Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skafiskafsnjak wrote: ↑27/10/2022 11:18
Ev naso sam . Odmah cu oba. Sigurno je stabilnije preko LAN-a
Ako imas dobar net i stick nece biti previse udaljen od rutera, po meni nema potrebe da ovo kupujes. Nikad stick nisam povezivao osim preko wifija i nikakav problem dosad nije bio.
Firestick 4k max je i vise nego dovoljan za tvoje potrebe koje si napisao, ne trosi dzaba vise love. Ako si u Njemackoj ili Austriji i ne zuri ti se (ili ti neko tamo moze kupiti), budu akcije u ovom periodu na mediamarktu za 34€ FS 4k max, prijatelj bas kupio prije par dana.
skafiskafsnjak wrote: ↑27/10/2022 11:18
Ev naso sam . Odmah cu oba. Sigurno je stabilnije preko LAN-a
Ako imas dobar net i stick nece biti previse udaljen od rutera, po meni nema potrebe da ovo kupujes. Nikad stick nisam povezivao osim preko wifija i nikakav problem dosad nije bio.
Firestick 4k max je i vise nego dovoljan za tvoje potrebe koje si napisao, ne trosi dzaba vise love. Ako si u Njemackoj ili Austriji i ne zuri ti se (ili ti neko tamo moze kupiti), budu akcije u ovom periodu na mediamarktu za 34€ FS 4k max, prijatelj bas kupio prije par dana.
Stick narucio, adapter nisam. pa cu vidjeti .
Cuj za 34eur .... Pa to je skoro duplo jeftinije . Da znam da ce u narednih 15ak dana biti kakve akcije, otkazao bih ovo
Dobar izbor, za te stvari više nego odličan, koristim i sam za to (Disney+, hbo max, syncler), samo osiguraj dobru vezu i to je to .
Sve radi bez problema, pa i sa visokobitražnim naslovima sa synclera (80 i više Mbps i težine 70 GB pa i više)
Sto se adaptera tiče, uzmi u obzir da su svi Lan adapteri,pa i službeni Amazonov ograničeni na 100 Mbps. Po meni, ako imas router sa 5 GHz nema potrebe za adapterom jer ćeš dobit bolji rezultat nego preko kabela,fs ima jako dobru wifi karticu, ide 350+ Mbps kod mene
typeOnegative wrote: ↑27/10/2022 12:46
Dobar izbor, za te stvari više nego odličan, koristim i sam za to (Disney+, hbo max, syncler), samo osiguraj dobru vezu i to je to .
Sve radi bez problema, pa i sa visokobitražnim naslovima sa synclera (80 i više Mbps i težine 70 GB pa i više)
Sto se adaptera tiče, uzmi u obzir da su svi Lan adapteri,pa i službeni Amazonov ograničeni na 100 Mbps. Po meni, ako imas router sa 5 GHz nema potrebe za adapterom jer ćeš dobit bolji rezultat nego preko kabela,fs ima jako dobru wifi karticu, ide 350+ Mbps kod mene
skafiskafsnjak wrote: ↑27/10/2022 12:05
Cuj za 34eur .... Pa to je skoro duplo jeftinije . Da znam da ce u narednih 15ak dana biti kakve akcije, otkazao bih ovo
Prosle godine sam ja kupio dva za 75€ u novembru nekad (5. novembar, sad sam provjerio), i pratio sam opet su za black friday snizavali na tu cijenu. Bude recimo 3 dana snizeno, od petka do nedjelje.
Prosle godine sam ja kupio dva za 75€ u novembru nekad (5. novembar, sad sam provjerio), i pratio sam opet su za black friday snizavali na tu cijenu. Bude recimo 3 dana snizeno, od petka do nedjelje.
typeOnegative wrote: ↑27/10/2022 13:03
Pa i rekao sam da po meni ne treba, al svako zna svoje jel
Pa dobro, kao sto neko iznad rece, jedino ako je daleko od rutera....a kod mene je 2m od rutera.
Tako da, ne treba
Sutra dolazi haha
ma nema potrebe realno, mislim sve ti ovisi kakav ti je wifi kod mene je skroz u drugom dijeli stana fercera za deset zaglavi kad skroz net zaglavi .. a brizina je otprilike oko 60 u tom dijelu gdje je stick sve mi je na wifi i ne koci koristim vec 2 god nije max al eto …
markopd wrote: ↑10/10/2022 21:52
Ne znam gdje bih,pa da ne otvaram novu temu zbog jednog pitanja,ovde ću.
Prije nešto više od mjesec dana sam uzeo neki Xiaomi TV Stick u jednoj radnji u mom gradu.Za prvi vikend sam uzeo da ga probam i primjetim da ima problema sa konekcijom,tj sa WiFi antenom,adapterom šta već.Pošto je pod garancijom,nakon par dana odnesem u radnju stick gdje mi kažu da će kroz pet radnih dana vidjeti da li će popravljati stick,zamijeniti za ispravan ili vratiti novce.Poslije tih pet dana,odlazim u radnju gdje mi kažu da ipak nije pet dana nego četrdeset i pet.
Znam da ima taj neki Zakon/Pravilnik o potrošačima,pa me zanima koji je stvaran rok da oni izvrše popravku,zamjenu ili povrat novca,s obzirom da su mnogo neozbiljni i nekako mi je to previše 45 dana s ozbirom da nije u pitanju neko čudo tehnike,pa da im treba toliko.
Evo skoro je taj "četrdeset i peti dan",bio više puta kod njih,još stick nije popravljen niti su mi odradili povrat novca.Po svemu sudeći svoja prava ću morati ostvariti preko nadležnih inspekcijskih organa.Savjet i za ostale koji planiraju kupovati FS,prvo da provjere ispravnost istog,kod ovog što sam ja kupio Wifi kartica je oštećen,vjerovatno to i oni znaju ali eto namjerno osporavaju i vjeruju da će se okoristiti na taj način.
Prosle godine je 35e za 4K bila redovna cijena, ovaj obicni bio 25 cini mi se. Al to prosle godine
Dope_Man wrote: ↑27/10/2022 19:11
Prije par sedmica u Mediamarkt obicni bio ako se ne varam 40 ili 45, 4k bio 55 a Max bio 65, otprilike tako nesto bilo, 10tak izmedju verzija.
To mozda na akciji sad da bude 40 za 4K. Poskupili su drasticno za godinu.
Kupio prijatelj u Mediamarktu Austrija za 34€ prije 10-ak dana, u DE bude oko 1€ skuplji. Prosle godine je na akciji bio 37€, znaci nista apsolutno nisu poskupili vec naprotiv. Uvijek su 'regularne' cijene oko 65€, prosle godine je cini mi se bio 70€. (Pricam za Max)
skafiskafsnjak wrote: ↑28/10/2022 17:28
Kako ste instalirali eon na firestick?
preko aptoide-a , evo vidim da je dostupna današnja verzija ( 4.32.15103 ) .
Ma uspio sam bez toga.... Al.me zahebava, cim upalim VPN.... problem with Network. press OK to.reload.
Par puta sam uspio otvoriti eon, pa.onda vpn i vratit se, radi. Ali to rijetko uspijeva jer od 10 puta 9 puta ce ugasit apk cim izadjem.... I kad krene loadovat od pocetka, prikaze mi taj error. Zasto ne znam. Na normalnom androidu na tv nemam taj prob.
Sranje