Treg7L wrote: ↑25/10/2022 16:14
Ja ne sumnjam da je KIA Sportage lose auto jer sam je i sam htjeo kupiti. Ali sam odustao zbog odnosa prodavaca u Sarajevu i Tuzli. Meni nije bilo pojmljivo, kosilo mi se sa logikom da se takav levatski odnos sa nekim ko je dosao da kupi auto od kakvih takvih nemalih 60K. Nije to sad neki X6M od 250.000 ali su ipak pare.
U Tuzli su moje auto procjenili usmeno na 1 iznos, kad su donijeli ponudu na papiru, cijena za 3000 manja. Pa ima bonus joker pa nema bonus joker. U sarajevu su mi trazili da im platim 57.000 za jedini automatik model koji je tad bio u BiH, ali da auto ostane kod njih jos 3 mjeseca kao testni.
Sa druge strane Hyundai, sasvim druga prica, nakon 1 posjete, ljudi su mi 2 puta dovozili testno auto pred zgradu da idem probati provozati, i na kraju sam i kupio Tucsona.
Steta za KIA-u sto nema malo bolju prodajnu mrezu.
Sve potpisujem, drug. Ja sam prvo u Sarajevu gledao da kupim Motion 1.6 automatika, kažu nema narudžbi do oktobra, a mogli su, nego sklopili dogovor da ne uzimaju narudžbe kako bi one sa lagera prodali prvo. Meni uvaljivali 5 dana onaj Yuka grey dizel Motion, mene nije zanimalo. Moje auto, stari Sportage full 2013, procijenili na 23000KM. (Ja na kraju prodao za 26500,
https://www.olx.ba/artikal/49367083/kia ... automatik/). Odem u Tuzlu u Remex, ljudi bez imalo gostoprimstva, k'o da sam ušao u pekaru da kupim hljeb. Čekam 2 sata sjedeći tamo da mi procijene auto, bez da upitaju nešto, a ja 2 i po sata vozio do njih. Dođu nakon 2 sata i nude mi apsurdnih 20000KM za auto. Odmah sam otišao. Kasnije odem fino u Banja Luku, prodavac Aleksandar mi sve objasni, ponudi mi GT Line automatika, apsolutno korektan. Odem fino tamo, tehnički oni već obavili, uljudni, fini momci. Aleksandar nas odveo na ručak. Sve preporuke za Autoplus u BL, sigurno najbolji od svih KIA zastupnika ovdje, a sa onim u Širokom nemam iskustva, osim preko telefona, mada i oni su vodili istu priču kao ovi u Sarajevu i Tuzli. A taj automatik što su ti nudili, je li to bio onaj Yuka steel grey što im još na olx-u stoji? Meni u augustu rekli da je neki direktor kupio, ali ustupio tada kao testno vozilo.