Novi protesti ispred OHR!!!

Locked
nles

#626 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

zposao wrote: 23/10/2022 12:35
nles wrote: 22/10/2022 23:59

Nisam SDA, ali nisam ni cetnik ni UZP-ovac.
To sad neki novi naziv za Srbe i Hrvate u BiH?

Vidim uvriježilo se sve koji nisu sa SDO nazivati četnicima i UZP-ovcima. 8)
Dedukcija ti je aman jarabi...
eto, ne postoje Bosnjaci koji nisu SDA, Srbi i Hrvati koji ne sanjaju veliku S/H?
Ili to malo glumimo ugrozbu?
zposao

#627 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by zposao »

nles wrote: 23/10/2022 12:37
zposao wrote: 23/10/2022 12:35

To sad neki novi naziv za Srbe i Hrvate u BiH?

Vidim uvriježilo se sve koji nisu sa SDO nazivati četnicima i UZP-ovcima. 8)
eto, ne postoje Bosnjaci koji nisu SDA, Srbi i Hrvati koji ne sanjaju veliku S/H?
Nego u kojem kontekstu bi se ovo moglo razumjeti da ako nisi SDA onda si četnik ili UZP-ovac?

Hajde pojasni molim te.
laik1981

#628 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

Zna li se ime i prezime ili imena i prezimena organizatora protesta? Ko stoji iza neformalne grupe gradjana? Ko zeli odlazak OHR-a iz BiH?
nles

#629 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

zposao wrote: 23/10/2022 12:50
nles wrote: 23/10/2022 12:37

Nego u kojem kontekstu bi se ovo moglo razumjeti da ako nisi SDA onda si četnik ili UZP-ovac?

Hajde pojasni molim te.
Da ovaj forum nije postao ovo sto je sada, rado bih ti rekao sta mislim o stanju tvoje inteligencije. Ovako, rizikujem ban.
Da pokusam ovako, za botove na jeftinijim sjedistima: ako nisam zelen, znaci li to da moram biti crn? Ili postoje, stajaznam, jos neke boje, crvena, zuta, plava?
nles

#630 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

laik1981 wrote: 23/10/2022 10:55 Sta kazete? Ne zelite torove? Zelite gradjansku drzavu?

Image
Image

Da zelimo gradjansku drzavu imali bi je do sada..
Da je bilo koja relevantna stranka u S/H korpusu zeljela gradjansku drzavu, imali bi je do sada...
nles

#631 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

Grean wrote: 23/10/2022 12:27

Kakve jebene veze sa uredjenjem drzave ima to za koga se glasalo? Tacno sve vise vjerujem da ljudi pisu placeno po zadatku.
I ja sve vise vjerujem da je pocela jesen, da je voda mokra itd.
zposao

#632 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by zposao »

nles wrote: 23/10/2022 13:08
zposao wrote: 23/10/2022 12:50

Hajde pojasni molim te.
Da ovaj forum nije postao ovo sto je sada, rado bih ti rekao sta mislim o stanju tvoje inteligencije. Ovako, rizikujem ban.
Da pokusam ovako, za botove na jeftinijim sjedistima: ako nisam zelen, znaci li to da moram biti crn? Ili postoje, stajaznam, jos neke boje, crvena, zuta, plava?
Pa ti si sam kao opoziciju SDA naveo četnike i UZPovce.

Treba li ti citirati tvoj post?
konami666

#633 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by konami666 »

konami666 wrote: 23/10/2022 11:44

:thumbup:

Ovo je Šmidt znao u 21:00 na dan izbora i sad ide lik kako je većina i željela. Tražili ste, gledajte :thumbup: zar nije demokratija većina odlučuje?

Na ovoj temi kao da je takmicenje ko ce vecu glupost izjaviti.

Znaci Italija izabrala profasiste, hajmo je podijeliti na izborne jedinice sjever-jug, Svedsku isto tako, nekad ranije Dansku i Austriju, mozda Makedoniju jer Makedonci i Albanci glasaju za nacionalne stranke, Crnu Goru isto tako? Ali ne, sve sto ne vrijedi drugdje treba da vrijedi u BiH.

Kakve jebene veze sa uredjenjem drzave ima to za koga se glasalo? Tacno sve vise vjerujem da ljudi pisu placeno po zadatku.
To su građanske, jednonacionalne države. Porediti Bosnu koja je protektorat sa tim zemljama je najveća glupost koju je iko izjavio na ovome pdf-u.
U bosni su tri velike etno stranke koje žele svoje parce zemlje i da ne bude Bosne u trenutnim granicama. Bili izbori, ljudi im dali najviše glasova, mislim da je pošteno da pobjednici izbora zajedno sa medjunarodnom zajednicom koja je vlasnik protektorata odluče kako i šta dalje. Kakvi protesti, kakvi bakrači. Na kafu negdje u prirodu treba otići dok se ovi ne dogovore šta i kako ili janje okrenuti :D
Bloo
Globalna šefica

#634 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Bloo »

zposao wrote: 23/10/2022 14:00
nles wrote: 23/10/2022 13:08

Pa ti si sam kao opoziciju SDA naveo četnike i UZPovce.

Treba li ti citirati tvoj post?
Hoces da ti i ja nacrtam?
laik1981

#635 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

Grean wrote: 23/10/2022 10:56
bigfoot wrote: 22/10/2022 18:20 Nama je zapad jedini prijatelj, nisu ni Turska ni prašinari sa B.I.

Da se Turci i prašinari pitaju, ne bi bilo ni nas ni države.

Zato NE PROTESTI i NE SUKOB SA MEĐUNARODNOM ZAJEDNICOM I ZAPADOM!

Mi nismo ni Rusija, ni Iran, ni Srbija. Mi pripadamo zapadu, i šta god da OHR odluči, trebamo i moramo prihvatiti.
Kakva besmislica.

Znaci trebalo je prihvatiti Kutiljerov i Vence-Ovenov plan?

Ko sto rekose, nakotilo se cudnih novih nickova. Bas cudno da toliko zuljaju protesti.
Pa prihvatio se Dejton.. Legalizovala se genocidna tvorevina i to nedugo nakon pocinjenog genocida.. Sve posle toga ne moze biti ni blizu bolno..
Grean

#636 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Grean »

konami666 wrote: 23/10/2022 14:01

Na ovoj temi kao da je takmicenje ko ce vecu glupost izjaviti.

Znaci Italija izabrala profasiste, hajmo je podijeliti na izborne jedinice sjever-jug, Svedsku isto tako, nekad ranije Dansku i Austriju, mozda Makedoniju jer Makedonci i Albanci glasaju za nacionalne stranke, Crnu Goru isto tako? Ali ne, sve sto ne vrijedi drugdje treba da vrijedi u BiH.

To su građanske, jednonacionalne države. Porediti Bosnu koja je protektorat sa tim zemljama je najveća glupost koju je iko izjavio na ovome pdf-u.
U bosni su tri velike etno stranke koje žele svoje parce zemlje i da ne bude Bosne u trenutnim granicama. Bili izbori, ljudi im dali najviše glasova, mislim da je pošteno da pobjednici izbora zajedno sa medjunarodnom zajednicom koja je vlasnik protektorata odluče kako i šta dalje. Kakvi protesti, kakvi bakrači. Na kafu negdje u prirodu treba otići dok se ovi ne dogovore šta i kako ili janje okrenuti :D
Makedonija i Crna Gora jednonacionalne drzave? Gradjanske naravno jesu, za razliku od nas i to je ono sto i govorim, dupli arsini.

Hajde opet na popravni.
laik1981 wrote: 23/10/2022 14:10
Grean wrote: 23/10/2022 10:56

Kakva besmislica.

Znaci trebalo je prihvatiti Kutiljerov i Vence-Ovenov plan?

Ko sto rekose, nakotilo se cudnih novih nickova. Bas cudno da toliko zuljaju protesti.
Pa prihvatio se Dejton.. Legalizovala se genocidna tvorevina i to nedugo nakon pocinjenog genocida.. Sve posle toga ne moze biti ni blizu bolno..
Ali nije Kutiljerov i Vence-Ovenov. Znas li razliku?
tramvajtrojka

#637 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tramvajtrojka »

laik1981 wrote: 23/10/2022 13:00 Zna li se ime i prezime ili imena i prezimena organizatora protesta? Ko stoji iza neformalne grupe gradjana? Ko zeli odlazak OHR-a iz BiH?
Image

jedan od glavnih organizatora covjek hodajuci patriota , i otmicar mikrofona penzionerima sa proslih protesta :lol: :lol: :run: , sda trabant kao uobičajeno :oops:
channel10

#638 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by channel10 »

konami666 wrote: 23/10/2022 11:44
laik1981 wrote: 23/10/2022 10:55 Sta kazete? Ne zelite torove? Zelite gradjansku drzavu?

Image
Image

Da zelimo gradjansku drzavu imali bi je do sada..

Ovo je Šmidt znao u 21:00 na dan izbora i sad ide lik kako je većina i željela. Tražili ste, gledajte :thumbup: zar nije demokratija većina odlučuje?
De ubacite i SDP pa da vidimo jel do nacionalista. Pa mozda jos koju, a koja nije nacio stranka.

Puno vi serete i pokusavate predstaviti stvari koje bas i nisu tacne. A cilj je zna se koji, podijeliti drzavu.
tandmand

#639 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tandmand »

Point. wrote: 23/10/2022 10:53 Sad meni nije jasna jedna stvar. Gledam sinoć reprizu na N1 gdje je Ivo Komšić gostovao i frajer je baš ubjeđen da je Šmitova odlula dobra za BiH. Sad fakat ne kontam je li on to bolje analizirao od drugih pa je toliko siguran u šta priča ili je nešto fulio.
I ja mislim da je ubijeđen, da vjeruje u to sa najboljim namjerama za proBiH stranu. Ali mislim da je ostao zarobljen u starim paradigmama, još iz vremena Tihića, o odnosu Zapada prema BiH. Ne vjerujem ni njegovim pričama da je otpor Ukrajine zaustavio secesiju RSa, ni o Rusiji kao arhetipskom neprijatelju. Zna se ko nama kroji gače.

Nakon Plenkovića, Milanovića, Željane Zovko (EU), Janeza Janše (non-Paper), Viktora Orbana, komesara Oliver Varhelyia, Johanna Sattlera (specijalni predstavnik EU), Angelina Eichhorst i Matthew Palmera (pregovarači za IZ), izaslanika State Departmenta za Zapadni Balkan Gabriel Escobara ...
i na kraju krajeva Hristiana Šmita ...
ja stvarno ne vjerujem u dobre namjere Zapada prema budućnosti BiH i Bošnjaka kao političkog naroda.

Mogu to oni zapakovati u 10 šarenih celofana ali je činjenica da stežu obruč oko građanske BiH, probosanaca i Bošnjaka, i to samo na teritoriji Federacije. Sve izjave i što je najvažnije djela, upućuju na to da se radi o ksenofobiji, islamofobiji ... i svemu onome što nikad nije umrlo u EU.

Svi pregovori i pristisci oko izbornog zakona i Schmidtov nametnuti izborni zakon je kao jedno usporeno, zamaskirano, prikriveno uvođenje Nürnberških zakona i stvaranje od BiH evropske Palestine.
Na tragu navedenog, Zakon o državljanstvu u Reichu propisao je da su građani Reicha samo oni koji su njemačke ili srodne krvi, dok su svi ostali državni subjekti i stoga lišeni državljanstva. U tom smislu, Zakon o državljanstvu je u članku 1. propisao da je subjekt države osoba koja uživa zaštitu njemačkog Reicha i koja posljedično tome prema njemu ima određene obveze. Položaj subjekta države dobiva se sukladno odredbama ovog zakona, dok je u članku 2. naveo da je građanin Reicha subjekt države koji je njemačke ili srodne krvi i koji svojim ponašanjem dokazuje da je spreman i sposoban vjerno služiti njemačkom narodu i Reichu. Državljanstvo Reicha stječe se dobivanjem potvrde.
Nađite sličnost - građanin, etnička pripadnost, legitimno predstavljanje ...
channel10

#640 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by channel10 »

tandmand wrote: 23/10/2022 14:36
Point. wrote: 23/10/2022 10:53 Sad meni nije jasna jedna stvar. Gledam sinoć reprizu na N1 gdje je Ivo Komšić gostovao i frajer je baš ubjeđen da je Šmitova odlula dobra za BiH. Sad fakat ne kontam je li on to bolje analizirao od drugih pa je toliko siguran u šta priča ili je nešto fulio.
I ja mislim da je ubijeđen, da vjeruje u to sa najboljim namjerama za proBiH stranu. Ali mislim da je ostao zarobljen u starim paradigmama, još iz vremena Tihića, o odnosu Zapada prema BiH. Ne vjerujem ni njegovim pričama da je otpor Ukrajine zaustavio secesiju RSa, ni o Rusiji kao arhetipskom neprijatelju. Zna se ko nama kroji gače.

Nakon Plenkovića, Milanovića, Željane Zovko (EU), Janeza Janše (non-Paper), Viktora Orbana, komesara Oliver Varhelyia, Johanna Sattlera (specijalni predstavnik EU), Angelina Eichhorst i Matthew Palmera (pregovarači za IZ), izaslanika State Departmenta za Zapadni Balkan Gabriel Escobara ...
ja stvarno ne vjerujem u dobre namjere Zapada prema budućnosti BiH i Bošnjaka kao političkog naroda.

Mogu to oni zapakovati u 10 šarenih celofana ali je činjenica da stežu obruč oko građanske BiH, probosanaca i Bošnjaka, i to samo na teritoriji Federacije. Sve izjave i što je najvažnije djela, upućuju na to da se radi o ksenofobiji, islamofobiji ... i svemu onome što nikad nije umrlo u EU.

Svi pregovori i pristisci oko izbornog zakona i Schmidtov nametnuti izborni zakon je kao jedno usporeno, zamaskirano, prikriveno uvođenje Nürnberških zakona i stvaranje od BiH evropske Palestine.

Post zakucati na vrh svake teme na pdf-u Politika i prema njemu krojiti daljnju politiku.
laik1981

#641 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

Grean wrote: 23/10/2022 14:13

Ali jeste nakaradni Dejton koji je legalizovao uredjenje koje je proizaslo iz genocida, ratnih zlocina i etnickog ciscenja.. Sve ovo sto danas imamo je plod tog dogovora, pa tako i postojanje OHR-a.. Tjeranje OHR-a i odmicanje od zapada je kraj za ovu drzavu.. Realnost u kompletnom post-ratnom periodu su podjele.. Realnost je da narodi i dan danas nasjedaju na ratno-huskacke price.. Nismo zreli i sposobni da sami pravimo drzavu.. Osudjeni smo na protektorat i upravljanje od strane medjunarodne zajednice, a u takvoj postavci stvari moracemo se miriti i sa nekim bolnim odlukama koje ne idu u korist te neke idealne gradjanske drzave koju iskreno zeli i prizeljkuje manje od 20% populacije u ovoj drzavi.. 27 godina od rata mi ciklicno ponavljamo iste price..

I ne znam kako na proteste zbog ovakve tematike mogu pozivati neke neformalne grupe gradjana bez imena i prezimena.. Smatram da je ovo sto se pokusava uraditi dosta opasno po ovu drzavu.. Ne zelim tvrditi da u potpunosti razumijem ta neka geostrateska kretanja i te neke visoke politike, ali znam da smo do sada jedino mi branili taj OHR i zalagali se za njegov ostanak.. Neprijatelji drzave su godinama trazili da se OHR zatvori i da stranci odu iz Ustavnog suda.. Sad smo izgleda svi postali slozni u tome.. Ne mogu ni u tragovima vidjeti da ce nam to donijeti nesto pozitivno..
laik1981

#642 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

channel10 wrote: 23/10/2022 14:47
tandmand wrote: 23/10/2022 14:36

Post zakucati na vrh svake teme na pdf-u Politika i prema njemu krojiti daljnju politiku.
Dok je Putin jako kvalitetno integrisao muslimane u rusko drustvo..
nles

#643 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

laik1981 wrote: 23/10/2022 14:53
Grean wrote: 23/10/2022 14:13

Ali jeste nakaradni Dejton koji je legalizovao uredjenje koje je proizaslo iz genocida, ratnih zlocina i etnickog ciscenja.. Sve ovo sto danas imamo je plod tog dogovora, pa tako i postojanje OHR-a.. Tjeranje OHR-a i odmicanje od zapada je kraj za ovu drzavu.. Realnost u kompletnom post-ratnom periodu su podjele.. Realnost je da narodi i dan danas nasjedaju na ratno-huskacke price.. Nismo zreli i sposobni da sami pravimo drzavu.. Osudjeni smo na protektorat i upravljanje od strane medjunarodne zajednice, a u takvoj postavci stvari moracemo se miriti i sa nekim bolnim odlukama koje ne idu u korist te neke idealne gradjanske drzave koju iskreno zeli i prizeljkuje manje od 20% populacije u ovoj drzavi.. 27 godina od rata mi ciklicno ponavljamo iste price..

I ne znam kako na proteste zbog ovakve tematike mogu pozivati neke neformalne grupe gradjana bez imena i prezimena.. Smatram da je ovo sto se pokusava uraditi dosta opasno po ovu drzavu.. Ne zelim tvrditi da u potpunosti razumijem ta neka geostrateska kretanja i te neke visoke politike, ali znam da smo do sada jedino mi branili taj OHR i zalagali se za njegov ostanak.. Neprijatelji drzave su godinama trazili da se OHR zatvori i da stranci odu iz Ustavnog suda.. Sad smo izgleda svi postali slozni u tome.. Ne mogu ni u tragovima vidjeti da ce nam to donijeti nesto pozitivno..
Hoce li nam nesto pozitivno donijeti cuvar kaveza koji ocigledno ima svoje ljubimce, kojima udjeljuje meso, a z anas ostavlja bic?
Hoce li nam pomoci to sto pro-forma pomocnik losu situaciju cini jos gorom, ali samo za Bosnjake?
I jesmo li mi jedini koji se trebamo plasiti kraja Dejtona? Ili si ti vec odlucio da u tom slucaju polozimo oruje i naguzimo se?
channel10

#644 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by channel10 »

A ove treba Zorangutan, pichkousti i EU zajedno sa USA?

Mislim to je rjesenje, jel`?
laik1981

#645 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

channel10 wrote: 23/10/2022 15:00 A ove treba Zorangutan, pichkousti i EU zajedno sa USA?

Zorangutan i pickousti su tu i to je fakt.. E ovi boldirani su promjenjiva varijabla.. Ili EU i USA sa ovom dvojicom ili Erdogan i Putin sa istom tom dvojicom, pa da nas integrisu kao sto je Putin integrisao Kadirova i Cecene.. Ne znam eto sta je pozeljnije.. Izmedju koja dva zla izabrati?
channel10

#646 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by channel10 »

laik1981 wrote: 23/10/2022 15:29
channel10 wrote: 23/10/2022 15:00 A ove treba Zorangutan, pichkousti i EU zajedno sa USA?

Zorangutan i pickousti su tu i to je fakt.. E ovi boldirani su promjenjiva varijabla.. Ili EU i USA sa ovom dvojicom ili Erdogan i Putin sa istom tom dvojicom, pa da nas integrisu kao sto je Putin integrisao Kadirova i Cecene.. Ne znam eto sta je pozeljnije.. Izmedju koja dva zla izabrati?
Znaci po tebi se treba predati. Od dva zla treba izabrati manje. Bravo :thumbup:
tramvajtrojka

#647 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tramvajtrojka »

nles wrote: 23/10/2022 14:59
laik1981 wrote: 23/10/2022 14:53

Hoce li nam nesto pozitivno donijeti cuvar kaveza koji ocigledno ima svoje ljubimce, kojima udjeljuje meso, a z anas ostavlja bic?
Hoce li nam pomoci to sto pro-forma pomocnik losu situaciju cini jos gorom, ali samo za Bosnjake?
I jesmo li mi jedini koji se trebamo plasiti kraja Dejtona? Ili si ti vec odlucio da u tom slucaju polozimo oruje i naguzimo se?
mi nemamo druge solucije nego zivjeti sa tim istim OHR-om dok drzava ne ojaca , da mi igramo protiv tog istog OHR-a dok Dodik i Čović vjedva cekaju da se zatvori je suludo

a i prica o polaganju oruzja , cuvaru kaveza , pro-forma liku i svim ostalim desnicarskim narativima govori lik koji zivi u državi njemačkog govornog područja :lol: :lol: , jarane probaj to reci nekom austrijancu uzivo da je cuvar kaveza , pa cemo vidjeti koliko bi se zadrzao gore :oops: , pa bi mogao onda odavde da nas tjeras da "ne polazemo " oruzje :zoka:
laik1981

#648 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by laik1981 »

channel10 wrote: 23/10/2022 15:41
laik1981 wrote: 23/10/2022 15:29
Znaci po tebi se treba predati. Od dva zla treba izabrati manje. Bravo :thumbup:
Ne pricam ja ni o kakvoj predaji.. Koja je treca opcija? Ja bih volio da postoji.. Moramo biti dio nekog bloka, a izbor je suzen..
channel10

#649 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by channel10 »

laik1981 wrote: 23/10/2022 15:46
channel10 wrote: 23/10/2022 15:41
Ne pricam ja ni o kakvoj predaji.. Koja je treca opcija? Ja bih volio da postoji.. Moramo biti dio nekog bloka, a izbor je suzen..
Treba se boriti i ne predavati se tako kao ti. Ti si se predao, a da nisi ni primjetio ili se pravis grbav. Trece nema, pa eto vidi gdje pripadas.

Tako je SDA razmisljala nekada, a sad tako razmislja SDA isprdak NIP.
tramvajtrojka

#650 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tramvajtrojka »

channel10 wrote: 23/10/2022 15:52
laik1981 wrote: 23/10/2022 15:46
Treba se boriti i ne predavati se tako kao ti. Ti si se predao, a da nisi ni primjetio ili se pravis grbav. Trece nema, pa eto vidi gdje pripadas.

Tako je SDA razmisljala nekada, a sad tako razmislja SDA isprdak NIP.
a kako SDA razmislja :lol: :lol: tako sto potpise mostarski sporazum koji je temelj ovog smitovog izbornog zakona :oops:

cuj SDA se bori za drzavu i da se ne usvoji izborni dobar vic svega mi :mrgreen:
Locked