Ukrajina

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#127301 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

zilog

#127302 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Iz ideje u djelo:

Ukrajinski civili će preko aplikacije pomagati u obaranju ruskih dronova
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukra ... /221019104

Nije bas kako sam ja zamislio (automatizovano sa AI), ali ce posluziti...

Najjaci komentar:
Znaci, ako sam dobro shvatio, instaliram aplikaciju i uperim je u zenu i punicu, a onda odem sa jaranom na kahvu...
:pisnuo:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#127303 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Udri bandu, jebo im dron na civile mater!

Jebo ih iran... seto!

Crvene_brigade

#127304 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Slava herojima...

sumirprimus

#127305 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ajmo malo bubova
sumirprimus

#127306 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Armada u okupljanju
SanskiBiser

#127307 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Masinski Prevod sa danskog na engleski o stradanju Ukrajinki koje su juce razmjenjene preuzeto od Irine Bernstein.
Great was the joy when news of prisoner exchange came the other day. Now the horrible details of violence, abuse, and threats are emerging:

“Natalia said she was beaten in captivity. She says women were beaten despite their age, diseases... klix were beaten for tattoos with Ukrainian symbols. They also beat them mercilessly because they spoke Ukrainian.
- The worst happened in Taganrog (Ukrainian women were imprisoned). They beat the klix, and mocked the prisoners. They tried to break us Two men came and asked me to renounce my POW status and my Ukrainian citizenship.
"I don't want to do that" - I replied. I was beaten for three days. All of my legs were blue. They put me on a stretcher. I could not walk for a month, - the woman recalls the horrors of captivity - When we arrived at Valuyki, the investigator asked how we liked Taganrog. I told him it was a horror there. "In the last 15 years, nothing has changed there," he said. There was nothing good in Russia, and there isn't and will not be.

Natalia's husband Sergey Kuzmenko is still in captivity. Natalia is also very worried about him, because her husband has health problems - heart disease. She's worried he won't die in a foreign land. The woman appeals to everyone to bring her husband home as soon as possible. And not only him but also all the captured Ukrainians.

A disabled person has been abused:
Olga, who lives in the village of Rubizhne in the Kharkiv region, was taken from her home by the Russians in July. Olga has been disabled since childhood, and she speaks badly.
"They thought I gave information about them to someone," the woman says, "but I didn't. I told them the truth, but they didn't believe me. I talk badly and they asked me why I talk so slowly. And they said I should speak normally.

Most Ukrainian women were beaten by women
Olha Lykunova, a maid from the TRO (home guard) unit, is also about to return home. Day 24 In February, Olha went to the military registration and signed up to defend the country. And the 12th one April she was captured.

I stayed here for 6 months and 5 days, - says the defender, - They are just inhumane people. They told us no one needed us. They mocked us and beat us. Most of our women were beaten by their women. They hit them for no reason. They took us out of the cell in the morning and evening to count and beat us.

To enable the women released from captivity to call their families, they were given new mobile phones and SIM cards. That's why they could hear it near the buses: "I've been released, I'm fine".

Nurse Victoria was separated from her 4-year-old daughter
Among those released was a doctor from a military hospital, Victoria Obidina, who was separated from her 4-year-old daughter Alisa by the occupants on the 8. May during the evacuation process. As a result, the girl traveled from Mangush to Zaporizhzhia with strangers. Later Alisa was brought to her grandmother, who was in Poland.

- We only knew at the last minute that we had to exchange, - says the happy woman - We were loaded into the plane. We were transported with our eyes closed and hands tied. Today (17th) October - red. ) we weren't blindfolded but we had hats on and pulled up so we couldn't see the road, hands were tied up
When we were on the road, we discovered that we were driving toward Zaporizhzhia. We were very happy! We didn't believe it until the last minute. Until we crossed the line of contact and got into our buses.
Now Victoria Obidina's biggest dream is to meet her mother, see her daughter and get a job, but now she doesn't know how her new life will be.
sumirprimus

#127308 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bub
Ironmen

#127309 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Citam sada da ce Rusi potopiti neka polja u Oblasti Khersona da bi usporili UA, takodjer malo mi je sumnjiva prica oko evakuacije iz Khersona, duz cijele linije odbrane rusi su dobro ukupani i imaju 3 linije odbrane, mozda pokusavaju samo navuci ukrajince na akciju, ovaj novi komadant ruskih snaga Surovikin djeluje mi dota opasnije i mudrije od predhodnika.
sumirprimus

#127310 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Mix bubova
sumirprimus

#127311 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Malo ork kme kmeeee kmeee
lajkujMe

#127312 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ironmen wrote: 19/10/2022 20:20 Citam sada da ce Rusi potopiti neka polja u Oblasti Khersona da bi usporili UA, takodjer malo mi je sumnjiva prica oko evakuacije iz Khersona, duz cijele linije odbrane rusi su dobro ukupani i imaju 3 linije odbrane, mozda pokusavaju samo navuci ukrajince na akciju, ovaj novi komadant ruskih snaga Surovikin djeluje mi dota opasnije i mudrije od predhodnika.
To prvo vec probali nije uspjelo

Davnih dana nepostoje 3 linije odbrane.

1 i 2 su pale zajedno s Arkanhelske, Dudachy, Velika Oleksandrivka i Davidov Brod.

Sad su na 3 i posljednjoj i najgoroj liniji jer nema prirodnih prepreka niti nekih vecih zaklona.

Pukne li ona a hoce sigurno idu Rusi na casove plivanja
emirolini

#127313 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Ovo fasisticko rusisticki cetnici potpomognuti sa Iranskim teroristima krive Ukrajince za ravnjanje Severodonecka, Liscaka, Marijupola???? Hahah 😂 ja ne znam na kojim su ovi drogama.
Excel2

#127314 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

sumirprimus wrote: 19/10/2022 20:22
Dakle, kontrabatiranje top, m777 top, himars top. Veoma bitne informacije. To je jedan od razloga zasto artiljerija njihova vise nema premoc.
sumirprimus

#127315 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bub
Čitalac

#127316 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Od sutra se na čitavoj teritoriji Ukrajine uvode privremene restrikcije električne energije, isključenja ne bi trebalo da traju duže od četiri sata.
On Thursday, October 20, measures to limit consumption from 7:00 am to 22:00 pm can be applied throughout Ukraine. Where exactly and at what time you can find out on the websites of distribution network operators. Outages will be alternate, and the duration of the queue is also determined by regional power distribution companies, but not more than 4 hours.
Ukrenergo called for ensuring that by 7:00 am the next day, residents had charged phones, power banks, water supplies, flashlights and batteries for them. "The reason for tomorrow's restrictions is the lack of power in the system. We do not exclude that with the onset of cold weather, we will ask for your help more often," the operator adds.
lajkujMe

#127317 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Update mape za Bakhmur Soledar podrucje

This is their “victory” they are publishing. This map, their own map, shows they don’t even control the Knauf Gips factory anymore
On closer inspection, I believe this map of theirs also depicts that Russia does not fully control Pokrovske.
Their map is much more pessimistic about the Russian advances than my map. They are claiming they control less than half as much ground as I have given them.
:lol:
Crvene_brigade

#127318 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Heroji...

Čitalac

#127319 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

I ambasada Indije poziva sve državljane te zemlje da, zbog pogoršanja situacije, napuste Ukrajinu.
"Due to the deteriorating security situation and the recent escalation of hostilities throughout Ukraine, Indian citizens are advised to refrain from traveling to Ukraine. Citizens of India, including students currently in Ukraine, are advised to leave Ukraine by available means as soon as possible," the embassy said in a statement.
emirolini

#127320 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

U kakvom kozoebnom drustvu su Rusisticko fasisticki cetnici potpomognuti sa Iranskim teroristima... Indija, Kina, Iran, Somalija....
karanana

#127321 Re: Ukrajina

Post by karanana »

rusi nesto malo napredovali oko prvomajske. ako je to prvomajse koja je sjeverozapadno od piskija u donjecku na E50, nije mi jasno kako se pisky po nekim informacijama jos uvijek drzi jer ovo je totalno na drugoj strani od piskog.
agent_zero

#127322 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Ironmen wrote: 19/10/2022 20:20 Citam sada da ce Rusi potopiti neka polja u Oblasti Khersona da bi usporili UA, takodjer malo mi je sumnjiva prica oko evakuacije iz Khersona, duz cijele linije odbrane rusi su dobro ukupani i imaju 3 linije odbrane, mozda pokusavaju samo navuci ukrajince na akciju, ovaj novi komadant ruskih snaga Surovikin djeluje mi dota opasnije i mudrije od predhodnika.
Ma itekako da je sumnjivo, pogotovo znajući na šta su rusi sve spremni.

Siguran sam da bolesnik Surovikin ne želi da ostane upamćen po evakuaciji civila i predaji Hersonske oblasti. Oni sigurno nešto smjeraju, nadam se da su ukrajinci krajnje oprezni. Ostalo je na obavještajno-sigurnosnoj agenciji.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#127323 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ko ono nedavno napisa da ovi iz ruske ambasade prate šta se piše na forumu?

pa vidite da ne prate, jer da su pratili znali bi šta če im se desiti u Khersonu...o svemu ovome je pisano ovdje, što im je ovaj lik sad ispričao...himarsanje logistike i artiljerije, da če ostati odsječeni itd

u pravu su neki kad kažu da sve ruske knjige treba spaliti.....samo pogledajte kakvi su debilni oficiri iz njih učili da kad mi levati ovdje na forumu vidimo tri koraka ispred njih
kamberovica polje

#127324 Re: Ukrajina

Post by kamberovica polje »

JoseMujica wrote: 19/10/2022 21:34
ko ono nedavno napisa da ovi iz ruske ambasade prate šta se piše na forumu?

pa vidite da ne prate, jer da su pratili znali bi šta če im se desiti u Khersonu...o svemu ovome je pisano ovdje, što im je ovaj lik sad ispričao...himarsanje logistike i artiljerije, da če ostati odsječeni itd

u pravu su neki kad kažu da sve ruske knjige treba spaliti.....samo pogledajte kakvi su debilni oficiri iz njih učili da kad mi levati ovdje na forumu vidimo tri koraka ispred njih
Ma zna se sve i kod njih, samo zbog diktatorovog ludila niko ne smije reći da je car gol.
Ironmen

#127325 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

lajkujMe wrote: 19/10/2022 20:33
To prvo vec probali nije uspjelo

Davnih dana nepostoje 3 linije odbrane.

1 i 2 su pale zajedno s Arkanhelske, Dudachy, Velika Oleksandrivka i Davidov Brod.

Sad su na 3 i posljednjoj i najgoroj liniji jer nema prirodnih prepreka niti nekih vecih zaklona.

Pukne li ona a hoce sigurno idu Rusi na casove plivanja
Mislim da je nesto novije u pitanju sto se tice poptopa polja.

Post Reply