Ukrajina

Excel2

#128676 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Da mi je neko rekao da ce se u ovom stoljecu, na tlu Europe, voditi rat kojem je glavni cilj desatanizacija, ne bih mu vjerovao. Letimo u svemir, proizvedemo vakcinu za tri mjeseca, imamo umjestno srce, a s druge strane borimo se protiv sotone. :run:
zigzag

#128677 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Excel2 wrote: 26/10/2022 09:03 Da mi je neko rekao da ce se u ovom stoljecu, na tlu Europe, voditi rat kojem je glavni cilj desatanizacija, ne bih mu vjerovao. Letimo u svemir, proizvedemo vakcinu za tri mjeseca, imamo umjestno srce, a s druge strane borimo se protiv sotone. :run:
Al čuj, dešejtanizacija. Ta riječ bi se i ovdje mogla primiti.
drug_profi

#128678 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Rusi na Ukrajinu projiciraju sebe. Sve sto tvrde da je Ukrajina, to su zapravo oni. Nacisti su definitivno, a uz svu šizofrenu propagandu i abnormalne zlicinacke izjave na medijima, komforno se moze reci da su i pod uticajem sotone.

A svidja mi se kako to kolega @Point. nazva. Budalama treba debudalizacija.
Da nam svima bude jasno. Opasne budale su i blizu nas. Veliko je zlo uzgajano decenijama i sad pusteno iz kaveza. Ja se nadam da ga je moguce bez potoka krvi unistiti. Samo jako tesko. Mi to sami vise ne mozemo.
Čitalac

#128679 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Rogozin nakon obilaska fronta u Ukrajini prenosi utiske. Kaže da su mobilisani opremljeni „mnogo bolje nego svojevremeno ruski dobrovoljci u Transnistriji i Bosni“.
"With the head of the Union of Volunteers of Donbass Alexander Borodai and Russian volunteer soldiers visited different parts of the front. The mood is combative, the guys are eager to go on the offensive and constantly receive replenishment from the regions of Russia," Rogozin wrote on Wednesday.
According to him, the fighters in the SVO zone are equipped much better than Russian volunteers who once fought in Transnistria and Bosnia: there are both drones and heavy equipment.
There is the necessary interaction with the Russian army. The spirit is the same. Indomitable and fearless. The victory will be ours," he added. At the same time, he stressed that the nature of the war has changed, "and we are fighting against a well-armed and motivated enemy."
"NATO has turned Ukraine into a testing ground for its modern weapons systems. Therefore, we need to understand who really opposes us and stop the harmful practice of underestimating the enemy and hat-throwing speeches," the former head of Roscosmos summed up.
agent_zero

#128680 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Čitalac wrote: 25/10/2022 20:41 Ruska konstrukcija o Poljacima našla je plodno tlo i u Americi. Pukovnik Douglas Macgregor kojeg je Trump svojevremeno predložio za američkog ambasadora u Berlinu (Senat odbio), piše tako da Ukrajinu u životu drže još samo „strani borci i poljski vojnici u ukrajinskim uniformama“. Kijev, piše Macgregor, nema više čime da se suprotstavi „ruskim zimskim ofanzivama“. Ovo je tek mala potvrda da se pred izbore s razlogom strahuje od Trumpove struje u republikanskoj partiji.
Absent the foreign fighters and Polish soldiers fighting in Ukrainian uniform, Ukraine has little left to withstand the Russian winter offensives. The series of Ukrainian counterattacks over the last 60 to 90 days have cost Ukraine tens of thousands of lives, human capital in uniform that Kiev cannot replace...The Russian sledgehammer scheduled to fall on the Zelensky regime in the November or December timeframe, or whenever the ground freezes, will crush whatever remains of Ukrainian forces.

https://www.theamericanconservative.com ... n-ukraine/
Ja ne mogu da vjerujem da u Americi ima ljudi, a pogotovo oficira koji ovako blagonaklono gledaju na Rusiju i Putinov režim.

Ovo je strašno i za pročitati. I jasno je da se radi o ljudima opasnih namjera, kojima pod svaku cijenu ne treba dozvoliti da dođu na vlast u Americi.
agent_zero

#128681 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

apsidejzi wrote: 26/10/2022 00:16
agent_zero wrote: 25/10/2022 09:07

Što ne mogu više ove šuplje i forumskog advokatiranja Alije da ga je kao neko natjerao da potpiše? Potpisao je jer je tako htio i jer je skontao da nas je uvalio u vnago!

Krešimir Zubak je bio predstavnih be-ha hrvata u Dejtonu, pa što njega niko nije natjerao da potpiše.

Sorry ekipa za OT, ali ovakve floskule prosto zaslužuju reakciju.
Uzmi nekad neku knjigu koju je napisao licno Alija Izetbegovic i sam se uvjeri.
Svako može u knjizi napisati šta god hoće, a knjige veleizdajnika i ljudi koji su u crno zavili ovu zemlju mi ne pada napamet čitati, pored toliko kvalitetne i vrijedne literature.
agent_zero

#128682 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

chupacabra wrote: 26/10/2022 02:24
drug_profi wrote: 26/10/2022 00:40
Spoiler
Show
Da ne zaboravimo da je ovaj Putinov cuko dobio cvijet Srebrenice od našeg bivšeg Reisa koji ga je naveo kao primjer kako integrisati "muslimane" u veliku imperiju. Valjda je Ceriću bilo žao što to isto nije Milošević uradio sa nama.
Sada ga gledamo kako šalje svoj narod da gine za Ruski svijet. Kao što su Bošnjaci trebali ginuti za Srpski svijet.
Momci Dzohara Dudajeva se bore u Ukrajinskoj vojsci i nadam se da će jednog dana dočekati nezavisnu i demokratsku Čečeniju.
I nikad se đubre ne oglasi oko toga.
agent_zero

#128683 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Gandalf wrote: 26/10/2022 05:18
Spoiler
Show
Opa, počelo se kuhati pravo, mogla bi se orcima vrlo brzo obiti o glavu saradnja sa irancima
Niđe veze, kao da amerikanci ne znaju :-)

Ovo je samo odugovlačenje da ne pomognu.
agent_zero

#128684 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Gandalf wrote: 26/10/2022 05:23
Spoiler
Show
Ide to pomalo
Ovo su neke i stare slike, jer je pored uništenog ukrajinskog bmp-a onaj ruski krelac iz Hersona.
Excel2

#128685 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

agent_zero wrote: 26/10/2022 09:26
chupacabra wrote: 26/10/2022 02:24

Da ne zaboravimo da je ovaj Putinov cuko dobio cvijet Srebrenice od našeg bivšeg Reisa koji ga je naveo kao primjer kako integrisati "muslimane" u veliku imperiju. Valjda je Ceriću bilo žao što to isto nije Milošević uradio sa nama.
Sada ga gledamo kako šalje svoj narod da gine za Ruski svijet. Kao što su Bošnjaci trebali ginuti za Srpski svijet.
Momci Dzohara Dudajeva se bore u Ukrajinskoj vojsci i nadam se da će jednog dana dočekati nezavisnu i demokratsku Čečeniju.
A niko od nasih novinara da pokusa da stupi u kontakt sa smrdom. Kao da se nije desilo.
lajkujMe

#128686 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ajmo mali update za Kherson zahvaljujuci iskljucivo NLwartrackeru koji je posljednjih 7 dana pregledao preko 1000 satelitskih snimaka.

Po njemu Rusi imaju jos jednu preostalu liniju odbrane oko Kahovke evo mape

Image

Po njemu iza tih linija na oko 5 km se nalaze Quick reaction snage sa zacepe Rupe ako se pojave
A na samo 12 km od linija nalazi se Ruska artiljerija koja mora tako blizu jer su izuzetno neprecizni.

Ne moze se iz satelita saznati ali predpostavlja da su na liniji Mobiksi a iza njih VDV.
statixx

#128687 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Ugrijte me, predajem se. :D

statixx

#128688 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Ove Bruskynske nikad da padnu, a nije da nisu probavali.
Porodice Foht

#128689 Re: Ukrajina

Post by Porodice Foht »

apsidejzi wrote: 26/10/2022 00:16
agent_zero wrote: 25/10/2022 09:07

Što ne mogu više ove šuplje i forumskog advokatiranja Alije da ga je kao neko natjerao da potpiše? Potpisao je jer je tako htio i jer je skontao da nas je uvalio u vnago!

Krešimir Zubak je bio predstavnih be-ha hrvata u Dejtonu, pa što njega niko nije natjerao da potpiše.

Sorry ekipa za OT, ali ovakve floskule prosto zaslužuju reakciju.
Uzmi nekad neku knjigu koju je napisao licno Alija Izetbegovic i sam se uvjeri.
Hajde to, ali Agent fula najbitniju stvar. Bolan, bolan, Kresu niko nije nis pitao kao ni Karadzica i Koljevica, zna se ko je bio planiran za potpisnika DA, oni su samo bili dio delegacije, najobicnije ikebane. I jos Ze(h)ro napravi od Krese junaka i bh. zvijezdu iz Wright-Patterson Air Force Base. :lol:

Nego jucer nisam pohvatao, pade li i jedan od onih 10 Bacuska dronova lansiranih iz Bjelorusije ili su izraelski presretaci uradili svoj dio posla?
lajkujMe

#128690 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Excel2 wrote: 26/10/2022 09:31
agent_zero wrote: 26/10/2022 09:26

A niko od nasih novinara da pokusa da stupi u kontakt sa smrdom. Kao da se nije desilo.
Pitas ga na twitteru pa posalji novinarima reakciju :D
Excel2

#128691 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

lajkujMe wrote: 26/10/2022 09:39
Excel2 wrote: 26/10/2022 09:31

Pitas ga na twitteru pa posalji novinarima reakciju :D
Ja nisam medij. Mene njegovo misljenje i ne zanima iskreno. Ovo je samo apropo nasih medija, jer sto bi bilo ko od nas radio njihov posao.
statixx

#128692 Re: Ukrajina

Post by statixx »

agent_zero

#128693 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

drug_profi wrote: 26/10/2022 09:12 Rusi na Ukrajinu projiciraju sebe. Sve sto tvrde da je Ukrajina, to su zapravo oni. Nacisti su definitivno, a uz svu šizofrenu propagandu i abnormalne zlicinacke izjave na medijima, komforno se moze reci da su i pod uticajem sotone.

A svidja mi se kako to kolega @Point. nazva. Budalama treba debudalizacija.
Da nam svima bude jasno. Opasne budale su i blizu nas. Veliko je zlo uzgajano decenijama i sad pusteno iz kaveza. Ja se nadam da ga je moguce bez potoka krvi unistiti. Samo jako tesko. Mi to sami vise ne mozemo.
:thumbup:
statixx

#128694 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Razvlace opet, valjda ubrzaju.

agent_zero

#128695 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Porodice Foht wrote: 26/10/2022 09:38
Hajde to, ali Agent fula najbitniju stvar. Bolan, bolan, Kresu niko nije nis pitao kao ni Karadzica i Koljevica, zna se ko je bio planiran za potpisnika DA, oni su samo bili dio delegacije, najobicnije ikebane. I jos Ze(h)ro napravi od Krese junaka i bh. zvijezdu iz Wright-Patterson Air Force Base. :lol:
Nisam ja to fulio, nego sam samo reagovao na sda podvalu da je Aliju neko natjerao da potpiše.
Čitalac

#128696 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Kremlj uviđa da mu bivše sovjetske republike polako okreću leđa pa započinje sa suptilnom kampanjom zastrašivanja. Propagandista Pjotr Akopov (pod sancijama EU), kolumnista državnih medija, poručuje da postsovjetski prostor treba da se pripremi za doba nakon Ukrajine. Jermenija, kaže on, otvoreno sumnja u Moskvu pa poziva evropske posmatrače, a Kirgistan uvodi latinično pismo i odriče se ćiriličnog. Otud se stiče utisak da Kremlj gubi kontrolu nad ovim zemljama. Akopov poručuje javnosti da nema razloga za brigu: čim slomi Ukrajinu, a to će potrajati, Moskva će se posvetiti ovim problemima.
What will happen to the post-Soviet space after Russia returns Ukraine to its natural state as part of the Russian world? Only it seems that this issue is not relevant now - before the final victory in the struggle for Ukraine (that is, the elimination of the very possibility of the emergence of another anti-Russia on our lands), there are still years and years, so while the Russians are restoring their unity, it makes no sense to think about the fate of the rest of the post-Soviet space. The main thing is not to allow our geopolitical opponents to set fire to this or that piece of the former Soviet territory – well, to maintain their positions in the newly independent republics…

Russia has all the necessary tools to preserve and strengthen its position in the post-Soviet space – first of all, it is CSTO and Eurasian Union, that is, security and the economy. Central Asian countries understand that only Russia is the guarantor of their security (and often from each other)…
Samo je pitanje vremena – poručuje Akopov – treba sačekati trijumf Rusije u Ukrajini pa će čitav postsovjetski prostor shvatiti "kako prolaze oni koji postanu marionete u rukama neprijatelja Rusije“.

https://ria.ru/20221025/ukraina-1826385223.html
saimidin

#128697 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

agent_zero wrote: 26/10/2022 09:57
Porodice Foht wrote: 26/10/2022 09:38
Nisam ja to fulio, nego sam samo reagovao na sda podvalu da je Aliju neko natjerao da potpiše.
A zasto uopste ulaziti u poredjenje I tvrditi da je ista u UA slicno kao u :bih:

Niti su UA I :bih: slicne I time vaznost u svijetu, pa ne moze biti ni odnos usa isti

Usa interes u UA je strateski, u :bih: je bio lokalno sigurnosni, tj sprijeciti kampove za obuku edina mudzah, sve ostalo je suplja
lajkujMe

#128698 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

SanskiBiser

#128699 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

statixx wrote: 26/10/2022 09:48
Spoiler
Show
22 sekunda ukazao se u dimu lika ajatolaha Homeinija :roll: 8-) i onda kazu nisu iranski dronovi ...

a mozda je i moja pareidolija :lol:
lajkujMe

#128700 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nista slagao nije, sedmicu dana vec pada kisa i vremenski uslovi su losi za ofanzivne akcije
Post Reply