Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sarajevo je vec preskupo i pretijesno za DC. DC je servis nije nuzno da je u glavnom gradu. Takodje TK i sjeveroistocna BIH su najmnogoljudniji i tu ce sigurno biti i najvise maloprodajnih objekata uz blizinu glavnih puteva, i blizinu Srbije i Hrvatske ima logike da bude na sjveroistoku.
Pisao sam sa jednim likom koji je radio za Lidl BH. Bio u Srbiji pola godine na praksi (inače praksa je 2 godine). Napustio je firmu posto 90% radnog vremena slagao robu. A kao treba da vodi nakon prakse 4 marketa u BiH. I da su kao prema radnicima veoma drski. Isto vazi za Njemačku ovo sam čuo da osoba koja vise marketa vodi radi i do 70 sati sedmicno.
Isto mi je rekao prvu DC ide ovaj kod Sarajeva a drugi u Bijeljini.
boshniak wrote: ↑25/09/2022 18:49
Sarajevo je vec preskupo i pretijesno za DC. DC je servis nije nuzno da je u glavnom gradu. Takodje TK i sjeveroistocna BIH su najmnogoljudniji i tu ce sigurno biti i najvise maloprodajnih objekata uz blizinu glavnih puteva, i blizinu Srbije i Hrvatske ima logike da bude na sjveroistoku.
Bolje da se u Sarajevu čuva dobra lokacija za IKEA
boshniak wrote: ↑25/09/2022 18:49
Bolje da se u Sarajevu čuva dobra lokacija za IKEA
tacno je da se tako pisalo, ali opet po meni nije to isto. imas ikeu u susjedstvu i ne moras svaki dan kupiti nesto iz ikee. dok su ovo prodavnice u koje se moze svakodnevno ici. nadam se da sam u krivu. valjalo bi imati ikeu tu, mada eto sumnjam da ce ikada.
spree wrote: ↑26/09/2022 13:46
tacno je da se tako pisalo, ali opet po meni nije to isto. imas ikeu u susjedstvu i ne moras svaki dan kupiti nesto iz ikee. dok su ovo prodavnice u koje se moze svakodnevno ici. nadam se da sam u krivu. valjalo bi imati ikeu tu, mada eto sumnjam da ce ikada.
Komentar ti je nigdje veze. Čuj imaš Ikea u susjedstvu. Imala je Ljubljana IKEA u Klagenfurtu i u Zagrebu pa su opet dobili svoju robnu kuću.
Poslom sam zadnjih mjeseci često u Srbiji i ne vidim neku posebnu razliku između cijena u Lidlu i ostalim trgovačkim lancima. Lidl nije ni najpovoljniji.
A svi odreda su do 10% skuplji od naših marketa.
Većina Lidl marketa su stovarišta, ali nova, pa još djeluje prihvatljivo kada se uđe.
Ali bitno je da radnicima koju budu radili u Lidlu bude dobro i da poštuju dobavljače, građevinski i logistički sektor.