Jednom rječju, nije tačno. Tuzlanski kanton prepisao od Sarajeva pod pritiskom javnosti. Sami se ne bi sjetili. Ostalo nije bilo u prethodnim sazivima, de se malo informiši.hrasno38 wrote: ↑16/10/2022 14:18Donjela je koalicija ili ti Trojka a ne NiP! Nego kad je tako objasni mi sto su KK Bosni dali 50.000 KM a dva njena bivsa igraca na celu NiP-a a u Sandzak poslali 100.000 a u Janju 150.000??? Sto se tice finansiranja reprezentacija sve postave do sada u Kantonu Sarajevo su uvijek finansirale reprezentacije i to nije nesto ekskluzivno, sto se tice naknade za porodilje donjeli su ga i tuzlanski kanton gdje nema NiP-a ni u mislima...ovo sve ostalo sto si nabrojala je bilo i u proslim sazivima skupstine i vlade Kantona Sarajevo. Pa sta mislis ko je do pojave NiP-a davao borcima stanove, automobile, itd itd.Styling wrote: ↑16/10/2022 08:18
Khm, khm……čiji su ono ministri donijeli odluke o povećanju naknada za porodilje, besplatne udžbenike za đake, subvencije za vrtiće, stsnove za boračku populaciju, finansiranje reprezentacija. Znam da gajiš netrpeljivost prema NIP-u koju vam je spustio predsjednik stranke na sve nivoe, ali konkretni rezultati se ne mogu negirati. Ljudi vide.
Medjutim ja sam bio vrlo jasan kad sam napisao da Trojka ostane u Kantonu Sarajevo i stojim iza toga da je SDP se jedini ponasa odgvorno i ne dijeli nase pare po "inostranstvu".
Demokratska fronta Željko Komšić
- Styling
#55376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#55377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Strana 30...."Porodica"! Izborni program DF-GS 2018!Styling wrote: ↑16/10/2022 15:22Jednom rječju, nije tačno. Tuzlanski kanton prepisao od Sarajeva pod pritiskom javnosti. Sami se ne bi sjetili. Ostalo nije bilo u prethodnim sazivima, de se malo informiši.hrasno38 wrote: ↑16/10/2022 14:18
Donjela je koalicija ili ti Trojka a ne NiP! Nego kad je tako objasni mi sto su KK Bosni dali 50.000 KM a dva njena bivsa igraca na celu NiP-a a u Sandzak poslali 100.000 a u Janju 150.000??? Sto se tice finansiranja reprezentacija sve postave do sada u Kantonu Sarajevo su uvijek finansirale reprezentacije i to nije nesto ekskluzivno, sto se tice naknade za porodilje donjeli su ga i tuzlanski kanton gdje nema NiP-a ni u mislima...ovo sve ostalo sto si nabrojala je bilo i u proslim sazivima skupstine i vlade Kantona Sarajevo. Pa sta mislis ko je do pojave NiP-a davao borcima stanove, automobile, itd itd.
Medjutim ja sam bio vrlo jasan kad sam napisao da Trojka ostane u Kantonu Sarajevo i stojim iza toga da je SDP se jedini ponasa odgvorno i ne dijeli nase pare po "inostranstvu".
https://istinomjer.ba/app/uploads/2020/ ... -final.pdf
2017 godina

Mislim ne osporavam ja uopste zasluge i NIP-a ali to je uradila Trojka a ne NiP kao pojedinac.
- Styling
#55378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je JEDNOKRATNA pomoć. NIP-ova ministrica je insistirala da to bude stalna kategorija, zakonom regulisana, 1000KM tokom porodiljskog za sve porodilje bez obzira na status. Priznaćeš da je razlika drastična.hrasno38 wrote: ↑16/10/2022 16:21Strana 30...."Porodica"! Izborni program DF-GS 2018!
2017 godina
Mislim ne osporavam ja uopste zasluge i NIP-a ali to je uradila Trojka a ne NiP kao pojedinac.
- hrasno38
#55379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje sam postavio samo da vidis da su inicijative po tom pitanju bile puno prije nego je NiP i postojao.....nisam pricao o formi!Styling wrote: ↑16/10/2022 17:34Ovo je JEDNOKRATNA pomoć. NIP-ova ministrica je insistirala da to bude stalna kategorija, zakonom regulisana, 1000KM tokom porodiljskog za sve porodilje bez obzira na status. Priznaćeš da je razlika drastična.hrasno38 wrote: ↑16/10/2022 16:21
Strana 30...."Porodica"! Izborni program DF-GS 2018!
2017 godina
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa "forma" je ovdje suštinska.
i fadil daje penzionerima jednokratno 100 KM. da im je povećao za sto, druga bi priča bila.
mislim, šta je onda poenta, u DF su genijalno zaključili da bi porodiljske naknade mogle biti veće?
revolucionarno.
- hrasno38
#55381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fadil je penzionerima povecaao penzije u zadnjoj godini vise od 10% i to ne jednokratno ali jebo Fadila......DF nije u vlasti u Kantonu Sarajevu tako da je nebitan po ovom pitanju ali je u vlasti u Tuzlanskom i odradio je velike stvari a i podrzao sve u KS sto je bilo dobro. U TK je odradjeno....
1. Isto po 1000 KM za porodilje
2. Djeci sa teskim i tezim invaliditetom djeciji dodatak do kraja zivota
3. Takodje besplatne udzbenike
4. Omogucili da sva djeca imaju zdravstveno osiguranje sto na zalost do tada nije bio slucaj
5. Ukazali na neakreditovane univerzitete i zastitli studente
6. Ukazali na nezakonitost rada na UKC Tuzla
7. Povecali naknade za oboljele od cijekalije
Inace Demokratska fronta TK za podrsku novoj Vladi je imala nekoliko obaveznih uslova koju su se morali ispuniti i ispunjeni su!!!!
1. Stavljanje van snage odluke o povećanju plata i ostalih primanja izabranih zvaničnika,
2. Izglašavanje izmjena i dopuna Porodiljske naknade majkama porodiljama (u iznosu od 1000 KM),
3. Povećanje plata svim radnicima u osnovnom i srednjem obrazovanju shodno razlici između posljednjeg povećanja i inicijative Kluba DF-a u iznosu od 18,5 %,
4. Povećanje naknade za oboljele od celijakije,
5. Sagledavanje mogućnosti povećanja boračkih naknada te naknada za nezaposlene demobilisane borce,
6. Nema postavljenja niti imenovanja zvaničnika koji ima potvrđenu optužnicu pred bilo kojim nadležnim sudovima,
7. Stavljanje van snage svih neustavnih i nezakonitih odluka bivše skupštinske većine i Vlade TK a koje bi u dogledno vrijeme imale nesagledive finansijske posljedice po Tuzlanski kanton u smislu plaćanja sudskih troškova po postupcima koji su pred nadležnim sudovima povodom toga pokrenuti.
- Chmoljo
#55382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
revolucionarno, nakon što su DFovi kadrovi lajali po federalnom parlamentu da Sarajevo otima djecu Goraždu, ili šta li je već onaj ljigavac nasrao, pa nije bilo izgovora više da ni Tuzla ne dobije 1000 KM za porodilje.
zakon sigurno nije izglasan zbog takvog nastupa, ali nam je dao jasnu sliku kakvi sve ljigavci obitavaju u DFu.
to Fadilovo povećanje od 10% je zahvaljujući većem ubiranju poreza, jer... inflacija... da ima obraza, ne bi se time hvalio.
zakon sigurno nije izglasan zbog takvog nastupa, ali nam je dao jasnu sliku kakvi sve ljigavci obitavaju u DFu.
to Fadilovo povećanje od 10% je zahvaljujući većem ubiranju poreza, jer... inflacija... da ima obraza, ne bi se time hvalio.
- hrasno38
#55383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bolje da ti ne odgovaram u stilu u kojem si ti pisao jer cu bez veze dobiti ban......Chmoljo wrote: ↑16/10/2022 18:01 revolucionarno, nakon što su DFovi kadrovi lajali po federalnom parlamentu da Sarajevo otima djecu Goraždu, ili šta li je već onaj ljigavac nasrao, pa nije bilo izgovora više da ni Tuzla ne dobije 1000 KM za porodilje.
- Chmoljo
#55384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
znam. čim ti nije po volji postaješ prgav.
jal na politici, jal na fudbalu.
jer toliko si nadrndan da ne vidim čime sam TEBE uvrijedio, a ako ti je Adžem haver, to onda više govori o tebi.
jal na politici, jal na fudbalu.
jer toliko si nadrndan da ne vidim čime sam TEBE uvrijedio, a ako ti je Adžem haver, to onda više govori o tebi.
-
babanovac
#55385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glupi smo, hvala, takodjer. TK nije prepisao od KS, nego je to ( porodiljske naknade ) bio jedan od uslova ulaska DF-a u vlast TK. "Trojka" , sta god to bilo, dok je bila na vlasti u TK, nekoliko mjecei prije, izglasala je pomoc porodiljama od 50 KM - jednokratno, na inicijativu NS.Styling wrote: ↑16/10/2022 15:22Jednom rječju, nije tačno. Tuzlanski kanton prepisao od Sarajeva pod pritiskom javnosti. Sami se ne bi sjetili. Ostalo nije bilo u prethodnim sazivima, de se malo informiši.hrasno38 wrote: ↑16/10/2022 14:18
Donjela je koalicija ili ti Trojka a ne NiP! Nego kad je tako objasni mi sto su KK Bosni dali 50.000 KM a dva njena bivsa igraca na celu NiP-a a u Sandzak poslali 100.000 a u Janju 150.000??? Sto se tice finansiranja reprezentacija sve postave do sada u Kantonu Sarajevo su uvijek finansirale reprezentacije i to nije nesto ekskluzivno, sto se tice naknade za porodilje donjeli su ga i tuzlanski kanton gdje nema NiP-a ni u mislima...ovo sve ostalo sto si nabrojala je bilo i u proslim sazivima skupstine i vlade Kantona Sarajevo. Pa sta mislis ko je do pojave NiP-a davao borcima stanove, automobile, itd itd.
-
pinkman
#55386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao da je bitno ko je od koga prepisao i da li je prepisao.
Sirom svijeta ima dobrih zakona, bitno je prepisati i implementirati ih ako postoji volja
Sirom svijeta ima dobrih zakona, bitno je prepisati i implementirati ih ako postoji volja
- Styling
#55387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje je Zeljana da "udari po prstima" za ovaj ANP? Sto se ne angazuje. To je njegovo cedo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/opet-ot ... /221020060
- Kolinda
#55388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Traži nove kadrove sa SSS za konzule i veleposlanike....Martina je ispunila misiju....Styling wrote: ↑20/10/2022 13:47 Gdje je Zeljana da "udari po prstima" za ovaj ANP? Sto se ne angazuje. To je njegovo cedo.
-
palermo
#55389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako divna koalicija na ovoj temi. Relaksirajuca, sto si se reklo
- Point.
#55390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljubav na kvadrat, NiPovka i HDZlija lipota. 
- hrasno38
#55391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nepoznavanje materije je odlika partija kojima pripadate. Zeljko nema veze sa ANP-om nego sa MAP-om. ANP je samo godisnji izvjestaj koji u biti vise manje sada i nije bitan i bitan je bio samo prvi da se posalje. Zao mi je sto tvoja radost je protkanja klasicnim neznanjem i sto vas Zeljko dovodi do ocaja ali tako ce biti i sljedece 4 godine i to jos vise.Styling wrote: ↑20/10/2022 13:47 Gdje je Zeljana da "udari po prstima" za ovaj ANP? Sto se ne angazuje. To je njegovo cedo.
- hrasno38
#55392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Martina je za sve ambasadore/veleposlanike HDZ-a koji su se pojavili na BH sceni do sada doktor nauka a ako ne vjeruje nek od u Prag i nek pita nase ljude koji tamo zive. Ono sto se nece srecom desiti je to da i sljedece 4 godine ni jedan HDZ ambasador nece vidjeti tu stolicu!Kolinda wrote: ↑20/10/2022 19:44Traži nove kadrove sa SSS za konzule i veleposlanike....Martina je ispunila misiju....Styling wrote: ↑20/10/2022 13:47 Gdje je Zeljana da "udari po prstima" za ovaj ANP? Sto se ne angazuje. To je njegovo cedo.
- Kolinda
#55393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Super, nego jeli konačno ima VSS?hrasno38 wrote: ↑20/10/2022 22:49Martina je za sve ambasadore/veleposlanike HDZ-a koji su se pojavili na BH sceni do sada doktor nauka a ako ne vjeruje nek od u Prag i nek pita nase ljude koji tamo zive. Ono sto se nece srecom desiti je to da i sljedece 4 godine ni jedan HDZ ambasador nece vidjeti tu stolicu!
- JohnnyS
#55394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako zakon/pravilnik ne valja, treba ga mijenjati, ali se mora poštovati dok je na snazi.hrasno38 wrote: ↑20/10/2022 22:49Martina je za sve ambasadore/veleposlanike HDZ-a koji su se pojavili na BH sceni do sada doktor nauka a ako ne vjeruje nek od u Prag i nek pita nase ljude koji tamo zive. Ono sto se nece srecom desiti je to da i sljedece 4 godine ni jedan HDZ ambasador nece vidjeti tu stolicu!
- hrasno38
#55395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista cudno oni svoju ljubav ni treba nisu krili kada je bila prica oko Izbornog zakona a to ce se NiP-u i te kako odbiti o glavu kao ssto je i SBB-u. Zato i jedni i drugi u prkno gleedaju DF kojem su predvidili smrt.
On je u intervju za televiziju FACE u novembru 2020. godine kazao da su SBB i DF iznevjerili svoje glasače i da polako nestaju, te da će ih njegova stranka u potpunosti izbrisati.
“Te dvije stranke su se predstavljale kao alternativa i budile lažnu nadu kod naroda. Onda su uzimali žetone na izborima i trčali pred centralu SDA i čekali da im se daju neke pozicije. Zato će nestati”, rekao je Konaković.
Dodao je tada samouvjereno da će "SBB i DF debelo iskihati za izdaju koju su napravili prema onima koju su imali nadu da će Četvorka (SDP, NiP, NS, NBL) nešto praviti".
E sad ga moze glodjati izdajnik kompletnom DF-u!
- hrasno38
#55396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta me zaboli je li ima VSS kad je ljudi hvlae na svakom cosku Praga.....to za smradove iz HDZ-a jedino moze biti bitno jer nemaju sta drugo da joj prigovore.Kolinda wrote: ↑20/10/2022 22:51Super, nego jeli konačno ima VSS?hrasno38 wrote: ↑20/10/2022 22:49
Martina je za sve ambasadore/veleposlanike HDZ-a koji su se pojavili na BH sceni do sada doktor nauka a ako ne vjeruje nek od u Prag i nek pita nase ljude koji tamo zive. Ono sto se nece srecom desiti je to da i sljedece 4 godine ni jedan HDZ ambasador nece vidjeti tu stolicu!
- lerdi
- hrasno38
#55398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma djesi legalista nisam te prepozno! 80% ambasadora sa kupljenim diplomama kao i vecina politicara i sad je Martina bitna......kao sto sam napisao mogu se Martini kolektivno sageti....sadd cemo vidjeti hoce li ostati u Pragu ili ce ne neku drugu destinaciju!!!JohnnyS wrote: ↑20/10/2022 22:52Ako zakon/pravilnik ne valja, treba ga mijenjati, ali se mora poštovati dok je na snazi.hrasno38 wrote: ↑20/10/2022 22:49
Martina je za sve ambasadore/veleposlanike HDZ-a koji su se pojavili na BH sceni do sada doktor nauka a ako ne vjeruje nek od u Prag i nek pita nase ljude koji tamo zive. Ono sto se nece srecom desiti je to da i sljedece 4 godine ni jedan HDZ ambasador nece vidjeti tu stolicu!
- hrasno38
#55399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma popisam se ja na svaki VSS koji nije stecen na drzavnom ili nekom od ovih bas jacih i priznatih fakulteta mada i drzavni nije mjerilo a tu nam je najbolji primjer Dino kifla koji ga je zavrsio naajbrze na svijetu
- Kolinda
#55400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Super, nek konačno položi te ispite ako nije izgubila pravo na studiranje....