PlayStation 5 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
LA Vicent

#7326 Re: PlayStation 5 - all about

Post by LA Vicent »

Ti misliš da narod kupuje tv svaki dan, vidio komšija ima nov.

Pa preko 80% naroda ima guzonju tv ili neka mraka od prije 15 godina 32 inča.

Pa još narod traži đe ima polovno kupit tv o ps da i ne pišem.

Anketu među narodima uradi i pitanje šta je 4K

90% nebu pojma imalo
Nano22

#7327 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Nano22 »

Gow je naručen. Igra se ABD.
A CoD ce sačekat malo.
Ironman_88

#7328 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Ironman_88 »

LA Vicent wrote: 20/10/2022 16:52 @Micah

Code: Select all

Ja nisam paćenik što se toga tiče ali 60fps bi morao biti standard danas svuda.
Koja nerealna objava.

Šta misliš u kojem su procentu zastupljeni FHD ili 4K tv kod nas.

Posebno globalno gledajući.

Onako od oka.

Ili koji je procenat Ps5 u BiH.

Mislim da oboje na procenat stanovnika ne prelazi 1%

https://www.b92.net/tehnopolis/gejming/ ... la-2152184
I ja se pomalo mučim da odgonetnem izjavu iza ovog posta. Zašto 60 FPS ne bi trebao biti standard na PS5 i kakve to ima veze sa time ko ima kakav TV i koliko naroda ima PS5?
Trappist

#7329 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Trappist »

LA Vicent wrote: 20/10/2022 21:42 Ti misliš da narod kupuje tv svaki dan, vidio komšija ima nov.

Pa preko 80% naroda ima guzonju tv ili neka mraka od prije 15 godina 32 inča.

Pa još narod traži đe ima polovno kupit tv o ps da i ne pišem.

Anketu među narodima uradi i pitanje šta je 4K

90% nebu pojma imalo
kakve to veze ima sa PS5 i 60 fps ? Pa pogledaj kakvih televizora novih u svijetu ima, od oled-a, qleda i zajebancija, to sto smo mi kura* od drzave gdje je kupovna moc na nivou moldavije je druga stvar. Kad EA pravi igru sigurno ne razmislja e hocel moci oni u BiH ovo na svojim starim televizorima igrati :D
vaučer

#7330 Re: PlayStation 5 - all about

Post by vaučer »

Micah wrote: 20/10/2022 16:10 Hollow Knight sam probao i nije mi sjeo. Mislim, to su ti tipični indie pokušaji gdje sa malo sredstava pokušavaš uraditi mnogo. Vizuelno dosta odbojan i hladan a onda i kažnjenički nastrojen nakon umiranja gdje se valjda vraćaš na start bez igdje ičega. I stalno nekakvo lutanje gdje ne znaš je si pošao ili došao. Naravno, mogao sam zapeti i istrajati da vidim šta sve nudi ali pošto me nije odmah kupio nije mi se dalo.
Suprotan primjer je Hades gdje je sve kako treba, od izgleda, do gameplaya, težine, priče itd. Hades je najbolji primjer kako indie dev može maksimizirati svoja sredstva i napraviti igru koja maltene parira velikim igračima.
Meni je ovo bilo inicijalno iskustvo s Hollow Knightom, dok nisam odlučio investirati malo više vremena. Kad je kliknuo - baš je kliknuo. Usporedbe s Hades-om nisu baš fer, jer Team Cherry dok je radio na Hollow Knightu je brojio tri uposlenika - a muziku su outsource-ali. Napraviti onako ispoliranu igru s tri uposlenika je za izučavanje na fakultetima, gotovo neshvatljivo kako su uspjeli. S druge strane Supergiant je odavno narastao na respektabilan studio s 20-tak uposlenika i imali su puno više iskustva prije Hadesa gdje su brusili svoj stil. Puno tog što je dobro u Hadesu je rezultat ne toliko uspješnih pokušaja u ranijim igrama.
Micah

#7331 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Micah »

vaučer wrote: 21/10/2022 10:30
Micah wrote: 20/10/2022 16:10 Hollow Knight sam probao i nije mi sjeo. Mislim, to su ti tipični indie pokušaji gdje sa malo sredstava pokušavaš uraditi mnogo. Vizuelno dosta odbojan i hladan a onda i kažnjenički nastrojen nakon umiranja gdje se valjda vraćaš na start bez igdje ičega. I stalno nekakvo lutanje gdje ne znaš je si pošao ili došao. Naravno, mogao sam zapeti i istrajati da vidim šta sve nudi ali pošto me nije odmah kupio nije mi se dalo.
Suprotan primjer je Hades gdje je sve kako treba, od izgleda, do gameplaya, težine, priče itd. Hades je najbolji primjer kako indie dev može maksimizirati svoja sredstva i napraviti igru koja maltene parira velikim igračima.
Meni je ovo bilo inicijalno iskustvo s Hollow Knightom, dok nisam odlučio investirati malo više vremena. Kad je kliknuo - baš je kliknuo. Usporedbe s Hades-om nisu baš fer, jer Team Cherry dok je radio na Hollow Knightu je brojio tri uposlenika - a muziku su outsource-ali. Napraviti onako ispoliranu igru s tri uposlenika je za izučavanje na fakultetima, gotovo neshvatljivo kako su uspjeli. S druge strane Supergiant je odavno narastao na respektabilan studio s 20-tak uposlenika i imali su puno više iskustva prije Hadesa gdje su brusili svoj stil. Puno tog što je dobro u Hadesu je rezultat ne toliko uspješnih pokušaja u ranijim igrama.
Dobro, sve to što si rekao stoji ali ja kad upalim igru kog vraga znam koliko je ljudi radilo. Mogu onako otprilike pogađati na osnovu onoga što vidim. Ako su samo 3 osobe onda je to impresivno. Ne znam koliko je to prosječnom igraču uopšte bitno i koliko cijeni takvu informaciju.
arnes_king

#7332 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

Micah wrote: 21/10/2022 13:35
vaučer wrote: 21/10/2022 10:30

Dobro, sve to što si rekao stoji ali ja kad upalim igru kog vraga znam koliko je ljudi radilo. Mogu onako otprilike pogađati na osnovu onoga što vidim. Ako su samo 3 osobe onda je to impresivno. Ne znam koliko je to prosječnom igraču uopšte bitno i koliko cijeni takvu informaciju.
Mislim da si masio poentu kao sto to cesto radis. Hollowknight je objektivno odlicna metroidvaniastajl igra, to sto se nekima manje svidja i ne znaju se snaci je druga stvar.

Mislim tesko je reci za bilo koju igru da je objektivno dobra jer se ukusi razlikuju pa je to sve subjektivno svakako, ali objektivno ima sve sto takav tip igre treba imati i odlicno je odradjeno, a pored tog je na jako pozitivnom glasu a i to nije bez razloga.

Meni je Elden Ring poceo ici na zivce jer fanboysi su poceli pretjerivati s tim. Ok, super je, i meni je jedna od najzabavnijih igara koje sam igrao, ali daleko je i dalje od nekih AAA igara s kojima se poredi, po mnogo bitnih faktora.
arnes_king

#7333 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

Plague Tale jedva na jadnih 30fps a onako ogranicena igra, isto i gotham knights, nema cak ni 30 stabilnih a more opcija u GoW :)

Image
Micah

#7334 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Micah »

arnes_king wrote: 21/10/2022 15:45
Micah wrote: 21/10/2022 13:35
Mislim da si masio poentu kao sto to cesto radis. Hollowknight je objektivno odlicna metroidvaniastajl igra, to sto se nekima manje svidja i ne znaju se snaci je druga stvar.

Mislim tesko je reci za bilo koju igru da je objektivno dobra jer se ukusi razlikuju pa je to sve subjektivno svakako, ali objektivno ima sve sto takav tip igre treba imati i odlicno je odradjeno, a pored tog je na jako pozitivnom glasu a i to nije bez razloga.

Meni je Elden Ring poceo ici na zivce jer fanboysi su poceli pretjerivati s tim. Ok, super je, i meni je jedna od najzabavnijih igara koje sam igrao, ali daleko je i dalje od nekih AAA igara s kojima se poredi, po mnogo bitnih faktora.
Pa što ti upadaš u našu diskusiju kad te niko spomenuo nije? Ne, nego si ti kao uzeo neku vrstu tapije nad ovom subsekcijom foruma pa da ne može ni muha proći bez da se ti ne umiješaš.

"Teško je za bilo koju igru reći da je objektivno dobra". Mislim da sam tu prestao čitati, provalama je dosta za danas.
arnes_king

#7335 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

:lol:
dzeko1

#7336 Re: PlayStation 5 - all about

Post by dzeko1 »

Počeo Death Stranding Directors cut. Ovo mi je neko sasvim novo iskustvo, ne sjećam se da sam igrao išta slično, atmosfera mi je za sad top, odigrao oko 2h. Naredna je Mass Effect Legendary Edition. I to jedva čekam početi, jer sam čuo samo dobro za Mass Effect. :D
Micah

#7337 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Micah »

dzeko1 wrote: 21/10/2022 21:30 Počeo Death Stranding Directors cut. Ovo mi je neko sasvim novo iskustvo, ne sjećam se da sam igrao išta slično, atmosfera mi je za sad top, odigrao oko 2h. Naredna je Mass Effect Legendary Edition. I to jedva čekam početi, jer sam čuo samo dobro za Mass Effect. :D
Prve 3 igre Mass Effecta su antologija gaminga. Fenomenalna priča, likovi, lokacije, manje više sve. Jedno od najljepših sjećanja u gamingu uopšte mi je kad sam sjeo i odigrao sve tri uzastopno sa zakašnjenjem jer je to isprva bila Microsoft ekskluziva pa sam ignorirao. E sad, to je bilo tad, prije desetak godina, kako je zub vremena uticao ne znam, od tad je izašlo svašta nešto. Nadam se da novi igrači mogu osjetiti tu magiju i danas.
Raichu

#7338 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Raichu »

Image

Neko jedva 30fps, neko 120 fps...A i jedni i drugi bi naplatili 70$.
arnes_king

#7339 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

Da li je ko igrao biomutant? Trenutno na akciji za 19.99$. Vidio sam da nije pretjerano hvaljena, ima svoje mane, ali ne bi trebala biti ni losa.
nepass1

#7340 Re: PlayStation 5 - all about

Post by nepass1 »

Micah wrote: 22/10/2022 00:48
dzeko1 wrote: 21/10/2022 21:30 Počeo Death Stranding Directors cut. Ovo mi je neko sasvim novo iskustvo, ne sjećam se da sam igrao išta slično, atmosfera mi je za sad top, odigrao oko 2h. Naredna je Mass Effect Legendary Edition. I to jedva čekam početi, jer sam čuo samo dobro za Mass Effect. :D
Prve 3 igre Mass Effecta su antologija gaminga. Fenomenalna priča, likovi, lokacije, manje više sve. Jedno od najljepših sjećanja u gamingu uopšte mi je kad sam sjeo i odigrao sve tri uzastopno sa zakašnjenjem jer je to isprva bila Microsoft ekskluziva pa sam ignorirao. E sad, to je bilo tad, prije desetak godina, kako je zub vremena uticao ne znam, od tad je izašlo svašta nešto. Nadam se da novi igrači mogu osjetiti tu magiju i danas.
To mi je na listi zelja, nikad da je kupim i nadjem vremena da igram. Jer pretpostavljam da bi se moralo 100 i vise sati uloziti?
Nesta kao witcher3?
A ne volim tu vrstu igrica igrati na prekide od par sedmica
Nano22

#7341 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Nano22 »

Ima leakova za GoW pazite se.
Fuj kome daju da recenzira, a jedva čeka da leaka nešto od igre.

PS. CoD se igra. :izet:
Možemo MP ko je uzeo. :bih:
REDDEVILS

#7342 Re: PlayStation 5 - all about

Post by REDDEVILS »

Image
Micah

#7343 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Micah »

nepass1 wrote: 22/10/2022 16:53
Micah wrote: 22/10/2022 00:48

To mi je na listi zelja, nikad da je kupim i nadjem vremena da igram. Jer pretpostavljam da bi se moralo 100 i vise sati uloziti?
Nesta kao witcher3?
A ne volim tu vrstu igrica igrati na prekide od par sedmica
Ma da, prije će biti stotine sati sve 3 igre ali šta ja znam, može se to vjerovatno dosta i zbrzati kao i sve drugo. Da, kao Witcher ili RDR, to su te epopeje veće od života 😀

Ej, ima nas koji čekamo fizičku kopiju MW2, nemojte nam vadit mast 😒
LordRaven

#7344 Re: PlayStation 5 - all about

Post by LordRaven »

Treba li za CoD ona aktivacija preko telefona?
Nano22

#7345 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Nano22 »

LordRaven wrote: 24/10/2022 08:08 Treba li za CoD ona aktivacija preko telefona?
Na Plejki ne, haman je za PC.
schindleroskar

#7346 Re: PlayStation 5 - all about

Post by schindleroskar »

Zelim i ja da vas zamolim da se ne objavljuju spoileri GoWa, zato jer aktivno pratim ovu temu. Par forumasa je znalo spoilat video igre ( dok su bile relativno nove, bez spoiler alerta) na ps4 temi pa eto.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#7347 Re: PlayStation 5 - all about

Post by ajdamo »

gta 5 za PS5 ponovo na akciji.
Ovaj put spustili za 50% sto je opet skuplje od inicijalne ponude kada je kostala 10 dolara.
nepass1

#7348 Re: PlayStation 5 - all about

Post by nepass1 »

ajdamo wrote: 24/10/2022 17:49 gta 5 za PS5 ponovo na akciji.
Ovaj put spustili za 50% sto je opet skuplje od inicijalne ponude kada je kostala 10 dolara.
Izgleda nece odustati dok je i ja ne kupim :lol:
tap3ah75

#7350 Re: PlayStation 5 - all about

Post by tap3ah75 »

Ako u katalogu ps+ EXTRA ne piše do kad će biti igra dostupna za igranje je li to znači da će biti narednih sto godina.
Najviše bih zbog Assassina uzeo - pa da se ne provslim.
Post Reply