OHR je pripremio materijale o distribuciji mandata ...
OHR je pripremio prijedlog odluke o distribuciji delegata za Dom naroda FBiH, saznaje Istraga. Materijal sadrži tabelu u kojoj su upisani brojevi bošnjačkih, hrvatskih i srpskih delegata po kantonima, te broj delegata za one koji se izjašnjavaju kao ostali. Sve bi, kako saznajemo, u narednim danima trebalo biti dostavljeno Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Prema OHR-ovom izračunu, kantoni sa koji su pod apsolutnom kontrolom HDZ-a BiH delegirat će sedamnaest od ukupno 23 delegata u Klubu Hrvata. Preostalim kantonima pripada uklupno šest delegata iz reda hrvatskog naroda, što znači da niko osim HDZ-a BiH, čak ni u drugom krugu, neće moći predložiti (pot)predsjednika Federacije BiH. U nastavku ćemo, ukratko, obraditi svaki od deset kantona.
HNK – Mostar (9 delegata – 5 H, 2 S, 1 B i 1 O)
Nakon odluke Christiana Schmidta, HNK bi, prema izračunu OHR-a, trebao davati devet delegata. Umjesto dosadašnja tri delegata iz reda hrvatskog naroda, HNK će davati pet delegata u Klubu Hrvata Doma naroda FBiH. Dvoje Srba bi, predlaže OHR, trebalo ući iz HNK. Bošnjacima iz ovog kantona pripada samo jedno mjesto, koliko i onima koji se izjašnjavaju kao ostali.
Prema popisu stanovništva, u HNK živi 220 hiljada stanovnika, od čega se njih 118 hiljada izjašnjava kao Hrvati, 92 hiljade kao Bošnjaci, 6000 kao Srbi, i 5200 kao ostali.
ZHK- Široki Brijeg, (7 delegata – 4 H, 1 S, 1 B, 1 O)
Zapadnohercegovačkom kantonu, izračunali su eksperti OHR-a, trebaju pripasti četiri delegata iz reda hrvatskog naroda, te po jedan delegat iz reda srpskog, bošnjačkog i ostalih. U odnosu na ranije rješenje, OHR je ovom kantonu dodao jednog delegata iz reda hrvatskog naroda.
Prema popisu stanovništva, u ZHK živi 94 hiljade stanovnika od čega je 93800 Hrvata, 718 Bošnjaka, 101 Srbin i 354 iz reda ostalih.
K10 – Livno ( 9 delegata, 3 H, 4 S, 1 B, 1 O)
OHR-ovi eksperti predlažu da Livanjski kanton, u kojem živi 84 hiljade stanovnika, daje devet delegata. Tri bi pripala Hrvatima, četiri Srbima, te po jedan Bošnjacima i ostalima. U ovom kantonu živi 64 hiljade Hrvata, 10 hiljada Srba, 8 hiljada Bošnjaka i 581 ostali. U odnosu na ranije odredbe, OHR je ovom kantonu dodao jednog delegata iz reda hrvatskog naroda.
SBK- Travnik (8 delegata, 4 H, 2 B, 1 S, 1 O)
U SBK živi 254 hiljade stanovnika. Oko 146 hiljada se izjašnjava Bošnjacima, 97 hiljada je Hrvata, 3000 Srba i oko 7000 ostalih. OHR-ova računica kaže da bi taj kanton trebao dati četiri delegata iz reda hrvatskog naroda, dva Bošnjaka, te po jednog Srbina i ostalog. U poređenju sa ranijim odredbama, SBK je dobio po jednog delegata iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda.
USK- Bihać (8 delegata, 3 B, 3 S, 1 H i 1 O)
U odnosu na prethodne godine, OHR je Unsko-sanskom kantonu dao dva dodatna delegata. Jedan dodatni pripada Bošnjacima, jedan dodatni – Srbima. Tako će ubuduće biti ovakav raspored iz USK-a – tri Bošnjaka, tri Srbina, jedan Hrvat i jedan iz reda ostalih. U USK, prema popisu iz 2013. godine, živi 273 hiljade stanovnika. Od toga je 246 hiljada Bošnjaka, pet hiljada Hrvata, osam hiljada Srba i 13 hiljada ostalih.
ZDK – Zenica (9 delegata, 4 B, 2 H, 2 S, 1 O)
Prema popisu iz 2013. godine, u ZDK živi 364 hiljade stanovnika. Bošnjaka je 300 hiljada, Hrvata 43 hiljade, Srba pet hiljada, dok je ostalih oko 15 hiljada. Nakon Schmidtove odluke, četiri delegata pripadaju Bošnjacima, dva Hrvatima, dva Srbima i jedan ostalima. U odnosu prethodne godine, po dodatnog delegata su dobili Bošnjaci, Srbi i Hrvati.
KS – Sarajevo (12 delegata, 4 B, 1 H, 5 S, 2 O)
Schmidtovom odlukom Kanton Sarajevo je dobio četiri dodatna delegata. Raspored bi trebao izgledati ovako – Bošnjaci četiri delegata, Srbi pet delegata, Hrvati jednog delegata i ostali dva delegata. Prema popisu iz 2013. godine, u Kantonu Sarajevo živi 413 hiljada stanovnika. Bošnjaka je 346 hiljada, Hrvata 17 hiljada, Srba 13 hiljada, a stalih 36 hiljada.
BPK – Goražde (4 delegata, 1 B, 1 H, 1 S, 1 O)
U odnosu na prethodni period, Goražde je ostalo na istom broju delegata iz reda konstitutivnih naroda. Po jednog delegata dobijaju Bošnjaci, Srbi, Hrvati i oni koji se izjašnjavaju kao ostali. U BPK je, po popisu iz 2013. godine, živjelo 23 hiljade stanovnika. Bošnjaka je 22300, Hrvata 24, Srba 885 i ostalih 512.
TK – Tuzla (11 delegata, 5 B, 1 H, 4 S, 1 O)
U Tuzlanskom kantonu živi 445 hiljada stanovnika. Oko 392 hiljade ih se izjašnjava kao Bošnjaci. Hrvata je 23500, Srba 7000, a ostalih 22000. Nakon Schmidtove odluke ovom kantonu pripada pet bošnjačkih delegata, jedan iz reda hrvatskog naroda, četiri Srbina i jedan ostali.
PK – Orašje (4 delegata, 1 B, 1 H, 1 S, 1 O)
Prema popisu iz 2013. godine u Posavskom kantonu živi 43 hiljade stanovnika. Oko 33600 ih se izjašnjava Hrvatima, 8200 je Bošnjaka, 831 Srbin, dok je ostalih 770. Christian Schmidt je odlučio da svi daju po jednog delegata u Dom naroda FBiH.
Kada se sagleda OHR-ov prijedlog, možemo primijetiti veliku disproporciju kada je u pitanju vrijednost glasa. Tako, recimo, Livanjski kanton u kojem živi 84 hiljade stanovnika daje devet delegata, dok USK, u kojem živi 273 hiljade stanovnika daje osam delegata. Ili, recimo, po devet delegata daju HNK sa 220 hiljada stanovnika i ZDK sa 364 hiljade stanovnika. SBK sa 254 hiljade stanovnika daje osam delegata, dok ZHK sa 94 hiljade daje sedam delegata. Velika razlika u vrijednosti glasa je posebno izražena kada je u pitanju nacionalna struktura. U prosjeku, 68 hiljada Bošnjaka iz Federacije daje jednog delegata u Dom naroda FBiH, dok 21 hiljada Hrvata iz FBiH daje jednog delegata. Oko 2300 Srba ima pravo na jednog delegata u Domu naroda, dok devet hiljada ostalih daje jednog delegata. Osim toga, ostali nemaju pravo predlaganja (pot)predsjednika Federacije BiH, što je već utvrđeno kao diskriminacija.
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- SaraFina
#7676 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Prema OHR-ovom izračunu, kantoni sa koji su pod apsolutnom kontrolom HDZ-a BiH delegirat će sedamnaest od ukupno 23 delegata u Klubu Hrvata.
- SaraFina
#7677 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Cujjj? A HDZ?Black swan wrote: ↑18/10/2022 21:36Od konfederacije je ostao kuracHelaS wrote: ↑18/10/2022 20:40
Prva izdaja je bila 1994. kada je stvorena Federacija i kada je bio plan konfederacije te Federacije sa Hrvatskom.
Druga izdaja je bila u Dejtonu kada se sa agresorima pregovaralo, kad ih se priznalo i kada im je predano pola države na upravljanje.
Treća izdaja je glasanje za SDA
A od federacije ovca![]()
Kurac od ovce sve skupa dobro su hrvati prevareni
Prema OHR-ovom izračunu, kantoni sa koji su pod apsolutnom kontrolom HDZ-a BiH delegirat će sedamnaest od ukupno 23 delegata u Klubu Hrvata.
92.000 Bošnjaka u HNK jednog delegata. A 118.000 Hrvata?
Ovo je smiješno.
Prema popisu stanovništva, u HNK živi 220 hiljada stanovnika, od čega se njih 118 hiljada izjašnjava kao Hrvati, 92 hiljade kao Bošnjaci, 6000 kao Srbi, i 5200 kao ostali
Last edited by SaraFina on 18/10/2022 22:23, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Officer Crabtree
#7679 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ne nosi on nikakav križ. On da živi u Hercegovini ne bi hljeba imao jesti, takvog mekušaca oni za doručak pojedu, šta će im neki uhljebljen na državnoj sisi, to su stari biznismeni. On najbolje može živjeti među Bošnjacima, ne bi za internet imao dole.pemanapemani wrote: ↑18/10/2022 22:16Jasta nego prevareni.Black swan wrote: ↑18/10/2022 21:36
Od konfederacije je ostao kurac
A od federacije ovca![]()
Kurac od ovce sve skupa dobro su hrvati prevareni
Da nije bilo Ive Komsica i fra Petra Andjelovica Hrvati ne bi bili prevareni, nego bi se ostvario tisucljetni hrvatski san, hrvatska tampon zonica u dubokom zaledju Splita i Dubrovnika na potezu Grude - Ravno.
Tada bi Mladen Misuric Ramljak bio nacelnik Korenice, a Mijat Tuka tusio lijekove i medicinske potrepstine na potezu Gracac - Licko petrovo selo.
Ovako spalo na tebe i slicne da nosite teski kriz posljedica prevare.
- SaraFina
#7680 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ma mozes govoriti i o 1888. Ko dozvoli i udje sa HDZ-on u koaliciju od pro BiH je nacionalni izdajnik. Ove odluke Švabo neka u Dojčlandu nametne.
-
L u c i f e r
#7681 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jbg ja vise kuveta nisam imo za oslobadjat.muha_sa wrote: ↑18/10/2022 20:31Pristat da se genocidna tvorevina republikom nazove je izdaja nad izdajamaL u c i f e r wrote: ↑18/10/2022 20:28 Da li je iko od ekipe koja se buni protiv dejtona bila u arbih, 4g u rovu?![]()
Nek malo i druge generacije dignu muda.
-
L u c i f e r
#7682 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Glede nove odluke, dobro neko rece:
"najbolje bi bilo da nema uopste bosnjaka nego samo hrvati i srbi sta cemo mi bezveze odlucivat"
"najbolje bi bilo da nema uopste bosnjaka nego samo hrvati i srbi sta cemo mi bezveze odlucivat"
-
palermo
#7683 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
OdlicanL u c i f e r wrote: ↑18/10/2022 23:09Jbg ja vise kuveta nisam imo za oslobadjat.
Nek malo i druge generacije dignu muda.
- SaraFina
#7684 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Neka Bošnjaka. Osnovaće HDZ komisiju dodatno. Pa što Švabo ne nametne od njihovih mokrih želja, to će oni da ucjene SDA da im servira. Ako želi biti partner u vlasti. Logično.L u c i f e r wrote: ↑18/10/2022 23:11 Glede nove odluke, dobro neko rece:
-
L u c i f e r
#7685 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sve dok budemo pizde, jebavace nas.SaraFina wrote: ↑18/10/2022 23:19Neka Bošnjaka. Osnovaće HDZ komisiju dodatno. Pa što Švabo ne nametne od njihovih mokrih želja, to će oni da ucjene SDA da im servira. Ako želi biti partner u vlasti. Logično.L u c i f e r wrote: ↑18/10/2022 23:11 Glede nove odluke, dobro neko rece:
Da prostite.
- SaraFina
#7686 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Baš. No..
Da se mi ugledamo na USA, sto bi rekli forumski filozofi. Lakše će gaće spadati. Da prostiš.
-
Novak20
#7687 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Novi Robert Barry ili njegova slika i prilika u zrcalu ?
Većini je ovo promaklo ali imam osjećaj da će ovaj novi šef donositi krupne odluke.
https://www.osce.org/hbs/node/339481
Većini je ovo promaklo ali imam osjećaj da će ovaj novi šef donositi krupne odluke.
Ambasador Brian Aggeler je šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini od 11. oktobra 2022. godine.
Od 2019. godine do avgusta 2022. godine, Brian Aggeler je obavljao dužnost v.d. šefa te je bio zamjenik šefa Misije pri Američkoj ambasadi u Parizu. Prethodno je bio ministar-savjetnik za politička pitanja u Američkoj ambasadi od 2017. do 2019. godine. Prije dolaska u Francusku, bio je direktor Ureda za koordinaciju pomoći pri Birou za pitanja Bliskog Istoka u State Departmentu, gdje je rukovodio uredom od 70 članova osoblja u Washingtonu i dva regionalna središnja ureda za koordinaciju pomoći američke Vlade Bliskom Istoku u skladu s prioritetima politike rada.
Kao karijerni član Ministarstva vanjskih poslova SAD-a na poziciji ministra-savjetnika, obavljao je dužnost koordinatora za ekonomsku i razvojnu pomoć pri Ambasadi SAD-a u Islamabadu, nadgledajući planiranje i provedbu godišnjih programa nekoliko agencija SAD-a za pomoć civilima, vrijednih preko 700 miliona američkih dolara. Takođe je obavljao dužnost zamjenika šefa Misije pri Ambasadi SAD-a u Sjevernoj Makedoniji.
Prije toga bio je politički savjetnik u gradu Hanoi u Vijetnamu, otpravnik poslova pri američkoj Misiji u Organizaciji UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u Parizu te je obavljao druge dužnosti u gradovima Delhi, Chennai, Budimpešta, Ouagadougou i Washington. Prije početka rada u američkom Ministarstvu vanjskih poslova, bio je volonter Mirovnih snaga u Centralnoafričkoj Republici.
U braku je s višom zvaničnicom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, Angelom Aggeler. Njihova kćer Madeleine je spisateljica.
- hatemondays
#7688 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
To je poenta da se vratimo tamo gdje smo bili prije 1974, Hrvat ili Srbin islamske vjeroispovjesti, jednom rijecju kita od zirafe. Kad su donijeli taj zakon 74-te cilje j bio dokopati se arapskih/islamski para. Navalili su svi kod Gadafija, Sadama da se uzimaju petro dolari. Dzemo se bezbeli postavio kad premijer drzave i ode Dzemo da prosi ugovore po pustinjama. Eh kad je potpisao sve ugovore pade mu avioncic onako iz cista mira i onda eto Milke.L u c i f e r wrote: ↑18/10/2022 23:11 Glede nove odluke, dobro neko rece:
Mi smo ovdje samo broj i ovi demokrati ce nam jebati nanu naninu. Sad to moraju kroz zakon uraditi inace da Putko bio malo snazniji sad bi ste gledali Srebrenice opet. Kad nemoze noz moze papir a vodje su nam strahote sve go placenik i govnar. Podsjeca me na pocetak rata, puca se po cukama oko grada a moj bivsa treba FGR kaze hajmo na kafu, reko pusti vidis belaj u kuci a oni kaze ma jok to ovi nasi pucaju zajebavaju se. Kasno je kad djavo doje na vrata a bogami vec kuca samo ceka da otvorimo vrata.
Za ove sto se bune za Dejton evo imate priliku, moja ekipa je izasla na tenkove u carsiji, nema nas pola eno groblja puna. Izvolite minderasi, pusaci shishe, bradica i serbijanski reality derneka izvolite uhvatite se tandzare izadjite svabi- corkanu na crtu.Hajd sto ode drzava nego cete i vi , neko na pranje zovegu po svabiji a neko u livadu.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#7689 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nećeš razbojniče
Blokada, makar strugali zidove i jeli.

Blokada, makar strugali zidove i jeli.
- drmadzija
#7690 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
@hatemondays
Nema to veze tvoja generacija i neka druga. Svi smo u istim govnima. A nismo ni broj, odnosno jesmo petina broja. “Probosanske stranke” su ublehe koje su samo izmanipulirale i pokrale narod. To su najokorjeliji kriminalci koje je ovaj narod iznjedrio. Sutra da Plenković preuzme federaciju “probosanske ublehe” bi se predstavljali največim Hrvatima (osim Komšića, svi znaju da on nije Hrvat
). Pa jebote već ih ima takvih. Da smo imalo pametni, sami bi sklonili domaće ugnjetavače (Izetbegoviće, Nikšiće, kifle i ine slučajne prolaznike) pa onda išli dalje.
Nema to veze tvoja generacija i neka druga. Svi smo u istim govnima. A nismo ni broj, odnosno jesmo petina broja. “Probosanske stranke” su ublehe koje su samo izmanipulirale i pokrale narod. To su najokorjeliji kriminalci koje je ovaj narod iznjedrio. Sutra da Plenković preuzme federaciju “probosanske ublehe” bi se predstavljali največim Hrvatima (osim Komšića, svi znaju da on nije Hrvat
- Thorgerson
#7691 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Neka, neka ovako nama treba. Kad gori pod nogama onda se dizemo.
Imali potonulog i pospanog Incka i sta smo mi radili?
Birali Komsica i trljali im to u facu.
Ok sto smo birali komsica al zasto taj jebeni komsic nije rekao stante ljudi, jebo mene od mene nema nek3 fajde ajmo u parlament da guramo normalne hrvate, ajmo ljudi...
Al qrko...pa stranka mu se zove zeljko komsic. I eto imamo ga opet u predsjednistvu i imamo qrcinu jednu tamo gdje ce se odluke fakat donosit.
Imali potonulog i pospanog Incka i sta smo mi radili?
Birali Komsica i trljali im to u facu.
Ok sto smo birali komsica al zasto taj jebeni komsic nije rekao stante ljudi, jebo mene od mene nema nek3 fajde ajmo u parlament da guramo normalne hrvate, ajmo ljudi...
Al qrko...pa stranka mu se zove zeljko komsic. I eto imamo ga opet u predsjednistvu i imamo qrcinu jednu tamo gdje ce se odluke fakat donosit.
- Thorgerson
#7692 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ma za sta ba?
Pa u ovu situaciju nas dovela ekipa sda i df, koji opet pobrase haman 400k glasova.
Za sta ba da protestujem. Ma hocu se jebat.
Sto se mene tice sutra nek Covic bude premijer kantona sarajevo jebe mi se vise...
Glupi narod je birao, neka sad uziva u tim plodovima.
8 godina...8 godina... i ono opet odabere te iste.
- drmadzija
#7693 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nije ovo od jučer, niti je od dolaska Komšića. Mijenjaju se forme agresorskih politika, ali ne i njihove suštine.Ovo neumanjuje destruktivni utjecaj SDA kartela na BiH.
-
LSD
#7694 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Znači, Željko Komšić je kriv što Uzp-ovci žele komad Bosne za sebe još od '93, ta politika se nikad nije promjenila.
Ima logike
Ima logike
- hatemondays
#7695 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ja ne pricam samo o pobuni protiv ovih diskriminirajucih odluka, ja pricam o kelektivno otrijeznjenju i jebanju nane ovim nasim kvazi patriotama i lopovima. Jos se sjecam protesta kako su djecu sklonili vani odmah, djeca ne piskaraju po instagramima i fajsbucima. Svi se uprpili i frka prosla oni po sitom. Kad se najebemo nane ovim nasim lako cemo mi sa ostalima. Ja uvijek kazem bujrum nema nazad, jednom sam labudanu napisao cekamo samo znajte da cemo povesti pet dusa sa svojom na onaj svijet pa bujrum. Mi drugog ognjista nemamo, mezari su nam tamo, kuce, familije. Nama tudje ne treba ali ko dodje po nase odmah otvoreno reci klacemo se do zadnjeg pa da vidimo dobrovoljce sa druge strane.drmadzija wrote: ↑19/10/2022 00:24 @hatemondays
Nema to veze tvoja generacija i neka druga. Svi smo u istim govnima. A nismo ni broj, odnosno jesmo petina broja. “Probosanske stranke” su ublehe koje su samo izmanipulirale i pokrale narod. To su najokorjeliji kriminalci koje je ovaj narod iznjedrio. Sutra da Plenković preuzme federaciju “probosanske ublehe” bi se predstavljali največim Hrvatima (osim Komšića, svi znaju da on nije Hrvat). Pa jebote već ih ima takvih. Da smo imalo pametni, sami bi sklonili domaće ugnjetavače (Izetbegoviće, Nikšiće, kifle i ine slučajne prolaznike) pa onda išli dalje.
Jos se sjecam tamo negdje 93 u ljeto (bio sam kod Ramiza Cele u jedinici), prelaze nam ljudi preko linije negdje na Sjenickoj Kosi, mjesec dana nam je trebalo da uhvatimo organizatora i vidi cuda nas balija iz Vogosce. Cetnici mu zaklali brata u Vogosci a on pusta Srbe preko linije za lovu. Doveli smo ga u komandu u Sipadu , tukli smo ga svi do jednog (sjecam mu se bijela kosulja na pocetku, na kraju crvena bez ijedne bijele tacke na njoj) i tako cemo opet sa izdajnicima pun nam vas je kurac vise. A ovi sto nam zele zlo nek dobro promisle dvaput. Izgledalo je lako i u martu 92 pa se otegnu 3 i po godine. Mi nismo neka sila ali mozemo dobro zagorcati zivot onima koji nam zele zlo ,nadam se da to necemo morati ponovo dokazivati.
Ovom svapskom balegaru treba pokazati zube, kao prvo ne komunicirati sa njim. Podnijeti tuzbe Eu sudu za ljudska prava. Ne praviti nikakve vlade dok se ne ponisti ovaj sraman udar na ne na drzavu nego na jedan narod. Nismo Turci u Stutgartu slino, u svom smo na svom smo.
-
konami666
#7696 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Samo deri herr Šmidt, nikome ovdje ništa ne smeta, malo na kliksu se ispuše raja i onda sve isto
možete gospon Šmidt i sutra podijeliti Bosnu i niko se neće buniti. Čuditi će se 3 dana i to je to. Narod je pripreman već 30 godina na fildžan državu, vi ste tu samo da završite posao.
Kliks nešto piše satro ide Šmidt na raport u EU parlament a EU parlament se već sve dogovorio sa svojom članicom republikom hrvatskom. Ljudi lobiraju i dan i noć dok bošnjačka elita uzima Donacije hurmi i kupuje duple respiratore. Sve je onako kako treba da bude.
Kliks nešto piše satro ide Šmidt na raport u EU parlament a EU parlament se već sve dogovorio sa svojom članicom republikom hrvatskom. Ljudi lobiraju i dan i noć dok bošnjačka elita uzima Donacije hurmi i kupuje duple respiratore. Sve je onako kako treba da bude.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#7697 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bosnia 2022konami666 wrote: ↑19/10/2022 07:51 Samo deri herr Šmidt, nikome ovdje ništa ne smeta, malo na kliksu se ispuše raja i onda sve istomožete gospon Šmidt i sutra podijeliti Bosnu i niko se neće buniti. Čuditi će se 3 dana i to je to. Narod je pripreman već 30 godina na fildžan državu, vi ste tu samo da završite posao.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7698 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
kad mu vidiš facu odmah pomislim na nadrogiranu sotonjaruNovak20 wrote: ↑18/10/2022 23:30 Novi Robert Barry ili njegova slika i prilika u zrcalu ?
Ambasador Brian Aggeler je šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini od 11. oktobra 2022. godine.
Od 2019. godine do avgusta 2022. godine, Brian Aggeler je obavljao dužnost v.d. šefa te je bio zamjenik šefa Misije pri Američkoj ambasadi u Parizu. Prethodno je bio ministar-savjetnik za politička pitanja u Američkoj ambasadi od 2017. do 2019. godine. Prije dolaska u Francusku, bio je direktor Ureda za koordinaciju pomoći pri Birou za pitanja Bliskog Istoka u State Departmentu, gdje je rukovodio uredom od 70 članova osoblja u Washingtonu i dva regionalna središnja ureda za koordinaciju pomoći američke Vlade Bliskom Istoku u skladu s prioritetima politike rada.
Kao karijerni član Ministarstva vanjskih poslova SAD-a na poziciji ministra-savjetnika, obavljao je dužnost koordinatora za ekonomsku i razvojnu pomoć pri Ambasadi SAD-a u Islamabadu, nadgledajući planiranje i provedbu godišnjih programa nekoliko agencija SAD-a za pomoć civilima, vrijednih preko 700 miliona američkih dolara. Takođe je obavljao dužnost zamjenika šefa Misije pri Ambasadi SAD-a u Sjevernoj Makedoniji.
Prije toga bio je politički savjetnik u gradu Hanoi u Vijetnamu, otpravnik poslova pri američkoj Misiji u Organizaciji UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u Parizu te je obavljao druge dužnosti u gradovima Delhi, Chennai, Budimpešta, Ouagadougou i Washington. Prije početka rada u američkom Ministarstvu vanjskih poslova, bio je volonter Mirovnih snaga u Centralnoafričkoj Republici.
U braku je s višom zvaničnicom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, Angelom Aggeler. Njihova kćer Madeleine je spisateljica.
neko će plakat
-
zposao
#7699 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Iz koje minhen bojne ti prizivaš nove ratove?hatemondays wrote: ↑18/10/2022 23:46To je poenta da se vratimo tamo gdje smo bili prije 1974, Hrvat ili Srbin islamske vjeroispovjesti, jednom rijecju kita od zirafe. Kad su donijeli taj zakon 74-te cilje j bio dokopati se arapskih/islamski para. Navalili su svi kod Gadafija, Sadama da se uzimaju petro dolari. Dzemo se bezbeli postavio kad premijer drzave i ode Dzemo da prosi ugovore po pustinjama. Eh kad je potpisao sve ugovore pade mu avioncic onako iz cista mira i onda eto Milke.L u c i f e r wrote: ↑18/10/2022 23:11 Glede nove odluke, dobro neko rece:
Mi smo ovdje samo broj i ovi demokrati ce nam jebati nanu naninu. Sad to moraju kroz zakon uraditi inace da Putko bio malo snazniji sad bi ste gledali Srebrenice opet. Kad nemoze noz moze papir a vodje su nam strahote sve go placenik i govnar. Podsjeca me na pocetak rata, puca se po cukama oko grada a moj bivsa treba FGR kaze hajmo na kafu, reko pusti vidis belaj u kuci a oni kaze ma jok to ovi nasi pucaju zajebavaju se. Kasno je kad djavo doje na vrata a bogami vec kuca samo ceka da otvorimo vrata.
Za ove sto se bune za Dejton evo imate priliku, moja ekipa je izasla na tenkove u carsiji, nema nas pola eno groblja puna. Izvolite minderasi, pusaci shishe, bradica i serbijanski reality derneka izvolite uhvatite se tandzare izadjite svabi- corkanu na crtu.Hajd sto ode drzava nego cete i vi , neko na pranje zovegu po svabiji a neko u livadu.
-
zposao
#7700 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Raja ode vani i to u stotinama hiljada godišnje. Ko god može ide jer narodu pun kurac čekanja na normalan život više od četvrt vijeka. Život je kratak za trošiti ga na permanentne krize i glođanja čiji je veći. Dok "elite" i vojska NGO-ova namiriše sebe i buduća pokoljenja od milijardi koje su upumpavane u BiH običan narod jedva sklapa kraj sa krajem.konami666 wrote: ↑19/10/2022 07:51 Samo deri herr Šmidt, nikome ovdje ništa ne smeta, malo na kliksu se ispuše raja i onda sve istomožete gospon Šmidt i sutra podijeliti Bosnu i niko se neće buniti. Čuditi će se 3 dana i to je to. Narod je pripreman već 30 godina na fildžan državu, vi ste tu samo da završite posao.
Nikome normalnom sa dvije zdrave daske u glavi nije do nekih novih ratova nego do normalna života i prosperiteta. Ko ima vremena čekati još 30 godina za naznake nekog normalnog života? Ako ne radi sebe, ljudi bježe radi svoje djece, da ne odrastaju zadojeni mržnjom i svakodnevnom prepucavanju.
Ode život.