Uvijek mi je bilo fascinantano kako male drzave uvijek misle da su neki khurac u svijetu i kao da im neko stalno radi o glavi

Shvatite ljudi da ne mozete tumaciti tako poteze stranaca. Da su stranci htjeli raspad BiH to bi uradili 1992 kad je bilo lakse nego sada nakon sto su upumpali milijarde i milijarde u vidu svakakve pomoci. Nema niko interesa od raspada Bosne a sigurno niko nema koristi od potencijalnog rata pored već postojećeg sa Rusijom.
Taj Jasmin mi izgleda ko DF isprdak kojem je ili građanska ili propast svega i svacega. Ja ne znam da li je taj covjek pogodio ikad ista ili je pohvalio bilo sta sto je urađeno

Schmidt je lijepo rekao ko se zadnji smije najslađe se smije i rekao je da mu je iduce na redu bavljenje RS-om jer je za njega presuda Ljubic rijesena dok za ostale implementacije evropskih sudova trebaju velike promjene za koje on nema ovlasti. On samo moze biti medijator između stranaka kad se pokaze zelja da se to rijesi. Vise puta je receno da on podrzava NATO put BiH i nema logike da Srbima da imovinu koja je maltene već uknjizena na drzavu. Dodiku na koncu nije ni bitna vojna imovina koliko su mu bitna prirodna bogatsva koja on moze zalozit da bi drzao RS da ne potone.