Ima li kakvih informacija kako je glasala dijaspora i ima li razlike u odnosu na "domaće" - kakav je omjer glasova?galia95 wrote: ↑25/10/2022 23:56Rezultati izbora pokazuju da većina glasača u našoj zemlji, nažalost, ovu stranku i dalje smatraju "probosanskom" (šta god to značilo). Jebiga, takvo je činjenično stanje. Ja sam iskreno mislio da će SDA na ovim izborima doživjeti totalni krah i debakl, ali očito i dalje imaju jaku bazu glasača pretežno iz ruralnih sredina, provincija, da ne kažem vukojebina. U Sarajevu smo ih kaznili već prije dvije godine, ali šta nam to vrijedi kada polupismeni krezavi glasač već 30 godina po defaultu zaokružuje ta tri slova.pemanapemani wrote: ↑25/10/2022 23:49 Kako stranka koja je prodala reviziju presude protiv Srbije, koja umjesto Hrvata iz SDP i NS iz ZDK bira kandidate uzp HDZ, koja kaze da se sa Dodikom moze, kao sto se nekad moglo sa SDS, pa ih se spasilo proglasavanja teroristickom organizacijom, Mostarski sporazum..., sve nakon agresije i Daytona, moze biti probosanska?
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Ozimician
#8726 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#8727 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nesto manje glasali za SDA na parlamentarnom nivou FBIH i na nivou kantonalni skupstina od domaci. Drasticno manje glasala za Bakira od domaci, podjelili glasove na Becirovica i Komsica sa maloj prednosti Komsica. Imas sve detalje na stranici izbori.ba/rezulatati za dublju analizu.Ozimician wrote: ↑26/10/2022 00:13Ima li kakvih informacija kako je glasala dijaspora i ima li razlike u odnosu na "domaće" - kakav je omjer glasova?galia95 wrote: ↑25/10/2022 23:56
Rezultati izbora pokazuju da većina glasača u našoj zemlji, nažalost, ovu stranku i dalje smatraju "probosanskom" (šta god to značilo). Jebiga, takvo je činjenično stanje. Ja sam iskreno mislio da će SDA na ovim izborima doživjeti totalni krah i debakl, ali očito i dalje imaju jaku bazu glasača pretežno iz ruralnih sredina, provincija, da ne kažem vukojebina. U Sarajevu smo ih kaznili već prije dvije godine, ali šta nam to vrijedi kada polupismeni krezavi glasač već 30 godina po defaultu zaokružuje ta tri slova.
- Ozimician
#8728 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Evo sad sam bacio oko, ukratko - 1. SDA 2. DF 3. SDP/HDZ -približan broj glasovaStr0nz wrote: ↑26/10/2022 00:17Nesto manje glasali za SDA na parlamentarnom nivou FBIH i na nivou kantonalni skupstina od domaci. Drasticno manje glasala za Bakira od domaci, podjelili glasove na Becirovica i Komsica sa maloj prednosti Komsica. Imas sve detalje na stranici izbori.ba/rezulatati za dublju analizu.
To je to. S tim da je DF procentualno dobio najviše glasova iz dijaspore u odnosu na ostale stranke. Tj. ima najbolji omjer dijaspora / domaći.
-
Lug
#8729 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
ma sta vas briga za sda, samo vi sa hdz-om..sime_cipol wrote: ↑25/10/2022 19:43 Svi koji idu sa HDZ, a ne odazivaju se na ime SDA (koji to rade 30 godina) su izdajnici i Dritanovci![]()
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#8730 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Da, u GT su pro-BiH glasaci glasali za one dvije pro-BiH liste od kojih je veca zajednicka i Vojina za Predsjednika.
Sto se tice SDA, iz moje perspektive, najbolje da se SDP i DF prvo ujedine i onda uslove druge, ukljucujuci SDA saa pro-gradzanski blok ali zavisi od DN FBIH po nametnutim zakonima, koje bi svi trebali odbaciti ali nazalost izgleda da su vecina prihvatili. Kako god DF i SDP imaju parlamentarnu moci i prevagu u Predsjenistvu i odlucujucu ulogu u DN FBIH (Ostalih, Srbi). Mogli bi diktirati uslove ako ima dovoljno pameti i hrabrosti, nazalost ovdje vidim SDP kao slabju kariku sudeci po izjavam dosadasnjim, ljubavi prema "prijateljima" i "trojci" razum njima zamaglio, prvenstveno Niksicu. Bojim se da bolje prilike nece biti.
Sto se tice SDA, iz moje perspektive, najbolje da se SDP i DF prvo ujedine i onda uslove druge, ukljucujuci SDA saa pro-gradzanski blok ali zavisi od DN FBIH po nametnutim zakonima, koje bi svi trebali odbaciti ali nazalost izgleda da su vecina prihvatili. Kako god DF i SDP imaju parlamentarnu moci i prevagu u Predsjenistvu i odlucujucu ulogu u DN FBIH (Ostalih, Srbi). Mogli bi diktirati uslove ako ima dovoljno pameti i hrabrosti, nazalost ovdje vidim SDP kao slabju kariku sudeci po izjavam dosadasnjim, ljubavi prema "prijateljima" i "trojci" razum njima zamaglio, prvenstveno Niksicu. Bojim se da bolje prilike nece biti.
-
seksi_ideje
-
Lug
#8732 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
uptavo tako! Dok se petokolonasa ne rijesimo, necemo ni imati normalne drzave.Str0nz wrote: ↑26/10/2022 00:50 Da, u GT su pro-BiH glasaci glasali za one dvije pro-BiH liste od kojih je veca zajednicka i Vojina za Predsjednika.
-
LSD
#8733 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Eki manji radikalni diogalia95 wrote: ↑25/10/2022 23:35 Stvar je jednostavna - imamo pretežno srpski i hrvatski korpus, kao i manji radikalni dio bošnjačkog korpusa koji se svim silama bore protiv građanskog koncepta i građanske države Bosne i Hercegovine. Dakle bore se da država Bosna i Hercegovina nikad ne profunkcioniše i da nikad ne postane dio Evropske unije. To je oduvijek bio zajednički cilj velikosrpskih i velikohrvatskih separatista, jer ovu državu uopšte ne smatraju svojom domovinom i htjeli bi da ona uopšte ne postoji. Kraj priče.
A vi nastavite palamuditi o Šemsi, Sebiji, Komšiću, Forti, Konakoviću i nastavite se podjebavati i prepucavati između sebe dok fašisti i separatisti, uz svesrdnu pomoć bjelosvjetskih diplomatskih isprdaka, u miru pokušavaju dovršiti ono što nisu mogli u ratu.![]()
![]()
90% bošnjaka ne smatraju Banja Luku svojim gradom, misle da pripada Srbiji, mnogi nikad tamo nisu kročili nogoma u zadnjih 30 godina, pa da bar prođu kroz nju onako usput- a to je drugi grad po veličini u državi u koju se lafo zaklinju
-
galia95
#8734 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
U odnosu na velikosrpske i velikohrvatske radikale, to zaista jeste manji radikalni dio. Tu perfidnu mantru, koja inače kruži ovim forumom, da smo svi isti i da smo svi krivi za rat i trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, neću nikad prihvatiti i vrijeđa mi inteligenciju i životno iskustvo. Što se tiče Banjaluke, dovoljno je vidjeti večerašnje chetaljsko orgijanje po Šeheru, ili orgijanje "opozicije" u izbornoj noći kada su sa trubama i guslama poletili da proslave preuranjenu pobjedu, pa da nam bude jasno zašto većina Bošnjaka trenutno ne osjeća povezanost sa etnički očišćenom Banjalukom. Ne zato što su 90% Bošnjaka nekakvi radikali, nego zbog toga što je sadašnja Banjaluka centar velikosrpske ideologije gdje se zabranjuje bosanski jezik i sve što je bosansko, i gdje se nesrpsko stanovništvo smatra nižom rasom i građanima manjeg reda.LSD wrote: ↑26/10/2022 01:39Eki manji radikalni diogalia95 wrote: ↑25/10/2022 23:35 Stvar je jednostavna - imamo pretežno srpski i hrvatski korpus, kao i manji radikalni dio bošnjačkog korpusa koji se svim silama bore protiv građanskog koncepta i građanske države Bosne i Hercegovine. Dakle bore se da država Bosna i Hercegovina nikad ne profunkcioniše i da nikad ne postane dio Evropske unije. To je oduvijek bio zajednički cilj velikosrpskih i velikohrvatskih separatista, jer ovu državu uopšte ne smatraju svojom domovinom i htjeli bi da ona uopšte ne postoji. Kraj priče.
A vi nastavite palamuditi o Šemsi, Sebiji, Komšiću, Forti, Konakoviću i nastavite se podjebavati i prepucavati između sebe dok fašisti i separatisti, uz svesrdnu pomoć bjelosvjetskih diplomatskih isprdaka, u miru pokušavaju dovršiti ono što nisu mogli u ratu.![]()
![]()
![]()
90% bošnjaka ne smatraju Banja Luku svojim gradom, misle da pripada Srbiji, mnogi nikad tamo nisu kročili nogoma u zadnjih 30 godina, pa da bar prođu kroz nju onako usput- a to je drugi grad po veličini u državi u koju se lafo zaklinju![]()
Sad kad je riješio "prioritetne probleme u Federaciji", jedva čekam da se herr Schmidt pozabavi "marginalnim" pitanjima aparthejda u bh. entitetu RS.
-
LSD
#8735 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Navedoh BL samo kao primjer, pošto je drugi najveći grad u državi.galia95 wrote: ↑26/10/2022 02:08U odnosu na velikosrpske i velikohrvatske radikale, oni zaista jeste manji radikalni dio. Tu perfidnu mantru, koja inače kruži ovim forumom, da smo svi isti i da smo svi krivi za rat i trenutnu situaciju, neću nikad prihvatiti i vrijeđa mi inteligenciju i životno iskustvo. Što se tiče Banjaluke, dovoljno je vidjeti večerašnje chetaljsko orgijanje po Šeheru, ili orgijanje "opozicije" u izbornoj noći kada su sa trubama i guslama poletili da proslave preuranjenu pobjedu, pa da nam bude jasno zašto većina Bošnjaka trenutno ne osjeća povezanost sa etnički očišćenim Šeherom. Ne zato što su 90% Bošnjaka nekakvi radikali, nego zbog toga što je sadašnja Banjaluka centar velikosrpske ideologije gdje se zabranjuje bosanski jezik i sve što je bosansko, i gdje se nesrpsko stanovništvo smatra nižom rasom i građanima manjeg reda.
To važi i za ostale gradove, 90% bošnjaka boli neka stvar za sve ijedan grad u RS, a lafo bore se za državu
Osim onih nesretnikh povratnika , bošnjake kao narod odavno ne zanima Prijedor, Vlasenica, Foča, Rogatica, Višegrad, Bratunac, Zvornik, Bijeljina itd, da ne nabrajam sad redom...jer da ih zanima imalo, nešto bi poduzeli po tom pitanju za ovih 30 godina od Dejtona....a nekad su živjeli tamo kao narod svoj na svom. Isto to važi i za Hercegovinu.
Bošnjačku politiku (konkretno SDA koju bošnjaci 30 godina biraju) boli neka stvar za sve nabrojano
-
galia95
#8736 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Mogu samo ukratko da kažem ... Ne slažem seLSD wrote: ↑26/10/2022 02:19Navedoh BL samo kao primjer, pošto je drugi najveći grad u državi.galia95 wrote: ↑26/10/2022 02:08
U odnosu na velikosrpske i velikohrvatske radikale, oni zaista jeste manji radikalni dio. Tu perfidnu mantru, koja inače kruži ovim forumom, da smo svi isti i da smo svi krivi za rat i trenutnu situaciju, neću nikad prihvatiti i vrijeđa mi inteligenciju i životno iskustvo. Što se tiče Banjaluke, dovoljno je vidjeti večerašnje chetaljsko orgijanje po Šeheru, ili orgijanje "opozicije" u izbornoj noći kada su sa trubama i guslama poletili da proslave preuranjenu pobjedu, pa da nam bude jasno zašto većina Bošnjaka trenutno ne osjeća povezanost sa etnički očišćenim Šeherom. Ne zato što su 90% Bošnjaka nekakvi radikali, nego zbog toga što je sadašnja Banjaluka centar velikosrpske ideologije gdje se zabranjuje bosanski jezik i sve što je bosansko, i gdje se nesrpsko stanovništvo smatra nižom rasom i građanima manjeg reda.
To važi i za ostale gradove, 90% bošnjaka boli neke stvar za sve ijedan grad u RS, a lafo bore se za državual u qrcu.
Osim onih nesretnikh povratnika , bošnjake kao narod odavno ne zanima Prijedor, Vlasenica, Foča, Rogatica, Višegrad, Bratunac, Zvornik, Bijeljina itd, da ne nabrajam sad redom...jer da ih zanima imalo, nešto bi poduzeli po tom pitanju za ovih 30 godina od Dejtona....a nekad su živjeli tamo kao narod svoj na svom. Isto to važi i za Hercegovinu.
Bošnjačku politiku (konkretno SDA koju bošnjaci 30 godina biraju) boli neka stvar za sve nabrojanooni su davnih dana digli ruke od toga, još 1995 u Dejtonu.
Možda SDA i njihove pristalice zaboli ona stvar za Bošnjacima u RS i sredinama u kojima vlada HDZ, ali opet kažem - SDA nije jednako Bošnjaci i nisu svi Bošnjaci SDA.
Za mene je Banjaluka jednako Bosna i Hercegovina, kao i Posušje, kao i Sarajevo. Ali šta sad treba, da ja iz Rajvosa organizujem turističke ture po Banjaluci i da mašem zastavicom BiH, dok se oko mene vijore trobojke i beli orlovi
Poenta čitave priče: Svi se u ovoj državi moramo mijenjati, prilagođavati i tražiti kompromis, a ne samo Bošnjaci.
Cheers
-
LSD
#8737 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa eto, nabroj u koliko gradova manjeg entiteta si bio, onako pošteno
ne u prolazu, nego ono bio.
Nisi više od 5, da se ne lažemo sad
zašto ? zato što te boli neka stvar ze te sredine...a zašto te boli stvar ? pa zato što ti je odavno formirana svijest da to neko strano tkivo, RS tamni vilajet, da to nije tvoj domovina, šta ću tamo nisam lud, bolje mi dudlati šišu na čaršiji
jel tako- tako je....od 1995 ovaj narod je formatiran da ramišlja kako je država u nekom trouglu Sarajevo- Zenica- Tuzla, malo dole Mostar i to je to.
Ovo ostalo je forumsko šupljiranje i patetika o nekom bh patriotizmu.
Dok se čentici uredno svake godine postrojavaju u Višegradu pred dražinim spomenikom, bošnjaci pišu saopštenja Visokom predstavniku
toliko o patriotizmu.
Nisi više od 5, da se ne lažemo sad
Dok se čentici uredno svake godine postrojavaju u Višegradu pred dražinim spomenikom, bošnjaci pišu saopštenja Visokom predstavniku
-
galia95
#8738 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Poslije rata sam posjetio Banjaluku, Derventu, Prijedor, Doboj, Bijeljinu, Višegrad, Trebinje i Istočno Sarajevo.LSD wrote: ↑26/10/2022 02:38 Pa eto, nabroj u koliko gradova manjeg entiteta si bio, onako poštenone u prolazu, nego ono bio.
Nisi više od 5, da se ne lažemo sadzašto ? zato što te boli neka stvar ze te sredine...a zašto te boli stvar, pa zato što ti je odavno formirana svijest da to neko strano tkivo, RS tamni vilajet, da to nije tvoj domovina, šta ću tamo nisam lud, bolje mi dudlati šiši na čaršiji
jel tako- tako je....od 1995 si formatiran da ramišljaš da ti je država u nekom trouglu Sarajevo- Zenica- Tuzla, malo dole Mostar i to je to.
Dok se čentici uredno svake godine postrojavaju u Višegradu pred dražinim spomenikom, bošnjaci pišu saopštenja Visokom predstavnikutoliko o patriotizmu.
A kad me već povlačiš za jezik
Događaji poput ovog večerašnjeg četničkog skupa me redovno podsjete u kakvo se fašističko leglo pretvorila šeher Banjaluka.
Ja sam ljiljane s moje kuće skinuo, oni svoje trobojke i šahovnice još nisu. Odrekao sam se svoje himne i pjevušim himnu bez teksta, dok se večeras usred Banjaluke ori "Veseli se, srpski rode".
Opet ponavljam: Svi se u ovoj državi moramo mijenjati, prilagođavati i tražiti kompromis, a ne samo Bošnjaci.
A tu priču o "formatiranju", "stranom tkivu" i "tamnom vilajetu" pričaj nekom drugom
-
LSD
#8739 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
I ja tebi ponavljam - nisu samo srbi i hrvati digli ruke od ove države zvane BiH, već i bošnjaci. A ne neki mali radikalni dio.
I to je istina.
I to je istina.
-
galia95
#8740 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ja sam Bosanac i Hercegovac i nisam digao ruke od svoje jedine domovine Bosne i Hercegovine.
Nije mi formatiran mozak i nije mi država trougao Sarajevo- Zenica- Tuzla. Nadam se da nas ima još dovoljno koji slično razmišljamo.
-
LSD
#8741 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Fina je to priča onako za uši, posebno u Sarajevu jel.
Slično priča i Željko Komšić, zar ne
Kaže - Niko me nikad nije ni zvao odatle
Last edited by LSD on 26/10/2022 03:06, edited 1 time in total.
-
galia95
#8742 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Kada ovi iz Banjaluke i Širokog Brijega, koji Bosnu i Hercegovinu ne smatraju svojom domovinom i sanjaju o velikoj Srbiji i velikoj Hrvatskoj, pokažu bilo kakvu empatiju prema ovoj državi, onda ćemo moći govoriti o nekim promjenama.LSD wrote: ↑26/10/2022 03:03Fina je to priča onako za uši, posebno u Sarajevu jel.
Slično priča i Željko Komšić, zar nea nikad nije provirio npr. u Posušje ili Grude, da se obrati narodu kojeg lafo predstavlja, da ponudi neku svoju politiku ljudima.
Kaže - Niko me nikad nije ni zvao odatleal dobra mu je ta mora se prizti , prava državnička, patriotska
![]()
![]()
A ti nastavi relativizirati stvari nekom drugom, ko ima više strpljenja i živaca
-
LSD
#8743 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nikakva relativizacija maca, ja samo iznosim neke nezgodne činjenice...jbg, istina je nekad gorka i ne želimo da je čujemo.galia95 wrote: ↑26/10/2022 03:06Kada ovi iz Banjaluke i Širokog Brijega, koji Bosnu i Hercegovinu ne smatraju svojom domovinom i sanjaju o velikoj Srbiji i velikoj Hrvatskoj, pokažu bilo kakvu empatiju prema ovoj državi, onda ćemo moći govoriti o nekim promjenama.LSD wrote: ↑26/10/2022 03:03
Fina je to priča onako za uši, posebno u Sarajevu jel.
Slično priča i Željko Komšić, zar nea nikad nije provirio npr. u Posušje ili Grude, da se obrati narodu kojeg lafo predstavlja, da ponudi neku svoju politiku ljudima.
Kaže - Niko me nikad nije ni zvao odatleal dobra mu je ta mora se prizti , prava državnička, patriotska
![]()
![]()
A ti nastavi relativizirati stvari nekom drugom, ko ima više strpljenja i živaca![]()
Al fino je biti patriota iz Sarajeva tipkajući na forumu
-
galia95
#8744 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Opet kažem, ne znam šta od mene očekuješ, da idem po Republici Srpskoj i ubjeđujem okorjele srpske nacionaliste da je ovo njihova domovina?LSD wrote: ↑26/10/2022 03:10Nikakva relativizacija maca, ja samo iznosim neke nezgodne činjenice...jbg, istina je nekad gorka i ne želimo da je čujemo.galia95 wrote: ↑26/10/2022 03:06
Kada ovi iz Banjaluke i Širokog Brijega, koji Bosnu i Hercegovinu ne smatraju svojom domovinom i sanjaju o velikoj Srbiji i velikoj Hrvatskoj, pokažu bilo kakvu empatiju prema ovoj državi, onda ćemo moći govoriti o nekim promjenama.
A ti nastavi relativizirati stvari nekom drugom, ko ima više strpljenja i živaca![]()
Al fino je biti patriota iz Sarajeva tipkajući na forumunema smetaju srpske zastave i pjesme, mi bi da nam visoki predstavnik riješava to i ukida entitete - a da mi ne mićemo qrcem
![]()
Ne kontam šta je poenta ove priče koja se perfidno provlači na ovom forumu, da su Bošnjaci krivi za trenutnu situaciju i glavni izvor problema u BiH?
Dodik i Čović su inače za suživot i evropski put Bosne i Hercegovine, ali ih u tome sprečavaju bošnjački radikali i mrski "fake" Hrvat Komšić?
Ponavljam, guslajte tu priču nekom drugom, ja nemam živaca za to.
-
LSD
#8745 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Evo da te naucim nesto politicki
Dodik i Covic rade samo ono sto su nekad radili prvo Cvetkovic i Macek, kasnije Tudjman i Milosevic, to jest Boban i Karadzic.
Razbijanje BiH i to je to, vrlo jednostavna stvar. A bosnjacki politicari im u tome svesredno pomagaju ! zapamti ovaj dio dobro.
Posto ne moze ratom i puskama, probali su al nije islo, onda ovi dusmani to rade politikom, dimplomatijom, lobiranje po svijetu i podrivanjem sistema. I u tome su daleko uspjesniji od bosnjackih politickih mongoloida. Tim politickim neandertalcima je mrsko dati marku za lobiranje po svijetu.
Dakle, bosnje svojom korupcijom, nepotizmom, kriminalom, licemjerstvom unistavaju ovu drzavu vec 30 godina. Srbi i hrvati iz drugih razloga, ali svi je razvaljuju na svoj nacin.
-
galia95
#8746 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sve to znamo, nisi otkrio toplu vodu
I šta je zaključak? Svi su krivi? Svi razvaljuju ovu državu? Mirna disolucija? Palestinizacija? Šta su zaključci i preporuke?
Last edited by galia95 on 26/10/2022 03:46, edited 2 times in total.
-
LSD
#8747 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa naravno, vec sam to objasnio.galia95 wrote: ↑26/10/2022 03:40Sve to znamo, nisi otkrio toplu voduLSD wrote: ↑26/10/2022 03:32
Evo da te naucim nesto politicki![]()
Dodik i Covic rade samo ono sto su nekad radili prvo Cvetkovic i Macek, kasnije Tudjman i Milosevic, to jest Boban i Karadzic.
Razbijanje BiH i to je to, vrlo jednostavna stvar. A bosnjacki politicari im u tome svesredno pomagaju ! zapamti ovaj dio dobro.
Posto ne moze ratom i puskama, probali su al nije islo, onda ovi dusmani to rade politikom, dimplomatijom, lobiranje po svijetu i podrivanjem sistema. I u tome su daleko uspjesniji od bosnjackih politickih mongoloida. Tim politickim neandertalcima je mrsko dati marku za lobiranje po svijetu.
Dakle, bosnje svojom korupcijom, nepotizmom, kriminalom, licemjerstvom unistavaju ovu drzavu vec 30 godina. Srbi i hrvati iz drugih razloga, ali svi je razvaljuju na svoj nacin.I šta je zaključak? Svi su krivi? Svi razvaljuju ovu državu? Mirna disolucija? Palestinizacija? Šta su zaključci i preporuke?
Mirna disolucija i palestinizacija je potpisana još u novembru 1995 u Dejtonu, samo ti još nisu javili
A šta ćemo uraditi i šta su preporuke, e to pitaj Šefika ili Elmedina, imaju li kakvu ideju oko toga. Oni su veliki lideri za koje svjetina glasa.
Samo nemoj da cvile na visokog predstavnika, kao dosad.
-
galia95
#8748 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
E nek si me prosvijetlioLSD wrote: ↑26/10/2022 03:46Pa naravno, vec sam to objasnioo.
Mirna disolucija i palestinizacija je potpisana još u novembru 1995 u Dejtonu, samo ti još nisu javiliPogledaj mapu federacije koju je potpisao babuka i sve ce ti biti jasno , ovaj veci dio kao Gaza i gore USK kao zapadna obala i to je to...između RS...jasno ko dan.
A šta ćemo uraditi i šta su preporuke, e to pitaj Šefika ili Elmedina, imaju li kakvu ideju oko toga. Oni su veliki lideri za koje svjetina glasa.
Samo nemoj da cvile na visokog predstavnika, kao dosad.
-
LSD
#8749 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Slabo, mozda 5,6 gradova u vrh glave i to ne iz ljubavi prema domovini vec prateci Zelju kao navijac
Nista ja ne nabijam, ja ne glumim patriotu kao sto vidis, naprotiv - ja ismijavam forumske patriote, koji u realnom životu nisu makli dalje od svog kantona, ali su zato izuzetno jaki na tastaturi kada treba patriotisati
Nista ja ne nabijam, ja ne glumim patriotu kao sto vidis, naprotiv - ja ismijavam forumske patriote, koji u realnom životu nisu makli dalje od svog kantona, ali su zato izuzetno jaki na tastaturi kada treba patriotisati
-
galia95
#8750 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pričaš onda sa pogrešnim čovjekom. Nismo se upoznali i nemaš pojma ko sam i kuda se krećem i ko su mi prijatelji. Svojim upisima na prethodne dvije stranice si izrekao niz predrasuda i spinova prema čitavom jednom narodu i nemam namjeru dalje raspravljati.LSD wrote: ↑26/10/2022 03:54 Slabo, mozda 5,6 gradova u vrh glave i to ne iz ljubavi prema domovini vec prateci Zelju kao navijac![]()
Nista ja ne nabijam, ja ne glumim patriotu kao sto vidis, naprotiv - ja ismijavam forumske patriote, koji u realnom životu nisu makli dalje od svog kantona, ali su zato izuzetno jaki na tastaturi kada treba patriotisati![]()