Ozimician wrote: ↑25/10/2022 01:41
paladinka wrote: ↑25/10/2022 01:37
To su sva licna iskustva, cinjenica je da vecina ljudi koji prave skolu za kasirerku ostanu na kasi. I vecina prave put (oni koji hoce studirati) gymi, studij.
U Njemačkoj kroz ovu šemu - ako imaju imalo volje, mogu za par godina (uz doškolovavanje) da dođu do šefa poslovnice.
A šef poslovnice u Aldiju ima platu koja je 2x početne plate doktora u Njemačkoj (10K € brutto) + raste s vremenom.
Činjenica je i to da takve struke odabiru ljudi koji nemaju neke ambicije u životu, takvi idu na studij, a da ove sa studija prebaciš na njihovo mjesto - mogli bi čuda da učine.
Al se nalaga svaka ti cast.
Cuj sef poslovnice 10hiljada eura.
Kakva su to ba izmisljanja i lozenje raje ovjde.
Zusammenfassung. Basierend auf 162 Gehaltsangaben unserer User beträgt das Bruttojahresgehalt (Vollzeitanstellung) für die Position Filialleiter:in bei ALDI Nord durchschnittlich 52.700 €
Filialleiter - wie viel verdienen sie? Filialleiter bei Aldi-Nord verdienen beispielsweise in Nordrhein-Westfalen bei der tariflich höchsten Stufe ein Grundgehalt von monatlich 3719,00 Euro brutto. Am Ende summiert sich das Gehalt dank Zulagen auf 4827,76 Euro brutto im Monat.
Die Karriere als Arzt lohnt sich!
Laut der Statistik liegt das durchschnittliche Arzt-Gehalt bei 92.316 Euro pro Jahr. Pro Monat verdienen Ärzte also 7.693 Euro.08.08.2022.
Da sumiramo sef poslovnice u prosjeku 52.700 eur a Doca 92.316 eur.
Moja plata 59 840eur plus Betriebsrente, U i W Geld, bransa osiguranje, zavrsena visa skola za financije i osiguranja.
Vise sam obio guzicu od stolicu od ovog sefa poslovnica, razlika u plati je samo 6 hiljada eura i to nije bas fer.
Mada te Filialleitere vise guze Bezirksleiteri i to bi otprilike bila moja pozicija u trgovini. Ne bi volio raditi da posao, puno je stresan.
Malo je vjerovatno da neko ko dodje iz BiH kao odrasla osoba postane Filialleiter.
Jer oni imaju dovoljno svojih ljudi koji su tu kod njih zavrsili Ausbildung, radili godinama i isli na doskolovanje.
Kako ce neko iz Bosne stici tog radnika po iskustvu i znanju a da ne pricamo o jeziku kojeg trebas pisati.