Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
General War

#8101 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

Grean wrote: 21/10/2022 18:42
Bloo wrote: 21/10/2022 17:18

Znas sta bi bio crnjak?
Da prime Albaniju prije nas (naravno bice to u paketu nekom ali zamislimo) :D kako cemo onda kmecati da nas mrze jer smo muslimaniiiiiiiii
Interesantno da i pored brojnih dokaza na internetu iz 90'-ih koji su svima dostupni gdje zvanicnici zapadnih zemalja daju izjave kako se ne smije dopustiti muslimanska drzava u Evropi postoji toliko jaka zelja da se to negira :? Sta je fazon?

Tj za detroit-merci mi je jasna pozadina a to je sto ga/je problem ne dotice. Za @Blue i ine druge a ima ih metar na forumu nisam siguran. Uvijek mi je pretpostavka da se ne radi o Bosnjacima pa da olako prelaze preko toga a onda bi i nas iz nekog razloga da ubijede da nije to bas tako, da budemo slijepi pored ociju 8) s tim da u tom ne zlu namjeru. Jednostavno, kako kazu tudja ruka svraba ne cese.

Eto meni neki dan iskoci Holbrukova izjava na FB, video, gdje govori da ih nismo natjerali da potpisu Dejton napadala bi nas Al Qaida iz BiH umjesto iz Afganistana.

I da, ni meni nije jasno sto se na Kosovo i Albaniju gleda drugacije. Da li to sto je Albancima nacija bitnija od vjere, ne znam, cisto sumnjam da bi zapadnjaci kontali na to ali hajde ga znaj koliko obavjestajne sluzbe imaju udjela u tome ili jednostavno sto su prevelik zalogaj iz vise razloga da bi ih se mnozilo sa nulom kao nas.
Kako moze biti "muslimanska drzava" pobogu? Jedva na jedvite jade izgurali sa dijasporom na popisu preko 50% i uz onoliku medijsku halabuku...
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#8102 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Str0nz »

Ima i do toga da su Albanci specifican narod bez neki veza sa ostalim narodima na Balkanu a izuzetno nacionalno orijentisani, dok su Bosnjaci slavenskog porijekla, kojeg djele sa 98% drugi hriscana sto je neprihvatljivo ostalim slavenima a i MZu vec 200 godina. A imaju i neozbiljan i naivan, da ne kazem ne postojuci, drzavotvorni pristup. Recept za katastrofu u takvim okolnostima.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#8103 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by sime_cipol »

Jednostavno pitanje, zasto bi amerikanci dali zemlju ruskom gubernatoru usred svoje NATO teritorije ? Koji je na crnoj listi Amerike, Velike Britanije...
L u c i f e r

#8104 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by L u c i f e r »

Hajrovali supci ameri mito i pustili nas niz vodu
Motaj kablove
Zadnji nek ugasi svjetlo
pepermint

#8105 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pepermint »

Bit ce Bosne,nema sikiriki,a ova bagra sto radi protiv nje,svi ce bit pod zemljom,i ja sa njima,a Bosna je bila,jeste,i bit ce :bih:

Volim te domovino moja🇧🇦
L u c i f e r

#8106 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by L u c i f e r »

pepermint wrote: 21/10/2022 18:55 Bit ce Bosne,nema sikiriki,a ova bagra sto radi protiv nje,svi ce bit pod zemljom,i ja sa njima,a Bosna je bila,jeste,i bit ce :bih:

Volim te domovino moja🇧🇦
:bih:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8107 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

sime_cipol wrote: 21/10/2022 18:52 Jednostavno pitanje, zasto bi amerikanci dali zemlju ruskom gubernatoru usred svoje NATO teritorije ? Koji je na crnoj listi Amerike, Velike Britanije...
Zato što Vučko prelazi na stranu zapada.
Jel ti jasno?

Pa Amerika uopšte nema nikakav problem sa Dražom Mihailevićem, čak su mu digli i spomenik zato što je spasio neke američke vojnike.

Ameriku ovdje ne interesuje ko je zločinac i te stvari, već čisti interes. A za prelazak Srbije na njihovu stranu će im dati i da opet i tebe i familiju protjeraju, a kamoli da dodatno legalizuju ono već učinjeno.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8108 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Bloo wrote: 21/10/2022 17:35
sehohari wrote: 21/10/2022 17:28

Ovi u Albaniji uglavnom nisu vjernici.
Na osnovu popisa 2011.
Image
Jadna ne bila, 56% nije puno.

Koliko je Bošnjaka muslimana? Sigurno negdje oko 90%.

Pa u Albaniji su svinjska jela nacionalna kuhinja ko nama bosanski lonac ili ćevapi.
Grean

#8109 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Grean »

Velkoski wrote: 21/10/2022 18:50

Interesantno da i pored brojnih dokaza na internetu iz 90'-ih koji su svima dostupni gdje zvanicnici zapadnih zemalja daju izjave kako se ne smije dopustiti muslimanska drzava u Evropi postoji toliko jaka zelja da se to negira :? Sta je fazon?

Tj za detroit-merci mi je jasna pozadina a to je sto ga/je problem ne dotice. Za @Blue i ine druge a ima ih metar na forumu nisam siguran. Uvijek mi je pretpostavka da se ne radi o Bosnjacima pa da olako prelaze preko toga a onda bi i nas iz nekog razloga da ubijede da nije to bas tako, da budemo slijepi pored ociju 8) s tim da u tom ne zlu namjeru. Jednostavno, kako kazu tudja ruka svraba ne cese.

Eto meni neki dan iskoci Holbrukova izjava na FB, video, gdje govori da ih nismo natjerali da potpisu Dejton napadala bi nas Al Qaida iz BiH umjesto iz Afganistana.

I da, ni meni nije jasno sto se na Kosovo i Albaniju gleda drugacije. Da li to sto je Albancima nacija bitnija od vjere, ne znam, cisto sumnjam da bi zapadnjaci kontali na to ali hajde ga znaj koliko obavjestajne sluzbe imaju udjela u tome ili jednostavno sto su prevelik zalogaj iz vise razloga da bi ih se mnozilo sa nulom kao nas.
Sve zavisi ko je dao izjavu.

Evo i danas ima Republikanaca kojima je Rusija draža od Ukrajine, tako da je kontekst jako bitan.

Ovo je za nas jako bitan lik, evo kako je on govorio.

I Bloo se dobro osvrnula na Albaniju i Kosovo, apsolutna većina muslimani i opet imaju bezuslovnu podršku tog "mrskog zapada". Realnost jeste da su naši političari zadnjih 25 godina gledali samo kako da zavrnu, država nije ni u petom planu bila, zbog toga danas imamo to što imamo.
Hajmo uzeti jedan drugi interesantan primjer, Kipar.

Beznacajna zemlja, 800 000 stanovnika, povrsinom manja od Kosova. Sa druge strane imas Tursku, jako bitna za NATO, donedavno Ataturkova drzava, ne moze im se prisiti fundamentalizam ali vrlo interesatno potpuno nemocna u ostvarivanju ikakvog uticaja na zapad po pitanju Sjevernog Kipra. Nisu imali ni Aliju s kojim mi sve opravdamo.

Na Sjeverni Kipar ne moze sletiti ni jedan avion, pristati ni jedan brod, on za zapadnu Evropu ne postoji i tako vec skoro pedeset godina. Ona druga strana Kipra primljena u EU, tako krnja, nakon sto je odbila mirovni plan Kofi Anana, isti plan koji su ovi sa sjevera prihvatili :?

Kontekst :-? , ma daj molim te.
Last edited by Grean on 21/10/2022 19:11, edited 2 times in total.
Ozimician

#8110 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

BAK-eV wrote: 21/10/2022 14:44
Ozimician wrote: 21/10/2022 14:22

Pa o tome i pricamo, ako se podijeli na RS - Srbiji, FBIH - Hrvatskoj. Sta je to onda nego podjela?
Dobili su tu priliku 1992-1994.
Tada nije islo.
Zasto bi islo danas?

De reci, bas me zanima!
Naravno da od toga nema ništa - ali očito neki na forumu to priželjkuju i spominju vrlo vrlo glupe razloge - čekanje kod doktora :skoljka:
Sanjarko

#8111 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sanjarko »

sime_cipol wrote: 21/10/2022 18:52 Jednostavno pitanje, zasto bi amerikanci dali zemlju ruskom gubernatoru usred svoje NATO teritorije ? Koji je na crnoj listi Amerike, Velike Britanije...
da zagovna se i ovdje da bi Ruse razvukli tzv, proksi rat
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8112 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Velkoski »

kako neće imati nemoć kad tu republiku nije priznala nijedna država na planeti?
detroit-mercy

#8113 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by detroit-mercy »

Bloo wrote: 21/10/2022 17:18

Znas sta bi bio crnjak?
Da prime Albaniju prije nas (naravno bice to u paketu nekom ali zamislimo) :D kako cemo onda kmecati da nas mrze jer smo muslimaniiiiiiiii

Sta je nas 92e cinilo muslimanskom zemljom? 80-90% Bosne bili muslimani tih godina :skoljka:
Postoje brojni dokazi 90tih gdje je toliko drzava i drzavnika stalo uz nas, i sta.
drmadzija

#8114 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by drmadzija »

L u c i f e r wrote: 21/10/2022 18:53 Hajrovali supci ameri mito i pustili nas niz vodu
Motaj kablove
Zadnji nek ugasi svjetlo
Prži se mnogo veča riba. Nikog nije, i sa razlogom, briga za neku Bosnu i neke gradžane. Hrvati dobijaju što žele na osnovu dugog lobiranja za svoju stvar. Iskoristili su rat u Ukrajini da poguraju svoje ciljeve. Ovaj zakon što Šmit nameče nije došao preko noći. Ameri će umiriti Srbe i okrenuti ih protiv Rusije ako im daju nekoliko ustupaka u Bosni. To je njima mnogo bitnije nego umirivanje nekih “fildžana”. Šta mi njima nudimo? Vrhunac naše diplomatije je
tender za vodovodne cijevi koje nečiji dajidžic može nabaviti višestruko ispod cijene. Koji će k Amerima to?

Edit: Ljudi budimo realni. :)
detroit-mercy

#8115 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by detroit-mercy »

sehohari wrote: 21/10/2022 19:05
Zato što Vučko prelazi na stranu zapada.
Jel ti jasno?

Pa Amerika uopšte nema nikakav problem sa Dražom Mihailevićem, čak su mu digli i spomenik zato što je spasio neke američke vojnike.

Ameriku ovdje ne interesuje ko je zločinac i te stvari, već čisti interes. A za prelazak Srbije na njihovu stranu će im dati i da opet i tebe i familiju protjeraju, a kamoli da dodatno legalizuju ono već učinjeno.
Pa sta se onda imamo bunit, dat ce nas i sta, ha ja.
geoxx

#8116 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by geoxx »

Ah Srbija i prelazak na Zapad. Prica se godinama, evo samo sto nije.

Ono sto ja vidim po medijima u Srbiji i imenima koji se vrte za sastav nove vlade, jedini ministri koji su iole prozapadni ce dobit sut kartu.
Last edited by geoxx on 21/10/2022 19:15, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#8117 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by detroit-mercy »

Sanjarko wrote: 21/10/2022 19:10
da zagovna se i ovdje da bi Ruse razvukli tzv, proksi rat
Inace Rusima bas dobro ide, pa ih trebaju po Bosni razvlacit :lol: :lol: :lol:
Sanjarko

#8118 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Sanjarko »

drmadzija wrote: 21/10/2022 19:11
L u c i f e r wrote: 21/10/2022 18:53 Hajrovali supci ameri mito i pustili nas niz vodu
Motaj kablove
Zadnji nek ugasi svjetlo
Prži se mnogo veča riba. Nikog nije, i sa razlogom, briga za neku Bosnu i neke gradžane. Hrvati dobijaju što žele na osnovu dugog lobiranja za svoju stvar. Iskoristili su rat u Ukrajini da poguraju svoje ciljeve. Ovaj zakon što Šmit nameče nije došao preko noći. Ameri će umiriti Srbe i okrenuti ih protiv Rusije ako im daju nekoliko ustupaka u Bosni. To je njima mnogo bitnije nego umirivanje nekih “fildžana”. Šta mi njima nudimo? Vrhunac naše diplomatije je
tender za vodovodne cijevi koje nečiji dajidžic može nabaviti višestruko ispod cijene. Koji će k Amerima to?

ko nam htio nesrecu, ista mu se vratila
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8119 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Velkoski »

geoxx wrote: 21/10/2022 19:14 Ah Srbija i prelazak na Zapad. Prica se godinama, evo samo sto nije.

Ono sto ja vidim po medijima u Srbiji i imenima koji se vrte za sastav nove vlade, jedini ministri koji su iole prozapadni ce dobit sut kartu.
+ ako je vjerovati istraživanjima Srbi nakon dugo vremena većinski NE žele u EU ionako.
L u c i f e r

#8120 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by L u c i f e r »

Motaj kablove
Zadnji nek ugasi svjetlo
Ako bas zagusti, ponudicemo im mjesto asistenta direktorice KCUS

Ili salteruse u posti, telekomu i sl
Grean

#8121 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Grean »

Velkoski wrote: 21/10/2022 19:11 kako neće imati nemoć kad tu republiku nije priznala nijedna država na planeti?
Pitanje je zasto.

Zasto je BiH prvo kantonizovana a onda "entitetovizovana" a Kipar nije i onda jos primljen u EU u krnjem obliku sedam dana nakon sto je odbio isti mirovni plan koji je nama nametnut? Odakle ti dupli standardi?

Mislim, mozemo se mi praviti budale ali samo ne znam cemu.
kox

#8122 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by kox »

Mi nemamo vanjsku politiku a unutrašnja se svodi na imal' mene tu. I onda daleko lakše postaješ i ostaješ objekat a ne subjekat u igrama velikih sila.
Nema lobiranja, nema kontakata, nema ničega. Bog nas povremeno pogleda sa likovima kao Adis Ahmetović i sl. ali to pije vode samo do određenog nivoa. Kada su se nabavljale vakcine vidjelo se kolika smo nula, naša politika nije mogla dobaciti do pomoćnika drugog zamjenika trećeg sekretara zamjenika ministra vanjskih poslova bilo koje značajne države. I onda imamo to što imamo.
Anquilla

#8123 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Anquilla »

detroit-mercy wrote: 21/10/2022 17:12
Anquilla wrote: 21/10/2022 16:55 Niko ne može sa sigurnošću reći šta Scmidt namjerava, ali ne vjerujem ni njemu ni onim dijelovima MZ koji ga podržavaju.
A ni EU.

Ne vjerujem nikom, ali ne znam koliko mi, kao građani, pa ni naši političari, možemo uticati na bilo koju odluku.

Nismo izgleda nikad imali neke jake saveznike, a treba biti iskren - i da imamo, Hrvatska i Srbija bi imale još jače. Jednostavno smo nevažni, kako na kraju 20. vijeka, tako i sad.
Sta nam preostaje, kolektivni harakiri ili pak iseljavanje. Najbolje po 24 licna dohotka pa u Tursku.
Kako to da jedno Kosovo ima tako jake saveznike a mi ne.
Ah da, oni nisu muslimani :mrgreen:.
Za saveznike se treba izboriti, za sta i sa kim se mi borimo :skoljka:
Da budemo iskreni, Kosovo je poslije rata tamo, puno bolje prošlo nego mi poslije Daytona.
Mi smo imali rat protiv dva neprijatelja, priznato presudom Srbiji da nije spriječila genocid i presudom da je RH bila umiješana u UZP u BiH, pa se danas više pika njihova nego naša.

Na Kosovu se nije dopustio duži rat, između ostalog, i zbog naše četverogodišnje muke.

Kosovo je izabralo jednog, ali najjačeg saveznika. Mi smo svojevremeno htjeli da nam svi budu saveznici, zato se danas i Hrvatskoj i Srbiji želje ispunjavaju. I meni ne zvuči nemoguće da se zarad Kosova Srbima u BiH da nešto.
laik1981

#8124 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

Dizel 3,70KM
Litar mlijeka 2,5KM
Tona peleta 800KM
Najniza plata 550KM
Najniza penzija 420KM
drmadzija

#8125 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by drmadzija »

Sanjarko wrote: 21/10/2022 19:14

ko nam htio nesrecu, ista mu se vratila
I tu smo jaki. Imamo i onu “možeš da radiš šta hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.” A narod svake godine sve siromašniji. Jaro mi kao zajednica nismo ni plitak potok. Još smo plići.
Last edited by drmadzija on 21/10/2022 19:20, edited 1 time in total.
Locked