Ne zaboravite da je ovisnost o fotelji gora od heroina....a sve pod krinkom borbe za narod i državu.
SDP
- Roccohljup
#69376 Re: SDP
-
Hakiz
#69377 Re: SDP
Eto.
Samo, ako se može, mora ali zato i može, u sklopu trojke, 11-orke, ili kako već sa HDZ, malo, zapravo ne malo, puno je licemjerno napadati nekoga ako kaže da može sa SDA.
Ne može me niko ubijediti da je SDA gori od HDZ. Mogu biti samo jednako loš, ali nikako gori.
Možda HDZ jeste nezaobilazan faktor, ali kako možeš reći da sa jednom mafijom ipak hoćeš, a sa drugom nećeš? Principi se dokazuju kada je najteže.
S kim si, takav si.
Last edited by Hakiz on 19/10/2022 12:06, edited 1 time in total.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#69378 Re: SDP
Možda.
Ali prvo moraju izaći ispod šinjela NIP-a pod koji su se sami zavukli.
Forto je jedini pozitivan izuzetak.
-
Hakiz
#69379 Re: SDP
Kako se NS zavukao? NS stalno priča istu stvar, nije NS kriv što ljudi u BiH, u ovom slučaju najbrojniji narod, Bošnjaci, žele nacionalne podjele, pa zato NiP dobija glasove Bošnjaka nezadovoljnih SDA, dok ih građanska BiH i NS ne interesuju.teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 12:00Možda.
Možda je SDP krenuo pričom odustajanja od građanskog i približavanja "realnosti", NS je na građanskoj poziciji i dalje.
Kada je SDP već odustao od radništva, može i od građanstva. Znaju kako se odustaje.
-
laik1981
#69380 Re: SDP
Ne znam na koje sinjele mislis.. Te dvije stranke su dijametralno razlicite.. To sto su u programskoj koaliciji ne ponistava tu cinjenicu.. Jedino sto meni smeta kod NS je sto otvoreno i u svakoj mogucoj prilici ne pljuju po krezuboj i nepismenoj nacionalistickoj stoci.. Ja bi ih vrijedjao i pljuvao u svakoj mogucoj prilici da sam na njihovom mjestu i to bez sekunde ustrucavanja.. Taj neki fini diplomatski vokabular trebaju izbaciti iz upotrebe.. Ako si liberal to ne znaci da moras biti fin i umjeren.. Trebaju ici u otvoreni "rat" sa svim primitivcima u ovoj drzavi, a posebno u urbanijim sredinama..teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 12:00Možda.
-
laik1981
#69381 Re: SDP
Ja ne znam sta tebi nije jasno.. Smisao bavljenja politikom je participacija u vlasti.. Bez HDZ-a se vlast ne moze formirati, dok bez SDA moze.. Tako nam je uredjena drzava, a u tom dijelu smo je mi najmanje uredjivali.. Meni su i SDA i HDZ apsolutno isto zlo.. Za mene kao Bosnjaka vjerovatno i vece zlo od HDZ-a.. Lako je meni i tebi pricati o principima, ali u politici je jedini nacin da nesto ozbiljnije napravis tako sto ces participirati u vlasti.. Bez HDZ-a je trenutno nemoguce biti u vlasti.. Tu principi ne pomazu.. Bolje i jednu stepenicu savladati nego nijednu..Hakiz wrote: ↑19/10/2022 11:59Eto.
Samo, ako se može, mora ali zato i može, u sklopu trojke, 11-orke, ili kako već sa HDZ, malo, zapravo ne malo, puno je licemjerno napadati nekoga ako kaže da može sa SDA.
Ne može me niko ubijediti da je SDA gori od HDZ. Mogu biti samo jednako loš, ali nikako gori.
Možda HDZ jeste nezaobilazan faktor, ali kako možeš reći da sa jednom mafijom ipak hoćeš, a sa drugom nećeš? Principi se dokazuju kada je najteže.
S kim si, takav si.
- Cvancika
#69382 Re: SDP
Vojin.
-
Hakiz
#69383 Re: SDP
Meni je sve jasno.laik1981 wrote: ↑19/10/2022 12:26Ja ne znam sta tebi nije jasno.. Smisao bavljenja politikom je participacija u vlasti.. Bez HDZ-a se vlast ne moze formirati, dok bez SDA moze.. Tako nam je uredjena drzava, a u tom dijelu smo je mi najmanje uredjivali.. Meni su i SDA i HDZ apsolutno isto zlo.. Za mene kao Bosnjaka vjerovatno i vece zlo od HDZ-a.. Lako je meni i tebi pricati o principima, ali u politici je jedini nacin da nesto ozbiljnije napravis tako sto ces participirati u vlasti.. Bez HDZ-a je trenutno nemoguce biti u vlasti.. Tu principi ne pomazu.. Bolje i jednu stepenicu savladati nego nijednu..Hakiz wrote: ↑19/10/2022 11:59
Eto.
S kim si, takav si.
Samo što neću da prihvatim da je SDA gori od nasljednika ideologije sporazuma iz Karađorđeva, a možda i nekih ranijih ideologija. Ne može HDZ biti neko sa kim se može sarađivati ako se misli dobro BiH. Ko god ide u saradnju s HDZ, taj izdaje BiH. SDA je to uradio. Ako to uradi i trojka, ova zemlja i treba da nestane.
- teskeredzic_22
#69384 Re: SDP
NIP se od samog početka kontaminirao SDA kadrovima.laik1981 wrote: ↑19/10/2022 12:13Ne znam na koje sinjele mislis.. Te dvije stranke su dijametralno razlicite.. To sto su u programskoj koaliciji ne ponistava tu cinjenicu.. Jedino sto meni smeta kod NS je sto otvoreno i u svakoj mogucoj prilici ne pljuju po krezuboj i nepismenoj nacionalistickoj stoci.. Ja bi ih vrijedjao i pljuvao u svakoj mogucoj prilici da sam na njihovom mjestu i to bez sekunde ustrucavanja.. Taj neki fini diplomatski vokabular trebaju izbaciti iz upotrebe.. Ako si liberal to ne znaci da moras biti fin i umjeren.. Trebaju ici u otvoreni "rat" sa svim primitivcima u ovoj drzavi, a posebno u urbanijim sredinama..teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 12:00
Možda.
Njihova interna previranja su dovela do pucanja stranke a ne neka radikalna promjena u selekciji i upravljanju kadrovima.
Jedina korist od NIP-a u ovom trenutku je što su odlično oružje u borbi protiv SDA.
Naša Stranka se od prvog dana gotovo u svim segmentima stavila u službu šestorke/četvorke/trojke koju predvodi NIP i medijski i organizaciono.
Da Forto nije bio premijer ne bi ni znali da postoje. Istovremeno im taj NIP konstantno minira drugog čovjeka po važnosti u izvršnim organima - Srđana Mandića.
Naša stranka nije prihvatila NIP uz rezervu (DF recimo vodi puno ozbiljniju javnu politku analize NIP-a i odnosa sa njima ali DF naravno zbog direktne koalicije sa SDA može imati minimalan kredibilitet) nego objeručke.
Ok , imaš programske ciljeve , jedinstven interes da SDA suštinski oslabi ,imaš priliku da vodiš kanton s najviše love u zemlji i da dokažeš da se može drugačije , sve su to argumenti ZA ali se gotovo nikada kod Naše stranke barem javno nisu vidjeli bilo kakvi znaci suzdržanosti.
Ako je Forto novi dugoročni lider Naše stranke to je odlično i nadam se da će u dogledno vrijeme NS pokazati vlastiti stav.
NIP treba iskoristiti , to je sve.
Last edited by teskeredzic_22 on 19/10/2022 13:10, edited 1 time in total.
-
patriot_bih
#69385 Re: SDP
Dobro bi bilo da SDP uđe u vlast sa SDA. To bi značio kraj ucjena Dragana Čovića.
Ovako se takmiče ko će više dati HDZu.
SDP ništa ne bi izgubio nego samo dobio ukoliko bi preuzeli vlast i liderstvo.
- teskeredzic_22
#69386 Re: SDP
Nema potrebe.patriot_bih wrote: ↑19/10/2022 13:10 Dobro bi bilo da SDP uđe u vlast sa SDA. To bi značio kraj ucjena Dragana Čovića.
Bećirević je razvalio Izetbegovića sa 100.000 razlike
Vidi se šta glasači Bećirevića žele.
- teskeredzic_22
#69387 Re: SDP
NS je tipična liberalna i rijetko istinska građanska stranka.Hakiz wrote: ↑19/10/2022 12:12Kako se NS zavukao? NS stalno priča istu stvar, nije NS kriv što ljudi u BiH, u ovom slučaju najbrojniji narod, Bošnjaci, žele nacionalne podjele, pa zato NiP dobija glasove Bošnjaka nezadovoljnih SDA, dok ih građanska BiH i NS ne interesuju.teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 12:00
Možda.
Možda je SDP krenuo pričom odustajanja od građanskog i približavanja "realnosti", NS je na građanskoj poziciji i dalje.
Kada je SDP već odustao od radništva, može i od građanstva. Znaju kako se odustaje.
NIP predvodi trojku.
NS nema ni kapacitet ni legitimitet da predvodi trojku ali je pretiha u toj ljubavi.
NIP bi šetnju ponosa "progutao" uz gunjđanje i bez NS-a zbog podrške zapada.
Šta je NS dobila dosadašnjom koalicijom , načelničko mjesto u Centru i poziciju premijera KS ?
Ako oni misle da je to ok - ne sporim , to je njihova analiza.
A ako uzmeš rezultate izbora, NS nije puno više dobila u odnosu na 2018 , znači nije napredovala , znači logično je malo promijeniti strategiju ili ne ?
Profitirali su SDP i Stranka Za BiH , te SDA kao apsolutni pobjednik izbora s kojom ipak ovaj put čak ni DF proklamativno ne želi koalirati.
Ima načina.
Last edited by teskeredzic_22 on 19/10/2022 13:17, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#69388 Re: SDP
misliš ko 2010?patriot_bih wrote: ↑19/10/2022 13:10 Dobro bi bilo da SDP uđe u vlast sa SDA. To bi značio kraj ucjena Dragana Čovića.
-
Hakiz
#69389 Re: SDP
Ovo boldirano: To su ozbiljni ljudi, nisu forumaši.laik1981 wrote: ↑19/10/2022 12:13Ne znam na koje sinjele mislis.. Te dvije stranke su dijametralno razlicite.. To sto su u programskoj koaliciji ne ponistava tu cinjenicu.. Jedino sto meni smeta kod NS je sto otvoreno i u svakoj mogucoj prilici ne pljuju po krezuboj i nepismenoj nacionalistickoj stoci.. Ja bi ih vrijedjao i pljuvao u svakoj mogucoj prilici da sam na njihovom mjestu i to bez sekunde ustrucavanja.. Taj neki fini diplomatski vokabular trebaju izbaciti iz upotrebe.. Ako si liberal to ne znaci da moras biti fin i umjeren.. Trebaju ici u otvoreni "rat" sa svim primitivcima u ovoj drzavi, a posebno u urbanijim sredinama..teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 12:00
Možda.
Rat se može voditi i tako da se ni vokabularom ni postupcima ne ulazi u septičku jamu.
Ovo italik: I NiP je nacionalna stranka. Malo smanjiti doživljaj kada se reaguje, lako je preći granicu.
-
patriot_bih
#69390 Re: SDP
Ali SDA je razvalio SDP na stranačkom nivou.teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 13:12Nema potrebe.patriot_bih wrote: ↑19/10/2022 13:10 Dobro bi bilo da SDP uđe u vlast sa SDA. To bi značio kraj ucjena Dragana Čovića.
Bećirević je razvalio Izetbegovića sa 100.000 razlike.
DF je razvalio NiP.
Očito da Nikšićeva strategija spavanja u opoziciji ne radi.
Neka uđu u vlast i neka se iznutra bore za političku premoć.
SDA je trenutno kadrovski slaba i Bakirova karijera je pri kraju što bi SDP mogao iskoristiti ulaskom u vlast. Mogli bi tako bolje proći na idućim izborima.
- Leverage
#69391 Re: SDP
To je prosto nemoguće, dakle to se neće desiti. Vojin sigurno neće biti Predsjednik SDP-a, to je jasno svima koji znaju išta o SDP-u.
Također, SDP neće u koaliciju sa SDA. Međutim, morate biti svjesni da SDP ne funkcioniše na način ako Predsjednik kaže nešto tipa "nikad ne reci nikad" da to praktično znači "idemo sa SDA". To je recimo funkcionisalo tako u SBB-u. Predsjednik jeste osoba koja predstavlja stranku, ali "nikad ne reci nikad" je ipak Nikšićev privatni stav. On je jedan od 150 ljudi koji će glasati o tome, a ja vas uvjeravam da će opcija "nikad za nikad" imati ogromnu većinu kada dođe do glasanja. Osim toga, Nermin Nikšić je odlazaći Predsjednik SDP-a, sa sve slabijim (ako ikakvim) uticajem na ljude koji o tome odlučuju. Štaviše, i sam će biti protiv koalicije sa SDA ako primijeti da je to stav većine, a bit će.
Što se tiče Vojina, koliko god on kukao, morat će da se pomiri sa notornom činjenicom da će i o Predsjedniku SDP-a i o koalicionoj politici realno odlučivati članovi i rukovodstvo SDP-a u tuzlanskom i sarajevskom bazenu, jer je tu koncentrisana snaga SDP-a. Niko u SDP-u nema ništa protiv da se on druži sa Ramićem i Salkićem, da se organizuju oko povratnika i dijaspore, ali njegovo dvorište je RS i njega se jedino može pitati da li će u vlast na tom nivou, ako se brojevi poslože na način da je ta pro bh. koalicija potrebna da se formira vlast. U priči o državnoj, federalnoj i kantonalnim vladama on nema šta da traži i to mu je nekoliko puta stavljeno do znanja.
Da zaključim, razumijem vašu zabrinutost, čak i frustraciju ovakvim izjavama, ali nema od toga ništa.
Također, SDP neće u koaliciju sa SDA. Međutim, morate biti svjesni da SDP ne funkcioniše na način ako Predsjednik kaže nešto tipa "nikad ne reci nikad" da to praktično znači "idemo sa SDA". To je recimo funkcionisalo tako u SBB-u. Predsjednik jeste osoba koja predstavlja stranku, ali "nikad ne reci nikad" je ipak Nikšićev privatni stav. On je jedan od 150 ljudi koji će glasati o tome, a ja vas uvjeravam da će opcija "nikad za nikad" imati ogromnu većinu kada dođe do glasanja. Osim toga, Nermin Nikšić je odlazaći Predsjednik SDP-a, sa sve slabijim (ako ikakvim) uticajem na ljude koji o tome odlučuju. Štaviše, i sam će biti protiv koalicije sa SDA ako primijeti da je to stav većine, a bit će.
Što se tiče Vojina, koliko god on kukao, morat će da se pomiri sa notornom činjenicom da će i o Predsjedniku SDP-a i o koalicionoj politici realno odlučivati članovi i rukovodstvo SDP-a u tuzlanskom i sarajevskom bazenu, jer je tu koncentrisana snaga SDP-a. Niko u SDP-u nema ništa protiv da se on druži sa Ramićem i Salkićem, da se organizuju oko povratnika i dijaspore, ali njegovo dvorište je RS i njega se jedino može pitati da li će u vlast na tom nivou, ako se brojevi poslože na način da je ta pro bh. koalicija potrebna da se formira vlast. U priči o državnoj, federalnoj i kantonalnim vladama on nema šta da traži i to mu je nekoliko puta stavljeno do znanja.
Da zaključim, razumijem vašu zabrinutost, čak i frustraciju ovakvim izjavama, ali nema od toga ništa.
-
Hakiz
#69392 Re: SDP
Malo si kontradiktoran. Ili je jedino važno ući u vlast, po bilo koju cijenu?teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 13:15NS je tipična liberalna i rijetko istinska građanska stranka.Hakiz wrote: ↑19/10/2022 12:12
Kako se NS zavukao? NS stalno priča istu stvar, nije NS kriv što ljudi u BiH, u ovom slučaju najbrojniji narod, Bošnjaci, žele nacionalne podjele, pa zato NiP dobija glasove Bošnjaka nezadovoljnih SDA, dok ih građanska BiH i NS ne interesuju.
NIP predvodi trojku.
NS nema ni kapacitet ni legitimitet da predvodi trojku ali je pretiha u toj ljubavi.
NIP bi šetnju ponosa "progutao" uz gunjđanje i bez NS-a zbog podrške zapada.
Šta je NS dobila dosadašnjom koalicijom , načelničko mjesto u Centru i poziciju premijera KS ?
Ako oni misle da je to ok - ne sporim , to je njihova analiza.
A ako uzmeš rezultate izbora, NS nije puno više dobila u odnosu na 2018 , znači nije napredovala , znači logično je malo promijeniti strategiju ili ne ?
Profitirali su SDP i Stranka Za BiH , te SDA kao apsolutni pobjednik izbora s kojom ipak ovaj put čak ni DF proklamativno ne želi koalirati.
Ima načina.
Problem NS-a je većina koja želi nacionalizam. Ako joj se NS prilagodi, gubi smisao. Onda postaje samo još jedna stranka koja odstupa od principa da bi uhljebila članove.
Meni takva stranka ne treba. Imaju NiP, SDP, DF, SBiH itd, imaju, naravno, SDA/HDZ/SNSD za takve ljude.
Last edited by Hakiz on 19/10/2022 13:26, edited 2 times in total.
- teskeredzic_22
#69393 Re: SDP
Ma šta kažešpatriot_bih wrote: ↑19/10/2022 13:18Ali SDA je razvalio SDP na stranačkom nivou.teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 13:12
Nema potrebe.
Bećirević je razvalio Izetbegovića sa 100.000 razlike.
DF je razvalio NiP.
SDA je trenutno kadrovski slaba i Bakirova karijera je pri kraju što bi SDP mogao iskoristiti ulaskom u vlast. Mogli bi tako bolje proći na idućim izborima.
Pruži ruku pomirenja jer niko neće da pruži ni drvenu kašiku
SDA razvalio SDP - tako je ali SDP-ov kandidat uz podršku svih drugih stranaka koji neće sa SDA (malo li ih je
Vidi , najbolje bi bilo Novalića , Fikreta i Sebiju pitati šta dalje i s kim u koaliciju
- teskeredzic_22
#69394 Re: SDP
Potpisujem.Hakiz wrote: ↑19/10/2022 13:24
Malo si kontradiktoran. Ili je jedino važno ući u vlast, po bilo koju cijenu?
Problem NS-a je većina koja želi nacionalizam. Ako im se NS prilagodi, gubi smisao. Onda postaje samo još jedna stranka koja odstupa od principa da bi uhljebila članove.
Meni takva stranka ne treba. Imaju NiP, SDP, DF, SBiH itd, imaju, naravno, SDA/HDZ/SNSD za takve ljude.
Da DF , SDP i NS i Marjanović mogu samostalno formirati vladu KS i da zajedno jesu bitan faktor na federalnom i državnom nivou ,sve bi bilo drugačije.
S obzirom da nije tako izgleda da mora ovako.
A zasada NIP je jako koristan , prvenstveno SDP-u jer buši SDA , a kao dio promjena svakako i dijelom NS-u.
NIP nije ništa manje nacionalistička stanka od SzBiH , BPS , BOSS i šta ja znam...SBB svi su oni bili dio nekih koalicija.
Osnovni problem NIP-a su ex-SDA kadrovi kod njih , puno njih , to je problem , korupcija i štele.
Last edited by teskeredzic_22 on 19/10/2022 13:31, edited 1 time in total.
-
laik1981
#69395 Re: SDP
Pitanje je sta ti zelis. Vlast bez SDA ili vlasti sa SDA. Odgovor bi trebao biti jednostavan. Znam sta pises citavo vrijeme, tako da me ne cudi sto zelis SDA izdajnike i dalje u vlasti.Hakiz wrote: ↑19/10/2022 13:06
Meni je sve jasno.
Samo što neću da prihvatim da je SDA gori od nasljednika ideologije sporazuma iz Karađorđeva, a možda i nekih ranijih ideologija. Ne može HDZ biti neko sa kim se može sarađivati ako se misli dobro BiH. Ko god ide u saradnju s HDZ, taj izdaje BiH. SDA je to uradio. Ako to uradi i trojka, ova zemlja i treba da nestane.
NiP je samo manje zlo od SDA i nista vise.. U nedostatku boljih trenutno su dobrodosli taman i da su jedina opcija i alternativa SDA.. Po trenutnoj atmosferi manje su zlo i od SDP-a.. Nasa Stranka i odredjeni pojedinci iz drugih stranki trenutno nemaju prolaza, ali ne svojom krivicom, vec zbog nezrelosti i manjka intelekta sirih masa u BiH.. Onog momenta kada Nasa Stranka bude partija broj jedan u BiH tada cemo uci i u EU.. Po meni to znaci nikad.. Jednostavno narodi u ovoj drzavi nemaju kapacitet da naprave bolju drzavu, a samim tim i sebi bolji zivot.. Za boljim zivotom cemo i dalje tragati van granica nase drzave.. Ovdje perspektive nema.. Neki konkretni pozitivni pomaci su moguci samo na nekim lokalnim nivoima..teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 13:09
NIP se od samog početka kontaminirao SDA kadrovima.
Njihova interna previranja su dovela do pucanja stranke a ne neka radikalna promjena u selekciji i upravljanju kadrovima.
Jedina korist od NIP-a u ovom trenutku je što su odlično oružje u borbi protiv SDA.
Naša Stranka se od prvog dana gotovo u svim segmentima stavila u službu šestorke/četvorke/trojke koju predvodi NIP i medijski i organizaciono.
Da Forto nije bio premijer ne bi ni znali da postoje. Istovremeno im taj NIP konstantno minira drugog čovjeka po važnosti u izvršnim organima - Srđana Mandića.
Naša stranka nije prihvatila NIP uz rezervu (DF recimo vodi puno ozbiljniju javnu politku analize NIP-a i odnosa sa njima ali DF naravno zbog direktne koalicije sa SDA može imati minimalan kredibilitet) nego objeručke.
Ok , imaš programske ciljeve , jedinstven interes da SDA suštinski oslabi ,imaš priliku da vodiš kanton s najviše love u zemlji i da dokažeš da se može drugačije , sve su to argumenti ZA ali se gotovo nikada kod Naše stranke barem javno nisu vidjeli bilo kakvi znaci suzdržanosti.
Ako je Forto novi dugoročni lider Naše stranke to je odlično i nadam se da će u dogledno vrijeme NS pokazati vlastiti stav.
NIP treba iskoristiti , to je sve.
Jutros, dok sam vozio, na nekom radiu ukljucuje se zena uzivo u program.. Tema povecanje penzija.. Zena hladno kaze da ima najnizu penziju, ali da ne treba biti pohlepan vec se uzdati u Alaha.. Kaze kako je uvijek bila za SDA i kako ce uvijek biti.. Ona prezentuje 70% ove drzave brz obzira ko je kakve vjere, a demokratija je volja vecine..
-
patriot_bih
#69396 Re: SDP
Pola tih stranaka nije prešlo izborni prag (SBB, Kasumović itd.)teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 13:25Ma šta kažešpatriot_bih wrote: ↑19/10/2022 13:18
Ali SDA je razvalio SDP na stranačkom nivou.
DF je razvalio NiP.
SDA je trenutno kadrovski slaba i Bakirova karijera je pri kraju što bi SDP mogao iskoristiti ulaskom u vlast. Mogli bi tako bolje proći na idućim izborima.?
Pruži ruku pomirenja jer niko neće da pruži ni drvenu kašiku?
SDA razvalio SDP - tako je ali SDP-ov kandidat uz podršku svih drugih stranaka koji neće sa SDA (malo li ih je) je razvalio Bakira , ono baš ga je iscipelario
.
Vidi , najbolje bi bilo Novalića , Fikreta i Sebiju pitati šta dalje i s kim u koaliciju![]()
Sve će se znati kad se potvrde rezultati izbora, bitne su ruke i mandati u parlamentima, a ne broj glasova Bećirovića.
- teskeredzic_22
#69397 Re: SDP
Tako je.patriot_bih wrote: ↑19/10/2022 13:32Pola tih stranaka nije prešlo izborni prag (SBB, Kasumović itd.)teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2022 13:25
Ma šta kažeš?
Pruži ruku pomirenja jer niko neće da pruži ni drvenu kašiku?
SDA razvalio SDP - tako je ali SDP-ov kandidat uz podršku svih drugih stranaka koji neće sa SDA (malo li ih je) je razvalio Bakira , ono baš ga je iscipelario
.
Vidi , najbolje bi bilo Novalića , Fikreta i Sebiju pitati šta dalje i s kim u koaliciju![]()
Sve će se znati kad se potvrde rezultati izbora, bitne su ruke i mandati u parlamentima, a ne broj glasova Bećirovića.
Ali koalicije sa SDA ne smije biti.
Ako mogu sami formirati vlast sa HDZ i SNSD - šta se može , volja naroda.
-
laik1981
#69398 Re: SDP
Vec su u septickoj jami kao i svi mi.. Nema ovdje nista na finjaka.. Samo agresivno jer ovaj vakat tako nesto zahtjeva.. I nisam ja NiP amnestirao u ovome o cemu govorim.. Programska koalicija na jednu stranu, a na drugu stranu obracun sa nacionalistima i zaostalim primitivcima, pa tako i onima iz NiP-a.. Zaostale primitivce vrijedjati i prozivati na svakom koraku.. I to sve redom.. Od onih koji bi branili nekome nesto i koji manipuliraju i zloupotrebljavaju religiju, preko onih koji bacaju smece gdje stignu, pa do divljaka u saobracaju.. Svi oni imaju isti korijen..Hakiz wrote: ↑19/10/2022 13:17Ovo boldirano: To su ozbiljni ljudi, nisu forumaši.laik1981 wrote: ↑19/10/2022 12:13
Ne znam na koje sinjele mislis.. Te dvije stranke su dijametralno razlicite.. To sto su u programskoj koaliciji ne ponistava tu cinjenicu.. Jedino sto meni smeta kod NS je sto otvoreno i u svakoj mogucoj prilici ne pljuju po krezuboj i nepismenoj nacionalistickoj stoci.. Ja bi ih vrijedjao i pljuvao u svakoj mogucoj prilici da sam na njihovom mjestu i to bez sekunde ustrucavanja.. Taj neki fini diplomatski vokabular trebaju izbaciti iz upotrebe.. Ako si liberal to ne znaci da moras biti fin i umjeren.. Trebaju ici u otvoreni "rat" sa svim primitivcima u ovoj drzavi, a posebno u urbanijim sredinama..
Rat se može voditi i tako da se ni vokabularom ni postupcima ne ulazi u septičku jamu.
Ovo italik: I NiP je nacionalna stranka. Malo smanjiti doživljaj kada se reaguje, lako je preći granicu.
-
Hakiz
#69399 Re: SDP
Vidiš kako dobro lažeš.
Da se poslužim otrcanom komparacijom, za razliku od tebe, ja ne bih likovao zbog pada Benita, ali rado sa Adolfom i Hirohitom išao u saradnju.
Ne mogu dvije noge tronošca biti dobre, a samo jedna da ne valja. Ne valjaju sve tri. Tačka.
Ali, nema frke. Uklonit će se SDA, to je dobro, i ostat će to izdajničko mesto upražnjeno. A vidim da je želja da ga popuni trojka. Put u bolje počinje upražnjavanjem radnog mjesta izdajnika.
Odlično
- teskeredzic_22
#69400 Re: SDP
Iskren(o) se nadam da je tako.
Time bi se tektonski sve poremetilo i vratilo nas valjda u neku 1896 u vrijeme Benjamina Kalaja ali u svim segmentima života.

Last edited by teskeredzic_22 on 19/10/2022 13:53, edited 1 time in total.