Nespin wrote: ↑19/10/2022 00:31
Chmoljo wrote: ↑19/10/2022 00:26
a pa da teoretski, ali i ti i ja znamo da se to neće desiti. jer je potrebno malo previše dobre volje koalicionih partnera, i previše loš rezultat i previše jaka moć pregovaranja da bi se sve to izvelo.
jer teoretski možemo se, ko što se forumska raja zajebavala, izjasniti kao hrvati svi npr kantonu sarajevo. pa šta ćemo onda?
Pa eto, samo hoću reći koliko je to sve apsurdno i koliko je to ismijavanje demokratije. Uspjeli su ovoliko apsurdnu državu učiniti još apsurdnijom, po svoj prilici baš da je učine nemogućom, kao što Dodik često voli reći.
Uništavaju nam državu, sve dajući nam "apsolutnu podršku". Tako to rade Anglosaksonci, stara škola.
malo ti je to sve nategnuto.
evo spominjah SDA (a kako i ne bih

) npr. situacija - sjede na nekom sastanku tako ti, birokrati koji odlučuju kako će naša budućnost izgledati. onako malo meze, zezaju se, malo udaraju po nacionalnosti. švabo prca kako bi pregazili britanski kamenčić da im nije bilo američkog grizlija i kako su ko pizde zdušili iz Dankirka, englezi stoički podjebavaju da su švabe zauzele cijelu evropu, al u africi dalje od konga nisu mogli.
francuz vjerovatno mudro šuti i pravi se da ne postoji.
amera boli kurac, čeka super bowl.
rus je na nekoj slavi u Han Pijesku.
i onda onako neko spomenu: šta ćemo sa ovim džiberima? pa zaguglaju, a tamo adil osmanović, emotivno o HDZu. Bakir vjeruje kako je Jelka Miličević sposobna žena i budući premijer. HDZ ministar pomnožio a nulom nekakve anarhiste iz Sarajeva i sačuvao Bakirovu ženu, inače pobožnu muslimanku. a nešto su se ko i dogovarali u mostaru.
pa onda gledaju rezultate izbora - tamo SDA vodi. narod im vjeruje. ha jebiga, kontaju birokrate, hajmo mi dati narodu šta hoće - saradnju koja već dobro funkcioniše i koja se potvrđuje na izborima. a dolazio onaj fini iz Hrvatske, ćorkan onaj, nikad ružne riječi od njega, vidi se da mu je stalo.
pa ono, jebaji ga, treba poslušati narod. i tim muslimanima, treba ljudima dati šta hoće, gaze ih u svijetu gdje stignu, nek ne pomisle da ih cijeli svijet mrzi i da smo islamofobični.
serem, znam, al koliko je daleko od istine kad se izbije silno karikiranje? i koliko je bliže istini ovo, i to da nas karaju jer smo, eto, ferid, izudin i hamo?