Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sve_ovo_ja wrote: ↑17/10/2022 21:12
Ako već ne mogu upratiti odakle se lansiraju dronovi, onda bi valjalo kakav požar da počne u ovoj fabrici gdje se proizvode dronovi. Je*o im dron majku/majku za pi*kastu upotrebu po civilima.
Ako ih je OSINT otkrio pomocu civilnih satelita onda su i Ukrajinci pronasli lansirne lokacije i komandne centre.
Tj NATO tkj.
Problem nije u pronalasku problem je s cime ih roknuti
Znaci da je direktno odgovoran za civilne zrtve. Kontrole u avionu rade i bez motora, mogao je okrenuti avion od naselja i zabiti se u ledinu, zrtvovati sebe za druge. Ali bitno mu je bilo svoju guzicu spasiti.
asurbanipal wrote: ↑17/10/2022 20:24
Velika je sramota za NATO vojnu mašineriju da nema odgovora na leteću kosilicu koja leti 130 na sat visinom ne većom od 100 m od zemlje, dakle na najprimitivnije moguće oružje.
NATO nema odgovora niti na Kinžale, hipersonične Ruske rakete koje su zadnji krik vojne tehnologije.
Ima Nato naravno, nemaju Ukrajinci. Ovo sto dobiju PVO je daleko od najboljeg sto Nato ima a i male kolicine stizu. Ukrajina je ogromna zemlja treba sve pokriti. Ali opet i kad sve pokrijes i kad mislis da si zatvorio nebo, uvijek ce nesto proci.
Kakko lahko zaboravljamo onaj dron sto je pao na Zagreb,
Zar nije ovo donirano Ukrajincima? Djeluje mi kao idealno oružje protiv ovih dronova. Doduše, Ukrajina je ogromna. Bog zna koliko toga treba za pokriti bar veće gradove.
zigzag wrote: ↑17/10/2022 21:49
Ljudi ba, ovo su propelerci. PATovi se ubili za ovo.
Samo i je nejasno sto ljudi spominju postavljanje na zgrade. Nema potrebe na zgrade. Dovoljno je na obode Kieva npr.
Mozda ja to laicki gledam, ali meni onaj pat trza pofino, i nije za krova visespratnice.
Samo i je nejasno sto ljudi spominju postavljanje na zgrade. Nema potrebe na zgrade. Dovoljno je na obode Kieva npr.
Mozda ja to laicki gledam, ali meni onaj pat trza pofino, i nije za krova visespratnice.
Geparda treba dovoljan broj da se riješi problem, ako ga vidi njegov radar, a trebalo bi da vidi..
Ma armirani beton ce izdrzati i stopu minobacaca. Ne sekiraj se za te PAT vibracije.
Staviš PAT na zgradu i postaješ legitimna meta.U suštini,jebe se rusima jer gađaju ofrlje samo bi imali kakvo-takvo opravdanje što gađaju zgrade.
samo da se upisem pa idem citati komentare od danas... druga vojna smijurija, bacio bi je putin kad bi bombarder mogao do granice bar dobaciti bez incidenta
Staviš PAT na zgradu i postaješ legitimna meta.U suštini,jebe se rusima jer gađaju ofrlje samo bi imali kakvo-takvo opravdanje što gađaju zgrade.
A jako je bitno imaju li oni opravdanje ili nemaju?
U tim stvarima rusi su nepogresivi. Mozes se kladiti.
Ruski mediji od početka agresije prave čitave tekstove na osnovu jednog komentara na nekom od stranih sajtova. Recimo, neki "Robert", čitalac Daily Maila, napiše: "Dosta mi je Ukrajine", a ruske agencije objave tekst pod naslovom: "Britancima je muka od Ukrajine" i uredno navedu taj jedan komentar. Nedavno je tako osvanuo prilog: "Srbija čvrsto stoji uz Rusiju", a čitav tekst zasnovan je na komentaru nekog čitaoca Predraga na sajtu Politike. Otud ne bi bilo nikakvo čudo da se uskoro pojavi i tekst baziran na osnovu komentara sa Klixa.
drug_profi wrote: ↑17/10/2022 21:16
Alii pazi sad civilizacijske razlike.
Evo mi zalimo za civilima koji su poginuli u Yeysku. Iskreno.
A tamo neko posalje ove dronove na centar grada, i zna da ce ubiti samo civile.
Evo danas je ubio mladu porodicu, trudnu zenu... i sad tamo svrsava od radosti jer je ubio valjda naciste.
CIvilizacijska razlika i MI i ONI ne mozemo NIKAD zajedno. Mislim i na ove mikroruse ovdje.
A zemlju nece nigdje nosit, to da im je jasno.