Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
dr_Evil

#8651 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 25/10/2022 14:21
Kolinda wrote: 25/10/2022 13:41

Molim te da se okaneš mog jezika, ako se na hrvatskom kanton kaže županija tko si ti da mi to osporavaš.....
Naziv zupanija nema veze sa hrvatskim jezikom, ustavni nazivi Kantona u FBIH (ako pri tome na njih mislis) jeste kanton. Isto kao kad bih ja zupanije u Hrvatskoj nazivao kantonima, jer se na bosanskom kaze - kanton, dakle - nidje veze.
Kolinda kao pravi hrvatski nacionalista ne priznaje bosanski jezik, tako da njega samo zanima sta kaze bosnjacki jezik!
Spit_fire

#8652 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

asurbanipal wrote: 25/10/2022 12:24
Spit_fire wrote: 25/10/2022 10:40
Bosnjaci kojih ima oko 60% se bore za gradjanskj drzavu tj bore se i za prava drugih

Netačno, jednom manjem procentu jeste stalo do građanske države, ali veliki dio ne zna ni osnovne pojmove o građanskoj državi niti šta ona znači i predatavlja. Jedan veći dio se po inerciji zalaže za građansku državu, jedan čovjek jedan glas, na riječima sve lijepo i krasno, ali iza toga se krije providna i opasna namjera dominacije, nad onim drugim, u ovom slučaju nad Hrvatima.

To se najbolje može sagledati iz Novalićeve rečenice: “Bošnjacima ne treba više od 30-50 godina da ekonomski ovladaju BiH“

Sinoć sam imao raspravu sa jednom ljubiteljicom Željka Komšića. Njene stavove i brigu oko nametanja Šmitovog zakona razumio sam sve do rečenice kako je nekad Hrvata u BiH bilo oko 750.000 a danas ih je oko 250.000, pri čemu je počelo njeno likovanje, pa šta oni hoće i traže sada. Tipično busuladžićevski koji je pisao o nestanku Jevreja (ne pitajući se kako i zašto?) ali čiji se duh osjetio u čaršiji. Uglavnom kada se spominje građanska država osim izuzetaka, prevashodno se misli na dominaciju i kako zajebati ono drugog, što je po meni licemjernije od onog što Čović radi.
Umjesto empatije, razumjevanja i brige zašto je oko pola miliona njenih sunarodnika i građana napustilo BiH, i da je ponudila rješenje da se odliv zaustavi što predstavlja osnovu građanske politike, ona je ponudila likovanje. Slične ako ne i gore odgovore dobit ćete i od ostalih "pobornika građanske države"; osim onih rijetkih koji zaista znaju o čemu se radi i šta ona predstavlja.

Hrvati kojih ima 10tak% hoce da su bogom dani i ko da su nekakva visa rasa. Daj nama yebo drzavu i ostale
Netačno.

Tačno je da Čović i bulumenta to žele, ali većina Hrvata s kojima sam razgovarao kao glavnog krivca zbog odlaska iz države navodi upravo politiku HDZ-a i Dragana Čovića. Većina ih želi normalan život dostojan čovjeka, kao i svaki prosječan Bošnjak i Srbin, ako ćemo tačnije, svaki prosječan građanin ove države. Istina je da se Hrvati nalaze u procjepu između politike HDZ-a koja je neizvjesna i ne vodi ih ničemu osim daljnjem iseljavanju, i "građanštine" u liku Željka Komšića, koji se svih ovih godina pokazao kao odličan asistent Čoviću, čime je potkopao i uništio stvarnu opoziciju kod Hrvata.

Sva priča se uglavnom svodi na dominaciju i kako zajebati onog drugog, i dok god ne bude želje za iskrenim razgovorom, kompromisom, dok god ne bude razumijevanja i brige za svakog čovjeka, na svakom pedlju ove države, neće biti građanske države.
Ta idejai generalizacije da su Bošnjaci jedini pravednici, žrtve, a da su svi Hrvati uzpovci a Srbi genocidaši, u velikoj mjeri podsjeća na priče o žrtvi i ugroženosti Srba u bivšoj Jugoslaviji, i takav narativ nikuda nas neće odvesti osim u dalje dubioze, podjele i sukobe...

Izmisljas i spinujes da ne kazem kakvu grublju rijec..VECINA HRVATA NECE BIH!! i to je fakt...yebe im se i sarajevo i za BiH i za ekonomiju i za kirminal i korupciju ...najmanje na sta mogu pristat je hrvatski protektorat u BiH..eto ne vole HDZ a kunu se u njihovu politiku..ma hajde bgt

Nisu mrdnuli milimetra od 93...

I postedi me bgt price o ljubavi prema zemlja jer fino sam rekao..volite vi zemlju, sume, rijeke, ali ovu DRZAVU NE! Ona je vama trn u oku i mislite da ste zayebani posto ste ostali sa "pogresne" strane granice..

Mozes se napinjat koliko hoces da me ubjedis drugacije, stanje na terenu u gradovima sa hrvatskom vecinom dovoljno govori samo za sebe.

JEDINA DOMINACIJA KOJI BOSNJACI HOCE JE DA BIH BUDE DOMINATNA, a ne da im separetisti cije su politike presudjene za UZP i genocid rade o glavi.

I naravno sve je cile mile hajmo zajedno dok ne dobijete sta zelite.:onda cete rec"Hajde bgt i bolje vako vama gaza nama hrvatska"
Last edited by Spit_fire on 25/10/2022 14:31, edited 1 time in total.
Gandalf

#8653 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Gandalf »

noviforumas wrote: 25/10/2022 13:49 Fantastican interview sa Srdjanom Susnicom, dotakao se raznih tema, tako da je prikladan i ovdje. Dugo, dugo nisam procitao bolju i trezveniju geopoliticku analizu.

https://autonomija.info/srdjan-susnica- ... vedesetih/
:thumbup: :thumbup:
Spit_fire

#8654 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 25/10/2022 14:22
Spit_fire wrote: 25/10/2022 14:19

Kao sto rekoh "Nije bakir izjednacio patriotizam sa SDA nego vi." Na svaki pomen bilo cega drzavnog vi ugurate ljudima SDA usta...
Jer su nam ogadili tu rijec. Citavu kampanju bruje o "patriJotama" i "patriJotskom" frontu, a sada nije El-Bake.

Meni iskreno cim cujem kriminal, izdaja i nepotizam sjetim se SDA. Kad vidim da je neko promasio prazan gol, sjetim se SDP-a. Kad vidim pinokia sjetim se HNS-a, i tako ima tih asocijacija.
Pa dobro al vlajda imaju ljudi mozak...sutra ne daj Boze da dodje do najgore i da me vide u uniformi s puskom kako idem branit drzavu rekli bi E VIDI SDA BOTINE...

Realno ovo prelazi granice zdravog razuma
Ozimician

#8655 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

Spit_fire wrote: 25/10/2022 14:26
dr_Evil wrote: 25/10/2022 14:22

Jer su nam ogadili tu rijec. Citavu kampanju bruje o "patriJotama" i "patriJotskom" frontu, a sada nije El-Bake.

Meni iskreno cim cujem kriminal, izdaja i nepotizam sjetim se SDA. Kad vidim da je neko promasio prazan gol, sjetim se SDP-a. Kad vidim pinokia sjetim se HNS-a, i tako ima tih asocijacija.
Pa dobro al vlajda imaju ljudi mozak...sutra ne daj Boze da dodje do najgore i da me vide u uniformi s puskom kako idem branit drzavu rekli bi E VIDI SDA BOTINE...

Realno ovo prelazi granice zdravog razuma
Ovaj forum je svakako jedan su-realan svijet koji nema veze sa svakodnevnicom. Srecom pa velika vecina stanovnistva razmislja drugacije od forumskog mainstreama, budimo realni, rezultati izbora su pokazali volju gradjana i mogu se secirati po svakoj opcini. Tacno se zna sta zele Bosnjaci, sta Srbi, sta Hrvati.

Mislim, bilo je ovakvog misljenja i 92 god. -da se ne lazemo, mozda i vise nego sad.

Meni je zanimljiva ova opsesija strankom SDA, dakle na svaku temu oni ubace SDA odnekud - bas bolesno.

P.S. Dokle smo dogurali - da beskompromisno zalaganje za gradjansku drzavu - ovdje na forumu se smatra radikalizmom xD
Dakle radikali smo ako zelimo drzavu poput svake moderne i normalne drzave - ok, onda sam radikal deff.
laik1981

#8656 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

Ko god je za SDA i ko god relativizira njihovu odgovornost taj je neprijatelj ove drzave, bilo da to rade svjesno ili nesvjesno.. 25% onih u FBiH koji su ovaj put izasli na izbore i koji su glasali za SDA snose dio odgovornosti za dalje rasturanje ove drzave i saucesnici su nacionalistima iz drugih naroda.. Ti ljudi su aminovali nepotizam, korupciju, kriminal, izdaju kod revizije tuzbe protiv Srbije i na kraju krajeva potpis Mostarskog sporazuma koji je doveo do izmjena izbornog zakona.. Svjesno to rade oni uhljebljeni i kriminalci koji imaju direktnu korist od SDA.. Nesvjesno to rade oni kojima je korida u Cevljanovicima vrhunac drustvenog zivota i koji nemaju ni osnovnu pismenost..
Kolinda

#8657 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Kolinda »

dr_Evil wrote: 25/10/2022 14:23
Ozimician wrote: 25/10/2022 14:21

Naziv zupanija nema veze sa hrvatskim jezikom, ustavni nazivi Kantona u FBIH (ako pri tome na njih mislis) jeste kanton. Isto kao kad bih ja zupanije u Hrvatskoj nazivao kantonima, jer se na bosanskom kaze - kanton, dakle - nidje veze.
Kolinda kao pravi hrvatski nacionalista ne priznaje bosanski jezik, tako da njega samo zanima sta kaze bosnjacki jezik!
Jesi svjestan da ti je objava za prijavu? Naravno ne pada mi na pamet to napraviti ali od kud ti pravo pisati nešto što ja nikada nigdje nisam izjavio?
Još samo fali da falcificiraš neki moj post pa da objaviš.....
palermo

#8658 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

laik1981 wrote: 25/10/2022 14:44 Ko god je za SDA i ko god relativizira njihovu odgovornost taj je neprijatelj ove drzave, bilo da to rade svjesno ili nesvjesno.. 25% onih u FBiH koji su ovaj put izasli na izbore i koji su glasali za SDA snose dio odgovornosti za dalje rasturanje ove drzave i saucesnici su nacionalistima iz drugih naroda.. Ti ljudi su aminovali nepotizam, korupciju, kriminal, izdaju kod revizije tuzbe protiv Srbije i na kraju krajeva potpis Mostarskog sporazuma koji je doveo do izmjena izbornog zakona.. Svjesno to rade oni uhljebljeni i kriminalci koji imaju direktnu korist od SDA.. Nesvjesno to rade oni kojima je korida u Cevljanovicima vrhunac drustvenog zivota i koji nemaju ni osnovnu pismenost..
Da.imas vlast sta bi uradio sa njima ? Onako posteno....
laik1981

#8659 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

palermo wrote: 25/10/2022 14:47
laik1981 wrote: 25/10/2022 14:44 Ko god je za SDA i ko god relativizira njihovu odgovornost taj je neprijatelj ove drzave, bilo da to rade svjesno ili nesvjesno.. 25% onih u FBiH koji su ovaj put izasli na izbore i koji su glasali za SDA snose dio odgovornosti za dalje rasturanje ove drzave i saucesnici su nacionalistima iz drugih naroda.. Ti ljudi su aminovali nepotizam, korupciju, kriminal, izdaju kod revizije tuzbe protiv Srbije i na kraju krajeva potpis Mostarskog sporazuma koji je doveo do izmjena izbornog zakona.. Svjesno to rade oni uhljebljeni i kriminalci koji imaju direktnu korist od SDA.. Nesvjesno to rade oni kojima je korida u Cevljanovicima vrhunac drustvenog zivota i koji nemaju ni osnovnu pismenost..
Kriminalce pohapsio, a nepismene opismenio.. SDA bi u tom slucaju prestala da postoji..
palermo

#8660 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

laik1981 wrote: 25/10/2022 14:50

Kriminalce pohapsio, a nepismene opismenio.. SDA bi u tom slucaju prestala da postoji..
A one koji se ne mgu prevaspitati ?

Ma.moram priznati da me.uvijek fascinirala ta hrabrost da etiketiras veliku grupu ljudi ( koliko, 250 tisuca) I smjestis ih u ogradu. Ja nemam tu hrabrost, otuda valjda I fascinacija. Pomslim ponekad, sta bi sve moglo biti da.ovakvi imaju vlast....
DEMONIKA

#8661 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DEMONIKA »

:lol:
ma ko iz rukava :thumbup:
dr_Evil

#8662 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dr_Evil »

Kolinda wrote: 25/10/2022 14:46
dr_Evil wrote: 25/10/2022 14:23

Jesi svjestan da ti je objava za prijavu? Naravno ne pada mi na pamet to napraviti ali od kud ti pravo pisati nešto što ja nikada nigdje nisam izjavio?
Još samo fali da falcificiraš neki moj post pa da objaviš.....
Kakav si ti onda nacionalista ako priznas bosanski jezik, ima da te se u HANU odreknu, a u SANU napisu protesno pismo. Svasta cu danas da cujem.

SDA za gradjansku drzavu, a hrvatski nacionalista prizna bosanski jezik. Eto!
dale cooper

#8663 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

Ova tema se (posebno ovi postovi od sinoć u gluha doba :D ) pretvorila kao u skup ozlojađenika koje je ostavila ženska pa su se sastali u kafani
da nariču o kletoj sudbini. Hoću reći dosta toga podsjeća na pjansko baljezganje. :mrgreen:

A stvar je jednostavna, imamo rezultate izbora, imamo izmjene koje je nametnuo Schmidt. Vrijeme je da se formira vlast.
To je jedini način da se nešto uradi za ovu zemlju i njene građane...kroz institucije države.
Spit_fire

#8664 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Pa dobro covjece ja ne da ih ne branim nego ih cak i ne spominjem uopste ni u kakvom kontekstu..pricam o desetim stvarima i o svom stavu o istim...i samo onda BUM SDA u reply postu :-)

Doslovno ne pricam ni o kakvim uzrocima pricam o posljedicama i kako se borit sa istim...ako je bezpogovorna ljubav i zelja za borbom za ovu drzavu automatski me oznaca kao SDA bota..onda bgm po meni bi mnogi trebali dobro prvo sebe preispitat u koje oni botove spadaju i ciju politiku slijede
Last edited by Spit_fire on 25/10/2022 15:03, edited 1 time in total.
Point.

#8665 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Point. »

Point. wrote: 25/10/2022 13:33

Što se ne može reći za tebe jer ne poštuješ Ustav i njegove zakone nego biraš šta ti paše narativu. Tako rade radikali. Eto ti jedna nepobitna činjenica.
Molim te da se okaneš mog jezika, ako se na hrvatskom kanton kaže županija tko si ti da mi to osporavaš.....
Na hrvatskom se kanton ne kaže županija. Županija je skroz nešto drugo nego kanton, sasvim drugo uređenje i značenje. Inače bi i za KS govorili Sarajevska Županija ili za švicarske kantone županije. Niti postoje župani u BiH kao što postoje u Hrvatskoj. Zato se ne pravi blesav i ne pričaj koještarije, nismo djeca.

Ustavni Sud je po ovome pitanju bio sasvim jasan
dr_Evil

#8666 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 25/10/2022 14:55

Ma.moram priznati da me.uvijek fascinirala ta hrabrost da etiketiras veliku grupu ljudi ( koliko, 250 tisuca) I smjestis ih u ogradu. Ja nemam tu hrabrost, otuda valjda I fascinacija. Pomslim ponekad, sta bi sve moglo biti da.ovakvi imaju vlast....
Pa komsija zar nije SDA sve one sta su podrzavali Irmu, kao i Irmu samu etiketirala kao izdajnike i ujke. Zar i danas ne povlace pricu kako je NS prodala Bosnjake, ha je to nego etiketiranje.

Treba etiketirati sve po redu, nece da skodi, ionako necemo nikada naprijed, pa makar nek je zabavno.
laik1981

#8667 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

Spit_fire wrote: 25/10/2022 15:00
Pa dobro covjece ja ne da ih ne branim nego ih cak i ne spominjem uopste ni u kakvom kontekstu..pricam o desetim stvarima i o svom stavu o istim...i samo onda BUM SDA u reply postu :-)
Nisam te quotao, niti sam kriv ako si se prepoznao.. Eksplicitno sam u postu napisao na koga mislim..
palermo

#8668 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 25/10/2022 15:02

Pa komsija zar nije SDA sve one sta su podrzavali Irmu, kao i Irmu samu etiketirala kao izdajnike i ujke. Zar i danas ne povlace pricu kako je NS prodala Bosnjake, ha je to nego etiketiranje.

Treba etiketirati sve po redu, nece da skodi, ionako necemo nikada naprijed, pa makar nek je zabavno.
Pa rekoh li ja da su me uvijek fascinirali ti I takvi....nisam izuzeo SDA ....

A treba li ili ne treba svak nek odluci za sebe...ja rekoh, nemam hrabrosti za to....
Spit_fire

#8669 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 25/10/2022 15:02

Izvinut ces al podrzavat Irmu nakon stavova "svi smo se ubijali i palili kuce" je debilizam i pljuvanje u lice samom sebi...pricati tako nesto ljudima u gradu koji je pretrpio dvije agresije, konc logore, eticko ciscenje, najvece razatanje vjerovatno u ex yu ..je po meni uvreda za svakog patrioti ove zemlje
p206

#8670 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by p206 »

Bosnjaci kojih ima oko 60% se bore za gradjanskj drzavu tj bore se i za prava drugih

Netačno, jednom manjem procentu jeste stalo do građanske države, ali veliki dio ne zna ni osnovne pojmove o građanskoj državi niti šta ona znači i predatavlja. Jedan veći dio se po inerciji zalaže za građansku državu, jedan čovjek jedan glas, na riječima sve lijepo i krasno, ali iza toga se krije providna i opasna namjera dominacije, nad onim drugim, u ovom slučaju nad Hrvatima.

To se najbolje može sagledati iz Novalićeve rečenice: “Bošnjacima ne treba više od 30-50 godina da ekonomski ovladaju BiH“

Sinoć sam imao raspravu sa jednom ljubiteljicom Željka Komšića. Njene stavove i brigu oko nametanja Šmitovog zakona razumio sam sve do rečenice kako je nekad Hrvata u BiH bilo oko 750.000 a danas ih je oko 250.000, pri čemu je počelo njeno likovanje, pa šta oni hoće i traže sada. Tipično busuladžićevski koji je pisao o nestanku Jevreja (ne pitajući se kako i zašto?) ali čiji se duh osjetio u čaršiji. Uglavnom kada se spominje građanska država osim izuzetaka, prevashodno se misli na dominaciju i kako zajebati ono drugog, što je po meni licemjernije od onog što Čović radi.
Umjesto empatije, razumjevanja i brige zašto je oko pola miliona njenih sunarodnika i građana napustilo BiH, i da je ponudila rješenje da se odliv zaustavi što predstavlja osnovu građanske politike, ona je ponudila likovanje. Slične ako ne i gore odgovore dobit ćete i od ostalih "pobornika građanske države"; osim onih rijetkih koji zaista znaju o čemu se radi i šta ona predstavlja.

Hrvati kojih ima 10tak% hoce da su bogom dani i ko da su nekakva visa rasa. Daj nama yebo drzavu i ostale
Netačno.

Tačno je da Čović i bulumenta to žele, ali većina Hrvata s kojima sam razgovarao kao glavnog krivca zbog odlaska iz države navodi upravo politiku HDZ-a i Dragana Čovića. Većina ih želi normalan život dostojan čovjeka, kao i svaki prosječan Bošnjak i Srbin, ako ćemo tačnije, svaki prosječan građanin ove države. Istina je da se Hrvati nalaze u procjepu između politike HDZ-a koja je neizvjesna i ne vodi ih ničemu osim daljnjem iseljavanju, i "građanštine" u liku Željka Komšića, koji se svih ovih godina pokazao kao odličan asistent Čoviću, čime je potkopao i uništio stvarnu opoziciju kod Hrvata.

Sva priča se uglavnom svodi na dominaciju i kako zajebati onog drugog, i dok god ne bude želje za iskrenim razgovorom, kompromisom, dok god ne bude razumijevanja i brige za svakog čovjeka, na svakom pedlju ove države, neće biti građanske države.
Ta idejai generalizacije da su Bošnjaci jedini pravednici, žrtve, a da su svi Hrvati uzpovci a Srbi genocidaši, u velikoj mjeri podsjeća na priče o žrtvi i ugroženosti Srba u bivšoj Jugoslaviji, i takav narativ nikuda nas neće odvesti osim u dalje dubioze, podjele i sukobe...
dobro brate, evo vi preuzmite palicu i napravite građansku državu kakvu smatraš da treba biti, mi očigledno ne znamo.

al prvo, ukinite ono H ispred svake ebene ustanove i sportskog kluba

drugo, skloni šahovnicu iz centra Prozora, Čapljine... meni to kao građaninu BiH koji je željan građanske države smeta, šta fali varta zastavi.. ništa..

treće, ukini neradne dane za svakog sveca, ko što i ja nemam neradni za hidžretsku novu godinu i 3 dana za bajram nego samo 1.radim u stranoj firmi koja posluje u cijeloj BiH, i dužna je da se striktno drži pravila zbog stalnih inspekcija.. zaposleni u Širokom ima 4 dana više od mene
palermo

#8671 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

p206 wrote: 25/10/2022 15:12

Netačno.

dobro brate, evo vi preuzmite palicu i napravite građansku državu kakvu smatraš da treba biti, mi očigledno ne znamo.

drugo, skloni šahovnicu iz centra Prozora, Čapljine... meni to kao građaninu BiH koji je željan građanske države smeta, šta fali varta zastavi.. ništa..

treće, ukini neradne dane za svakog sveca, ko što i ja nemam neradni za hidžretsku novu godinu i 3 dana za bajram nego samo 1.radim u stranoj firmi koja posluje u cijeloj BiH, i dužna je da se striktno drži pravila zbog stalnih inspekcija.. zaposleni u Širokom ima 4 dana više od mene
Bogami drug moj, Bosnjaci u HNK ne rade za hidzretsku Novu godinu pa ti gledaj...
Spit_fire

#8672 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

palermo wrote: 25/10/2022 15:14
p206 wrote: 25/10/2022 15:12

Bogami drug moj, Bosnjaci u HNK ne rade za hidzretsku Novu godinu pa ti gledaj...
ode sad tema u neki stvar sad ce se gospodin sto mrzi HDZ ufatit toga a zanemarit sve ostalo :D
dr_Evil

#8673 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 25/10/2022 15:06
Izvinut ces al podrzavat Irmu nakon stavova "svi smo se ubijali i palili kuce" je debilizam i pljuvanje u lice samom sebi...pricati tako nesto ljudima u gradu koji je pretrpio dvije agresije, konc logore, eticko ciscenje, najvece razatanje vjerovatno u ex yu ..je po meni uvreda za svakog patrioti ove zemlje
Nije nego smo bacali cvijece. Nema nevinih na balkanu, ima samo ko je bio genocidas.
nles

#8674 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nles »

Point. wrote: 25/10/2022 13:33

Što se ne može reći za tebe jer ne poštuješ Ustav i njegove zakone nego biraš šta ti paše narativu. Tako rade radikali. Eto ti jedna nepobitna činjenica.
Ali se ne kaze: "kanton" je izveden od staroitalijanske rijeci "cantone", sto znaci komad ili dio.
Iz koje rijeci je izvedena rijec "zupanija", valjda ne moram objasnjavati.
Uz to, u Hrvatskoj zupanija oznacava okrug, a u BiH kanton oznacava jedinicu uprave u slozenoj drzavi.
Dakle, ako hoces da pametujes, informisi se. Valja zaraditi sendvic.
Spit_fire

#8675 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 25/10/2022 15:20
Spit_fire wrote: 25/10/2022 15:06
Nije nego smo bacali cvijece. Nema nevinih na balkanu, ima samo ko je bio genocidas.
Dobro onda ARBIH=HVO ..normala nemam sta dodati, ako je to tvoje misljenje udure onda..

Dobro ja rekoh neki dan ispasce na kraju da su se HVO I VRS borili za BiH a ARBIH kontra..sta cemo sa ubijenim Bosnjacima koji su prosli bosi po trnju?..ma ubijeli se sami
Locked