Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
Anquilla
#8076 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Niko ne može sa sigurnošću reći šta Scmidt namjerava, ali ne vjerujem ni njemu ni onim dijelovima MZ koji ga podržavaju.
A ni EU.
Ne vjerujem nikom, ali ne znam koliko mi, kao građani, pa ni naši političari, možemo uticati na bilo koju odluku.
Nismo izgleda nikad imali neke jake saveznike, a treba biti iskren - i da imamo, Hrvatska i Srbija bi imale još jače. Jednostavno smo nevažni, kako na kraju 20. vijeka, tako i sad.
A ni EU.
Ne vjerujem nikom, ali ne znam koliko mi, kao građani, pa ni naši političari, možemo uticati na bilo koju odluku.
Nismo izgleda nikad imali neke jake saveznike, a treba biti iskren - i da imamo, Hrvatska i Srbija bi imale još jače. Jednostavno smo nevažni, kako na kraju 20. vijeka, tako i sad.
-
detroit-mercy
#8077 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sta nam preostaje, kolektivni harakiri ili pak iseljavanje. Najbolje po 24 licna dohotka pa u Tursku.Anquilla wrote: ↑21/10/2022 16:55 Niko ne može sa sigurnošću reći šta Scmidt namjerava, ali ne vjerujem ni njemu ni onim dijelovima MZ koji ga podržavaju.
A ni EU.
Kako to da jedno Kosovo ima tako jake saveznike a mi ne.
Ah da, oni nisu muslimani
Za saveznike se treba izboriti, za sta i sa kim se mi borimo
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8078 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Kosovo ima Albaniju.detroit-mercy wrote: ↑21/10/2022 17:12Sta nam preostaje, kolektivni harakiri ili pak iseljavanje. Najbolje po 24 licna dohotka pa u Tursku.Anquilla wrote: ↑21/10/2022 16:55 Niko ne može sa sigurnošću reći šta Scmidt namjerava, ali ne vjerujem ni njemu ni onim dijelovima MZ koji ga podržavaju.
A ni EU.
Ah da, oni nisu muslimani.
Za saveznike se treba izboriti, za sta i sa kim se mi borimo![]()
Ali da, moguće je dobiti jake saveznike.
Na kraju krajeva, i Hrvatska je 1991. uspjela protiv cijele jugoslovenske diplomatije izlobirati priznanje nezavinosti.
- Bloo
- Globalna šefica
- PreWiBa
- Bloo
- Globalna šefica
#8081 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Znas sta bi bio crnjak?detroit-mercy wrote: ↑21/10/2022 17:12 Sta nam preostaje, kolektivni harakiri ili pak iseljavanje. Najbolje po 24 licna dohotka pa u Tursku.
Ah da, oni nisu muslimani .
Da prime Albaniju prije nas (naravno bice to u paketu nekom ali zamislimo)
- Bloo
- Globalna šefica
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8084 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Zar to bosnjaci ne zele?L u c i f e r wrote: ↑21/10/2022 16:20 Sljedeca smitova odluka haman
Proglasenje Rezervata Bosnjakistan
- PreWiBa
#8085 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nema to nikakve veze.
Mislim, ima, ali ono gdje je lobiranje najviše bilo presudno - bombardovanje Srbije 1999. i nezavisnost Kosova 2008. - to je se desilo brije pristupanja Albanije NATO savezu.
Last edited by PreWiBa on 21/10/2022 17:24, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#8086 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Albanci nisu muslimani. Jesu oni na Kosovu, ali u Albanci su većinom ateisti.Bloo wrote: ↑21/10/2022 17:18Znas sta bi bio crnjak?detroit-mercy wrote: ↑21/10/2022 17:12 Sta nam preostaje, kolektivni harakiri ili pak iseljavanje. Najbolje po 24 licna dohotka pa u Tursku.
Da prime Albaniju prije nas (naravno bice to u paketu nekom ali zamislimo)kako cemo onda kmecati da nas mrze jer smo muslimaniiiiiiiii
- Bloo
- Globalna šefica
#8087 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
aHA.
Albanci na Kosovu.
Ateisti.
Albanci na Kosovu.
Ateisti.
- PreWiBa
- Bloo
- Globalna šefica
-
Spit_fire
#8090 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sve su to da prostite gluposti..i lobiranja i dijaspora i pare..na kraju su samo bitne dvije stvari
Interes velike sile i tvoja zelja za borbom
Sve ostalo su samo nijanse koje usput pomazu/odmazu
Na ocigled citavof svijeta jedan narod u srcu evrope je bio zrtva agresije i suocen sa bioloskim nestakom...i sta...niko qrcem nije mrdno.
Postali smo bitni kad smo se sami odbranili
Na ocigled citavof svijeta jedan narod u srcu evrope je bio zrtva agresije i suocen sa bioloskim nestakom...i sta...niko qrcem nije mrdno.
- P.Starck
#8091 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bitno je šta kaže Šmitčina ali je jednako bitan odgovor na kazano.
- drmadzija
#8092 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Albanci su homogeni. Današnji Bošnjaci (aka “zna l’ se šta”) se ne mogu porediti sa Albancima. Bošnjaci 92-95 su druga priča.
-
detroit-mercy
#8093 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sta sve nece ljudi potegnuti ako argument, ono svi protiv nas, niko nas ne voli, niko nas nece. I kazu mi i Srbi razliciti, ista prica u dlaku, ceo svet se zaverio protiv nasBloo wrote: ↑21/10/2022 17:18Znas sta bi bio crnjak?detroit-mercy wrote: ↑21/10/2022 17:12 Sta nam preostaje, kolektivni harakiri ili pak iseljavanje. Najbolje po 24 licna dohotka pa u Tursku.
Da prime Albaniju prije nas (naravno bice to u paketu nekom ali zamislimo)kako cemo onda kmecati da nas mrze jer smo muslimaniiiiiiiii
30 nam isti bolikurci vladaju i sa istim timom mi ocekujemo drugacije rezultate
-
detroit-mercy
-
detroit-mercy
#8095 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jah ovih urbanih legendi, al eto, ceo svet je protiv nas.Spit_fire wrote: ↑21/10/2022 17:38 Sve su to da prostite gluposti..i lobiranja i dijaspora i pare..na kraju su samo bitne dvije stvari
-
detroit-mercy
-
L u c i f e r
#8097 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ne znam, ja sam hrvatmk ultra wrote: ↑21/10/2022 17:20Zar to bosnjaci ne zele?L u c i f e r wrote: ↑21/10/2022 16:20 Sljedeca smitova odluka haman
Proglasenje Rezervata Bosnjakistan
- Grean
#8098 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Interesantno da i pored brojnih dokaza na internetu iz 90'-ih koji su svima dostupni gdje zvanicnici zapadnih zemalja daju izjave kako se ne smije dopustiti muslimanska drzava u Evropi postoji toliko jaka zelja da se to negiraBloo wrote: ↑21/10/2022 17:18Znas sta bi bio crnjak?detroit-mercy wrote: ↑21/10/2022 17:12 Sta nam preostaje, kolektivni harakiri ili pak iseljavanje. Najbolje po 24 licna dohotka pa u Tursku.
Tj za detroit-merci mi je jasna pozadina a to je sto ga/je problem ne dotice. Za @Blue i ine druge a ima ih metar na forumu nisam siguran. Uvijek mi je pretpostavka da se ne radi o Bosnjacima pa da olako prelaze preko toga a onda bi i nas iz nekog razloga da ubijede da nije to bas tako, da budemo slijepi pored ociju
Eto meni neki dan iskoci Holbrukova izjava na FB, video, gdje govori da ih nismo natjerali da potpisu Dejton napadala bi nas Al Qaida iz BiH umjesto iz Afganistana.
I da, ni meni nije jasno sto se na Kosovo i Albaniju gleda drugacije. Da li to sto je Albancima nacija bitnija od vjere, ne znam, cisto sumnjam da bi zapadnjaci kontali na to ali hajde ga znaj koliko obavjestajne sluzbe imaju udjela u tome ili jednostavno sto su prevelik zalogaj iz vise razloga da bi ih se mnozilo sa nulom kao nas.
Last edited by Grean on 21/10/2022 18:46, edited 2 times in total.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#8099 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ako nije jasno. OHR nista nije demantirao nego baca prasnu Bosnji u oci kao i za vrijeme protesta. One optuzbe na koje se brane u tweetu nisu one za sta su optuzeni, niti ono sta je Schmidt jucer dogovarao u Beogradu, kao sto je nedavno dogovarao i IZ u Zagrebu.
Radi se o tehnickim detaljima. Evo nekoliko odogovara ispod tweeta OHRa vezani za razliku:
Ovo je gore od nametnutog aparthejda a SAD stoji iza svega i sve ovo se desava prvenstveno zbog dogovaranja njih sa Srbijom i Hrvatskom oko BiH, sto cak i ne kriju. Vec su uradili istu stvar kada su uz pomoc Dritana i URA-e prebacili crkvenu imovinu na SPC, ambasada ucestvuje u prevarama Schmidta.
Najgore, je da je ovo tek prva faza u vecem planu. Ovaj prvi dio koji se sada realizira su prepisani ratni zahjtevi Tudzmana i Milosevica: FBiH - kontrola Hrvatske a drzavna imovina entitetu GT, koji tada nisu prosli ali se sada ostvaruje na pogon SADa.
Radi se o tehnickim detaljima. Evo nekoliko odogovara ispod tweeta OHRa vezani za razliku:
Clearly, this is not a denial of the leaked reports that Schmidt will impose the law on "non-perspective" public property as well as the non-military public property. In fact, this is a confirmation. You're simply disgraceful and everyone supporting your right-wing office.
Ovo je bacanje dimni bomba da mediji prenesu i smire strasti da bi onda mogao na miru uraditi sta namjerava, licno mislim da ce iskoristiti tajmning ALTHEA vjezbi da upise vojnu imovinu i ostalu drzavnu imovinu na entitet.No, actually, that's *not* the claim and it's mind-boggling that you'd put out such a statement.
The ongoing discussion is related to:
1. Non-prospective military property,
2. State property in general (civilian infrastructure, forestry, energy etc.)
Ovo je gore od nametnutog aparthejda a SAD stoji iza svega i sve ovo se desava prvenstveno zbog dogovaranja njih sa Srbijom i Hrvatskom oko BiH, sto cak i ne kriju. Vec su uradili istu stvar kada su uz pomoc Dritana i URA-e prebacili crkvenu imovinu na SPC, ambasada ucestvuje u prevarama Schmidta.
Spoiler
Show
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8100 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sve zavisi ko je dao izjavu.Grean wrote: ↑21/10/2022 18:42Interesantno da i pored brojnih dokaza na internetu iz 90'-ih koji su svima dostupni gdje zvanicnici zapadnih zemalja daju izjave kako se ne smije dopustiti muslimanska drzava u Evropi postoji toliko jaka zelja da se to negiraSta je fazon?
Tj za detroit-merci mi je jasna pozadina a to je sto ga/je problem ne dotice. Za @Blue i ine druge a ima ih metar na forumu nisam siguran. Uvijek mi je pretpostavka da se ne radi o Bosnjacima pa da olako prelaze preko toga a onda bi i nas iz nekog razloga da ubijede da nije to bas tako, da budemo slijepi pored ocijus tim da u tom ne zlu namjeru. Jednostavno, kako kazu tudja ruka svraba ne cese.
Eto meni neki dan iskoci Holbrukova izjava na FB, video, gdje govori da ih nismo natjerali da potpisu Dejton napadala bi nas Al Qaida iz BiH umjesto iz Afganistana.
I da, ni meni nije jasno sto se na Kosovo i Albaniju gleda drugacije. Da li to sto je Albancima nacija bitnija od vjere, ne znam, cisto sumnjam da bi zapadnjaci kontali na to ali hajde ga znaj koliko obavjestajne sluzbe imaju udjela u tome ili jednostavno sto su prevelik zalogaj iz vise razloga da bi ih se mnozilo sa nulom kao nas.
Evo i danas ima Republikanaca kojima je Rusija draža od Ukrajine, tako da je kontekst jako bitan.
Ovo je za nas jako bitan lik, evo kako je on govorio.
I Bloo se dobro osvrnula na Albaniju i Kosovo, apsolutna većina muslimani i opet imaju bezuslovnu podršku tog "mrskog zapada". Realnost jeste da su naši političari zadnjih 25 godina gledali samo kako da zavrnu, država nije ni u petom planu bila, zbog toga danas imamo to što imamo.