Narod i Pravda (Konakovic)
- Ludzak
#23576 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ee svakakvih akademaca.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23577 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja akademika i govana
Podsjeca me na hercegovacke divljake kad su jajima gadjali tenkove medjunarodne zajednice zbog odluka stranaca

Podsjeca me na hercegovacke divljake kad su jajima gadjali tenkove medjunarodne zajednice zbog odluka stranaca
-
doktor78
#23578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kad je neka odluka koja ide nama u prilog, insistiramo na tome da se odluke VP moraju poštovati.
Kad taj isti VP donese odluku koja nam ne odgovara, pozivamo na neprovodjenje iste.
Principijelnost u PM...
Kad taj isti VP donese odluku koja nam ne odgovara, pozivamo na neprovodjenje iste.
Principijelnost u PM...
-
A_A_AKCIJA
#23579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nama treba više ovakvih intelektualaca.
Angažiranih pojedinaca koji će argumentima vršiti pritisak.
Ovo je ogromna razlika od političkog pritiska, jer dolazi iz druge sfere društvenog života.
Politika treba da kapitalizira ovakve pritiske.
Odnos sa OHR nije binaran. Ima dosta načina da se sa njima sarađuje. To uključuje i kritike, osude, pritiske, ali ne smije uključivati negiranje te institucije, jer to ide u korist našim neprijateljima.
Da imamo diplomatije, kao što nemamo, moglo se uraditi dosta toga. Spominjao sam Tursku i njihovo (ne)djelovanje.
Angažiranih pojedinaca koji će argumentima vršiti pritisak.
Ovo je ogromna razlika od političkog pritiska, jer dolazi iz druge sfere društvenog života.
Politika treba da kapitalizira ovakve pritiske.
Odnos sa OHR nije binaran. Ima dosta načina da se sa njima sarađuje. To uključuje i kritike, osude, pritiske, ali ne smije uključivati negiranje te institucije, jer to ide u korist našim neprijateljima.
Da imamo diplomatije, kao što nemamo, moglo se uraditi dosta toga. Spominjao sam Tursku i njihovo (ne)djelovanje.
- relativno84
#23580 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znaci zabrana negiranja genocida je nesto sto nama ide u prilog, pa bi zbog toga trebali prihvatiti i aparthejd
Susramlje bgmi
- agent_zero
#23581 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da on nije sda-ovac i da je više puta kritikovao ponašanje IZ.Lakat Jebić wrote: ↑15/10/2022 12:03 https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... r-a/471997
Resid Hafizovic, stari SDA-ovac i kadirovac
Samo ne znam odakle da je i kadirovac?
-
last mohicans
#23582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Odličan tekst, na ovom fonu je i Esad Durakovic veceras govorio kod Senada. Na ovakav način se svapskoj ublehi treba suprostavljati. Separatisti na svakom koraku rastakaju ovu zemlju bez posljedica,a da Bošnjo pognute glave prihvata nametnuta i diskriminatorska rješenja. More mrš Smite.
- Leverage
#23583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ima jedna druga stvar, o tome je pričao i Konaković.
Nakon skoro 20 godina, na velika vrata vraćeno je djelovanje bonskim ovlastima.
Sad vas ja pitam, da li je pametnije političkim neposluhom, protestima ili na drugi način srušiti ovu odluku Schmidta i tako vjerovatno trajno zatvoriti mogućnost djelovanja bonskim ovlastima ili je bolje iskoristiti ovu priliku i lobiranjem isposlovati neke buduće odluke u našu korist?
Mi nemamo dovoljno jake institucije koje se mogu efektivno boriti sa separatističkim težnjama u BiH, a ako međunarodna zajednica digne ruke od nas to je ono što nas sigurno čeka. A kada se to desi imamo dvije opcije, ili da idemo u rat ili da se poklopimo ušima.
Meni se ova šahovska partija sa bonskim ovlastima čini kao mnogo bolja opcija od navedenih.
Sad vas ja pitam, da li je pametnije političkim neposluhom, protestima ili na drugi način srušiti ovu odluku Schmidta i tako vjerovatno trajno zatvoriti mogućnost djelovanja bonskim ovlastima ili je bolje iskoristiti ovu priliku i lobiranjem isposlovati neke buduće odluke u našu korist?
Mi nemamo dovoljno jake institucije koje se mogu efektivno boriti sa separatističkim težnjama u BiH, a ako međunarodna zajednica digne ruke od nas to je ono što nas sigurno čeka. A kada se to desi imamo dvije opcije, ili da idemo u rat ili da se poklopimo ušima.
Meni se ova šahovska partija sa bonskim ovlastima čini kao mnogo bolja opcija od navedenih.
- Point.
#23584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ti više visiš na ovoj temi nego na temi o matičnoj partiji.Leverage wrote: ↑15/10/2022 23:15 Ima jedna druga stvar, o tome je pričao i Konaković.
- Leverage
- Styling
#23586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mi moramo prihvatiti da je OHR nepobitna činjenica i da ima ovlasti da nameće rješenja koja nam se mogu sviđati ili ne sviđati ali ih moramo prihvatiti. Svi ovi koji drve i negiraju OHR moraju shvatiti da upravo njihovo djelovanje je razlog što OHR postoji. Da uređuje stvari oko kojih se ne možemo dogovoriti.Leverage wrote: ↑15/10/2022 23:15 Ima jedna druga stvar, o tome je pričao i Konaković.
Već 27 godina nismo u stanju postići dogovor oko najmanjih sitnica a da ne govorim o velikim i pitanjima bitnim za budućnost zemlje. Reakcije na odluke Šmita daju za pravo međunarodnoj zajednici da produžavaju mandat OHR jer mi svojim nedjelovanjem i neradom pokazujemo da nismo u stanju vladati državom. Evropski zakoni se ne usvajaju ne zato što su loši ili zato što bi neko bio ugrožen, već iz čistog hira. Sve dok državi pristupamo na takav način imaćemo OHR.
- Point.
#23587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
HelaS
#23588 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Styling wrote: ↑16/10/2022 08:10Mi moramo prihvatiti da je OHR nepobitna činjenica i da ima ovlasti da nameće rješenja koja nam se mogu sviđati ili ne sviđati ali ih moramo prihvatiti. Svi ovi koji drve i negiraju OHR moraju shvatiti da upravo njihovo djelovanje je razlog što OHR postoji. Da uređuje stvari oko kojih se ne možemo dogovoriti.Leverage wrote: ↑15/10/2022 23:15 Ima jedna druga stvar, o tome je pričao i Konaković.
Već 27 godina nismo u stanju postići dogovor oko najmanjih sitnica a da ne govorim o velikim i pitanjima bitnim za budućnost zemlje. Reakcije na odluke Šmita daju za pravo međunarodnoj zajednici da produžavaju mandat OHR jer mi svojim nedjelovanjem i neradom pokazujemo da nismo u stanju vladati državom. Evropski zakoni se ne usvajaju ne zato što su loši ili zato što bi neko bio ugrožen, već iz čistog hira. Sve dok državi pristupamo na takav način imaćemo OHR.
Protestima se ne mogu "zatvoriti" Bonske ovlasti. Treba pokrenuti proteste, ali treba i snažno lobirati da se odluke VP donose u korist građana BiH.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije bitno koje si vjere i nacije
Dok god si musliman bosnjak i sdaovac
- Ja_Ja
#23591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NIje uopste bitno da li si musliman. SDA je prerasla u sektu koja je veca i od Islama u njihovim ocima. Najmanje je bitno da li si musliman (jer njih ogroman broj nije), niti da li si Bosnjak (ni to ih ogroman broj nije), vec samo da guslas ono sto Osmica pise.Black swan wrote: ↑17/10/2022 19:59 Nije bitno koje si vjere i nacije
-
akcelerator
#23592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ustavne i u skladu sa međunarodnim konvencijama da, a ove fašističke i antiustavne za koje nema mandat vodi ga kući pa ih prihvataj.
- bogoljub
#23593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ima jedna PRVA STVAR!Leverage wrote: ↑15/10/2022 23:15 Ima jedna druga stvar, o tome je pričao i Konaković.
Iz Vaših pisanja se da naslutiti da Vi ili uopće ne razumijete šta je Shmidt pokušao nametnuti, ili po nekoj direktivi to vješto želite minimizirati.
Da jedan glas jednog naroda vrijedi 4 x manje, 10 x manje...!?
praktično samo jedan narod treba poštovati odluke VP.? Zašto?
Jer nemaju rezervnu državu. A drugi imaju. I to s političkim prijetnjama separatističkim i etničke podjele i preustroja BiH
Dakle, Presude Međunarodnih sudova pravde, raznih vrsta od Haga i UZP a do Strazbura, sve što je u korist Države BiH je na čekanju!? Ignoriše se! Zašto?
Zašto neko misli da će sljedeće bonske ovlasti biti u korist BiH, kada imamo iskustvo da sve što se eventualno i donese uopće ne donose praktičnu provedbu.
Političko jedinstvo i zajednički odgovor i stav bi bila najbolja opcija!
Ali kako?
Medju prvim javnim istupima NiP vodje nakon Shmidtove sramne odluke je da sigurno neće sa SDA!
Sama ta izjava dovoljno otkriva kako i kuda neki guraju.
-
channel10
#23594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne bi me iznenadilo da Smit dknese odluku sa drzavnu imovinu preda RS-u jer je Vucic poceo pricu o blokadama Rusije i predaju Kosova.
Cijena bi vrlo lako.mogla biti nasa drzavna imovina i njena predaja u ruke Srbije. Fakticki bi to bila zamjena za Kosovo preko nasih ledja. Nisu dzabe ameri pogurali ovaj IZ. Zavrsit ce i imovinu za Kosovo i tako u ovom medjusvjetskom dilu cemo izgubiti drzavu za neke zavrsetke njihovih poslova.
I onda ce se ameri povuci kao i u Afganistanu.
Mi i UKR bi vrlo lako mogli popusiti u ovom svjetskom sukobu.
Cijena bi vrlo lako.mogla biti nasa drzavna imovina i njena predaja u ruke Srbije. Fakticki bi to bila zamjena za Kosovo preko nasih ledja. Nisu dzabe ameri pogurali ovaj IZ. Zavrsit ce i imovinu za Kosovo i tako u ovom medjusvjetskom dilu cemo izgubiti drzavu za neke zavrsetke njihovih poslova.
Last edited by channel10 on 17/10/2022 21:30, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#23595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bolje rat nego pakt, bolje grob nego rob!channel10 wrote: ↑17/10/2022 21:28 Ne bi me iznenadilo da Smit dknese odluku sa drzavnu imovinu preda RS-u jer je Vucic poceo pricu o blokadama Rusije i predaju Kosova.
- drug_profi
#23596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ameri se odavde nece povuci nikad. Ovo je strateski prostor za USA i NATO.
Kao što bi i Rusima bio prevažan da ga se dokopaju.
Kao što bi i Rusima bio prevažan da ga se dokopaju.
- Leverage
#23597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
bogoljub wrote: ↑17/10/2022 21:21Ima jedna PRVA STVAR!Leverage wrote: ↑15/10/2022 23:15 Ima jedna druga stvar, o tome je pričao i Konaković.
Iz Vaših pisanja se da naslutiti da Vi ili uopće ne razumijete šta je Shmidt pokušao nametnuti, ili po nekoj direktivi to vješto želite minimizirati.
Da jedan glas jednog naroda vrijedi 4 x manje, 10 x manje...!?
praktično samo jedan narod treba poštovati odluke VP.? Zašto?
Jer nemaju rezervnu državu. A drugi imaju. I to s političkim prijetnjama separatističkim i etničke podjele i preustroja BiH
Dakle, Presude Međunarodnih sudova pravde, raznih vrsta od Haga i UZP a do Strazbura, sve što je u korist Države BiH je na čekanju!? Ignoriše se! Zašto?
Zašto neko misli da će sljedeće bonske ovlasti biti u korist BiH, kada imamo iskustvo da sve što se eventualno i donese uopće ne donose praktičnu provedbu.
Političko jedinstvo i zajednički odgovor i stav bi bila najbolja opcija!
Ali kako?
Medju prvim javnim istupima NiP vodje nakon Shmidtove sramne odluke je da sigurno neće sa SDA!
Sama ta izjava dovoljno otkriva kako i kuda neki guraju.
Željko Komšić je podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH. Ako Ustavni sud odluči da su izmjene neustavne one automatski postaju ništavne. A ako odluči da su ustavne onda se moraju poštovati. Nije ustavno ili neustavno ono što kažu tvoji stranački mentori, oni nisu ovlašteni tumač Ustava BiH.
Šta je suština? Suština je da nikakvo jedinstvo sa SDA ne donosi nikakav benefit bilo kome osim samoj SDA, zbog čega i ne dolazi u obzir. Lažne premise o tome kako će guranje pod zajednički SDA kišobran u političkom smislu značiti političku prednost u odnosu na HDZ ili SNSD, ne mogu više nikoga zavarati.
Istu priču ste prodavali i prije 4 godine. Tada vam nije pošlo za rukom da SDP strpate pod SDA kišobran i onda ste sa DF-om otišli Čoviću i isporučili sve što je on tražio pa i više od toga, čime ste dokazali da vas zanima samo vlast i fotelja Sebije Izetbegović. Sada, kada postoje naznake da biste mogli ostati bez vlasti, a Sebija Izetbegović bez fotelje, opet se podgrijava ova ista priča. Naravno, u isto vrijeme Bakir Izetbegović i neki drugi kadrovi SDA već podilaze HDZ-u, nude se, rasplamsavaju staru ljubav i indirektno poručuju da HDZ nikad ne može dobiti od SDP-a i partnera ono što im SDA može isporučiti.
Prema tome, niko nije sis'o veslo.
- agent_zero
#23598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hoće li više policija Luksemburga i Facebook stati ukraj ovom bolesnom islamističkom radikalu?
- drug_profi
#23599 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A sta je sa jednim bogom? Jel jedan ili ih je vise?
Pa su onda sve abrahamske religije bratske.
Ili nisu?
Sta kazu knjige?
Pa su onda sve abrahamske religije bratske.
Ili nisu?
Sta kazu knjige?
- Prpa.ba
#23600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemoj tako, servilni botovi ce te sad napasti da si kadirovac jer propitujes namjere "zapadnih prijatelja" koji prije samo cetvrt vijeka mirno odgledase genocid nad nama.channel10 wrote: ↑17/10/2022 21:28 Ne bi me iznenadilo da Smit dknese odluku sa drzavnu imovinu preda RS-u jer je Vucic poceo pricu o blokadama Rusije i predaju Kosova.
I da, obavezno skinuti SDA sa vlasti, zapadu je nas boljitak prioritet numero uno, to Dino Predsjednice!
Dok je drzava pod najvecim napadom ikad, od strane OHr-a, HDZ-a, SNSD-a i ostalih, Dino Predsjednik se obracunava sa SDA botovima preko fejsbuka. Kakvo liderisanje procesima.