dr_Evil wrote: ↑25/10/2022 15:27
Spit_fire wrote: ↑25/10/2022 15:22
Dobro onda ARBIH=HVO ..normala nemam sta dodati, ako je to tvoje misljenje udure onda..
Dobro ja rekoh neki dan ispasce na kraju da su se HVO I VRS borili za BiH a ARBIH kontra..sta cemo sa ubijenim Bosnjacima koji su prosli bosi po trnju?..ma ubijeli se sami
Naravno, a tvom svijetu je SDA=Bosnjaci, ako nesto ruzno kazemo na SDA onda smo protiv Bosnjaka, ako kazemo da su i Bosnjaci palili kuce onda smo protiv Armije.
Zlocini pojedinih Bosnjaka iz WWII, kao i iz ovoga rata su stvarni, nije mi jasno negiranje istih. HVO/ErcegBosna/RHR su osudjene i presudjene za UZP, kod Armije nije postojao UZP, a kuce se jesu palile, crkve se nisu palile a to je vec vjersko pitanje. Lepa sela, lepo gore.
Ma ja SDA bot to je najlakse rec to sto sam sto puta rekao za koga sam glaso nema veze...
Sto se tice ostalog..iz brigada i jedinica u mom mjestu kojima dugujem svoj zivot in opstanak
nijedan jedini pripadnik nije osudjen ni za kakav ratnin zlocin a kamol orgnizaciju istih,a napinjali su svim silama i snagama da ih osude...pa za sta bilo. Na kraju su priznajem nasli nekoliko pripadnika kojima su odrezali po 20 godina za maltretiranje zarobljenika, osudjeni na licnoj osnovi...i neka su ako su krivi
Nasuprot njima stajala je masinerija ratnog zlocina, dobro organizvoana od vojnika do politckog rukovodstva uz svu podrsku susjedne drzave, koja je pokusala biolski unistit jedan narod i srusit cjelovitost drzave...sa te druge strane ih je toliko osudjeno za ratne zlocine da se bukvalno postavlja pitanje da li iko postoji da ih nije cinio...
Ako je tebi to "svi smo palili svima kuce" ok ..tvoj stav sta da ti kazem..