House of the Dragon
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#351 Re: House of the Dragon
tek pogledah. solidna epizoda.
znaci ima nas sa foot fetishima svugdje u svijetu. mada meni nisu nesto bile njene none i prsti a slatka je u faci kraljica. ne kontam bogalja, ako vec radi sexualne perverzije sa kraljicom sto onda ne odradi nesto konkretnije s njom, barem desanka kraljice ili pusha ili barem da pocucla prste, ali hajd da ne offtopicarim previse.
nisam bas sve 100% skonto onu frku trku u zadnjoj trecini epizode. stari hightower je poslao neke vitezove po princa a alicent je poslala cola i drugog princa. zasto to slanje iz dva tabora kad je cilj isti, odlazak u septu i koronifikacija?
ko je ona spijunka? ona radi za starog otta? jel njena kuca gorila i zasto? moram sacekati, bude na youtubeu fin video koji objasnjava epizodu po epizodu.
znaci ima nas sa foot fetishima svugdje u svijetu. mada meni nisu nesto bile njene none i prsti a slatka je u faci kraljica. ne kontam bogalja, ako vec radi sexualne perverzije sa kraljicom sto onda ne odradi nesto konkretnije s njom, barem desanka kraljice ili pusha ili barem da pocucla prste, ali hajd da ne offtopicarim previse.
nisam bas sve 100% skonto onu frku trku u zadnjoj trecini epizode. stari hightower je poslao neke vitezove po princa a alicent je poslala cola i drugog princa. zasto to slanje iz dva tabora kad je cilj isti, odlazak u septu i koronifikacija?
ko je ona spijunka? ona radi za starog otta? jel njena kuca gorila i zasto? moram sacekati, bude na youtubeu fin video koji objasnjava epizodu po epizodu.
- Capajebo
#352 Re: House of the Dragon
Otto Highttower zagovara da se odma ubijaju Rhaenyra i ostali koji su s njom, dok Alicent zeli (Bog zna kako to misli izvesti) na miran nacin rijesiti situaciju i izbjeci sukob. Zato su Aegona ganjali i zato je bilo bitno ko ce ga dovesti, jer je on samo lutka kojom misle upravljati i vladati kako oni hoce.karanana wrote: ↑18/10/2022 16:11 tek pogledah. solidna epizoda.
Ona spijunka je recimo Varys u ovoj seriji. Iz naroda, od naroda i za narod, bar tako izgleda. Pocetkom serije je ona bila Deamonova ljubavnica. Kad je Deamon ukrao zmajeva jaja, rekao je da se ozenio s njom (toga ces se sjetiti sigurno) i da ona nosi njegovo dijete.
Posto je izrucila Aegona Ottu, Larys joj je spalio kucu (sjediste) i misle da su nju ubili, jer je saznao da ona ima spijune svuda i da prate svaki pokret na dvoru.
Nadam se da sam bar malo objasnio
- karanana
#353 Re: House of the Dragon
aha, jasno. sad se sjetih da je spijunka ona koju je daemon cak i odveo na dragonstone.Capajebo wrote: ↑18/10/2022 16:30Otto Highttower zagovara da se odma ubijaju Rhaenyra i ostali koji su s njom, dok Alicent zeli (Bog zna kako to misli izvesti) na miran nacin rijesiti situaciju i izbjeci sukob. Zato su Aegona ganjali i zato je bilo bitno ko ce ga dovesti, jer je on samo lutka kojom misle upravljati i vladati kako oni hoce.karanana wrote: ↑18/10/2022 16:11 tek pogledah. solidna epizoda.
Ona spijunka je recimo Varys u ovoj seriji. Iz naroda, od naroda i za narod, bar tako izgleda. Pocetkom serije je ona bila Deamonova ljubavnica. Kad je Deamon ukrao zmajeva jaja, rekao je da se ozenio s njom (toga ces se sjetiti sigurno) i da ona nosi njegovo dijete.
Posto je izrucila Aegona Ottu, Larys joj je spalio kucu (sjediste) i misle da su nju ubili, jer je saznao da ona ima spijune svuda i da prate svaki pokret na dvoru.
Nadam se da sam bar malo objasnio![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#354 Re: House of the Dragon
Serija ko serija
Ne vidim potrebe udubljivati se
Ok zavrsetak epizode mada bi bolje bilo da ih je sve sprzila
Ne vidim potrebe udubljivati se
Ok zavrsetak epizode mada bi bolje bilo da ih je sve sprzila
- karanana
#355 Re: House of the Dragon
pa ne znam sto ih nije sve sprzila. ok, mislim onda bi to bio kraj serije manje-vise. ali ne gledajuci sta je bilo u knjizi i ne gledajuci sta je bolje za hbo i za seriju, realno ih je sve trebala sprziti. jer cak i da ona pretendira na prijestolje i da nije ni na rajnerionoj strani, opet bi bilo pametnije da ih je drakarisovala.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#356 Re: House of the Dragon
Mogo se neko spasit skakanjem u bazen 
-
swanfilter
#357 Re: House of the Dragon
Znao sam da je onaj sa stapom debil manijakalni.
- So What!
#358 Re: House of the Dragon
Odgledah i ja ovih devet epizoda, cekao sam barem devet da ih izadje da ne bi isckeivao epizodu za epizodom.
Nema sta, ljudi mogu trubiti, ali radnja me uvukla odmah. Realni bilo je tesko ne pratiti, jer vec su poceli se pojavljivati memeovi okolo koji spoilaju radnju manje vise.
Odlican uvid u Westeros iz ere Targerijana, jer u Game of Thronesu mi vidimo gotovo izumrle Targerijane, na pocetku smo imali dvoje djece koji su ni na nebu ni na zemlji, lutali Essosom, zatim imali smo mestra Aemona na zidu i eto u konacnici i tog Jon Snowa i to je sve, ostalo su samo bile price i legende o toj porodici.
I bas kao sto neko rece na forumu, Game of Thrones pocinje u po radnje, imamo Jona Aryna koji je bitna figura, a vidimo ga samo kako lezi mrtav u jednoj sceni, zatim Robertovu pobunu i brdo nekih dogadjaja vrlo vaznih za pricu, ali ih ne vidimo i jako je tesko razumijeti sta se desava na pocetku.
Ovdje cemo ocigledno imati razbacanu radnju kao i GoT-u, ali za pocetak su svi skupljeni na jedno mjesto da se bolje razumije prica koja ima progres kroz par decenija i to je odlicna ideja, da ne bi stvarali konfuziju izmedju odnosa s pocetka.
Ja sam nazalost odlucio da pogledam onaj Histories & Lore koji objasnjava ovaj rat i s obzirom da sam se upoznao s likovima kroz ovih prvih devet epizoda, vrlo lahko sam mogao renderovati u glavi ostatak price od pocetka do krajam, znajuci da ce ovo biti vrlo uzbudljiva serija, puna akcije, preokreta i na kraju krajeva bez nekog pobjednika gdje nema full negativca ili full pozitivnog lika.
Nema sta, ljudi mogu trubiti, ali radnja me uvukla odmah. Realni bilo je tesko ne pratiti, jer vec su poceli se pojavljivati memeovi okolo koji spoilaju radnju manje vise.
Odlican uvid u Westeros iz ere Targerijana, jer u Game of Thronesu mi vidimo gotovo izumrle Targerijane, na pocetku smo imali dvoje djece koji su ni na nebu ni na zemlji, lutali Essosom, zatim imali smo mestra Aemona na zidu i eto u konacnici i tog Jon Snowa i to je sve, ostalo su samo bile price i legende o toj porodici.
I bas kao sto neko rece na forumu, Game of Thrones pocinje u po radnje, imamo Jona Aryna koji je bitna figura, a vidimo ga samo kako lezi mrtav u jednoj sceni, zatim Robertovu pobunu i brdo nekih dogadjaja vrlo vaznih za pricu, ali ih ne vidimo i jako je tesko razumijeti sta se desava na pocetku.
Ovdje cemo ocigledno imati razbacanu radnju kao i GoT-u, ali za pocetak su svi skupljeni na jedno mjesto da se bolje razumije prica koja ima progres kroz par decenija i to je odlicna ideja, da ne bi stvarali konfuziju izmedju odnosa s pocetka.
Ja sam nazalost odlucio da pogledam onaj Histories & Lore koji objasnjava ovaj rat i s obzirom da sam se upoznao s likovima kroz ovih prvih devet epizoda, vrlo lahko sam mogao renderovati u glavi ostatak price od pocetka do krajam, znajuci da ce ovo biti vrlo uzbudljiva serija, puna akcije, preokreta i na kraju krajeva bez nekog pobjednika gdje nema full negativca ili full pozitivnog lika.
- burekodsira
#359 Re: House of the Dragon
meni nije jasno kako da je "normalno" da Egon upadne u shemu da bude kralj kad nije prvorođen već zadnji... hajd što kraljica umislila da ga je kralj predvidio (mada ne kontam kako se ne zapita i ona redoslijeda koji je njima uvijek bitan) ali kako je Oto (koji je u pozadini i bez kraljice pripremao preuzimanje vlasti s ostalom družbom) takođe namjenio Egona za kralja a ne prvorođenog i jačeg i sposobnijeg Emonda 
-
soha96
#360 Re: House of the Dragon
Egon je stariji.burekodsira wrote: ↑20/10/2022 15:22 meni nije jasno kako da je "normalno" da Egon upadne u shemu da bude kralj kad nije prvorođen već zadnji... hajd što kraljica umislila da ga je kralj predvidio (mada ne kontam kako se ne zapita i ona redoslijeda koji je njima uvijek bitan) ali kako je Oto (koji je u pozadini i bez kraljice pripremao preuzimanje vlasti s ostalom družbom) takođe namjenio Egona za kralja a ne prvorođenog i jačeg i sposobnijeg Emonda![]()
- banjaluka078
- Moderator
#361 Re: House of the Dragon
Da. Aegon II, Aemond, Helaena i Daeron, kojeg u seriji (još) nismo vidjeli, vjerovatno zato što su ga (u knjizi) poslali o Oldtown kod kraljičine rodbine. I on ima zmaja.soha96 wrote: ↑20/10/2022 15:29Egon je stariji.burekodsira wrote: ↑20/10/2022 15:22 meni nije jasno kako da je "normalno" da Egon upadne u shemu da bude kralj kad nije prvorođen već zadnji... hajd što kraljica umislila da ga je kralj predvidio (mada ne kontam kako se ne zapita i ona redoslijeda koji je njima uvijek bitan) ali kako je Oto (koji je u pozadini i bez kraljice pripremao preuzimanje vlasti s ostalom družbom) takođe namjenio Egona za kralja a ne prvorođenog i jačeg i sposobnijeg Emonda![]()
- karanana
#362 Re: House of the Dragon
a kad je kralj na samrti rekao alicentu da bi aegon trebao biti kralj jednog dana, na kojeg je aegona mislio? na onog sto se tek rodio iz braka necakinje rejnire i ujke daemona?
ako je tako, onda i kralj preskace stariju rejnirinu djecu koju je napravio onaj njen tjelohranitelj, brat foot fetishiste
ako je tako, onda i kralj preskace stariju rejnirinu djecu koju je napravio onaj njen tjelohranitelj, brat foot fetishiste
-
swanfilter
#363 Re: House of the Dragon
On govori o Egonovom snu, koliko se ja sjecam.
Ne spominje Egona kao buduceg kralja ...
Ne spominje Egona kao buduceg kralja ...
- banjaluka078
- Moderator
- karanana
#365 Re: House of the Dragon
aha. pa kako je onda alicent skontala da joj on kaze da bi njihov sin egon trebo biti kralj? mozda nisam cuo/skonto ono buncanje njegovo pred smrt.
- banjaluka078
- Moderator
#366 Re: House of the Dragon
On je buncao o Egonu Osvajaču, a ona, pošto nije znala za tajnu koj se prenosi s kralja na nasljednika i nije znala za njegov razgovor o tome ranije tog dana s Renirom, je shvatila da on misli na njihovog sina.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#367 Re: House of the Dragon
ma ona je skontala ono što je htjela da čuje 
-
swanfilter
#368 Re: House of the Dragon
To i jest malo poglupo ispalo, al moralo se zakuhati.
Kraljica nikako da se upitala, a kada je moj sin ovom matorom pricao o nekakvom snu. Pored mene vake matere ...
- burekodsira
#369 Re: House of the Dragon
Znači Egon najstariji, malo zakržljo 
A kraljica klasično šta je babi milo to joj se snilo
A kraljica klasično šta je babi milo to joj se snilo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#370 Re: House of the Dragon
Ovo je tek pocetak price ples zmajeva i vidjeli smo ono malo, tj upoznali likove.Sad druga sezona mora da gori al bukvano, ne smije je otezat i natezat, jer prica ima puno preokreta i krvi do koljena.Malo njih ce prezivjeti ples zmajeva a i sami zmajevi.Od dvadesetak zmajeva na pocetku price spast ce na njih nekoliko i tu prestaje moć Targera do ludog kralja gdje se zbacuju sa prestolja.
Ne znam za san Eogona osvajaca o WW i opasnosti sa sjevera.Nisam to nigdje procitao al ako je ubaceno, debeli prdonja je to na perfidan nacin ubacio i tako dao pjesmi leda i vatre drugi smjer.Da su Targeri sa zmajevima poslije propasti Valarije poslani sa pomoci bogova da spase Westeros pa i svijet.
Ne znam za san Eogona osvajaca o WW i opasnosti sa sjevera.Nisam to nigdje procitao al ako je ubaceno, debeli prdonja je to na perfidan nacin ubacio i tako dao pjesmi leda i vatre drugi smjer.Da su Targeri sa zmajevima poslije propasti Valarije poslani sa pomoci bogova da spase Westeros pa i svijet.
- banjaluka078
- Moderator
#371 Re: House of the Dragon
Deseta epizoda je online. Čekamo ponedjeljak da diskutujemo, stavljamo upozorenje na spoilere, ko neće gledati tokom vikenda da ne ulazi...?
- karanana
#372 Re: House of the Dragon
procurila? super, ide veceras ili sutra. znaci do ponedjeljka diskusiju stavljamo u spoilere, ali mozemo diskutovati?
ja obicno ne ulazim na temu dok ne pogledam.
ja obicno ne ulazim na temu dok ne pogledam.
- banjaluka078
- Moderator
#373 Re: House of the Dragon
Jeste, ja već skinula.
Ni ja, ali neka se ekipa dogovore kako im odgovara. Ja se uključim kad uhvatim vremena da pogledam.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#374 Re: House of the Dragon
pregledah
Spoiler
Show
VHAGAR
- banjaluka078
- Moderator
#375 Re: House of the Dragon
I ja. Drama!