Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Spit_fire

#7526 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

dale cooper wrote: 17/10/2022 23:56
Prpa.ba wrote: 17/10/2022 23:44

To sto trenutno ne znamo ne znaci da necemo saznati kroz neki vremenski period. Bolje usporiti disoluciju, nego da joj pljescemo ili kumujemo, kako to rade npr. Dritani.
Ove tvoje riječi mi baš i ne ulijevaju neki optimizam u pozitivan rezultat, niti ima obrise neke smislene taktike.
Bolje se borit pa ako cemo izgubit izhubit cemo...nego predat se

Pokazujes merhametluk ljudi te yebu kako stignu...i evo dje nas je dovela ta merhamet politka?

Haj da probamo drugscije rijesenje...malo sile i bezobrazluka
Last edited by Spit_fire on 18/10/2022 00:01, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#7527 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Prpa.ba »

dale cooper wrote: 17/10/2022 23:56 Ove tvoje riječi mi baš i ne ulijevaju neki optimizam u pozitivan rezultat, niti ima obrise neke smislene taktike.
Zato sto nisam ni ja optimistican u pozitivan rezultat, taktika izostaje jer se SDA i Trojka vise bave racunanjem kako da popune Dom naroda FBiH po HDZ-OHr zakonima nego borbom za drzavu. U takvim okolnostima igramo sa hendikepom, jedina nada je usporiti disoluciju i nadati se da ce nam vrijeme pomoći.
Haris.ba

#7528 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Haris.ba »

Sad da postoji ozbiljan pokusaj da se Bosna podijeli od strane svih politicara, to ne bi proslo od strane Amerikanaca.
Spit_fire

#7529 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Haris.ba wrote: 18/10/2022 00:01 Sad da postoji ozbiljan pokusaj da se Bosna podijeli od strane svih politicara, to ne bi proslo od strane Amerikanaca.
Ma samo silu prosipt i bezobrazluk jer samo to prolazi...sto se tice raspada slazem se sa tvojim misljenjem...a i tu smo za nedaj boze, kad nisu mogli 92 nece ni sad :bih: nikog se ne bojimo
Nikola Testa

#7530 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Nikola Testa »

Hahaha kakva nemoc Sarajeva, potpuna bezidejnost, ovaj najavljuje blokade, ako ćeš blokirat nemoj najavljivati majke ti, jednostavno blokiraj
Spit_fire

#7531 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Nikola Testa wrote: 18/10/2022 00:10 Hahaha kakva nemoc Sarajeva, potpuna bezidejnost, ovaj najavljuje blokade, ako ćeš blokirat nemoj najavljivati majke ti, jednostavno blokiraj
Pa normalno da je nemoc kad ti vladajuca koalicija otovoreno podrzava ovo a raja yebe mater svakom ko kaze nesto kontra takvog stava
dale cooper

#7532 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

Prpa.ba wrote: 18/10/2022 00:00
dale cooper wrote: 17/10/2022 23:56 Ove tvoje riječi mi baš i ne ulijevaju neki optimizam u pozitivan rezultat, niti ima obrise neke smislene taktike.
Zato sto nisam ni ja optimistican u pozitivan rezultat, taktika izostaje jer se SDA i Trojka vise bave racunanjem kako da popune Dom naroda FBiH po HDZ-OHr zakonima nego borbom za drzavu. U takvim okolnostima igramo sa hendikepom, jedina nada je usporiti disoluciju i nadati se da ce nam vrijeme pomoći.
A šta bi ti da urade konkretno? Stvarno ne razumijem. Logično je da se zbrajaju, jer će do pokušaja formiranja vlasti jednih ili drugih morati
doći prije ili kasnije. I za 3 mjeseca, 6 mjeseci, godinu od danas sa druge strane stola ćete opet čekati HDZ i SNSD. Ne vidim kako će vrijeme
promijeniti izborne rezultate i politike koju vode HDZ i SNSD. Imam osjećaj da se očekuje neko magično rješenje da se pojavi, a ni sami
ne znate kakvo.
Spit_fire

#7533 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

dale cooper wrote: 18/10/2022 00:13
Prpa.ba wrote: 18/10/2022 00:00

A šta bi ti da urade konkretno? Stvarno ne razumijem. Logično je da se zbrajaju, jer će do pokušaja formiranja vlasti jednih ili drugih morati
doći prije ili kasnije. I za 3 mjeseca, 6 mjeseci, godinu od danas sa druge strane stola ćete opet čekati HDZ i SNSD. Ne vidim kako će vrijeme
promijeniti izborne rezultate i politike koju vode HDZ i SNSD. Imam osjećaj da se očekuje neko magično rješenje da se pojavi, a ni sami
ne znate kakvo.
Ljudi drze blokadu godinama i to je ok...e pa drzacemo i mi dok se boje ne rastope

Jbt pazi interes srba, hrvata, kunte, pante..Pa ima li dje interesa vecinakog naroda i drzave BiH? Pita li ko sta ovu proBiH stranu?
Ozimician

#7534 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

Iskreno mislim da mnogi potcjenjuju Šemsudina - lik je objektivno najpopularniji bošnjački političar i uživa nevjerovatnu plebiscitarnu podršku Bošnjaka srednje Bosne (a o samom Tešnju da ne pričam), rezultati izbora govore to.

U koje god bošnjačko selo da uđeš u srednjoj Bosni - svi su čuli za njega i okivaju ga u nebesa. Takva podrška nije zanemarljiva.

Zašto? Zato što je lik operativac. Pokazao se efikasan i uz narod u kriznim situacijama. Bio je osnivač SDA, vodio je kvalitetno Tešanj u ratu i pokazao se kvalitetan poslije rata. Jednostavno on je lik koji će završiti stvari, što bi anglosaksonci rekli "get the things done" i poznat je po tome što ispunjava obećano (govorim na lokalnom nivou ili što bi predsjednik Bećirović rekao: vratimo se životnim pitanjima).

E sad naravno da ćete i o njemu iskopati masu prljavog veša, raznoraznih afera - to ne sporim uopšte.
Da li se u ovom slučaju radi o blefu, taktiziranju (što će prije biti) ili je fkt ozbiljan - to ne znam. Ali sam svakako siguran da je lik pametniji i bolje informisan od svih nas ovdje na forumu koji palamudimo.

Također, da se vratimo malo u blisku prošlost - SDA je 2018. god. bukvalno dala SVE što je mogla HDZ-u i SNSD-u i gdje je morala i gdje nije - i to je urađeno iz "merhametluka" i da se "relaksiraju odnosi", a vidjeli smo da su nakon toga zahtjevi separatista postali maksimalistički, a BiH dobi aparthejd. Tako da ta strategija očito nefunkcionalna i treba pronaći nove.

Prije par mjeseci je jedan strani zvaničnik (na može mi sad naumpasti koji) izjavio - kako u BIH treba pritisnuti Bošnjake - jer će oni najprije popustiti.
Eh sad ako neko misli da se treba i dalje voditi tom strategijom, good luck.
dale cooper

#7535 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

Spit_fire wrote: 18/10/2022 00:15
dale cooper wrote: 18/10/2022 00:13

ne znate kakvo.
Ljudi drze blokadu godinama i to je ok...e pa drzacemo i mi dok se boje ne rastope

Jbt pazi interes srba, hrvata, kunte, pante..Pa ima li dje interesa vecinakog naroda i drzave BiH? Pita li ko sta ovu proBiH stranu?
Pa tako smo govorili i za rahat patnju, pa smo vidjeli da to baš i ne funkcioniše, jer ljudi odlaze sa sve tri strane, i nastaviće odlaziti i dalje
sa obzirom na dešavanja ovdje.

Oni blokiraju godinama, jer ih boli kurac za državom i jer znaju da što manje ona funkcioniše više je obesmišljavaju i dovode bliže disoluciji.
Pro BiH strana je legalistička i uvijek je bila za državu i za njeno funkcionisanje. Ako se mi okrenemo njihovoj taktici, šta ostaje?
Spit_fire

#7536 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Ozimician wrote: 18/10/2022 00:17 Iskreno mislim da mnogi potcjenjuju Šemsudina - lik je objektivno najpopularniji bošnjački političar i uživa nevjerovatnu plebiscitarnu podršku Bošnjaka srednje Bosne (a o samom Tešnju da ne pričam), rezultati izbora govore to.

U koje god bošnjačko selo da uđeš u srednjoj Bosni - svi su čuli za njega i okivaju ga u nebesa. Takva podrška nije zanemarljiva.

Zašto? Zato što je lik operativac. Pokazao se efikasan i uz narod u kriznim situacijama. Bio je osnivač SDA, vodio je kvalitetno Tešanj u ratu i pokazao se kvalitetan poslije rata. Jednostavno on je lik koji će završiti stvari, što bi anglosaksonci rekli "get the things done" i poznat je po tome što ispunjava obećano (govorim na lokalnom nivou ili što bi predsjednik Bećirović rekao: vratimo se životnim pitanjima).

E sad naravno da ćete i o njemu iskopati masu prljavog veša, raznoraznih afera - to ne sporim uopšte.
Da li se u ovom slučaju radi o blefu, taktiziranju (što će prije biti) ili je fkt ozbiljan - to ne znam. Ali sam svakako siguran da je lik pametniji i bolje informisan od svih nas ovdje na forumu koji palamudimo.

Također, da se vratimo malo u blisku prošlost - SDA je 2018. god. bukvalno dala SVE što je mogla HDZ-u i SNSD-u i gdje je morala i gdje nije - i to je urađeno iz "merhametluka" i da se "relaksiraju odnosi", a vidjeli smo da su nakon toga zahtjevi separatista postali maksimalistički, a BiH dobi aparthejd. Tako da ta strategija očito nefunkcionalna i treba pronaći nove.

Prije par mjeseci je jedan strani zvaničnik (na može mi sad naumpasti koji) izjavio - kako u BIH treba pritisnuti Bošnjake - jer će oni najprije popustiti.
Step1: Dajte nam izborni da svi fino zivimo - Pristsnes
Step2:Dajte nam entitet kao argument ulazemo da ste pristali na izborni zakon-Pristanes
Step3: Dajte nam da se ocijepijmo kao argumente ulazemo izborni i entitet na koji ste pristali -Prekasno je da odbijes

Najveca zabluda Bosnjaka i svih drugih koji vole BiH je sto misle da ce njihova dobrota promijenit Srbe i Hrvate na bolje...to su mislili i u ratu to nazalosr misle i sad
Last edited by Spit_fire on 18/10/2022 00:30, edited 1 time in total.
Tempo
ZeModerator

#7537 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Tempo »

Ostaje pobjeda srpskih obavjestajnih sluzbi i njihovih agitatora sa ku klix klan foruma.
Spit_fire

#7538 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

dale cooper wrote: 18/10/2022 00:26
Spit_fire wrote: 18/10/2022 00:15

Pa tako smo govorili i za rahat patnju, pa smo vidjeli da to baš i ne funkcioniše, jer ljudi odlaze sa sve tri strane, i nastaviće odlaziti i dalje
sa obzirom na dešavanja ovdje.

Oni blokiraju godinama, jer ih boli kurac za državom i jer znaju da što manje ona funkcioniše više je obesmišljavaju i dovode bliže disoluciji.
Pro BiH strana je legalistička i uvijek je bila za državu i za njeno funkcionisanje. Ako se mi okrenemo njihovoj taktici, šta ostaje?
Ostaje borba...borimo se damo sve od sebe pa ako treba u rov onda u rov..al dosta vise popustanja...vidis da samo razumiju jezik sile tako je bilo i 92 tako je i 2022. Ako pobjedimo dobro i jes, ako izgubimo stas nemamo za cim zalit...

Ti sam kazes da ljude boli qrac za drzvu i ne kontam sta tacno ocekujes od merhameta? Da ce neko rec "e vidis kako se ono fino igraju hajte i vi sa njima" :lol:

Funkcionisace drzava? Ja bi se iskreno vise zapitao sa takvom taktiko do kad ce postojat uopste nego do kad ce funckionisat..
dale cooper

#7539 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

Ozimician wrote: 18/10/2022 00:17 Iskreno mislim da mnogi potcjenjuju Šemsudina - lik je objektivno najpopularniji bošnjački političar i uživa nevjerovatnu plebiscitarnu podršku Bošnjaka srednje Bosne (a o samom Tešnju da ne pričam), rezultati izbora govore to.

Samo je problem što se nije davalo niti radi merhametluka niti radi relaksiranja odnosa, nego radi ličnih interesa.
Haris.ba

#7540 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Haris.ba »

Tempo wrote: 18/10/2022 00:29 Ostaje pobjeda srpskih obavjestajnih sluzbi i njihovih agitatora sa ku klix klan foruma.
Mislis da je cilj da Bosnjaci postanu ko Srbi? I to bi bilo ok po Srbe? :D
seksi_ideje

#7541 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by seksi_ideje »

I sta je sada rjesenje ako Srbi i Hrvati razumiju samo silu i kad trebamo ponovo u rovove? Pobiti ih sve ili sta?

Hrvatska je clanica NATO saveza, pa bujrum.
dale cooper

#7542 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

Previše je fatalizma ovdje, a malo racionalnog razmišljanja :-) :roll:
Spit_fire

#7543 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

seksi_ideje wrote: 18/10/2022 00:38 I sta je sada rjesenje ako Srbi i Hrvati razumiju samo silu i kad trebamo ponovo u rovove? Pobiti ih sve ili sta?

Za pocetak ih blokirat ko sto oni blokiraju BiH..sta me briga za hrvatsku necu ic split osvajat
Ozimician

#7544 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

dale cooper wrote: 18/10/2022 00:36
Ozimician wrote: 18/10/2022 00:17 Također, da se vratimo malo u blisku prošlost - SDA je 2018. god. bukvalno dala SVE što je mogla HDZ-u i SNSD-u i gdje je morala i gdje nije - i to je urađeno iz "merhametluka" i da se "relaksiraju odnosi", a vidjeli smo da su nakon toga zahtjevi separatista postali maksimalistički, a BiH dobi aparthejd. Tako da ta strategija očito nefunkcionalna i treba pronaći nove.

Samo je problem što se nije davalo niti radi merhametluka niti radi relaksiranja odnosa, nego radi ličnih interesa.
Ja bih ovo korigirao i stavio ...i radi ličnih interesa

Ali kakogod, mislim da je svakako i 2018. god. na bošnjačku stranu vršen pritisak da se popusti navedenima, ako se sjećate, znate kako je i tada izgledalo mučno pokušavanje uspostave vlasti - vijeća ministara, Vlada FBIH nikad nije uspostavljena. A iskreno, da je bilo koja druga stranka bila na mjestu SDA, sumnjam da bi prošla bolje.

Po meni je SDA uradila dobru stvar što je sebi uzela MVP, odbranu i sigurnost... očito je da su i tada znali kuda plovi brod.
Grešku su napravili što formiranje vijeća ministara nisu uslovili formiranjem Vlade FBIH - to je čak i Bakir priznao.
Ozimician

#7545 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ozimician »

Spit_fire wrote: 18/10/2022 00:43
seksi_ideje wrote: 18/10/2022 00:38 I sta je sada rjesenje ako Srbi i Hrvati razumiju samo silu i kad trebamo ponovo u rovove? Pobiti ih sve ili sta?

Za pocetak ih blokirat ko sto oni blokiraju BiH..sta me briga za hrvatsku necu ic split osvajat
Baš kao što neko jednom na forumu reče, kakve veze Srbija i Hrvatska imaju sa BIH ? Hrvatska će ponovo kao članica NATO- da vrši agresiju i UZP na međunarodno priznatu zemlju ?

Ja sigurno neću ići u Split i Kragujevac osvajati, ali sigurno je da ni Doboj ni Duvno neće biti Srbija/Hrvatska. :bih:
Tempo
ZeModerator

#7546 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Tempo »

Haris.ba wrote: 18/10/2022 00:37
Tempo wrote: 18/10/2022 00:29 Ostaje pobjeda srpskih obavjestajnih sluzbi i njihovih agitatora sa ku klix klan foruma.
Mislis da je cilj da Bosnjaci postanu ko Srbi? I to bi bilo ok po Srbe? :D
To su sve poznate stvari. Cilj je raspad bosne i hercegovine, pripajanje vecih djelova srbiji i hrvatskoj i palestinizacija bosnjaka. Sva hrvatska i srpska politika svo vrijeme ide u tom pravcu. Jos se samo bosnjaci trebaju priključiti i zavrsni cin tragicne komedije moze poceti.
Spit_fire

#7547 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

Ozimician wrote: 18/10/2022 00:45

Baš kao što neko jednom na forumu reče, kakve veze Srbija i Hrvatska imaju sa BIH ? Hrvatska će ponovo kao članica NATO- da vrši agresiju i UZP na međunarodno priznatu zemlju ?

Ja sigurno neću ići u Split i Kragujevac osvajati, ali sigurno je da ni Doboj ni Duvno neće biti Srbija/Hrvatska. :bih:
Pa evo vidis da moze ...Boj se ovog boj se onog boj se kenjca postuj zelju ovog zelju onog...ljudi ti mogu uredno otovoreno radit na unistavanju drzave, druge drzave pricaju o tvojoj ko da je dio njihove, mogu svi sve ..AL ETO TI BUDI FIN DA SE KO NE NALJUTI SLUCAJNO..ti nemoj nista
svi u napad

#7548 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by svi u napad »

Spit_fire wrote: 18/10/2022 00:29 Najveca zabluda Bosnjaka i svih drugih koji vole BiH je sto misle da ce njihova dobrota promijenit Srbe i Hrvate na bolje...to su mislili i u ratu to nazalosr misle i sad
Sve receno. Ziv i zdrav bio.
Ranije sam pisao da politika Ridjobradog glupana izgleda ovako: on i SDA trabanti imaju vrecu sa mesom a vukovi iz HDZ i SNDS kidisu da otmu meso iz vrece. Ridjobradi glupan vadi komad po komad mesa u nadi da ce se vukovi zadovoljiti mesom i zaustaviti svoje prohtjeve. No glupan zaboravlja da vukovi brzo ogladne i nastave sa rezanjem i trazenjem jos mesa. E sad smo se zahvaljujuci toj politici primakli dnu vrece sa mesom. Sta sad? Niko od bosanskih politicara nema pojma sta raditi sada. Naivni opozicionari uporno nasjedaju kao i pozicija na slatke rijeci Zapada i rade sve ono sto im ovi narede i nkako da shvate da ni Amerike ni Engleska nece poslati svoju djecu/vojsku kako bi Bosna postala normalna drzava. Mora se shvatiti da se samo silom ili jakom ekonomijom moze integrisati BiH a mi nemamo ni jedno ni drugo. Evo i danas Mlinar otvorio novu pekaru u SA. Koliko je Klas otvorio prodavnica u Hrvatskoj. Pogledajte u Bingu koliko kolaca i ostalih zajebancija dolazi od Manje (firme ciji vlasnik gotivi pampers generala). Da li je slucajno zatvorena neka od njegovih pekara? Nije nego jos bolje radi i mnogi ovdje prosipaju kako je kod njega sve najbolje. Ko je vlasnik Crvene Jabuke? Mi moramo prvo odrasti tj. ojacati nacionalnu svijest i razvijati ponos i patriotizam. Dok toga ne bude kod svakog od nas crno nam se pise. Zivjeli.
Spit_fire

#7549 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Spit_fire »

svi u napad wrote: 18/10/2022 00:56
Spit_fire wrote: 18/10/2022 00:29 Najveca zabluda Bosnjaka i svih drugih koji vole BiH je sto misle da ce njihova dobrota promijenit Srbe i Hrvate na bolje...to su mislili i u ratu to nazalosr misle i sad
Sve receno. Ziv i zdrav bio.
Ranije sam pisao da politika Ridjobradog glupana izgleda ovako: on i SDA trabanti imaju vrecu sa mesom a vukovi iz HDZ i SNDS kidisu da otmu meso iz vrece. Ridjobradi glupan vadi komad po komad mesa u nadi da ce se vukovi zadovoljiti mesom i zaustaviti svoje prohtjeve. No glupan zaboravlja da vukovi brzo ogladne i nastave sa rezanjem i trazenjem jos mesa. E sad smo se zahvaljujuci toj politici primakli dnu vrece sa mesom. Sta sad? Niko od bosanskih politicara nema pojma sta raditi sada. Naivni opozicionari uporno nasjedaju kao i pozicija na slatke rijeci Zapada i rade sve ono sto im ovi narede i nkako da shvate da ni Amerike ni Engleska nece poslati svoju djecu/vojsku kako bi Bosna postala normalna drzava. Mora se shvatiti da se samo silom ili jakom ekonomijom moze integrisati BiH a mi nemamo ni jedno ni drugo. Evo i danas Mlinar otvorio novu pekaru u SA. Koliko je Klas otvorio prodavnica u Hrvatskoj. Pogledajte u Bingu koliko kolaca i ostalih zajebancija dolazi od Manje (firme ciji vlasnik gotivi pampers generala). Da li je slucajno zatvorena neka od njegovih pekara? Nije nego jos bolje radi i mnogi ovdje prosipaju kako je kod njega sve najbolje. Ko je vlasnik Crvene Jabuke? Mi moramo prvo odrasti tj. ojacati nacionalnu svijest i razvijati ponos i patriotizam. Dok toga ne bude kod svakog od nas crno nam se pise. Zivjeli.
Nema veze SDA sa svijescu nikakve...evo i ja zivim u istoj drzavi kao i ostatak foruma ..bar vecina...i poglefaj stavova.."ne talasaj", "ne ljuti", "sta ce zapad rec", "pa treba to fino".... :-) sizofrenija cista
seksi_ideje

#7550 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by seksi_ideje »

Za pocetak? A sta za kraj? Ili kako dalje nakon tog pocetka?

Neki od vas zive u tom nekom filmu misleci da ste Rambo.
Locked