Naravno, treba povremeno podsjetiti na neke cinjenice, najvise zbog onih koji citaju temu, da ne ispadne da je misljenje par pojedinaca stvarno stav vecine.tranquil wrote: ↑25/10/2022 13:20Ma nema više kilometarskih postova, barem ne s moje strane. Vidjećemo kako će se slučaj dalje razvijati, a sada ni ja nemam volje ni vremena za veće debate, toga je bilo dosta u zadnjih 32k postova, nego samo treba s vremena na vrijeme podebljati neke stvari, čisto da ljudi znaju s kakvima pričamo ovdje.
Slučaj Dženan Memić
- Ateista
#32576 Re: Slučaj Dženan Memić
-
martina01
#32577 Re: Slučaj Dženan Memić
„... Dženan je nastradao u mafijaškom ili tomu sličnom obračunu….”
Točno je da sam to napisala, ali pojedini zlonamjerno i podlo trgaju to iz konteksta i daju neko meta značenje kako im odgovara!
Ja nisam napisala da je Dženan mafijaš, niti ću ikad napisati, niti tako nešto pomisliti!
Ponavljam, pokojni Dženan je, po onome što znamo do sada, bio dobar, pošten i vrijedan mladi čovjek.
Dženan je žrtva, ili Ljubina (prometna plus udarac palicom, kolcem) ili nekog obračuna, zašto ne i mafijaškog u kojem je druga strana mafijaška, a ne on osobno kao mafijaš!!!!
Gospodo pojedini forumaši, ne čitajte zlonamjerno pogrešno i ne tumačite zlonamjerno moje redove!
Točno je da sam to napisala, ali pojedini zlonamjerno i podlo trgaju to iz konteksta i daju neko meta značenje kako im odgovara!
Ja nisam napisala da je Dženan mafijaš, niti ću ikad napisati, niti tako nešto pomisliti!
Ponavljam, pokojni Dženan je, po onome što znamo do sada, bio dobar, pošten i vrijedan mladi čovjek.
Dženan je žrtva, ili Ljubina (prometna plus udarac palicom, kolcem) ili nekog obračuna, zašto ne i mafijaškog u kojem je druga strana mafijaška, a ne on osobno kao mafijaš!!!!
Gospodo pojedini forumaši, ne čitajte zlonamjerno pogrešno i ne tumačite zlonamjerno moje redove!
- tranquil
#32578 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne tumačim više ništa. Postavljam samo kako si napisao mufide, doslovno i bez izmjena, ni manje ni više.
martina01 wrote: ↑13/10/2022 12:12 Varijanta u kojoj se događaj zbio tako što se pokojni Dženan jako posvađao, sukobio sa djevojkom Alisom, žestoko je išamarao, a onda se pojavio njen otac, babo Zijad da uređuje, da zaštiti kćerku, došlo do naguravanja, natezanja, Dženan na kraju potegao svoj skriveni pištolj i potom dobio palicom po glavi od Zijada, možda čak od Alise da spasi oca, nije isključena samoodbrana, jer imamo palicu protiv pištolja.
"Mutni poslovi", "mafijaški obračun", "žestoko je išamarao" - to si sve ti napisao, ne ja.martina01 wrote: ↑13/10/2022 12:19 Dženan je nastradao u mafijaškom ili tomu sličnom obračunu. Ljubitelj "zločestih, loših" problematičnih cura poput Alise, ljubitelj brzih žestokih vozila (BMW - Brzo Mafijaško Wozilo), ljubitelj (neregistriranog) vatrenog oružja, mlad i žestok po naravi, tu noć se zakačio sa isto tako žestokim dečkom (zbog cure, vozila, novca, mutnih poslova i dr., i sl.)
-
denden
#32579 Re: Slučaj Dženan Memić
Zašto bih, samo šam išprdao činjenicu da se liku sa psihopatskim postovima koji je trajno banovan s obrazloženjem "liječi se", a moderator sigurno nije mislio na slomljenu nogu ili šta slično, na ramenu žališ i u uho šapućeš kakvih likova ima, banovanih, a pišu pod novim nickovima.
A da stojiš iza svojih riječi, tj. podržavanja ublehe Feraget-Memić, valjda bi imao kičme opisati šta je to, minimum minimuna u šta vjeruješ, iza čega stojiš i šta tako grčevito braniš i zastupaš. Ali toga nema. Samo uopštena podrška i ad hominem djelovanje na raskrinkivače ublehe tvojih dogmodavaca.
Eto vidiš šta radiš, konkretan primjer. Izbrisan mi je post u kojem sam, IZMEĐU OSTALOG, napisao da žgadijom smatram one koji svjesno podržavaju Muriza i Ferageta u tome što su, kad su saznali da ih je E.M. izlevatio da je vidio Budnju kako šamara Alisu Mutap i kad su saznali da ih je izlevatio da je to ispričao tužilaštvu u koje su ga poslali, izmislili, koristeći empatiju površne javnosti, dodatnu teoriju zavjere "sistem štiti ubicu, prijetili su očevicu zatvorom i uništili ga". Tj. da bi sakrili da su levati, nacrtali su metu ljudima iz "sistema" i navukli linč javnosti na njih. SVe koristeći empatiju prostodušnih, a površnih masa, zloupotrebljavajući empatiju javnosti prema mrtvom Dženanu.tranquil wrote: ↑25/10/2022 09:24Ako misliš da imam veze sa primjerkom kojeg citiraš, onda griješiš. Ako ne, onda veze nemam pojma zašto meni citiraš te stvari. Dobro znaš da nikada ne koristim sličan rječnik, ne bih čak neistomišljenike nazvao "žgadijom", kao što si ti uradio prije koji dan, pa iako su postovi nestali, ti si još tu, prosipaš prljavštinu.
Vjerujem u slobodu govora, tako da te nisam prijavljivao čak ni za tu "žgadiju", što je granica komunikacije koju ja nikada nisam prešao, niti ću preći.
A ti to sad spinuješ kao da sam ja rekao da je žgadija neko samo zato što nije moj istomišljenik, pa pišeš i da sam tebi direktno rekao da si žgadija.
To što radiš je profesionalno određeni propagandni spin. U maniru novinara Vučićevih tabloida kad napadaju Vučićeve kritičare.
Ako moderacija ima tehničke mogućnosti, neka vrati taj post i vidjeće se da si slagao.
A ako smatraš da sam tebe direktno nazvao žgadijom, onda si se prepoznao u tom opisu pojave i njenih praktikanata, ali tebe nikad nisam nazvao žgadijom niti nekog zato što nije moj istomišljenik.
Svako se sam uklopi ili ne uklopi u tu gore preciznu datu definiciju.
Slobodno ti prijavi sve što smatraš da je protiv pravila foruma. Takvih je jedno 99% postova upućenih meni, pa kad je u odgovoru na vašu prijavu počnem prijavljivati, ne ostane ništa od pisanja murizovaca na temitranquil wrote: ↑25/10/2022 09:24Na ovoj temi sam zadnjih godina prijavljivao samo objavu lažnih dokumenata, što je uradio mufid svojevremeno. A nije da nije bilo materijala za razne prijave. Svaki post kojim neistomišljenike nazivaš potkapacitiranom ruljom i drugim uvredama je protiv pravila foruma, i za prijavu. Dakle tvoje kompletno forumsko postojanje ovisi o dobroj volji tvojih neistomišljenika, koji te ne prijavljuju samo zato što te vide onakvog kakav jesi: forumski ridikul koji drži temu živom, i koji ima svoje teorije izgrađene u oblacima, koje ignorišu realnost, i koje na tu realnost nemaju apsolutno nikakav uticaj. Zato te svi trpimo, naporan si, ali nisi štetočina, koliko god se ti trudio da budeš.
Vjerovatno misliš da i tvoji ad hominem traktati umotani u rukavice odsustva direktno vulgarnih riječi u skladu sa pravilima foruma
Elem, pretežan dio tvog učešća na temi je vrlo sistematično i profesionalno odrađeno propagandno laganje, spinovanje i podmetanje. Jer:
-Nemaš kičme da iznešeš ni minimum teorije u koju vjeruješ, ali te to ne sprečava da žestoko vjeruješ, iako ne znaš ili ne smiješ navesti u šta.
-Kad god si pokušao navesti makar mali fragment toka događaj u koji vjeruješ, udario si, baš kako sam ranije predvidio za sve vas murizovce, u zid besmislice ili kontradikcije.
-Tvoje pisanje, kao i uostalom svih murizovaca i nastupi samih Muriza i Ferageta počiva na pretpostavci da se obraćaju potkapacitiranoj publici, na pretpostavci njene intelektualne manjkavosti i nesposobnosti.
Odnosno "vjerujte meni, a ne svojim očima".
Ponašaš se poput nekog udara čelom u čeličnu šaku koja nepomično stoji ispred njeg, pada u nesvijest, izubijan se potom diže, ponavlja i onda publici govori "jeste li vidjeli kako sam ga razvalio".
Imaju ljudi oči. Ne svi, uvijek će biti nekih koji potvrđuju vaš oslonac na njihovu potkapacitiranost, ali ne možeš stalno lagati i govoriti "vidite kako sam u pravu sve vrijeme". Uz to se pozivajući na patetiku i hinjenu moralnu superiornost.
Jer, moralna superiornost nečije tvrdnje je u njenoj istinitosti. A to što ti i tvoji dogmodavci koje podržavaš iznose, su laži već javno i pred sudom, da ne spominjeno ovu temu, raskrinkane. Desetine, pa i stotine.
Nekako je čak i kinki osjećaj gledati vas koji nakon stotina raskrinkanih laži te laži ponovo ponavljate. Nadrealno.
Šta je tvoj nastup? Ad hominem, uz klasične, običan čovjek bi rekao-podmukle i kvarne, tehnike spin-mastera.
Pa tako generalno omalovažavaš teoriju koju sam naveo na osnovu tone dokaza poznatih javnosti, precizno i detaljno obrazloženo. Glavni "argumenti" su ti: "Ja, i?"
Zatim propagandni trik manipulatorskog kačenja za neki usputno navedeni i za teoriju nebitni fragment i lažno predstavljanje njega kao glavnog, onog na kojem je zasnovana teorija. Npr. ako ja kažem da smatram da je Mujo bio pored trafike u crvenoj majici i plavim farmerkama zato što su to tako rekli pet svjedoka koji ga poznaju i tako opisuju, te dodam da je čak i šesti svjedok, koji ne zna Muju, rekao da je sleđa pored trafike vidio nekog u crvenoj majici, tvoj spin glasi: "Dendenova teorija je zasnovana na izjavi svjedoka koji je sleđa vidio Muju kojeg i ne poznaje".
Ili kažeš "denden svoju teoriju zasniva na nagađanjima, a ne stvarnosti; vidite da tvrdi da je policija sigurno nakon događaja saslušala Ljubinu maloljetnu djecu, to su samo njegova nagađanja i puste želje".
A kad nađem dokaz da policija jeste saslušala Ljubinu maloljetnu djecu i to koristila kao dokaz protiv Ljube, tj. da je moja krajnje logična i visoko vjerovatna pretpostavka potvrđena stvarnošću, pobjegneš od sramote u mišiju rupu da poližeš rane i pustiš da prođe vremena ne bi li forumaši zaboravili tvoju sramotu, pa pođeš ponovo vrtjeti iste uopštene dogmatske mantre.
I sve druge klasične smećarske metode koristiš.
Npr. izmisliš da sam nešto rekao, pa onda sam odgovaraš na svoje izmišljotine predstavljajući ih kao moje tvrdnje.
Lažeš da nisi iznio tvrdnje koje sam u međuvremenu raskrinkao. Kad nakon truda iz petnih žila ne uspiješ sakriti da sam te uhvatio u kontradikciji, odnosno laži, kažeš: "Eto, raduj se što si nekog pobijedio u internet raspravi"
Sve svoje podvale podmećeš drugima. Pa su drugi "operisani od stvarnosti", iako ti ne smiješ ni napisati šta smatraš stvarnošću, a kad napišeš u malom fragmentu, budeš ismijan.
Sjetićemo se traktata i traktata koje si ovdje napisao, uprežući sve svoje, zasigurno razorne intelektualno-analitičke kapacitete da bi dao nadrealno tumačenje službene zabilješke o "sjećanju Alise Mutap na napadača", koja je Murizova i Feragetova ubleha, btw. na temi još davno raskrinkana.
I onda dođe test stvarnosti, potencijalne potvrde tvog pregalaštva i ispostavi se da taj "krunski dokaz zavjere iz kojeg se vidi da se Alisa sjeća događaja", Državno tužilaštvo ne da nije uzelo u dokaze, nego ga nije ni spomenulo svjedokinji koja je tu zabilješku sačinila.
A na osnovu te zabilješke si napisao kilometarske teorije zavjere, nadrealna, fantastična natezanja i izmišljanja, kakva ne bismo mogli dobiti ni da braću Grin sa Tolkienom zatvorimo u kreativnu sedmodnevnu radionicu uz gajbe žestoke cuge i dekagrame halucinogenih droga
Radiš isto što i Muriz i Feraget-nešto slažeš ili iskriviš i baciš dimnu bombu, teret pravdanja prebaciš na "drugu stranu", skrećeš pažnju sa stvarnosti u kojoj su njihove laži ogoljene i raskrinkane.
Pozvao sam te prije nekoliko dana da daš odgovore na konkretna pitanja, pokaži da nisi beskičmenjak i nemoj bježati uz opravdanje "ne zaslužuješ moje vrijeme", dok istovremeno nastavljaš drugima pričati o meni i opet mi se obraćati sa svojom šupljom ispraznom retorikom.
Toliko si se pogubio u svojoj ostrašćenosti da čak indirektno tvrdiš kako je Ljubo valjda posve nevin, zaključuješ to jer ga niko ne istražuje, da nije čak ni potplaćeni prikrivač. Vrati se makar u gabarite ublehe koju ovdje tako grčevito i sistematično zastupaš.
Dakle, ima li u tebi karaktera, kičme, koju bi smio pokazati, da li bi smio napisati u šta vjeruješ, da li smatraš da su optuženi "zavjerenici" krivi, da li smatraš da će biti osuđeni, da li ćeš podržati presudu suda ako bude oslobađajuća? Šta će, ako bude, reći o vama murizovcima i vašoj pameti?
Smiješ li odgovoriti na ostala konkretna pitanja iz posta koji sam završio sa "Hic Rhodus, hic salta"?
Last edited by denden on 25/10/2022 17:21, edited 1 time in total.
-
denden
-
denden
#32581 Re: Slučaj Dženan Memić
Ergo, izvještaji sa zadnjeg suđenja su nekako zakukuljeni, ali se da zaključiti da je odbrana uložila medicinske dokaze iz kojih proizlazi da je Alisa Mutap od udarca iz Aleje u lijevu stranu glave izgubila vid na desno oko.
Ako je to tačno, onda je jasno da je onaj koji je Dženanu razbio glavu Alisu Mutap tretirao na isti način i da je ona, iako je od udarca postepeno skoro u potpunosti izgubila vid na desno oko, sreću imala u tome što je Dženan udaren u najmekši, sljepoočni, dio lobanje, a ona samo par cm prema nazad, u znatno tvrđi dio lobanje.
Također je poznato da se vid na oku gubi i onda kad samo oko nije mehanički povrijeđeno, ali jeste suprotna strana mozga, jer lijeva strana mozga kontroliše vid na desnom oku.
Iz ovog, ako je tačno da se to vidi iz medicinske dokumentacije, proizlazi da je Alisa Mutap imala oštećenje mozga od udarca, što njenu amneziju čini dodatno vjerovatnijom.
Podsjetićemo se da i sam Kučukalić, uz ograde oko trajanja amnezije i zbog toga dovođenje iste u sumnju, oborio pred sudom tvrdnju optužnice da Alisa Mutap nije imala potres mozga kao ključni preduslov za postojanje amnezije.
Kučukalić je rekao da ona jeste imala potres mozga.
Ako je to tačno, onda je jasno da je onaj koji je Dženanu razbio glavu Alisu Mutap tretirao na isti način i da je ona, iako je od udarca postepeno skoro u potpunosti izgubila vid na desno oko, sreću imala u tome što je Dženan udaren u najmekši, sljepoočni, dio lobanje, a ona samo par cm prema nazad, u znatno tvrđi dio lobanje.
Također je poznato da se vid na oku gubi i onda kad samo oko nije mehanički povrijeđeno, ali jeste suprotna strana mozga, jer lijeva strana mozga kontroliše vid na desnom oku.
Iz ovog, ako je tačno da se to vidi iz medicinske dokumentacije, proizlazi da je Alisa Mutap imala oštećenje mozga od udarca, što njenu amneziju čini dodatno vjerovatnijom.
Podsjetićemo se da i sam Kučukalić, uz ograde oko trajanja amnezije i zbog toga dovođenje iste u sumnju, oborio pred sudom tvrdnju optužnice da Alisa Mutap nije imala potres mozga kao ključni preduslov za postojanje amnezije.
- tranquil
#32582 Re: Slučaj Dženan Memić
Eto, to je ta arogancija, gdje on misli da je relevantan, i da smo dužni odgovarati na njegova pitanja, dok je nekada ranije, kada sam nažalost previše vremena posvećivao njegovim tiradama, on izbjegavao da odgovori na moja pitanja, jer je svako bušilo rupu u njegovim konstrukcijama.
Ali najsmješniji je taj osjećaj "samovažnosti", gdje on misli da je skontao nešto što je svima promaklo, ponijelo ga jer je dobio aplauz od 5 ljudi, a svijet se i dalje vrti po svom, ignorišući ga.
Došlo vrijeme da se i ja pomirim sa tim svijetom
Ali najsmješniji je taj osjećaj "samovažnosti", gdje on misli da je skontao nešto što je svima promaklo, ponijelo ga jer je dobio aplauz od 5 ljudi, a svijet se i dalje vrti po svom, ignorišući ga.
Došlo vrijeme da se i ja pomirim sa tim svijetom
-
denden
#32583 Re: Slučaj Dženan Memić
Hvala ti na potvrdi svega što sam napisaotranquil wrote: ↑25/10/2022 17:32 Eto, to je ta arogancija, gdje on misli da je relevantan, i da smo dužni odgovarati na njegova pitanja, dok je nekada ranije, kada sam nažalost previše vremena posvećivao njegovim tiradama, on izbjegavao da odgovori na moja pitanja, jer je svako bušilo rupu u njegovim konstrukcijama.
Došlo vrijeme da se i ja pomirim sa tim svijetom![]()
-
td_maajka
#32584 Re: Slučaj Dženan Memić
Najtuznije u svemu ovome je, sto ti mislis da ovo sto pises ima smisladenden wrote: ↑25/10/2022 17:29 Ergo, izvještaji sa zadnjeg suđenja su nekako zakukuljeni, ali se da zaključiti da je odbrana uložila medicinske dokaze iz kojih proizlazi da je Alisa Mutap od udarca iz Aleje u lijevu stranu glave izgubila vid na desno oko.
- tranquil
#32585 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: ↑25/10/2022 17:37Hvala ti na potvrdi svega što sam napisaotranquil wrote: ↑25/10/2022 17:32 Eto, to je ta arogancija, gdje on misli da je relevantan, i da smo dužni odgovarati na njegova pitanja, dok je nekada ranije, kada sam nažalost previše vremena posvećivao njegovim tiradama, on izbjegavao da odgovori na moja pitanja, jer je svako bušilo rupu u njegovim konstrukcijama.
Došlo vrijeme da se i ja pomirim sa tim svijetom![]()
![]()
Kao i do sada, "vidiš" samo ono što ti odgovara, izgradio si vlastitu realnost, samo nastavi, ja ne mogu pomoći
-
zijancer
#32586 Re: Slučaj Dženan Memić
Jos niko nije objasnio zasto je zavjera ostavila Dzenana zivog na licu mjesta. I kakva je uloga onog kombija na snimku sa kuvajtske, niti se postavlja pitanje ko je bio u njemu.
-
denden
#32587 Re: Slučaj Dženan Memić
Nema ni nekog ko bi prije događaja imao motiv, nakon što je Ploskić eliminisan zbog alibija.
Dakle, motiv se javio u trenutku, na licu mjesta, neplanirano, što ukazuje na neplaniran slučajan događaj kakav je blaža saobraćajka i konflikt koji je uslijedio zbog nje.
Ali su murizovci priznali, nakon što je na temi neoborivo dokazano da je tako, da su godinama lagali da je "Dženan ubijen sat ranije, da je ukraden sat tokom kojeg je podmetana saobraćajka koja se ne može brzo izrežirati".
Ta tvrdnja o "ukradenom satu" je srce njihove ublehe.
I prestalo je da kuca, barem na temi, gdje su natjerani na to.
Van teme ni Murizu ni Feragetu ne pada na pamet da priznaju da su lagali. Jer je opšta javnost manje sofisticirana i udaljena od bilo kakvog izlaganja ublehe Feraget-Memić kritici.
Baš juče gledam neku emisiju gdje Feraget prije godinu dana, dakle-nakon što je iz presude Vrhovnog suda koja je to utvrdila i istrage i optužnice Državnog tužilaštva znao da nema ukradenog sata, spikerski hladnokrvno laže o ukradenom satu, spikerski hladno i dalje laže o tome da su prve dvije komisije utvrdile da Alisa Mutap nema amneziju, pa tražena treća itd.
Nema, zaista nema, njihova "potraga" veze sa željom da se sazna istina.
Ono je sve drugo osim potrage za istinom. Nekakva perverzija, travestija, nešto morbidno i ogavno.
-
bitangeIprinceze
#32588 Re: Slučaj Dženan Memić
A kome to treba objasnjavati? Invalidima iz te kobne noci ili da ti inavlidi objasnjavaju?
-
bitangeIprinceze
#32589 Re: Slučaj Dženan Memić
-
zijancer
#32590 Re: Slučaj Dženan Memić
Objasniti samom sebi.
-
bitangeIprinceze
-
YouAreMyDestiny
#32592 Re: Slučaj Dženan Memić
Pustite bitangu, on ima zadatak da razvodnjava temu sa glupostima.
-
bitangeIprinceze
#32593 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja samo iskreno i od srca. Kome se ne sviđa neka me namlati palicom hahahahahaaa
onako čisto slučajno, bez motiva 
- Ateista
#32594 Re: Slučaj Dženan Memić
Vec se pisalo o tome, da najvjerovatnije ubici nije bio cilj da stvarno ubije dzenana, vec da ga malo prebije i zaplasi ili nesto slicno, i tek kad su skontali da su povrede ozbiljnije, poceli su ss opstrukcijom istrage inprikrivanjem dokaza, pogotovo kada su saznali da nije prezivio.
Realno, da je neko htio da ga ubije to bi zavrsio odmah.
-
zijancer
#32595 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa to je u koliziji sa teorijom zavjere.
Zavjera kaze da je stimanje pocelo iste sekunde. Bilesi se dovode u pitanje komadici plastike fara slikani na licu mjesta to isto vece.
To stimanje bi imalo smisla da je covjek vec bio mrtav.
Zavjera kaze da je stimanje pocelo iste sekunde. Bilesi se dovode u pitanje komadici plastike fara slikani na licu mjesta to isto vece.
To stimanje bi imalo smisla da je covjek vec bio mrtav.
- Ateista
#32596 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne mora znaciti, neko se malo preracunao i vidio da je pretjerao pa se odmah pocelo sa stimanjem. Ne moras cekati da neko umre, jedno je nekog malo istuci da ga zaplasis a drugo je dobro nekog izubijati da zavrsi u bolnici. Ako i nije znao da ce umrijeti, sigurno je vec bilo jasno da nisu u pitanju bezazlene povrede i normalno da ce se odmah poceti sa zataskavanjem.
Pogotovo ako tu ima jos nesto sto se sakriva, a ja sve vrijeme imam utisak da ima jos nesto, ne znam sta, ali znas da ce izaci policija na lice mjesta sve i da prezivi.
-
YouAreMyDestiny
#32597 Re: Slučaj Dženan Memić
Imaš osjećaj, ali ne znaš šta...
Pa, hajde već jednom iznesite svoju teoriju zavjere, ko, šta, kad, kako, pa potkrijepite sa dokazima, a ne zavjera, zavjera, masoni, moćnici, a sve puno rupa kao travnički sir. 
-
zijancer
#32598 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako je odmah bilo jasno da nisu bezazlene povrede i krenulo se sa operacijom stimanja, sto su ga ostavili zivog. Veliki je to rizik za takav trud.Ateista wrote: ↑26/10/2022 10:57Ne mora znaciti, neko se malo preracunao i vidio da je pretjerao pa se odmah pocelo sa stimanjem. Ne moras cekati da neko umre, jedno je nekog malo istuci da ga zaplasis a drugo je dobro nekog izubijati da zavrsi u bolnici. Ako i nije znao da ce umrijeti, sigurno je vec bilo jasno da nisu u pitanju bezazlene povrede i normalno da ce se odmah poceti sa zataskavanjem.
Pogotovo ako tu ima jos nesto sto se sakriva, a ja sve vrijeme imam utisak da ima jos nesto, ne znam sta, ali znas da ce izaci policija na lice mjesta sve i da prezivi.
A pogotovo stimanje nema smisla ako ocekujes da prezivi, jer ce ispricati sta se dogodilo.
Eto, to bi bio pregled nekih osnovnih rupa u teoriji stimanja. Da ne idemo dalje.
-
martina01
#32599 Re: Slučaj Dženan Memić
Sutra završne riječi po odluci djelotvorno nemilosrdnog suca Perića.
Hau jes nou!
Kao što sam točno prognozirala prije izvjesnog vremena, a za ovaj predmet ne trebate biti novi Nostradamus ili neka nova Baba Vanga, tužiteljski dvojac Ćazim & Dubravko koji je prošli put utekao sa pravosudne bojišnice je, zatečen ovakvom neočekivanom odlukom djelotvornog suca Perića, zaiskao da se odlože završne riječi, točnije da se odloži tužiteljski fijasko bar na jedan mjesec jer je ovaj predmet veoma, veoma i veoma složen pa je stoga potrebno vrijeme, vrijeme i vrijeme da ova tužiteljska gospoda, u sadejstvu sa zloćudnim dvojcem Feraget & Muriz, smisle neku čaroliju:
kako da sudsko vijeće, ostatak sudnice i javnosti, ubijede da je 2 + 2 = 5, a ne 4.
Istina, možda je to točno na kvantnoj razini, ali na ovoj newtonskoj razini makro sustava je 4 ipak točan odgovor, do daljeg.
Ovaj tužiteljski The Titanic predmet je odavno u završnoj sezoni, etapa potonuća, preplanuli odvjetnik Feraget je na suhom i sunčanom kopnu sa koktelom u ruci, samozadovoljnim odvjetničkim osmijehom na licu i jalijaško šanerskom maksimom u mislima – „svaka igra – svaka dobiva“.
Sudac Perić je tokom suđenja, hotimice ili ne, otkrio što on i ostatak vijeća misli o "optužnici" i "dokazima", počevši od njegove cinične izjave "da kvantitet ne daje kvalitet" do one sarkastične pri kraju suđenja, od neki dan, kada je replicirao tužitelju Ćazimu na neko njegovo “da je jasno”, kako "ovdje ništa nije jasno".
Svatko ko je poslušao ili pročitao o suđenju, svjedocima i dokazima, u sudnici ili van nje, uvjerio se, i prije završnih obraćanja, da je ovo za Ćazima & The Team bila "Nemoguća misija", od prvog dana "istrage", preko "optužnice" i "dokaza", pa do kraja ovog "suđenja".
Takođe, ne treba isključiti mogućnost da SUTRA unesrećeni tužiteljski dvojac Ćazim & Dubravko smišljaju neke nove tzv dodatne dokaze kojima će pokušati odložiti neodložno: neko saslušanje „svejdoka“ tipa „čula rekla kazala“, neka nova prepričavanja i nagađanja, nove poluinformacije, stručno kazano „nove koještarije“...
Dakle, još ne uzimajte kokice i napitke, ne gurajte se u prve redove sudske arene, ništa od tužiteljskog poentiranja, “zakucavanja”. Do daljeg se odlaže potpuno potonuće ovog The Titanic predmeta, voda stigla do brodskih dimnjaka....
Hau jes nou!
Kao što sam točno prognozirala prije izvjesnog vremena, a za ovaj predmet ne trebate biti novi Nostradamus ili neka nova Baba Vanga, tužiteljski dvojac Ćazim & Dubravko koji je prošli put utekao sa pravosudne bojišnice je, zatečen ovakvom neočekivanom odlukom djelotvornog suca Perića, zaiskao da se odlože završne riječi, točnije da se odloži tužiteljski fijasko bar na jedan mjesec jer je ovaj predmet veoma, veoma i veoma složen pa je stoga potrebno vrijeme, vrijeme i vrijeme da ova tužiteljska gospoda, u sadejstvu sa zloćudnim dvojcem Feraget & Muriz, smisle neku čaroliju:
kako da sudsko vijeće, ostatak sudnice i javnosti, ubijede da je 2 + 2 = 5, a ne 4.
Istina, možda je to točno na kvantnoj razini, ali na ovoj newtonskoj razini makro sustava je 4 ipak točan odgovor, do daljeg.
Ovaj tužiteljski The Titanic predmet je odavno u završnoj sezoni, etapa potonuća, preplanuli odvjetnik Feraget je na suhom i sunčanom kopnu sa koktelom u ruci, samozadovoljnim odvjetničkim osmijehom na licu i jalijaško šanerskom maksimom u mislima – „svaka igra – svaka dobiva“.
Sudac Perić je tokom suđenja, hotimice ili ne, otkrio što on i ostatak vijeća misli o "optužnici" i "dokazima", počevši od njegove cinične izjave "da kvantitet ne daje kvalitet" do one sarkastične pri kraju suđenja, od neki dan, kada je replicirao tužitelju Ćazimu na neko njegovo “da je jasno”, kako "ovdje ništa nije jasno".
Svatko ko je poslušao ili pročitao o suđenju, svjedocima i dokazima, u sudnici ili van nje, uvjerio se, i prije završnih obraćanja, da je ovo za Ćazima & The Team bila "Nemoguća misija", od prvog dana "istrage", preko "optužnice" i "dokaza", pa do kraja ovog "suđenja".
Takođe, ne treba isključiti mogućnost da SUTRA unesrećeni tužiteljski dvojac Ćazim & Dubravko smišljaju neke nove tzv dodatne dokaze kojima će pokušati odložiti neodložno: neko saslušanje „svejdoka“ tipa „čula rekla kazala“, neka nova prepričavanja i nagađanja, nove poluinformacije, stručno kazano „nove koještarije“...
Dakle, još ne uzimajte kokice i napitke, ne gurajte se u prve redove sudske arene, ništa od tužiteljskog poentiranja, “zakucavanja”. Do daljeg se odlaže potpuno potonuće ovog The Titanic predmeta, voda stigla do brodskih dimnjaka....
-
bitangeIprinceze
#32600 Re: Slučaj Dženan Memić
Uhapsen neki advokat za saradnju s mafijom
idemo sljwdeci