Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
zabit_mehmedov
#7726 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
kolinda
kada govorim o broju 8 ili 9 probosanskih hrvata koji se mogu izabrati u fedefalni dom naroda, govorim o tome da je to trecina koja nije bitna samo za izbor predsjednika federacije, al ajd, u ustavu stoji da je potrebna trecina da se razbiju blokade, a eto sad ako smit navodi da je to 11, pa ako nema u drugi krug ide gdje moze i 7, opet znaci hns tu moze ispusiti
sustina je da ako i bude po smitovom u naredne 4 godine, i ako hns to koristi za reketiranje, probosanske stranke imaju mogucnost da uz organizaciju dobru odrade ono sto nisu odradile nikad ni po starim povoljnijim pravilima.
kada govorim o broju 8 ili 9 probosanskih hrvata koji se mogu izabrati u fedefalni dom naroda, govorim o tome da je to trecina koja nije bitna samo za izbor predsjednika federacije, al ajd, u ustavu stoji da je potrebna trecina da se razbiju blokade, a eto sad ako smit navodi da je to 11, pa ako nema u drugi krug ide gdje moze i 7, opet znaci hns tu moze ispusiti
sustina je da ako i bude po smitovom u naredne 4 godine, i ako hns to koristi za reketiranje, probosanske stranke imaju mogucnost da uz organizaciju dobru odrade ono sto nisu odradile nikad ni po starim povoljnijim pravilima.
- Kolinda
#7727 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Da ne komentiram previše mogu ti samo reći da drugog kruga u klubu Hrvata nema, drugi krug postoji samo u klubovima u kojima je nemoguće složiti 11 pa onda ide 7 itd.zabit_mehmedov wrote: ↑19/10/2022 20:36 kolinda
- SaraFina
#7728 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
HNK 5 i ZHK 4 sigurna HDZ-ovca?zabit_mehmedov wrote: ↑19/10/2022 20:21 ma suplja prica, cuj u kantonima pod potpunom kontrolom hdza bice 17 od 23 poslanika koji idu u klub hrvata
hdz ima kontrolu potpunu u kantonu orasje koji bi davao jednog hrvata, u zapadnohercegovackom koji daje 4,livanjskom koji daje tri i to je to prema pvim navodnim smitovim pravilima,u tim kantonima probosanske stranke ne mogu nista napraviti
dalje hdz dominira u hercegovackom kantonu, al nema ni blizu potpunu kontrolu i tu gdje ide po novom 5 delegata hrvata, probosanske stranke imaju kapaciteet bez vecih problema da izguraju jednog probosanskog hrvata,
kako ovi izracunase 17 ja nemam pojma kakvi levati to racunaju, vjwrovatno kontaju da i u srednjobosanskom kantonu kojidaje 4 i zenickom koji daje dva da hdz ima dominaciju, a nidje veze, probosanske sttanke tu imaju bruku glasova i mandata vise i ako se imalo organizuju i po ovim smitovim pravilima na narednim izborima mogu od tih 6 iz ta dva kantona izgurati 4 probosanskih hrvata, a ovi levati izgleda kontaju da ne mogu ni jednog, nidje veze, ko zna kako se delegiraju kandidati iz kantonalnih skupstina u federalni dom naroda zna o cemu govorim,
- Kolinda
#7729 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
L u c i f e r
#7730 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pomilova Eloi jednog Morloka danas
Ko kaze da nas ne vole
Ko kaze da nas ne vole
- SaraFina
#7731 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Muhameda Marinko? Lol
-
L u c i f e r
#7732 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Gandalf
- JohnnyS
#7734 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
LSD wrote: ↑19/10/2022 17:16Pogrešno pitanje postavljaš.sime_cipol wrote: ↑19/10/2022 16:14
Da li Bosnjaci blokiraju I zasto to ne rade? Ili se dogovaraju ti meni, ja tebi?
Mogu li bošnjaci išta blokirati u RS, kao što hrvati to rade u Federaciji kad kod im se digne ćundarakoliko znamo, po Dejtonu svi narodu su ravnopravni u oba entiteta...jel tako? jest
Pa kako to ovi mogu blokirati, a ovi ne mogu vamo...šta misliš ko je za to kriv, ha....dva put pogađaj![]()
O tome se radi.
Ja koliko znam, DMS predviđa DN u Federaciji, a za RS ne predviđa ništa. Tek je nekim naknadnim aktom VP ustanovljeno Vijeće naroda u RS, ali ne može imati ovlasti kao DN u Federaciji jer ga u Daytonu nema. Jebiga, tako se dogovorili
- agent_zero
- agent_zero
#7736 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Da, da i treba svaki dan pisati ko je i u čije ime to tako dogovorio, odnosno potpisao!JohnnyS wrote: ↑19/10/2022 21:46LSD wrote: ↑19/10/2022 17:16
Pogrešno pitanje postavljaš.
Mogu li bošnjaci išta blokirati u RS, kao što hrvati to rade u Federaciji kad kod im se digne ćundarakoliko znamo, po Dejtonu svi narodu su ravnopravni u oba entiteta...jel tako? jest
Pa kako to ovi mogu blokirati, a ovi ne mogu vamo...šta misliš ko je za to kriv, ha....dva put pogađaj![]()
O tome se radi.
Ja koliko znam, DMS predviđa DN u Federaciji, a za RS ne predviđa ništa. Tek je nekim naknadnim aktom VP ustanovljeno Vijeće naroda u RS, ali ne može imati ovlasti kao DN u Federaciji jer ga u Daytonu nema. Jebiga, tako se dogovorili
A svi znamo. Danas mu se prisjećaju godišnjice smrti, a ti isti se ne prisjećaju se šta nam je potpisao i u šta nas je uvalio dotični, a kasnije to njegova stranka i sin cementirali.
-
L u c i f e r
#7737 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
U prevoduOstvaruju li se predviđanja: Bošnjacima zakon koji brani negiranje genocida, Hrvatima izborni zakon, a Srbima imovina
S pare
H vlast
B kita
-
zabit_mehmedov
#7738 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
HDZ nema, ima HNS preciznije receno apsolitnu vecinu u kantonima ZHK, livno i orasje i tu ce uvijek imati sigurne HNS ovce jer probosanske stranke u tim kantonima il ne postoje il jedva jedan il dva, mandat izbore. HNK je je druga prica, tu su npr prije 4 godine probosanske stranke imale 14 poslanika, tu ima mogicnost da se kandiduju 4 probosanska hrvata i da se izaberu u skupstinu HNK, onda oni izmedju sebe izaberu jednog koji ce ici u dom naroda federacije uz jos 4 koje ce hns ovi izabrati izmedju sebe i to je to.SaraFina wrote: ↑19/10/2022 20:59HNK 5 i ZHK 4 sigurna HDZ-ovca?zabit_mehmedov wrote: ↑19/10/2022 20:21 ma suplja prica, cuj u kantonima pod potpunom kontrolom hdza bice 17 od 23 poslanika koji idu u klub hrvata
hdz ima kontrolu potpunu u kantonu orasje koji bi davao jednog hrvata, u zapadnohercegovackom koji daje 4,livanjskom koji daje tri i to je to prema pvim navodnim smitovim pravilima,u tim kantonima probosanske stranke ne mogu nista napraviti
dalje hdz dominira u hercegovackom kantonu, al nema ni blizu potpunu kontrolu i tu gdje ide po novom 5 delegata hrvata, probosanske stranke imaju kapaciteet bez vecih problema da izguraju jednog probosanskog hrvata,
kako ovi izracunase 17 ja nemam pojma kakvi levati to racunaju, vjwrovatno kontaju da i u srednjobosanskom kantonu kojidaje 4 i zenickom koji daje dva da hdz ima dominaciju, a nidje veze, probosanske sttanke tu imaju bruku glasova i mandata vise i ako se imalo organizuju i po ovim smitovim pravilima na narednim izborima mogu od tih 6 iz ta dva kantona izgurati 4 probosanskih hrvata, a ovi levati izgleda kontaju da ne mogu ni jednog, nidje veze, ko zna kako se delegiraju kandidati iz kantonalnih skupstina u federalni dom naroda zna o cemu govorim,
Po istom principu i u SBK i ZeDo kantonu po dva se mogu izabrati, iz ovih ostaloh kantona je lako jer u njima hdz i nema poslanika i ne treba se snjima nasglasavati unutar kantona.
To glasanje unutar kantona ide po principu da se kandidati iz jednog naroda, npr hrvatskog stave u kantonalni klub hrvatskog naroda i onda oni izmedju sebe prave liste i ako npr iz HNK ide u federalni parlament 5 hrvata, tu imas npr 4 probosanska hrvata i 16 hns ovih hrvata. U tom odnosu koji je obicno u HNK ova 4 ako svi glasaju za jednog taj jedan je siguran jer ovi ostali ni uz pomoc trikova ne mogu izglasati vise od 4, jedan dakle ostaje. Eh sad ako bi probosanske stranke imale trojicu ili dvojicu samo, onda bi ih ovih 16 moglo preglasiti, i da oni salju svu petoricu, a u sbk i zdk je to i dosta lakse izvesti jer tamo probasanske stranke imaju znatno vise mandata od HNS, al evo i gdje HNS ima vecinu teoretski i prakticno im je moguce uzeti tu jedno mjesto barem sto je vrlo bitno
uprakticnom smislu to znaci npr da u konjicu jablanici mostaru sdp df sda il neko drugi nadje 4 kandidata koji se izjasnjavaju ko hrvati, da im se daju brojevi dobri da udju u kantonalni parlament i tu da se medjusobno podrze i to je to, dakle moguce i teoretski i prakticno
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#7739 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosnjac ... /221019059
Ovo je opasnije od izbornog zakona.
-
LSD
#7740 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jesu se dogovorili, u pravu si....al jbm ja takve dogovoreJohnnyS wrote: ↑19/10/2022 21:46LSD wrote: ↑19/10/2022 17:16
Pogrešno pitanje postavljaš.
O tome se radi.
Zato i jest ova država u konstatnoj blokadi, nju su vodili i vode politički mongoloidi nebitno koje nacije.
- hatemondays
#7741 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
FYI 1200 i kusur dana provedenih u ARBiH, u odbrambenom ratu. Jedno je napadati a drugo se braniti. Nije svaki rat isti, vjerovatno su ti nana i dedo bili ponosni na oslobodilacki rat tamo davnih 40-ih. E pa nije sramota biti u ratu dok god nisu krenuo u tudje dvoriste ili avliju ( da se ne uvrijedite). Ko nije spreman da brani svoje nek ide odmah da se ne zajebavamo, ionako cete kopati rovove, gulti krompir itd. Bjezite odmah jer naredni rat ce biti puno gori od onog prethodnog, tako to uvijek biva. Evo primjer Ukrajine da su stali svi na crtu 14-te ne bi ova ckapi sad krenula ponovo. Hrvatima uvijek skidam kapu za njihovo oslobadjanje teritorije, jebiga druge opcije nema. Nema nerjeseno u ratovima ili se donji ili gornji e sad sto se tebi ne ratuje nece te niko ni pitati ko sto mene nije niko pitao 92.zposao wrote: ↑19/10/2022 10:38Iz koje minhen bojne ti prizivaš nove ratove?hatemondays wrote: ↑18/10/2022 23:46
To je poenta da se vratimo tamo gdje smo bili prije 1974, Hrvat ili Srbin islamske vjeroispovjesti, jednom rijecju kita od zirafe. Kad su donijeli taj zakon 74-te cilje j bio dokopati se arapskih/islamski para. Navalili su svi kod Gadafija, Sadama da se uzimaju petro dolari. Dzemo se bezbeli postavio kad premijer drzave i ode Dzemo da prosi ugovore po pustinjama. Eh kad je potpisao sve ugovore pade mu avioncic onako iz cista mira i onda eto Milke.
Mi smo ovdje samo broj i ovi demokrati ce nam jebati nanu naninu. Sad to moraju kroz zakon uraditi inace da Putko bio malo snazniji sad bi ste gledali Srebrenice opet. Kad nemoze noz moze papir a vodje su nam strahote sve go placenik i govnar. Podsjeca me na pocetak rata, puca se po cukama oko grada a moj bivsa treba FGR kaze hajmo na kafu, reko pusti vidis belaj u kuci a oni kaze ma jok to ovi nasi pucaju zajebavaju se. Kasno je kad djavo doje na vrata a bogami vec kuca samo ceka da otvorimo vrata.
Za ove sto se bune za Dejton evo imate priliku, moja ekipa je izasla na tenkove u carsiji, nema nas pola eno groblja puna. Izvolite minderasi, pusaci shishe, bradica i serbijanski reality derneka izvolite uhvatite se tandzare izadjite svabi- corkanu na crtu.Hajd sto ode drzava nego cete i vi , neko na pranje zovegu po svabiji a neko u livadu.
-
zabit_mehmedov
#7742 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
u pravu si pajdo, meni najvise na neku stvar idu ovi omladinci stranacki i budzetski uhljebi, vecinom sda patriote i populisti koji prkose smitu, zapadu, istoku i p materinama, pozivaju se na patriotizam, odbranu zemlje devedesitih itd.
mnogo je kurchenja, a trebali bi se svi odkurchiti i i gledati stvarni realno i priznati sami sebi, niti ova generacija ima muda koja ja imala ona koja je devedestih krenula u odbranu,ni tad nismo imalo vodje i politicare narocito mudre, al brat bratu ta generacija za ove su su čerčili, onda ovi stranacki bojovnici sve stomacine odvalilo, carsija, kafice, nargile, telefoni, da bude kakvog belaja ne do bog, ne da i to ratnici bili, ne bi to moglo ni krompit guliti nit uznijeti rucak na trebevic bez i da metak pukne, jer bi to zglobove poizvrtalo, ili bih zmija ujela, il bi se izgubili itd,
druga stvar jos komplikovanija je da bi neki naredni eventualni rat za slobodu i da ne budemo palestina bio i komplikovaniji od prethodnog jer bi najvjwrovatnije trebalo napadati a ne ko onda braniti se, barem ispocetka kako se branilo, ovdje je prijetnja odcjepljenja gotovih teritorija gdje bi se to moralo napadati i oslobadjati, a sad ocekivati od nekog guzonje babinog ljepotana da ostavi nargilu i krene u borbu za slobodu...
ovdje se jedino moze s nekim realizmom, lukavstvom, maksimalnom organizacijom barem na dijelovima na kojim nemaju uticaj politike koje rade protiv bih nesto napraviti, neki mali pomaci u smislu da napravis te sredine znatno uredjenijim, postenijim, prosperitetnijim, da imas ono naocigled bolju situaciju u sarajevu, tuzli, zenici nego tamo gdje vlast imaju ovi sto guslaju protiv bih, posvetiti se realnim stvarima koje se mogu popravljati, o pitanju opstanka bih ne pricati mnogo i uprazno nego sutiti i raditi, a u pitanjima drzavnim drzati se mudro, ne cackati i ne kurchiti se jer nismo u situaciji za, to
mnogo je kurchenja, a trebali bi se svi odkurchiti i i gledati stvarni realno i priznati sami sebi, niti ova generacija ima muda koja ja imala ona koja je devedestih krenula u odbranu,ni tad nismo imalo vodje i politicare narocito mudre, al brat bratu ta generacija za ove su su čerčili, onda ovi stranacki bojovnici sve stomacine odvalilo, carsija, kafice, nargile, telefoni, da bude kakvog belaja ne do bog, ne da i to ratnici bili, ne bi to moglo ni krompit guliti nit uznijeti rucak na trebevic bez i da metak pukne, jer bi to zglobove poizvrtalo, ili bih zmija ujela, il bi se izgubili itd,
druga stvar jos komplikovanija je da bi neki naredni eventualni rat za slobodu i da ne budemo palestina bio i komplikovaniji od prethodnog jer bi najvjwrovatnije trebalo napadati a ne ko onda braniti se, barem ispocetka kako se branilo, ovdje je prijetnja odcjepljenja gotovih teritorija gdje bi se to moralo napadati i oslobadjati, a sad ocekivati od nekog guzonje babinog ljepotana da ostavi nargilu i krene u borbu za slobodu...
ovdje se jedino moze s nekim realizmom, lukavstvom, maksimalnom organizacijom barem na dijelovima na kojim nemaju uticaj politike koje rade protiv bih nesto napraviti, neki mali pomaci u smislu da napravis te sredine znatno uredjenijim, postenijim, prosperitetnijim, da imas ono naocigled bolju situaciju u sarajevu, tuzli, zenici nego tamo gdje vlast imaju ovi sto guslaju protiv bih, posvetiti se realnim stvarima koje se mogu popravljati, o pitanju opstanka bih ne pricati mnogo i uprazno nego sutiti i raditi, a u pitanjima drzavnim drzati se mudro, ne cackati i ne kurchiti se jer nismo u situaciji za, to
- animus
#7743 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Davno je jedan poznati pisac rekao prodaj kravicu i kupi puškicu. U pravu čovjek bio tada kao i sada. Ili možda i nije bio neki pisac. Uglavnom pametan čovjek
- Arminovski
#7744 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Kome uopšte treba zabrana o negiranju genocida? Meni da se osjećam fol malo bolje? Bukvalno ne znači ništa u poređenju sa ostalim.sime_cipol wrote: ↑19/10/2022 22:45 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosnjac ... /221019059
- hatemondays
#7745 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Necemo mi nikada napadati nikoga, nek svi zive na svom ali daj da napravimo drzavu da postujemo jebena osnovna ljudska prava. Sto se tice Palestine , ne moze biti Palestine kao drzave u Evropi. Ako cemo vec tako "Palestina" postoji vec u mnogim evropskim drzavama. Pocnimo od UK, Francuske kolika je nezaposlenost u getoima koje su strpali vecinu tog muslimanskog drustva. Da ne pricam o Svabiji, Svedskoj, Holandiji to se vec male Palestine, rijetko se izvuku ako su zaista super pametni kao ono 2 doktora iz Turske koji su naprvaili onu vakcinu. Vecina ostaje u tim rupama u radja sirotinju. E tu je cvaka sirotinja se guzi i pravi djecu dok ovi domaci izmisljaju toplu vodu i kasno se zene i radije kupe cuku ili macu negu da prave djecu.Gledao sam neki dan klip iz Danske Pakistanci protiv lokalnih kabadahija , fino mu kaze "Paki" jebiga ja guzim i imam familiju a tvoji bi da guze zivotinje i ti takav hoces da upravljas mojim zivotom.Znam da nam je guravo ali ja uvijek vjerujem u pravdu i ne zelim tudje , sto kazem u tudjem nema selameta i kad tad ce ti izaci na nos. Ima u nasoj Bosni puno finih ljudi i nadam se da nam se oruzje nece trpati u ruke jer mi obicno pokazemo ono zadnje u covjeku kad se latimo oruzja. Ali ako dodje da se branimo branicemo se sa brudama ili bez njih. Jala moze u kuhinji guliti krompir i usput pjevati.zabit_mehmedov wrote: ↑19/10/2022 23:58 u pravu si pajdo, meni najvise na neku stvar idu ovi omladinci stranacki i budzetski uhljebi, vecinom sda patriote i populisti koji prkose smitu, zapadu, istoku i p materinama, pozivaju se na patriotizam, odbranu zemlje devedesitih itd.
- Point.
#7746 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Tačno. Zakon je već odavno na snazi, a kao da nije, krši ga ko hoće bez ikakvih kazni. Nikakve konkretne fajde od njega Bošnjaci nemaju.Arminovski wrote: ↑20/10/2022 01:17Kome uopšte treba zabrana o negiranju genocida? Meni da se osjećam fol malo bolje? Bukvalno ne znači ništa u poređenju sa ostalim.sime_cipol wrote: ↑19/10/2022 22:45 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bosnjac ... /221019059
-
HD_2015
#7747 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Hrvat, islam, bosanski, pa da vidimo šta dalje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7748 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
pokušaj se naseliti u RS to bi bio pogodak
- Haris.ba
#7749 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nije taj zakon da od njeg fajde Bosnjaci imaju. Vec svi gradjani. Da se ocisti javni prostor od negiranja genocida.Point. wrote: ↑20/10/2022 09:44Tačno. Zakon je već odavno na snazi, a kao da nije, krši ga ko hoće bez ikakvih kazni. Nikakve konkretne fajde od njega Bošnjaci nemaju.Arminovski wrote: ↑20/10/2022 01:17
Kome uopšte treba zabrana o negiranju genocida? Meni da se osjećam fol malo bolje? Bukvalno ne znači ništa u poređenju sa ostalim.
Tako, niko od njeg fajde nema.
- Haris.ba
#7750 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa naseljavamo se u Lukavicu. Moci ces se uclaniti u HNS ogranak Lukavice ciji predsjednik ce biti Haso Hasic.