubu ostalih, u klubu srba pitanje kako ce se popuniti al i tu ce sigurno najbolje stojati, prema tome vrlo je to ozbiljna prica i sa strane gledajuci puno vecu sansu imaju da naprave svu ovu vlast nego sda, no vidjecemo
denis.istok

#2841 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by denis.istok »

zabit_mehmedov wrote: 27/10/2022 22:10
denis.istok wrote: 27/10/2022 11:56

A o kojim kantonima se inače radi?

1. TK - rješen već (SDA-DF i SBiH)
2. ZDK - isto (SDA,NES,HDZ, SBB)
3. SBK - SDA, HDZ, niko im ne treba
4. HNK - HDZ, SDA, isto niko im ne treba, ako HDZ ne bude isao s njima onda ide prelamanje preko SBK, tesko da ce to rizikovati
5. USK - upitan, ali prema ovome moze SDA-NES-SBIH-DF (ali ne mora)

Mozda Gorazde, Livno, Grude, Posavina? Tu SDA nema, ni DF.

Onda dolazimo do kljucne stvari a tice se delgiranja u DN i dalje prohodnosti odluka. Nije sve (NAZALOST) samo sirovi broj mandata.

Na kraju bi recimo bio Monty Python da zarad formiranja šire koalicije iz nje ispadnu NiP i NS.
Ne znam odakle ti informacije de je u bilo kojem kantonu osim u gorazdu ozvanicena neka vecina

Stranke trojke, plus NES i stranka za bih te Fudo i PDA, to je po svemu sudeci koalicija koja ce biti potpisana za dan dva, A ta koalicija bi izgledala vjerovatno ovako:

Kanton sarajevo - trojka, marjanovic i zabih komotna vecina 23 ruke

Tuzla - tu je tesko, sda i df imaju 17 ruku, za vecinu treba 18, sdp, nip, nasa stranka i pda imaju 14, za bih i sd imaju po dva, potpisali su sporazum da, idu zajedno, ako efendic udje u koaliciji a sve su prilike da hoce vjerovatno uvlaci i sd i ima vecina, no u tuzli je stočna pjjaca i kupovina je vrlo moguca i ne zna se tu nista, ali nije rijeseno nista jos

zenica- fudo i sdp imaju po 5, nip 3,sbb 2,nasa stranka 1, to je 16, ako se s hdz napravi federalna vlada zaocekivati je ovdje da s 3 hdz ruke napravr vecinu, ima i nes 2 al u ratu su s fudom i vjerovatno blizi sda

bihac - nes, sdp, nip, nasa stranka i zabih imaju 15, vecina je to nategnuta, ako udje s njima pomak onda, je komotna, al moze se i tu ocekivati kupovina i ko zna cega

gorazde - vec je to jedino i ozvaniceno i tu je ova ekipa bez sda

srednjobosanski i hercegovacko neretvanski kanton su nemoguci bez sda, orasje, siroki brijeg i livno kantoni nula bodova, znaci od ovih 5 kantona gore, dva su sigurna bez sda, ostala tri svi su upitni, svi su u ublizu i ako ova koalicija napravi drzavnu i federalnu vlast, vrlo je moguce da ce to prelomiti i usmjeriti vecine i u ovim gore kanonima

Bitni je pitanje doma naroda, hdz ce imati 11 u svom klubu, ova koalicija vrlo vjerovatno uspjet ce imati vrcinu i potrebnih 11 u klubu bosnjaka, vecinu u klubu ostalih, u klubu srba pitanje kako ce se popuniti al i tu ce sigurno najbolje stojati, prema tome vrlo je to ozbiljna prica i sa strane gledajuci puno vecu sansu imaju da naprave svu ovu vlast nego sda, no vidjecemo
Hajd evo da vidmo, mozda ne bude nista od ovog nego nesto trece.
dječak sa šibicama

#2842 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by dječak sa šibicama »

Efendic dobija glasove jer legalizuje sitni ili krupniji kriminal obicnih gradjana, gradnja kuca i objekata bez dozvole je kriminal, svugdje samo ne i kod nas.
Slicna prica je Hadzibajric, oni glasove dobijaju zbog zatvaranja ociju i pomaganja u tom kriminalu. A kad budes svjestan toga, bude ti jasnije zasto glasove dobijaju takvi, a oni koji su zaista sposobni, energicni, radisni i imaju rezultate, ne dobijaju glasove u tom obimu. I zasto nam je drzava kakva jeste, nikakva.

Od govana se pita ne pravi, a ni drzava od ovakvog naroda. Posteni ljudi su donji, omladina bjezi u Njemacku, na pozicijama su mafijasi, mufljuzi, nasilnici i kriminalci, pa taj Efendic ima ubistvo halo to se uporno gura pod tepih od strane njegovih fanova. I sve to ima podrsku jednog dobrog % stanovnistva, koji uziva u drzavi u kojoj mozes na katastru imati imanje na svoje ime ali na gruntu na drugo ime, u kojoj korupcija caruje i svi se u tome nalaze, kesa sestrama, koverta doktorima, desna ruka lijevi dzep, svi su potkupljivi i svi primaju mito, i svi misle da je to zdravo drustvo. Nisu ni svjesni svoje bolesti, a onda se prave blesavi pa kazu joj sto smo mi crna rupa Europe sigurno je kriv anamo onaj drugi.
Ateista

#2843 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

dječak sa šibicama wrote: 28/10/2022 12:55 Efendic dobija glasove jer legalizuje sitni ili krupniji kriminal obicnih gradjana, gradnja kuca i objekata bez dozvole je kriminal, svugdje samo ne i kod nas.
Slicna prica je Hadzibajric, oni glasove dobijaju zbog zatvaranja ociju i pomaganja u tom kriminalu. A kad budes svjestan toga, bude ti jasnije zasto glasove dobijaju takvi, a oni koji su zaista sposobni, energicni, radisni i imaju rezultate, ne dobijaju glasove u tom obimu. I zasto nam je drzava kakva jeste, nikakva.

Od govana se pita ne pravi, a ni drzava od ovakvog naroda. Posteni ljudi su donji, omladina bjezi u Njemacku, na pozicijama su mafijasi, mufljuzi, nasilnici i kriminalci, pa taj Efendic ima ubistvo halo to se uporno gura pod tepih od strane njegovih fanova. I sve to ima podrsku jednog dobrog % stanovnistva, koji uziva u drzavi u kojoj mozes na katastru imati imanje na svoje ime ali na gruntu na drugo ime, u kojoj korupcija caruje i svi se u tome nalaze, kesa sestrama, koverta doktorima, desna ruka lijevi dzep, svi su potkupljivi i svi primaju mito, i svi misle da je to zdravo drustvo. Nisu ni svjesni svoje bolesti, a onda se prave blesavi pa kazu joj sto smo mi crna rupa Europe sigurno je kriv anamo onaj drugi.
:thumbup:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#2844 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by teskeredzic_22 »

dječak sa šibicama wrote: 28/10/2022 12:55 Efendic dobija glasove jer legalizuje sitni ili krupniji kriminal obicnih gradjana, gradnja kuca i objekata bez dozvole je kriminal, svugdje samo ne i kod nas.

Država snova Huse Ćesira.
denis.istok

#2845 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by denis.istok »

Ko su alternative npr.
1. Konaković (mislim da je sve rečeno o sposobnosti dotičnog, sreća njegova pa ima ovih SDA prebjega inače bez recimo Zvizdića i Čampare ne znam da bi dobacio ovako)
2. Forto, ne doima se kao neko ko se bavi nelegalnim radnjama, iako je "po zakonu" malo pogurao oca. Poziva se na zapad gdje ministri daju ostavke kada posalju sluzbeni mail sa privatnog, a eto, nije problem kad on odlucuje o ocu jer je vec sam napisao sve po zakonu
3. Šeta, ne znam, lik je max izvikan ko da je radio svojim rukama prugu. Jednostavno mu se poklopile kockice, da je i neko drugi bio isto bi uradio, mozda i bolje. I naravno, laže kao i svi drugi. Koji mu je domet škola koju je zavrsio sve govori.
4. Neko iz SDA: ne vidim nikog, DIA ima iza sebe nesto u struci, ali anemičan do bola.
6. ZnG: Marjanović je bio, mjenjao tri stranke. Stabilan ko tlo u Armeniji i Iranu.

Bez obzira koliko ga pljujete, forum ionako ne odlucuje nista. Kako vidim niko nema protiv da njega imenuju, samo ako ode Kanton tu mu je kraj. Cim bude prilike skinut ce ga pa ce ostati i bez nacelnika, i bez premijera i bez zastupnika :) FBiH je drugi "level", tu ko sjedne ne ustaje barem 4god.

Sve opcije su otvorene jos uvijek. Svi mogu dati premijere a i lagano otici u opoziciju. Kako vidim jedino se bas ovi iz SBiH i NES pominju u apsolutno svim kombinacijama.
MUNAFIK

#2846 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by MUNAFIK »

Za sve nabrojane Kifla je institucija.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2847 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by sime_cipol »

Kifla moze imati zanat, ali kad govori zvuci ko Tesla pored SDA mazluma.
Ateista

#2848 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by Ateista »

denis.istok wrote: 28/10/2022 14:12 Ko su alternative npr.
1. Konaković (mislim da je sve rečeno o sposobnosti dotičnog, sreća njegova pa ima ovih SDA prebjega inače bez recimo Zvizdića i Čampare ne znam da bi dobacio ovako)
2. Forto, ne doima se kao neko ko se bavi nelegalnim radnjama, iako je "po zakonu" malo pogurao oca. Poziva se na zapad gdje ministri daju ostavke kada posalju sluzbeni mail sa privatnog, a eto, nije problem kad on odlucuje o ocu jer je vec sam napisao sve po zakonu
3. Šeta, ne znam, lik je max izvikan ko da je radio svojim rukama prugu. Jednostavno mu se poklopile kockice, da je i neko drugi bio isto bi uradio, mozda i bolje. I naravno, laže kao i svi drugi. Koji mu je domet škola koju je zavrsio sve govori.
4. Neko iz SDA: ne vidim nikog, DIA ima iza sebe nesto u struci, ali anemičan do bola.
6. ZnG: Marjanović je bio, mjenjao tri stranke. Stabilan ko tlo u Armeniji i Iranu.

Bez obzira koliko ga pljujete, forum ionako ne odlucuje nista. Kako vidim niko nema protiv da njega imenuju, samo ako ode Kanton tu mu je kraj. Cim bude prilike skinut ce ga pa ce ostati i bez nacelnika, i bez premijera i bez zastupnika :) FBiH je drugi "level", tu ko sjedne ne ustaje barem 4god.

Sve opcije su otvorene jos uvijek. Svi mogu dati premijere a i lagano otici u opoziciju. Kako vidim jedino se bas ovi iz SBiH i NES pominju u apsolutno svim kombinacijama.
Konalovicu skidam kapu na nastupu i nacinu kako se bori protiv sda, ali mu ne vjerujem kao ni bilo kome ko je bio u sda.

Forto bez mrlje u karijeri, ta suplja oko guranja firme oca je nidje veze, davno objasnjeno da je ta firmaispunila uslove konkursa i da tu nema nista sporno, jedna od hiljadu firmi koja je ispunila uslive i dobila te pare. Mozda mu fali malo ostrine koju ima konakovic, ali ne mislim da politicari to moraju imati.

Steta nije radio svojim rukama ni svojim parama, ali je nasecpare dobro iskoristio i dobro se pokazao, ne vidim sto je izvikan. Tacno je da su mu se neke stvari poklopile ali opet treba znati iskoristiti priliku.
Sda ne bih ni komentarisao, to je suvisno a marjanovic je ok za prosvjete i to je to.

Nema razloga da se ista mijenja kad su za sad svi radili ok svoj posao, jedino da stetu stave za direktora ACFBIH.

Jeli tebi rumenko sta u rodu? Nije mi jasno kako on ikom moze biti bilo kakav izbor, neko ko blokira GA, ko je ubio covjeka i nije podnio ostavku zbog toga vec zaposlio rodbinu poginulog da ga ne tuzi, sto neko vec rece dobija glasove jer legalizuje kriminsl i slicno.
Rumenko je olicenje onog najgoreg iz sda i njihov je tipicni predstavnik.
drug_profi

#2849 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by drug_profi »

denis.istok wrote: 28/10/2022 14:12 Ko su alternative npr.

A sto mozes tisra... ne da mi se ni replicirati.
Smece od posta.
zabit_mehmedov

#2850 Re: Skupština KS 2022-2026

Post by zabit_mehmedov »

sime_cipol wrote: 28/10/2022 15:11 Kifla moze imati zanat, ali kad govori zvuci ko Tesla pored SDA mazluma.
Ne samo za sda parmake, kifla je govornik vrhunski i mene bas ono iznenadjuje, odavno nisam vidio politicara da ima onu brzu i tecnu, a smislenu pricu, da ima i ona neka emocija, sočnost i šmek u priči, malo ponekad pretjera, al zaista ne samo u bih nego i u regiji sto se tice govornikih sposobnosti je vrh.

Ja licno bio sam skepticam sto se njega tice, cionio mi se ko neka onako umisljena varalica sda ovska malo i umisljena, malo pismenija i urbanija od ostalih, vjerujem da nije nacitan nesto posebno, al brat bratu jak je govornik, smislenu i politiku vodi i smislene poteze, mene je bas iznenadio mislio sam zavrsit ce ko sepic onaj, al eto, nekoliko je testova imao jakih, izgleda da svaka njegova borba protiv sda je zaista iskrena, vidjeli smo i sad u kampanji 90 posto cijele sda prljave KOS - ovske i udbaške kampamje je prema njemu bilo usmjereno, imao je hrabrosti i progovoriti realno o pitanhu hrvata i izbornog zakona, javno prozvati neke zbog tog patriotskog populizma, treba tu zaista hrabrosti, tu se gube glasovi naseg nepismenog i lakovjernog naroda, al eto opet je nip napravio neki rezultat koliko toliko dobar, vjerovatni je zaslužio da bude premijer federacije i da vidimo i na tom testu koliko moze, sta moze, imal hajra od njega
Locked