PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
- mc-twin
#7301 Re: PlayStation 5 - all about
Trebalo bi jos da se moze djeliti sa 1-2 acc bez problema.
-
tap3ah75
-
Slavenbelupo
#7303 Re: PlayStation 5 - all about
Kontroler mi riknuo, neće da se poveže sa konzolom (iako ga konzola vidi kad je na usb kablu), neće ni da se puni (iako inicijalno svjetlosno odreaguje kada se stavi na punjenje). Poslao ga Sancta domenici na servis, kažu ne znaju ni oni šta je niti mu mogu išta.
Da li se ikome nešto slično dešavalo?
-
Smoothie
#7304 Re: PlayStation 5 - all about
Ako u njih radi onda je problem izmedju povezivanje sa tvojom konzolom (ako im radi). Ako ne radi i ne skontaju do cega, mozes traziti novi ako ti je pod garancijomSlavenbelupo wrote: ↑18/10/2022 10:00 Kontroler mi riknuo, neće da se poveže sa konzolom (iako ga konzola vidi kad je na usb kablu), neće ni da se puni (iako inicijalno svjetlosno odreaguje kada se stavi na punjenje). Poslao ga Sancta domenici na servis, kažu ne znaju ni oni šta je niti mu mogu išta.
- Micah
#7305 Re: PlayStation 5 - all about
Jeste vidjeli cijenu ovog novog "elite" džojstika, 240€. Ludilo mozga. A tek juče saznah da je još 1998. Sega riješila problem drifta sa beskontaktnom hall effect sensor tehnologijom. A ovi bolidi još uvijek koriste potenciometar koji traje pola godine. Sve smišljeno, naravno.
Znači, samo gledajte hoće li neka treća strana izbaciti kontroler sa hall effectom i odmah kupujte.
Znači, samo gledajte hoće li neka treća strana izbaciti kontroler sa hall effectom i odmah kupujte.
- Ironman_88
#7306 Re: PlayStation 5 - all about
Šta se igra, šta se čeka?
Ovdje, pogotovo u zadnje vrijeme, dominiraju driftovi, nejasnoće oko novih PS plus paketa kao i dnevna doza kako gdje otvoriti račun i kako i gdje najbolje kupiti igrice ili nabaviti konzolu. Postoji li život nakon Elden Ringa, je li ovdje ostao još neko ko igra igrice?
-
Zoooka
#7307 Re: PlayStation 5 - all about
Resident Evil 2 misljenja? Vidim na snizenju, isplati li se?
- nepass1
#7308 Re: PlayStation 5 - all about
Igram alienation i snowrunner, izasla faza 8Ironman_88 wrote: ↑20/10/2022 11:02
Šta se igra, šta se čeka?
Ovdje, pogotovo u zadnje vrijeme, dominiraju driftovi, nejasnoće oko novih PS plus paketa kao i dnevna doza kako gdje otvoriti račun i kako i gdje najbolje kupiti igrice ili nabaviti konzolu. Postoji li život nakon Elden Ringa, je li ovdje ostao još neko ko igra igrice?![]()
- arnes_king
#7309 Re: PlayStation 5 - all about
Ako znas o cemu se radi i kakav je tip igre onda verovatno najbolje znas je li za tebe ili ne. Uglavnom je jedan od najbolje odradjenih remakeova neke igre.
@Ironman_88 To sto neki kofol, ili bolje reci fake gameri, odigraju jednu igru godisnje ne znaci da smo i mi ostali. Jest da nije nakon njega izlazilo nista novo AAA ali ima finih igara za odigrat
Sad ce eto poceti, GoW Ragnarok, Hogwarts Legacy, Forspoken, Spiderman 2 itd. Normalno bih naveo i plague tale, ali preskacem je zbog tog sto igra nudi samo 1440p na 30 fps...
- Ironman_88
#7310 Re: PlayStation 5 - all about
Odličan remake ako si fan serijala ili općenito igrica te vrste, duh originala vrhunski spakovan u moderno ruho. Igrica se ubraja među najbolje remake-ove neke igrice ikad. Treći dio već je ispao samo "onako", u slučaju da ti je i on opcija.
- arnes_king
#7311 Re: PlayStation 5 - all about
Meni je i treci bio dobar, ali dvica je osjetno bolja. Treci su skratili naspram originala, fale neki dijelovi skroz i RE2 je bio daleko potpunije iskustvo.Ironman_88 wrote: ↑20/10/2022 12:28Odličan remake ako si fan serijala ili općenito igrica te vrste, duh originala vrhunski spakovan u moderno ruho. Igrica se ubraja među najbolje remake-ove neke igrice ikad. Treći dio već je ispao samo "onako", u slučaju da ti je i on opcija.
- nepass1
#7312 Re: PlayStation 5 - all about
Guzi li se sta jebemu misaarnes_king wrote: ↑20/10/2022 12:24Ako znas o cemu se radi i kakav je tip igre onda verovatno najbolje znas je li za tebe ili ne. Uglavnom je jedan od najbolje odradjenih remakeova neke igre.
@Ironman_88 To sto neki kofol, ili bolje reci fake gameri, odigraju jednu igru godisnje ne znaci da smo i mi ostali. Jest da nije nakon njega izlazilo nista novo AAA ali ima finih igara za odigrat![]()
Sad ce eto poceti, GoW Ragnarok, Hogwarts Legacy, Forspoken, Spiderman 2 itd. Normalno bih naveo i plague tale, ali preskacem je zbog tog sto igra nudi samo 1440p na 30 fps...
Ne mogu od posla i drugih obaveza ni pola igre godisnje. Sedmicno 2-4h su mi premija
- Micah
#7313 Re: PlayStation 5 - all about
Šta ćeš igrati kad je neviđena suša od izlaska Elden Ringa iako se neki iz petnih žila upinju da to ne priznaju. Ono, izađe jedna od najboljih igara svih vremena i onda potop.
Ništa, igram mrtvi GT7 i živi Rocket League, probao ove autiće u PS+, nije loše ali nije ni nešto naročito dobro. Probao Yakuzu po prvi put, ne, to nije za mene, jako zastarjelo to sve izgleda.
Prednaručen MW2 i to se čeka 28.10., novi GoW tek na sniženju jer te Sonijeve superherojske filmične a još pogotovo roditelj-dijete igre ne prolaze bajno kod mene.
Calisto Protocol je visoko na radaru pošto je od tvorca Dead Spacea koji su ono vjerovatno najbolji horori i jedne od najboljih igara ikad što sam igrao (1 i pogotovo 2). Da, stavljam čak i ispred RE. Tako da, to se čeka.
Ništa, igram mrtvi GT7 i živi Rocket League, probao ove autiće u PS+, nije loše ali nije ni nešto naročito dobro. Probao Yakuzu po prvi put, ne, to nije za mene, jako zastarjelo to sve izgleda.
Prednaručen MW2 i to se čeka 28.10., novi GoW tek na sniženju jer te Sonijeve superherojske filmične a još pogotovo roditelj-dijete igre ne prolaze bajno kod mene.
Calisto Protocol je visoko na radaru pošto je od tvorca Dead Spacea koji su ono vjerovatno najbolji horori i jedne od najboljih igara ikad što sam igrao (1 i pogotovo 2). Da, stavljam čak i ispred RE. Tako da, to se čeka.
-
LA Vicent
#7314 Re: PlayStation 5 - all about
Ja imam premium pretplatu nemam šta igrat.
Zanima me samo žanr tipa Horizon zero, tomb Raider, uncharted a otkrio sam nedavno dobre igre Dark picture trilogy preporuka i stray dobra i odlično igra za 10.
Sve ostalo bezveze
Zanima me samo žanr tipa Horizon zero, tomb Raider, uncharted a otkrio sam nedavno dobre igre Dark picture trilogy preporuka i stray dobra i odlično igra za 10.
Sve ostalo bezveze
-
ramBRO
#7315 Re: PlayStation 5 - all about
Zar sa novom generacijom konzola ne bi trebalo da je postao standard 4K 60fps al kao što vidimo do sada to još nije slučaj. Umjesto da standard polako postaje i 90-120fps odnosno da se i tu omogući opcija biranja igračima između slabijih postavki i višeg fps-a, pričam za SP igre.
- Ironman_88
#7316 Re: PlayStation 5 - all about
Nije onda samo do mene. Nakon Elden Ringa sam jedva prežvakao Horizon FW, valjda je Elden Ring razotkrio svu slabost i monotonost klasičnih open world igrica kojim su nas tovili zadnjih godina. Zasitio sam se za iduća tri života questova tipa "osoba xy je otišla na lokaciju z i nije se vratila, idi provjeri šta se je desilo".
Nakon toga sam nadoknadio Hollow Knight, fin soulslike-matroidvania-platformer koji me je držao motivisanim ali i dalje ne razumijem fascinaciju i zaluđenost tom igricom oko koje su se fanovi spremni pobiti i koju internet svrstava među najbolje indie igrice svih vremena.
Prešao sam u cugu "Cult of the Lamb", blesava igrica i preporuka ko želi malo pustati mozak na pašu i može zamisliti da igra kombinaciju FarmVille/Animal Crossing/roguelike igrice tipa Hades.
Trenutno uživam u Nioh 2 remastered na 120 FPS, meni lično igrica sa najboljim gameplay-om u nekoj akcijskoj/soulslike igrici. Nakucao sam već ponovo preko 100h, a prešao sam je dva puta već na PS4.
A Plague Tale ću vjerovatno igrati, ali samo zbog toga što mi je prvi dio bio super i što je na Game Pass-u. Ogadilo mi je igricu na neki način zbog toga što se vrti samo na 30 FPS, ne prihvatam nikakve izgovore da nije bolje moglo u linearnoj SP igrici sa poprilično malim i suženim levelima, koliko god bili dobri detalji.
Čekam GoW, isto Callisto Protocol, Dead Space Remake, imam određena očekivanja i nadam se da neće usrati Marvel's Midnight Suns jer volim TBS a i pravi je Firaxis, tvorci Xcom-a. Uglavnom to je na prvu to u nadi da će još nešto iz drugog reda neplanski iskočiti i biti dobro.
Nakon toga sam nadoknadio Hollow Knight, fin soulslike-matroidvania-platformer koji me je držao motivisanim ali i dalje ne razumijem fascinaciju i zaluđenost tom igricom oko koje su se fanovi spremni pobiti i koju internet svrstava među najbolje indie igrice svih vremena.
Prešao sam u cugu "Cult of the Lamb", blesava igrica i preporuka ko želi malo pustati mozak na pašu i može zamisliti da igra kombinaciju FarmVille/Animal Crossing/roguelike igrice tipa Hades.
Trenutno uživam u Nioh 2 remastered na 120 FPS, meni lično igrica sa najboljim gameplay-om u nekoj akcijskoj/soulslike igrici. Nakucao sam već ponovo preko 100h, a prešao sam je dva puta već na PS4.
A Plague Tale ću vjerovatno igrati, ali samo zbog toga što mi je prvi dio bio super i što je na Game Pass-u. Ogadilo mi je igricu na neki način zbog toga što se vrti samo na 30 FPS, ne prihvatam nikakve izgovore da nije bolje moglo u linearnoj SP igrici sa poprilično malim i suženim levelima, koliko god bili dobri detalji.
Čekam GoW, isto Callisto Protocol, Dead Space Remake, imam određena očekivanja i nadam se da neće usrati Marvel's Midnight Suns jer volim TBS a i pravi je Firaxis, tvorci Xcom-a. Uglavnom to je na prvu to u nadi da će još nešto iz drugog reda neplanski iskočiti i biti dobro.
Last edited by Ironman_88 on 20/10/2022 16:17, edited 1 time in total.
-
Tabakmalac
#7317 Re: PlayStation 5 - all about
Čekam samo novi WRC, a evo i on će u Novembru, tako da ide pre-order za par dana.
-
tap3ah75
#7318 Re: PlayStation 5 - all about
Je li ovo Sims4 free?
Treba li EA pretplata za igranje?
Treba li EA pretplata za igranje?
- Micah
#7319 Re: PlayStation 5 - all about
Sims je free a i ovogodišnji F1 je free slj. 5 dana pa nek skine koga zanima, ja hoću malo da promijenim ugođaj u odnosu na GT7.
@Ironman_88 Slažem se maltene sa svim. Hollow Knight sam probao i nije mi sjeo. Mislim, to su ti tipični indie pokušaji gdje sa malo sredstava pokušavaš uraditi mnogo. Vizuelno dosta odbojan i hladan a onda i kažnjenički nastrojen nakon umiranja gdje se valjda vraćaš na start bez igdje ičega. I stalno nekakvo lutanje gdje ne znaš je si pošao ili došao. Naravno, mogao sam zapeti i istrajati da vidim šta sve nudi ali pošto me nije odmah kupio nije mi se dalo.
Suprotan primjer je Hades gdje je sve kako treba, od izgleda, do gameplaya, težine, priče itd. Hades je najbolji primjer kako indie dev može maksimizirati svoja sredstva i napraviti igru koja maltene parira velikim igračima.
A za Nioh 2 (i Nioh naravno)…hehe…mislim znao sam da to nisam samo ja kad sam svuda i svima koji su željeli čuti propovijedao baš to što si ti rekao, kako je ovo zapravo superiornija varijanta Souls igara a i svih drugih igara ako se usudim to reći sa gameplay stanovišta. I sa fantastičnom, uglavnom vrlo mračnom (ali ne horor) atmosferom. I super naracijom, mitologijom, japanskom historijom, autentičnošću…milion nekih stvari.
E sad što ga niko izgleda ne igra jer su ga valjda u startu otpisali kao Souls klona, to je velika šteta ali dvica to nije promijenila.
A Plague Tale nije igra koju bi preporučio svima koji mrze držanje za rukice kao što ja mrzim. Odigrao sam prvu igru jer je bila na pretplati ali i nisam morao, ne bih mnogo propustio. Kao temelji se na historijskim događajima, Crna Smrt ili kako se to već kod nas zove ali je u suštini neka grozomorna biblijska poplava štakora u stilu nekog sudnjeg dana, da bog sačuva. Ne, hvala.
A evo i Gotham Knights koji mi je izgledao zanimljivo je prnuo u šišu sudeći po današnjim recenzijama. Možda su se i združeno okomili na njeg zbog 30fpsa, ko će znati.
Ja nisam paćenik što se toga tiče ali 60fps bi morao biti standard danas svuda.
@Ironman_88 Slažem se maltene sa svim. Hollow Knight sam probao i nije mi sjeo. Mislim, to su ti tipični indie pokušaji gdje sa malo sredstava pokušavaš uraditi mnogo. Vizuelno dosta odbojan i hladan a onda i kažnjenički nastrojen nakon umiranja gdje se valjda vraćaš na start bez igdje ičega. I stalno nekakvo lutanje gdje ne znaš je si pošao ili došao. Naravno, mogao sam zapeti i istrajati da vidim šta sve nudi ali pošto me nije odmah kupio nije mi se dalo.
Suprotan primjer je Hades gdje je sve kako treba, od izgleda, do gameplaya, težine, priče itd. Hades je najbolji primjer kako indie dev može maksimizirati svoja sredstva i napraviti igru koja maltene parira velikim igračima.
A za Nioh 2 (i Nioh naravno)…hehe…mislim znao sam da to nisam samo ja kad sam svuda i svima koji su željeli čuti propovijedao baš to što si ti rekao, kako je ovo zapravo superiornija varijanta Souls igara a i svih drugih igara ako se usudim to reći sa gameplay stanovišta. I sa fantastičnom, uglavnom vrlo mračnom (ali ne horor) atmosferom. I super naracijom, mitologijom, japanskom historijom, autentičnošću…milion nekih stvari.
E sad što ga niko izgleda ne igra jer su ga valjda u startu otpisali kao Souls klona, to je velika šteta ali dvica to nije promijenila.
A Plague Tale nije igra koju bi preporučio svima koji mrze držanje za rukice kao što ja mrzim. Odigrao sam prvu igru jer je bila na pretplati ali i nisam morao, ne bih mnogo propustio. Kao temelji se na historijskim događajima, Crna Smrt ili kako se to već kod nas zove ali je u suštini neka grozomorna biblijska poplava štakora u stilu nekog sudnjeg dana, da bog sačuva. Ne, hvala.
A evo i Gotham Knights koji mi je izgledao zanimljivo je prnuo u šišu sudeći po današnjim recenzijama. Možda su se i združeno okomili na njeg zbog 30fpsa, ko će znati.
-
LA Vicent
#7320 Re: PlayStation 5 - all about
@Micah
Koja nerealna objava.
Šta misliš u kojem su procentu zastupljeni FHD ili 4K tv kod nas.
Posebno globalno gledajući.
Onako od oka.
Ili koji je procenat Ps5 u BiH.
Mislim da oboje na procenat stanovnika ne prelazi 1%
https://www.b92.net/tehnopolis/gejming/ ... la-2152184
Code: Select all
Ja nisam paćenik što se toga tiče ali 60fps bi morao biti standard danas svuda.Šta misliš u kojem su procentu zastupljeni FHD ili 4K tv kod nas.
Onako od oka.
- Ironman_88
#7321 Re: PlayStation 5 - all about
Nekad treba linearna igrica koja ispriča kvalitetnu priču sa dobrom atmosferom i vjerodostojnim karakterima, što je sa A Plague Tale definitivno bio slučaj. Gameplay jeste skoro na razini interaktivnog filma i sa prikazivanjem štakora definitivno prelaze u fikciju iako su setting i priča prizemni, ali meni je ponovo fino legla.Micah wrote: ↑20/10/2022 16:10
Gotham Knights teži flop kako se čini. Diskvalificirao se je kod mene u startu poprilično zbog 30 FPS. Zbog "detalja" u otvorenom svijetu i zbog toga što žele da narod u coop-u doživi te iste detalje su akcijsku igricu, čiji gameplay i combat žive od fluidnih i brzih pokreta agilnih karaktera, ograničili na 30 FPS. Čestitke na idiotizmu godine
Ali po reakcijama interneta, to je još najmanji problem. Loša priča, karakteri bez ikakve dubine, dosadan i monoton open world koji ne potiče nikakvo izstraživanje, generični questovi itd. - hall of fame svega onog od čega se čovjeku povraća kad su open world igrice u pitanju. Ali ima coop, valjda je to ono što je bitno
- Ironman_88
#7322 Re: PlayStation 5 - all about
Izradili su nas, 60 FPS su najavljivali i za PS4. Nema drugog objašnjenja, jednostavno smo izrađeni i popušili foru.ramBRO wrote: ↑20/10/2022 14:17 Zar sa novom generacijom konzola ne bi trebalo da je postao standard 4K 60fps al kao što vidimo do sada to još nije slučaj. Umjesto da standard polako postaje i 90-120fps odnosno da se i tu omogući opcija biranja igračima između slabijih postavki i višeg fps-a, pričam za SP igre.
-
ramBRO
#7323 Re: PlayStation 5 - all about
60 al fifa i pes.Ironman_88 wrote: ↑20/10/2022 17:23Izradili su nas, 60 FPS su najavljivali i za PS4. Nema drugog objašnjenja, jednostavno smo izrađeni i popušili foru.ramBRO wrote: ↑20/10/2022 14:17 Zar sa novom generacijom konzola ne bi trebalo da je postao standard 4K 60fps al kao što vidimo do sada to još nije slučaj. Umjesto da standard polako postaje i 90-120fps odnosno da se i tu omogući opcija biranja igračima između slabijih postavki i višeg fps-a, pričam za SP igre.![]()
- arnes_king
#7324 Re: PlayStation 5 - all about
Pa ovo su trenutno jedine dvije igre koje ne nude 60fps na novim konzolama, tako da su ovo za sad izuzeci a ne standard. Losi developeri i uzasna optimizacija, evo gotham knights nema apsolutno nista od tehnologije koja je eksluzivna za nove konzole i opet su odustali od last gen verzije a na novim konzolama fps redovno pada na 20-25, sa losim frame pacingom.
Jednostavno ne treba podrzavati takve igre i treba biti glasan u vezi tih stvari, sto internet vec jest. Vjerujem da ce se malo ko usuditi ici tim putem, pogotovo kada imamo daleko naprednije i graficki bolje igre koje nam nude 60fps pa cak i otkljucan fps koji ide osjetno vise.
A plague tale je ok igra, ali nista spektakularno, planirao sam odigrati i nastavak ali od mene nece dobiti ni marke iz principa bas zbog tih 30fps.
Jednostavno ne treba podrzavati takve igre i treba biti glasan u vezi tih stvari, sto internet vec jest. Vjerujem da ce se malo ko usuditi ici tim putem, pogotovo kada imamo daleko naprednije i graficki bolje igre koje nam nude 60fps pa cak i otkljucan fps koji ide osjetno vise.
A plague tale je ok igra, ali nista spektakularno, planirao sam odigrati i nastavak ali od mene nece dobiti ni marke iz principa bas zbog tih 30fps.
- Micah
#7325 Re: PlayStation 5 - all about
Šta je pisac htio reći? Pa je li uopšte možeš danas kupitiLA Vicent wrote: ↑20/10/2022 16:52 @Micah
Koja nerealna objava.Code: Select all
Šta misliš u kojem su procentu zastupljeni FHD ili 4K tv kod nas.
Onako od oka.
A procenat PS5ica kod nas je bitan zašto? Ko je htio ili ko ga još želi kupiće ga. Isto i u svijetu. Gejmerima je to bitno ali nije mobitel pa da ga svako morati imati.
Mi imamo svoj mjehur kao što, nemam pojma, ribiči imaju svoj, bajkeri svoj, navijači itd.